88 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
Beitrag gepostet am 10.02.21, 22:21
@facelook
Nr.: 41
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
ben hepnizide anliyorum,ama siz beni anlamiyorsunuz suan niye cünkü cok derinlerde geziyorum,
snowu gönder iki raki icek onla..
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 08:23
@isabella
Nr.: 42
Antworten
lenaa
Benim adım özgecan...
"Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşunla öldürselerdi'' diye feryat etmişti annesi...
Unutmayacağız özgecan ,ışıklar içinde uyu ..
-----
Incinse de .. incitme ...
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 11:35
@pusu_vadi
Nr.: 43
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
körelmis zihinlerde zaten basariya ulasman zor. yapilan yanlislara alkis tutmayacaksin, insani degerleri cevre, es dost akraba asilayacak o radikal dinci ebeveynlere, gözler kapanmayacak, sus pus kalinmayacak. devlet, diyanet gerekirse caminin imami insanlari, insanligi dogruya yönlendirici aciklamalarda bulunacak. karincayi ezmenin bile günah oldugunu o körelmis beyine isleyecek. bir insani degistirebilirsen, emin ol o insan da gidip ikinci bir insani, o digeri de baska bi insani degistirerekten toplumun deger yargilarini üst düzeye tasimaya baslayabilecek.
bunlari yaparken de dinden uzaklasmamiz gerektigini, degisiklik icin sabitlesmis kaliplar icinde cikmamiz gerektigini savunmuyorum. Aksine dinimize ne kadar sahip cikarsak o kadar daha cok bilinclenir ve güzel ahlak, sevgi,saygi,anlayis, hosgörü ile yarinlarimiza bakabilir ve kadinlara karsi birer canavar olmaktan cikmis oluruz.
istemek basarmanin yarisidir
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 11:42
@isabella
Nr.: 44
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
benim asil garibime giden ne isa, biliyor musun?
burada güzel ahlaktan bahseden, dinimizi yüceltici yazilar paylasan, yeri gelip din dersi vermeye kalkan üyelerin hic ama hic birinden herhangi bi katilim olmuyor insanligin yüz kizartici örneginin sergilendigi bir konuya. konumuz güzel ahlak, din, hosgörü, anlayis ve en önemlisi bir insan cani ama gik yok belli bir kesimden. Buranin en sapigi ben ama bu konuya en cok yazan da ben. Bu celiskiyi bir türlü anlayamiyorum. Insanlar gercekten de bu kadar yapmacik mi yoksa sana karsi kin, nefret mi dolular da konuyu sen actin diye yorum yapmaktan cekiniyorlar?
okuyupta üzerine alinan herkes benim bu yorumuma cevap verebilir ve hatta ve hatta cok sevinirim de cevap verebilirlerse.
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 12:11
@isabella
Nr.: 45
Antworten
emine_
Benim adım özgecan...
Adalet Mülkün temelidir diyen Hz Ömer in adaleti gelmedikce nice özge canlar ,,, kücücük cocuklar
Tecavüzcülere ,,Vatan Hainlerine
idam
gelmeli...
-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 12:32
@isabella
Nr.: 46
Antworten
umudum_ol
Benim adım özgecan...
Geçenlerde Sosyal medyada Görmüştüm Aleyna Çakır in Katil Zanlısının Sosyal medya Hesabı Hacklenmisti.. Birisi Bazı Konuşmaları Paylaştı Turkiyenin Çeşitli illerinden Evli Bekar Dul Yaklasik 500 e Yakın Kadın Değişik Sebeblerle Adamla Direkt Kontak Kurmak istemiş.. Hergun Bir Yerlerde Analarımız Bacılarımız Kadınlarımız Öldürülüyor.. Benim Gelmek İstedigim Nokta ise Şu.... Genc Kızlarımız Ve Kadınlarımız Maganda Sevilicigi Bırakmak Zorunda.. Sanırım Bu Bir Nebze Bize Yardımcı Olacaktır..
