105 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:29
@isabella
Nr.: 21
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
en yüksek cezayi versen dünyada hic esi benzeri görülmemis ceza kanunlari yürürlüge sürsende bizim toplumda kadina yönelik siddet bitmezz,,
sebeblerini buraya yazmama gerek varmi bilmiyorum,
tarihimize bak kültürümüze bak ve ondan sonra özgürlük iste,,hic kusura bakma ikisi bir arada olmaz zit kutuplar,
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:30
@facelook
Nr.: 22
Antworten
-solyanim
Benim adım özgecan...
özgecan kardese allah rahmet eylesin.
son günlerde basinda yazilanlar dogru ise,herifin birisi 7 aylik hamile esini , 400 bin liraya sigorta yaptiriyor ve fethiyeye kelebekler vadisi denilen ucurum yere gezelim diye götürüyor,sanki fethiyede gezilecek baska yer yok,ve kayaliklardan asagiya itekliyor,karim ucurumdan yuvarlandi desede foyasi sigortaya para cekmeye gidince cikiyor,simdi bu herife ben ne diyeyim, sen ne diyeceksin, yani sözün bittigi yerdeyiz,insanlar sasirmislar,hatalarinida kabul etmiyorlar,toplumda hata yapan birisini en ufak yoldan ikaz etsen, ya silah cekiyor,ya bicakliyor,allah sonumuzu hayir etsin diyecegim ama oda bu gidisle mümkün degil,dünyanin sonumu geldi acaba demekden kendimi alamiyorum,yoksam banami öyle geliyor bilmiyom,basimiza gelecek büyük bir felaket var gibi
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:31
@isabella
Nr.: 23
Antworten
-solyanim
Benim adım özgecan...
nr 24 sana göndermistim , kankana gitmis
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:37
@isabella
Nr.: 24
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Laf geldi eğitim şart a....ve bu sadece okulda alınan eğitim değil sözkonusu olan eğitim. Güzel ahlâk, saygı, sevgi bir insana aşılamazsan, bir canavar büyütmüş olursun işte.
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:38
@pusu_vadi
Nr.: 25
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Ben öyle düşünmüyorum verilerde bunu gösteriyor zaten 2011 den sonra kat be kat arttı şiddet olayları ne oldu da arttı hesabı belli. Bu işte kanundan ziyade ebeveynler önce dur diyip çocuklarını düzgün yetiştirecek öyle geldi böyle gideri kabul etmiyorum
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:38
@-solyanim
Nr.: 26
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Ohhhh, ben yırttım cevap yazmaktan
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:41
@-solyanim
Nr.: 27
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Aslan Hemşom direk okudum hic bakmadım kime yazdığını. Allah razı olsun senden amin inşallah...
Anlattığın yaşanmışlığa çok üzüldüm Allah rahmet eylesin dünyanın sonunu insanlar getirecek başka kimse değil
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:41
@facelook
Nr.: 28
Antworten
-solyanim
Benim adım özgecan...
hahaha ,hede kurtuldun gene
sansli günün,az sonra ava cikarsin
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:42
@-solyanim
Nr.: 29
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Dua etsinler, avcı değilim
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:48
@pusu_vadi
Nr.: 30
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Pusu, araya girerek çok kısa bir cümle yazacağım. Cinsellik erkeklere özge bir etkenlik, bir ihtiyaç değildir. Bu düşünceden kurtulabilirsek bir adım ilerlemiş oluruz sanırım.
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:50
@facelook
Nr.: 31
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
uzman görüslerine saygimiz her zaman var,,konu kadina siddet oldugu icin bu yönde ilerliyoruz ,,siddeti kadinlar yapmis olsaydi o yönde yorumlar yapardik ,,
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:51
@pusu_vadi
Nr.: 32
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Eğitim şart
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:51
@pusu_vadi
Nr.: 33
Antworten
isabella
Benim adım özgecan...
Ow pusu biraz çıkart o gözlükleri camlar çizilmiş Avrupa'da Amerika'da Afrika'da Avustralya da dünyanın tüm kıtalarında kadına şiddet ve tecavüz olayları var bunu sadece müslüman ülkelere bağdaştıranazsın lütfen.
Dediğim gibi çocuk eğitim ile sevgi ile büyürse toplum içinde yararlı bir insan olur en çokta anneler bu çocuklara baktığı için bu olayı da gelecekte sadece kadınlar çözebilecek ama önce kendileri ayaklarının üstünde durmayı bilecekler
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:53
@facelook
Nr.: 34
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
egitimi nasil vereceksin erkeklerin kadina bakis acisini nasil degistireceksin,,
bak dostum suanki var olan dünya düzeni ile sen sahip oldugun geleneklere göre nasil bir egitim vermeyi düsünüyorsun buyur seni dinliyorum
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:54
@isabella
Nr.: 35
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
kendimizi kandirmaktan basak birsey degil bu cümleler bizim toplumda kadinin yeri olmadi olmayacakta
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:59
@pusu_vadi
Nr.: 36
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
Her gelenek bize faydalı, bizi ileri götüren, cağımız ile bağdaşan yararlı, örnek alınması gereken yaşam olgusu değildir ki....körü körüne her gelenek uygulanamaz ki. Demin de belirttim pusu, güzel ahlâk ve sevgi saygı ile çocuklarımız aşılanmalı. Evde baba anneye saygısını gösterecek, sevgiyi eksik etmeyecek, ezip hor görmeyecek, bağırıp çağırıp ona ikinci sınıf insan muamelesi yapmayacak. Çocuk bunları yaşayarak öğrenecek, büyüyecek. Ondan sonra gör sen toplumu
-----
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 22:04
@facelook
Nr.: 37
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
tamam aciklaman güzel ama yeterli degil neden biliyormusun bir söz vardir kurttan kuzu dogman diye veya armut dibine düsermis diye..
simdi sana bir misal vercem düsün ben radikal dindar bir aileden yetistim,4 kadina kadar evlenebilirim benden habersiz kadin disari cikamaz hele erkeksiz hic cikamaz,
calisamaz,bir erkele ayni ortamda bulunamaz, anasöre binemez..
böyle yetistirildim bu verdigim örenkelere görede ben cocuklarima aktaracam,,kolay olan oldugu gibi aktarmaktir,,ki bu her zaman böyledir cocouklar aileden ögrendiklerini istisnalar haric dogru bilir..
ayrilik misal cok kötüdür bizim toplumda pompaliyi alip vururuz niye benim eski esim baskasiylami olacak benimi boynuzlayacak düsüncesi varya,,,
kardes ben sorumun cevabini inan alamadim bu egitim nasil olacak aile diyorsunki aile neasil degisecek bana burayi cevapla
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 22:04
@facelook
Nr.: 38
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
bi dakka 3 bardaktayim vururummm
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 22:07
@isabella
Nr.: 39
Antworten
pusu_vadi
Benim adım özgecan...
sari olmusun isabella ama olayi son 20 yildan baz alarak bakma ttaaaaaaaaaaaaa türklerin tarih sahnesine cikmasindan islamla bulusmasindan osmanli devletinden sonra türkiye cumhuriyettinden itibaren baz alarak yorum yapmani istiyorum ,,cikan sonuc kanunlar degildir emin ol..
0
Beitrag gepostet am 10.02.21, 22:17
@pusu_vadi
Nr.: 40
Antworten
facelook
Benim adım özgecan...
3. kadehe geldinse seni snow a havale ediyorum
Yanlışlardan öğrenmeye hazır olmadıkça bir adım ilerleyemeyiz. Yarın devam ederiz
-----
0
1
2
3
4
5
6
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!