84 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.02.21, 20:06 Nr.: 1 Antworten

Benim adım özgecan...

Merhaba, ben hayatımın baharında,  yirmili yaşlarında, hayalleri olan genç bir kızdım. Adım ÖZGECAN,  psikoloji bölümü 1. Sınıf öğrencisiydim,parlak bir geleceğe doğru azmim ile burslu olarak üniversitede okumaya hak kazanmış biriydim ama ... 11. Şubat 2015 de akşam  evime  gidemedim, çünkü artık hayatta yoktum...

Anlatayım müsadenizle... her zaman ki gibi bir gündü..yoğun bir günden sonra Okul saati bitti.. biraz dolaştık kızlarla, dertleştik...son günüm olduğunu anlayamayarak, erkenden eve doğru gitmek için o gelen otobüse bindim. Ekmeğinin peşinde olan bir şöför sanmıştım, halbuki bir şerefsizmiş!!! Kimse yoktu minibüsün içersinde, tedirgindim zira daha önceleri de arkadaşlarım tacize uğramıştı.. rahatsız oldum bakışlarından...

Bir baktım ki başka yola saptı soysuz köpek, göz koymuş bana meğerse nerdeydi bunda ADALET?? Pis soğuk elleri ile dokunmaya çalıştı .. Teslim olmadım ona, namus için var gücümle savaştım, tırmaladım yüzünü ama defalarca saplanan Sivri bıçak darbeleriyle yere yığıldım.. ölmedim ama, sonumun geldiğini hissettim.. şerefsiz hızını alamamış olacakki birde levye ile vurdu.. kestiler sonra her bir kolumu, ateşe atıp yaktılar..çığlıklarımı duyan olmadı sesimle boğuldum....

Kadın olmakmıydı benim suçum ? İki gün sonra trafik kontrolüne yakalandığı için kanım ve düşmüş şapkam sayesinde buldular yanmış cesetimi.. namus için şehit verdik, şimdi cennettedir dediler, üzerime toprak attıklarında.. karanlıktan korkardım oysaki..acı çekmiyorum artık ama yağmur yağdığında toprak kokusunu da algılayamıyorum.... koşamıyorum hedeflerime, mezun olup ailemi gurulandıramıyorum.. arkadaşlarım ile Doğum günlerimi kutlayamıyorum... acı çekmiyorum evet ama geride bıraktıklarımın acı çektiğini biliyorum....

Benim adım ÖZGECAN ASLAN güya ismim ile bir kanun teklifi sunuldu çok zaman önce ama gelin görün ki hala kanunlaşamadı... ben ÖZGECAN asla geri gelmeyeceğim, tıpkı kızının önünde öldürülen Emine abla gibi ama siz yinede beni unutmayın, ardımdan gelen 3000 ‘i geçik  kadını da unutmayın olur mu ? 

isabella

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 20:16 @nemesis Nr.: 2 Antworten

Benim adım özgecan...
Solange es diesbezüglich keine Lösung gibt, werde ich mich auch wenn es schwer fällt weiterhin damit befassen
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 20:49 @isabella Nr.: 3 Antworten

Benim adım özgecan...
Bilinen ve her seferinde yürekleri dağlayan ve günümüz türkiye sinde sergilenen binlerce ortaçağ hikayelerinden birtanesi 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 20:50 @isabella Nr.: 4 Antworten

Benim adım özgecan...
Malesef ülkemizde son yillarda bunun gibi manzaralar epey artmış , adaletin ayaklar altina alindigi bir ülkede bu gibi vakalari görmezden gelen bir medya yada gözden kacirilan diyelim , bu gibi konularda ileri geri konuşan iktidar sahipleri oldugu sürece ne yazikki kanunlarin uygulanmadigi bir ülkede bu gibi vakalara sadece seyirci kalmakla yetiniyoruz , sözüm o ki yaziklar olsun kadinlara şiddet uygulayan zihniyete insanliginiz batsin. Adaletiniz yerin dibine batsin
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 20:56 @facelook Nr.: 5 Antworten

Benim adım özgecan...
Çok oldu maalesef bir çoğunu dile getirdim kendimce sadece hemcinslerim olduğu için değil insan oldukları için. Görmezlikten gelmeye susmaya devam ediliyor en çok zoruma da adaletten bütünden birlikten bahsedip bu konuların es geçilmesi
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 20:59 @kozalak Nr.: 6 Antworten

Benim adım özgecan...
Kozalak bey süzme bir formalite İstanbul sözleşmesi dışında birşey yok torpilli mahkemeler gördük sözlü tacizde müebbet cezalar da gördük demekki olabiliyormuş
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:02 @isabella Nr.: 7 Antworten

