80 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.04.21, 11:14 Nr.: 1 Antworten

onlarında canı var !
Hayatımızın olağan gidişatında her gün sokakta birbirinden sevimli kediler ve köpeklerle karşılaşıyoruz. Bazen korktuğumuz yolu bile değiştireceğimiz kadar korkutan hayvanlardan kaçmaya çalışırken, bazen de sadece başını okşamakla ve sevmekle yetiniyoruz. Her canlı özeldir ve özellikle korunmaya muhtaçsa biz insanlara düşen de o görevi yerine getirmektir... öyle laf ile olacak şey değil. Bi kap su  bir kap yemek ver, çok mu zor? Vicdanlı ol be lanet??? anlamak istemiyorsun ama bütün bu canlar sana bana emanet.... 
Sokak hayvanları için yiyecekten sonra ki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz... sadece kediler, köpekler değil kuşları da aklınıza getirin cam, balkon, bahçe işte ne varsa önlerine bir su, onların tüketebileceği türden yiyecekler koyun, biraz elinizi cebinize atın ne olacak batmazsınız, korkmayın... yazık, soğuktan korunmak için nerelere sığınıyorlar, biliyorum bazen acelemiz var ama bir kaç saniyenizi ayırıp arabanızı çalıştırmadan önce bir kaputu kontrol edin ve yaralanmalarına engel olun...  
hadi diyelim bütün bunları korkunuzdan ya da durumunuzun el verişli olmadığından, ki nasıl oluyorsa yapamadınız, o zaman kovalamak yerine, işkence, zehirlenmeleri önleyin ve belediyenizin kurumuna haber vererek hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olun, çünkü onlar kendi haklarını savunamazlar !!! 

4. Nisan sokak hayvanları koruma günü senenin her günü aklınızda bulunması dileği ile ....

isabella

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 04.04.21, 14:28 @isabella Nr.: 2 Antworten

onlarında canı var !
Yine döktürmüşsünüz isabella , çok güzel bir paylaşım elinize yüreginize saglık tebrik ederim , korumasiz canlılarin koruması olmuşsunuz tşkler saygilar
0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 10:07 @kozalak Nr.: 3 Antworten

onlarında canı var !
Teşekkür ederim kozalak hepimizin görevi
-----
0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 10:08 @massmavi Nr.: 4 Antworten

onlarında canı var !
Massmavi 

Amin inşallah güzel yüreklim benim 

-----
0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 13:17 @isabella Nr.: 5 Antworten

onlarında canı var !
acik venet konusacagim isa, sokaga birakilmis, sokakta dünyaya gelmis, her ama her gün yasama mücadelesi veren, günün aksamini kuytu bir kösede güvenli bir uykuya dalabilmeyi görebileceklerinin garantisi olmayan, acliga susuzluga karsi degil, insanlara karsi da canlari yanmamasi adina her gün savasan bu hayvanlari ben insanlarin cogundan daha degerli görüyor ve sayiyorum 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

onlarında canı var !