84 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.02.21, 23:10 Nr.: 1 Antworten

Asla bilmeyenle tartışma...
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına " Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.

" Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.

Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.

Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.

Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:

"İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
- Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma... 

-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 06:57 @emine_ Nr.: 2 Antworten

Güzel hikaye, insanlar hepsi çok güzel ressamlar
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 09:10 @isabella Nr.: 3 Antworten

Özelliklede  kalabalik yerlerde  olurlarmis)
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 11:17 @emine_ Nr.: 4 Antworten

Bilmeden eleştirmek, anlamadan konuşmak, buyur gel daha iyisini sen yap sen göster dediğinde, kör sağır ve dilsiz olmak..... hayat onlara güzel, kafa yormadan yaşamak   
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 12:22 @emine_ Nr.: 5 Antworten

slm burayi biraz degistirmek gerek diye düsünüyorum..
bilmiyenle tartisma diyince aklimiza ilk düsen biz biliyoruz karsi bilmiyor algisi oluyor demi?
misal bunu ben bilmiyorum karsiyla tartismayayim seklinde algilayip elestiriyi buna göre yapmiyoruz.

herkez kendi fikrinde görüslerini belirtiyor savunuyor,,peki ölcüyü neye göre baz alacagiz,kimin görüsü yeterince akilci yetirince mantikli yetince dogru..

öz elestiriye kendimizden baslarsak geldigimiz yasa kadar arkaya dönüp bir bakarsak,ne kadar ögrendigimiz seyi degistiridik gelistirdik,bazen ders aldik bazen hatalarimizi gördük sürekli bir degisim yasamadikmi,

burdan yola cikarsak kendi fikirlerimiz bile hayatin belli döneminde desiiklik gösterip belli bir dogruda sabit kalmiyorsa karsiyi bilmiyen diye suclamak bence dogru bir tanim degil..

acaba bunu fikirlerinizin uymadigi ve tarismayi bilmiyenlerden uzak durmak gerek diye tanimlasak dogru olmazmi?

0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 12:57 @xcetinx Nr.: 6 Antworten

Güzel  yorumunuz   Tesekkürler...
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 13:05 @pusu_vadi Nr.: 7 Antworten

Aleykümselam,, Hikayede  anlatildigi gibi yapici  olamiyorsa karalamayacak... 
Daha iyiisini yapamiyorsa ,, yapilana saygi duyacak kii   saygi  görsün....

acaba bunu fikirlerinizin uymadigi ve tarismayi bilmiyenlerden uzak durmak gerek diye tanimlasak dogru olmazmi?  Bence  olur

-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 13:58 @nick- Nr.: 8 Antworten

Vealeykümselam...Öncelikle konuya istirakinizden dolayi  tskrler....
Siz bilebilirsiniz ,, sizide bilen  bilir lakin kendi  adima  ben  bilmem,, hele pc  arkasindakileri  hic  bilmem...

Burasi forum sayfasi paylasimlar olur ,,, silinir  yada begenilir  abartmamak  gerekir ,,tabiiki bakis  acilarina saygi  gerek ki  varsa  oda....

Kurtbeyi  hatirliyorum  hemfikir  degildim kendisi ile,, dolayisi ile  hakaretlerine  maruz kalanlardandim  ,,,neden ayni görüste olmadigim icin... Ögretmen   yada  pasif aktive biri olsun ,,, bilmek  nedir bilgelik hos görü varsa  bilge olunur....  yapici olamiyorsa  kisi bildigi  ne  varsa nafiledir  bence....

Paylasiminda  bunu anlatmak istedim...   

-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 14:02 @nick- Nr.: 9 Antworten

Aynen  öyle    
-----
0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 16:52 @emine_ Nr.: 10 Antworten

Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür...
 Ayni fikirdeyim

0

Beitrag gepostet am 08.02.21, 16:55 @isabella Nr.: 11 Antworten

Güzel ressamlar,!!!! Sozleri boyayarak yada kirli yüzlere kendi taktıkları maskelerle ressam cok...  ama ruhu yok,,, 
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 13:01 @xcetinx Nr.: 12 Antworten

Hem fikir olusunuza  sevindim...  
-----
0

Beitrag gepostet am 10.02.21, 21:39 @emine_ Nr.: 13 Antworten

bilmeyenlerle cahillerle tartismanin hic bir anlami yok,atalarimiz bosuna dememisler,cahil dostun arkadasin olacagina,akilli düsmanin olsun.diye
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 11:55 @-solyanim Nr.: 14 Antworten

Atalarimiz  birde  demiski;  bilen   bir söyler,,, Bilmeyen  bin  söyler... 

Lakin Yapıcı olmak eğitim gerektirir ,,hikayede  anlatildigi  gibi ,, Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi..." 

-----
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 12:13 @sila-34 Nr.: 15 Antworten

Aynen öyle,, o tiplere  harcanan  her  saniye  Bos  kayiptir...  ...
-----
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:02 @merdo Nr.: 16 Antworten

Aleykümselam,, Cahil  cahildir tartisilmaz,, Aslan gibi  cvp  

Insanlara firsat  vermemek konusunda   hikayede,, Hayatinda  resim yapmamis insanlar elestiriye gelince kirmizi kalemle  her yere  carpi koyarlar,,  begenmediginiz yeri düzeltin dendiginde  neden  dokunmazlar..,,,
Bende  mizah  ekleyeyim 
Internet  ciktigindan bu yana  evinde  üc  cocugunu ,, bir  esini idare edemeyen ,,gecindiremeyenler,,  sanalda ortamda ,, kimileri  doktor oluyor kimileri dekan,, kimileri  yazar  hatta  hatta   Devlet  bile   yönetiyor kirmizi kalemle carpi koyanlar....

-----
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 16:54 @emine_ Nr.: 17 Antworten

Bildiğini sanıpta bilmiyenlerle tartışma döner gelir konu aynı yerine yorulursun.
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 17:28 @kuzeykoray Nr.: 18 Antworten

Eyvallah... 
-----
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 18:57 @merdo Nr.: 19 Antworten

Haha kim kral kim kralice 
0

Beitrag gepostet am 11.02.21, 19:04 @merdo Nr.: 20 Antworten

Sadece kral  kralice olsalar ,, herkes  hersey oluyor  iste   Ahhh sanal  alemm  ahh ...  Cok calisiyoruz  cook
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!