Benim adım özgecan...
Azalmıyor aksine artıyor....bu işin kadını erkeği yok aslında. Cinayete kurban giden, ezilen her insanın adalet banyosu ile yıkanması lazım. Türkiye de müslümanlık adı altında kadın hor görülüyor, eziliyor ve kadını korumaya yönelik, fiziksel ve psikolojik şiddet görmesini önleyici kanun taslakları neden kabul görmüyor, bunu ben çok merak ediyorum. Dediğin gibi belli bir kesin bunları görmezden geliyor, sus pus kalıyor. Vicdanları ile nasıl bagdastiriyorlar bunu, ağzım açık izliyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:04 @isabella Nr.: 8 Antworten

Benim adım özgecan...
Evet haklisiniz lakin ceşitli kurumlarda insanlar istismara ugrarken ,bir kereden bisey olmaz diyen bir devlet bakaninin oldugu bir ülkede bu gibi vakalarda caydirici bir ceza beklemek te yanliş olur bence
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:06 @facelook Nr.: 9 Antworten

Benim adım özgecan...
Bak bunu bende anlamış değilim bu korku neden veya hic mi empati duygusu yok vicdanen nasıl rahat olunabilir ? Yanı insanın başına gelince mi akıllanıyor ?
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:08 @kozalak Nr.: 10 Antworten

Benim adım özgecan...
Bir ara İstanbul sözleşmesi ile ilgili bir konu açmıştım hiç ayırmadan sevgili devlet büyüklerinin demeçlerini bir güzel sıraladım sonuç hakarete ben uğradım gülermisin ağlarmısın
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:10 @isabella Nr.: 11 Antworten

Benim adım özgecan...
Başlarına gelse bile ki kimsenin başına bu derece acılı olaylar gelsin istemem, emin ol o acıyı beş gün yaşarlar sonra unutur, aynı düşünceler ile hayatlarının akışını sürdürmeye devam ederler
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:11 @isabella Nr.: 12 Antworten

Benim adım özgecan...
Her nedense her konuya siyasi acidan bakiliyo , yarin birileri cikip kadina şiddet e hayir diye sokaklara dökülse hemen terörist damgasi yiyorlar , hal böyle olunca kimsenin umurunda olmuyo malesef ateş düştüğü yeri yakiyor
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:13 @facelook Nr.: 13 Antworten

Benim adım özgecan...
Bende kimseye bunu dilemem ama yilanin başını küçükken ezmezsen sözü bu olaya çok uygun görüyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:13 @isabella Nr.: 14 Antworten

Benim adım özgecan...
aya cikiyoruz,,artik uzay düsünsün
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:15 @kozalak Nr.: 15 Antworten

Benim adım özgecan...
Ben alıştım o sözlere de sözünüze katılıyorum kesinlikle siyasi bakmamak lazım herkesim tercihine saygı duyup yanlışa yanlış doğruya doğru denilmeli
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:16 @pusu_vadi Nr.: 16 Antworten

Benim adım özgecan...
Valla pusu onu da ekleyecektim de sonra dedim konu özgecan ve hayatını şiddet yüzünden yitiren kadınlar ve vazgeçtim prim veremem
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:19 @isabella Nr.: 17 Antworten

Benim adım özgecan...
Aynen yanlişa yanliş demeyi öğrenmeliyiz , birilerini koruyup kollamak yerine adaleti tecelli ettirmemiz gerekir , araya insanlari sokup olaylarin icinde kimse sıyrılmamalı ve bunlara göz yumulmamalı artik yeter demenin zani coktan geldi geciyor bile
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:21 @kozalak Nr.: 18 Antworten

Benim adım özgecan...
Adet mülkün temelidir yazıda kalmaması dileği ile
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:23 @isabella Nr.: 19 Antworten

Benim adım özgecan...
kanunla falan olacak is degil bu toplumun örf adet gelenek vsvs degistirmesi gerekiyor kadina bakis acisinin toptan degismesi gerikiyor,,,

hel muhafazakar kesimle bu hic olmaz onlara kalsin kadinin ise okula gitmesi erkekle ayni ortamda bulunmasi bile yasak,,

0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:27 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

Benim adım özgecan...
Bak bunuda anlamış değilim pusu dığdımın dığdısı Türk örf ve adetlerimiz aynı gelenekler az biraz değişir yöresel olarak peki neden bu kadar farklı düşüncelerdeyiz. Erkek hegemonyası olmasın o
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Benim adım özgecan...