84 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.02.21, 06:40 Nr.: 1 Antworten

Kendimi sevmeye başladığımda ...

Kendimi sevmeye başladığımda, farkına vardım ki; keder ve acı, kendi gerçeğime aykırı bir yaşam sürmekte olduğuma dair uyarılardı. Bugün, buna 'ÖZGÜNLÜK' dendiğini biliyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, arzularımı bir insana dayatarak onu nasıl incitebileceğimi anladım; zamanlamanın yanlış ve o insanın hazır olmadığını bilmeme rağmen ve o insan ben olmama rağmen. Bugün buna 'SAYGI' diyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, farklı bir hayatı arzulamayı bıraktım ve etrafımdaki her şeyin beni büyümeye çağırdığını gördüm. Bugün buna 'OLGUNLUK' diyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, anladım ki; koşullar ne olursa olsun, doğru zaman ve doğru yerdeyim ve her şey tam olarak doğru anda gerçekleşiyor. O halde, sakin olabilirim. Bugün buna 'ÖZ GÜVEN' diyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, kendi zamanımı çalmayı ve gelecek için büyük projeler tasarlamayı bıraktım. Şimdi yalnızca bana keyif ve mutluluk veren, yapmayı sevdiğim, içimi neşe ile dolduran şeyleri kendi tarzım ve düzenime göre yapıyorum. Bugün buna 'SADELİK' diyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, sağlığım için iyi olmayan her şeyden  kurtuldum; yiyeceklerden, insanlar, nesneler, durumlar ve beni aşağı ve kendimden uzağa çeken her şeyden. İlk başta bu durumu sağlıklı bencillik olarak adlandırıyordum. Bugün bunun 'KENDİNİ SEVMEK' olduğunu biliyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, her zaman haklı olmaya uğraşmayı bıraktım, ve o zamandan beri daha az yanılıyorum. Bugün, bunun 'ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK' olduğunu keşfettim."

Kendimi sevmeye başladığımda, geçmişte yaşamaya devam etmeyi ve gelecek hakkında endişelenmeyi reddettim. Bugün yalnızca, her şeyin gerçekleştiği 'şimdi'yi yaşıyorum. Her günü gününde yaşıyor ve buna 'MEMNUNİYET' adını veriyorum."

Kendimi sevmeye başladığımda, aklımın beni rahatsız ve hasta edebileceğini anladım. Ancak, aklım kalbime bağlandıkça, değerli bir müttefik haline geldi. Bugün bu ilişkiye 'KALBİN BİLGELİĞİ' adını veriyorum."

Kendimizle veya başkalarıyla tartışmaktan, çatışmaktan veya herhangi bir sorun yaşamaktan korkmamıza gerek yok artık. Yıldızlar bile çarpışıyor ve bu çarpışmanın sonucunda yeni dünyalar doğuyor. Bugün biliyorum ki 'BU HAYAT!'"

Charles Spencer Chaplin

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 05.02.21, 10:35 @isabella Nr.: 2 Antworten

cok merak ediyorum, charles chaplin kac yasinda bu dizeleri dökmüs kagida. Bir insanin genc yaslarda bu erdemligi yakayabilecegine pek ihtimal vermiyorum ama yazdiklari o kadar dogru, anlamli ve hayati yasanir kilan düsünceler ki. bize sunulan bu bilgelik ile yola cikabilsek, bu ögrendiklerimizi benimseyip, icimize sindirip, uygulayabilmeyi basarabilsek hayat nasil nefes alinabilen bir yer olarak cikar karsimiza

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 05.02.21, 14:15 @facelook Nr.: 3 Antworten

Kendine 70. Yaş gününde armağan etmiş bu şiiri  ben her yıl okuyorum ve okunması gerektiğinin fikrindeyim bazı şeyleri geç anlamamak adına
-----
0

Beitrag gepostet am 05.02.21, 15:49 @isabella Nr.: 4 Antworten

insanin böyle bi yol göstereni olursa hayat iste böyle kolaylasabilir derim...sol taraf karanlikta kalmis, isigi biraz o tarafa tut
-----
0

Beitrag gepostet am 05.02.21, 18:28 @isabella Nr.: 5 Antworten

aslan emsom 
sevilmeyecek gibi degilsinki.
dahasida var bitanesin
0

Beitrag gepostet am 06.02.21, 07:53 @facelook Nr.: 6 Antworten

İnsanlar hepsi çok güzel ressamlar 
-----
0

Beitrag gepostet am 06.02.21, 07:54 @-solyanim Nr.: 7 Antworten

Sağolasın Hemşom dahasıda var sende birtamesin
-----
0

Beitrag gepostet am 06.02.21, 07:57 @massmavi Nr.: 8 Antworten

Massmavi 

Ancak atlı karıncaları ezemez insanın ayakları ve zincir vuramaz
kapısına içimdeki rengarenk lunaparkın hiç kimse.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.02.21, 10:56 @isabella Nr.: 9 Antworten

Git söz ver yarına,
Mutluluğu armağan et yoluna 

-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.21, 09:26 @isabella Nr.: 10 Antworten

Teşekkür ederim.... ama gerçekten çok  teşekkür ederim... ben buldugum herseyi okurum ve okumayı severim ama bunu okumamistim ,sebeb oldugun için teşekkür ederim.... tek kelime ile hayat ve harika..
0

Beitrag gepostet am 09.02.21, 09:28 @isabella Nr.: 11 Antworten

Ve ben bunu kopyalayıp daha çok kişiye ulaşması için özel paylaşımlarda buluncam...
0

Beitrag gepostet am 09.02.21, 13:10 @xcetinx Nr.: 12 Antworten

Rica ederim tabi yayın okunması gereken bir şiir
-----
0

Beitrag gepostet am 09.02.21, 13:11 @nemesis Nr.: 13 Antworten

Ja richtig schön ich kann es auch immer wieder lesen 
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!