110 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
Beitrag gepostet am 12.02.21, 13:33
@pusu_vadi
Nr.: 81
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Tarih belli be pusu ben insanlık suçundan bahsederek bu konuları açıyorum hangi dinde tecavüzün yeri var ? Sen şakkadanak ayet çıkartıyorsun ya merak ettim
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 12.02.21, 13:40
@isabella
Nr.: 82
Antworten
umudum_ol
Benim adım özgecan...
Selam... Sorun Ne Kardeşim de Olur Ne O Kötü İnsanda.. Sorun Bence Mahallenin Sorunu, Mahallede Yada Toplumda Böyle İnsanların Barinmasina Engel Olmak Gerekir.. Gerçi Günümüzde İşin Birde Siyasi Boyutu Var.. Amcan Dayın (Kamu Görevlisi) Varsa Sırtın Yere Gelmiyor...
Para Veya Güce Tamah Etmeyip Gerçekten Aşık Olursa Kadın Yada Erkek Karşı Taraftaki Bahsettiğimiz Gibi Kötüyse Ona Verecek Cevabım 'Yazgi'
-----
Bize Yeni düşmanlar lazım, Eskiler Hayranimiz Oldular
0
Beitrag gepostet am 12.02.21, 13:47
@umudum_ol
Nr.: 83
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Aslm bana dokunmayan yilan bin yaşasın devirinde bu gerçekten zor güpegündüz sokak ortasında insan öldürülüyor şiddete uğruyor ve konumuz geldi yine eğitim, toplumsal değerlere
yazgı olayıma pek katılamayacağım ama neticede kimse kimseye zarar verme hakkı vermez
-----
0
Beitrag gepostet am 12.02.21, 14:14
@isabella
Nr.: 84
Antworten
umudum_ol
Benim adım özgecan...
Zaten Herkez Hem Fikir Olsa Tartışmanın Yada Forumda Yazmanın Bir Esprisi Olmaz.. Ve Şöyle Bagliyayim Artık Kadınlar Ölmesin Cümlesini Yazarken Bile Bir Yerlerde Bir Kadına Muhtemelen Kıyıyorlardir..
Klişe Bir Laf Umarim Bu Son Olsun.
-----
Bize Yeni düşmanlar lazım, Eskiler Hayranimiz Oldular
0
Beitrag gepostet am 12.02.21, 14:39
@isabella
Nr.: 85
Antworten
gelenekci
Benim adım özgecan...
Merhaba isabel yüreğine sağlık duyarlılığından dolayı.sessiz kaldığımız sürece bu tur katliam şiddet vb yaklaşımlar devam eder.unutma unutturma
0
Beitrag gepostet am 12.02.21, 15:45
@emine_
Nr.: 86
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
inananlara saygisizlik etmem kendi tercihleri herkez dininde inancinda özgürdür,
dayatma olmadigi sürece kimse kimseyede dokunmaz..
0
Beitrag gepostet am 12.02.21, 15:54
@isabella
Nr.: 87
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
o tarih ancak babalarimizin tarihi dedelerimiz ne olacak dedemin dedesi ne olacak,dedemin dedesinin dedesinin tarihi sanirim 1500 yilina kadar gider,,bu nesil birden kütt patt diye degisirmi.
örf adet kültür dini etkenleri silebilirmisin o yüzden geriye gitmeden sinirli ortamda tartisma olur sorunun kaynagina inilemez..ayetleri face dedi kisas ayetlerini gönderdim...islamda kadinin yeriyle ilgili bir kac ayet göndersem,konuya katkisi olur demi evet olur bir kac ayetle olaya bakalaim allah ne diyor kadinlara erkeklere..fazla göndermiyecem bir kac tane olsun ha benim paylastigim bilgileri islam alimleri konusmaz es gecerler bu konuda banada tsk etmelisiniz
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 10:56
@pusu_vadi
Nr.: 88
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Valla ne düşünüyorsam söylerim ben pusu, her ayete 1001 tane izah yapılıyor, yoğun yapılıyor. O yoruma göre mi yaşayacaksın muslumanligini yoksa senin okuyup, senin algiladigin, öğrendigin şekilde mi? İlk emir zaten belli oku.....âlimler gelip sana anlatsın değil, oku.....bu yüzden kısasa kısas konusunda da, hocaların âlimlerin yorumları değil, benim gördüğüm 1+1=2 ye göre yol alırım ben
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 11:00
@facelook
Nr.: 89
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
dogrusuda bu zaten peki kisas ayetlerinden ne anladin allah ne diyormus ,,
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 18:12
@pusu_vadi
Nr.: 90
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
merhametli ol, bagislayici ol, benim yolumdan git ve affet sen...geregi zaten görülecek.