Sen Tebdibini Al Takdiri Allah'a Bırak
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 13:39
@pusu_vadi
Nr.: 47
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Yanı 1934 den itibaren bakayım onlar bilinçaltına işlendi be pusu
ama sen bir anitsayac.com bak olmazmı o kadar geriye gitmemize gerek yok
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 13:41
@lenaa
Nr.: 48
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Amin sağolasın...
Yine kalbim acıdı lena
ne kadar ağır bir yük ne kadar ağır bir söz bir anne için Allah sabır versin
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 13:45
@facelook
Nr.: 49
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Unutma sana sapık diyen süzmeler
bunlara ben yanıt veremem face kimse beni sevmek zorunda da değil saygılı olsunlar kafi diyorum uzun zamandır ama lügatlarına bakılırsa bunu beklemek de boş olur
netice ne biliyormusun sözler sadece lafta bu tür konularımda daha iyi anlıyorum bunu
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 13:49
@emine_
Nr.: 50
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Adalet her birey için şart çok doğru söylediniz emine hanım. Tecavüzcülere orta çağ cezalarının uygulanmasını bile hoş görürdüm. İdam diyorsunuz ya bu hiç bir zaman yürürlüğe geçmeyecek özellikle vatan hainliğine karşı çünkü hangisi hain sistemi eleştiren mi yoksa sistemden yararlanıp vatanını hibe eden mi ? her ikisini de düşünürsek ülke yönetimsiz kalır
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 13:55
@umudum_ol
Nr.: 51
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Merhaba umudum_ol teşekkür ederim yorumunuz için. O zanlının bir sürü konuşması ortaya çıkmasına rağmen uzun süre elini kolunu sallayarak yürüdü. O kadınlar be amaçlı kontakt kurdular hiç bir fikrim yok ama bazıları bu tür olayı çete düzenleyerek kadınları tehdit ediyor. Maganda sevicisi olayına katılıyorum anlamış da değilim bir kadın neden birazcık ilgide yelkenleri suya indirip önüne gelene kanar? Bu kadar mı az seviliyor nesiller ki yabancılara bel bağlıyorlar
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 14:02
@umudum_ol
Nr.: 52
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Sen Tebdibini Al Takdiri Allah'a Bırak
Bu cümleyi atlamışım..
Tedbiri nedir bunun ?
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 14:08
@isabella
Nr.: 53
Antworten
umudum_ol
Benim adım özgecan...
Her insan Bir Şekilde Kaderini Yaşar Bu Kesin Fakat;Tedbir Almak Elimizde Yaradan Evi Nasılsa Korur Diye Kapıyı Kitlemeden Evden Çıkmak Veya Akıllı Telefonda Yağmur Gösterdiği Halde Şemsiye Almamak Gibi... Şöyle Bagliyayim Ümitcan Uygunun Ve Ailesinin Ne Kadar Tehlikeli Olduğunu Bile Bile Yazan O Yaklasik 500 Kadın Hiç Bir Şeyin Sonunu Düşünmeden Hareket Etmiş Olmuyormu?? Tebdirden Kastım Buydu..
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 14:45
@isabella
Nr.: 54
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
anlatmaya calistigim da o zaten, insanlarin benim hakkimda düsündükleri zaten umurumda degil. Ama ben bile, bu kimine göre 3 kurusluk karekterim ile gelip bu konunun üzerinde itina ile duruyor, okuyanlar belki aydinlanir diger fikir belirtiyor, bakis acisi sagliyor, belki birinin farkli derecede düsünebilmesine yol acabilirim diye medet umaraktan yorum yapiyorsam, gün be gün güzel ahlak üzerine konu acanlar neden sessiz kaliyor? buna hic bir sekilde bir anlam veremiyorum ben. dedigin gibi sözler sadece lafta...