Benim anladigim bu pusu
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 22:01
@umudum_ol
Nr.: 91
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Aynen öyle yaşam paylaşıldıkça güzelleşir... inşallah diyelim teşekkür ederim yorumlarınız için
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 22:02
@gelenekci
Nr.: 92
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Teşekkür ederim gelenekçi unutmam unutturmam
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 22:11
@pusu_vadi
Nr.: 93
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Doğru diyorsun pusu aydınlatmaların içinde ayrıyetten teşekkür ederim ilgi ile okuyorum... gelenek görenek vs diyoruz ya misal şöyle birşeyde var misal aileler kendi çektiklerini çocuklarına yaşatmamak için de zaman aşımında bazı şeyler değişiyor ya bence tamda burda özellikle insaniyet ve kadın konusunda ilerde daha olumlu değişiklikler olacaktır
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 22:12
@nemesis
Nr.: 94
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Yok izlemedim din konusunda belgeselleri tercih ediyorum
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 22:39
@isabella
Nr.: 95
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
kadini toplumu geri plana atan zihniyetle mücadele edilmeli,,
gelismeler tabiki var eskiye nazaran bir dönemler düsünsene kiz cocouklarini okula dahi göndermiyorlardir..belli partiler belediyler calisanin azda olsa kota koyarak kadin sayisini zorunlu tutuyorlar bunlar güzel olumlu seyler,,keza kadin örgütlenmeleride artiyor bunlarda iyi seyler..
toplumun geneline yaymak gerkiyor bunu,,bunuda yapacak yine kadinlar olacaktir..
kadin algisini toplumuzda degistirmemeiz gerekiyor,,buna engel ne varsa örfmüs adetmis dinmis oymus buymus,,bir candan degerli degerli degil yanlisa yanlis denilmeli ve mücadele edilmeli
0
Beitrag gepostet am 13.02.21, 22:41
@nemesis
Nr.: 96
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
dini belgeselerden ögrenme sansimiz yok,hele hocalardan hele hele alim hocalardan,prof ilahiyatcilardan hic sansimiz yok sadece kandiriliriz..
dini ögrenmenin tek yolu acip hangi dine mensupsan kitabini okuyacaksin,anladigin kadariyla yeter sana inan bana hepsinden hayirlidir..
0
Beitrag gepostet am 14.02.21, 13:03
@nemesis
Nr.: 97
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
adini duydum ama izlemedim nem
-----
0
Beitrag gepostet am 14.02.21, 13:03
@pusu_vadi
Nr.: 98
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
hoooop, adana kebap, yemesi sevap.....dogru anlamis miyim la ayeti? yorumunu bi sutla bakiim kaleye dogru
-----
0
Beitrag gepostet am 14.02.21, 13:39
@facelook
Nr.: 99
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
gayet güzel yorumlamissin arkadan birde ilahi fon müzigi verdikmi tamamdir..
zaten yorumliyanlarda öyle yorumluyor,,ayett bagdat diyor yorumlayanlar ankara diyor..
kuranda cogu ayetlere giremiyorlar,,sebebi birbirleriyle celisiyor veya bir önceki ayette söyledikleriyle ters düsüyor,,
bunu bazi grup iptal olmustur diyip yorumlar,,bir kismida tevsir adi altinda kilif uyduruur kelimeyi anlamadindan cikarip uyumlu hale getirmeye calisir,,
cok basit örnek verim,,kuranda seffaat varmidir konusu,,sana 3 ayet göndersem dersinki kesinlikle yoktur seffat sahibi allahtir,,baska 3 ayet göndersem kesin vardir dersin,,böyle durumlar..
hocalar bunu uydurma pesinde uyumlu hale getirme derdinde bu yüzden hepsi birbiriyle savas icinda hic biri digerini begenmez,,
kesin olan birsey dininde inancinda kalabilirsin ama o dönem sartlariyla islami yasayamassin,,güncellenmeyen kurallar zamana aykiridir,,insanlik gelisiyor zaman gelisiyor,,
can alisi bir örnek verim sana örnegin bosanan kadinlarin 3 ay beklenmesi söylenir nedeni hamilelikle ilgilidir karni büyüyormu büyyormu,,günümüz teknolojesinde hizli test kiti var 1 dakkada sonuc veriyor,,simdi 3 ay beklemeye ne gerek var 1 dakka sonucu alabiliyoruz..burayi düsün
0
Beitrag gepostet am 14.02.21, 13:42
@pusu_vadi
Nr.: 100
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
islamiyetin yeryüzüne gelis nedenine bi bakis atsalar zaten anlarlar aslinda, dinimizin ne üzerine kuruldugunu......bu kadar din konusu yeter bana ama, 10 senede konusmadigim kadar konustum la
-----
0
1
2
3
4
5
6
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!