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 15:42
@isabella
Nr.: 55
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
1934 gidelim diyorsun emine hanim ömer dönemine gidiyor
tam iste olay bu saf olmayalim.. seriat sistemini isteyen bir düzen hala atatürkün getirdigi düzene gece gündüz küfür ediyor,seriat istiyorlar medini kanuna bagliyorlar bu olaylari..
bizim burayi cözmeden bir sonuca varamayiz,,olay laik sistemdenmi yana olacagiz yoksa laik sistemi yikip seriatmi getirecegiz...
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:14
@facelook
Nr.: 56
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
atatürkü koruma kanunu kalksin sen ortaligi görürsün toz duman olur,,allah askina misiroglunun cenazesini gördün tüm devlet ekrani ordaydi,,diyanetin elinde gelse gece gündüz hütbelerde atatürke küfür etirir,,ha adamlar kendi bakis acisindan haklimi dersen evet haklilarda,,ya laik kalacaksin ya seriatci ikisi bir arada olmaz
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:28
@pusu_vadi
Nr.: 57
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Atatürk e küfür ettirmenin neresi hakli olabilir ki? düsünen, özgür bir birey (kadin erkek fark etmezsizin, esit olarak kimsenin kimseye üstün olmadigi bir insan olarak) olmanin nesi suc olabilir ki? Kitabimizin ilk kelimesi oku ile basliyor. Gelistir kendini, insanliga faydali bir birey ol,topluma yararin olsun, kul hakkina girme, canliyi incitme diyor. Insan olmanin beraberinde getirdigi özellikler bunlar. Bürün kara carsafa, beyinin 5 adim gerisinden yürü, ona kulluk, kölelik yap, o istedigi zaman ac, kapa. üzerine bi 3-5 kadin daha getirsin, okey oynarsin onlarla....bu mu din, bu mu seriat? Tamamen erkeklerin fantezisinde yarattigi bir dünya, dinimizle hic bagdastiramiyorum ben.
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:35
@facelook
Nr.: 58
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
senin benim bagdastirmamla din iyidir din kötüdür yorumlayamayizki kitapta ne yaziyorsa odur,kitaba girmiyenleride uzak bir tarih degil o dönemi yasayanlarin hadislere koyduklari seylerden bakacaz..yani yazili olan seylerden örenecegiz...
bizler modern kanunlara göre yönetiliyoruz,,seriatla yönetilen ülkelerde durum ney bir bak..
adamlarin kendi dilinde kitap, birebir seriat kanunlarini uygulamaya calisiyorlar..
bizlere göre gercek müslüman biziz onlar yanlis,,onlara görede bizlerin müslümanliktan uzaktan yakindan ilgisi yok..
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:41
@pusu_vadi
Nr.: 59
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
bizim müslümanlikla uzaktan yakindan alakamiz yok zaten. Araplarin da yok. Kitabimizi yorumlayamiyoruz ki. Hadisler diyoruz. Peygamberimizin vefatina kadar 2500 kadar hadis vardi, peygamberimizin vefatindan sonra ki 100 yil icinde hadislerin sayisi 2.000.000 u gecti, bu yüzden hadisleri baz almamamiz gerekiyor. Konu nereye geldi, neyse.....kadin cinayeti idi konumuz, kadinlarin toplumumuzda ki yeri idi konumuz ki böyle cinsiyet ayrimciligi yapmayi bile ben cok yanlis buluyorum. Allah in insanlara yasak ettigi, bir insan canini benden baska kimse alamaz- dedigi emrine müslüman bir ülkede hergün sirk kosuluyor.....ne garip ne garip
-----
0
Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:41
@facelook
Nr.: 60
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
baska sorularda sormusun hilafiyeti kaldirdi,capka takmiyanlari istiklal mahkemelerinde astirdi,modenr kanunu getirdi,dilimizi degistirdi,,vsvsvs
0
1
2
3
4
5
6
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!