Bazı değişiklikler can yakıcı olabilir ama hiç birşey yerinde saymak kadar, kendini ait hissetmediğin bir yer kadar acı vermez insana... biliyormusunuz bir çok insan kendi yolunu düşünür, sürekli kendilerine bu yolu nasıl gidebilirim diye sorgular, hangi yola gitsem diye sorgular, nasıl meydan okuyabilirim diye sorgular, kim ne der diye sorgular ama nedense “neden” bu yola gitsem diye sorgulamaz. Birazcık Kalplerini ve mantıklarını dinlemek yerine sürekli aynı sorularda hapsolmuş gibi beyinleri volta atmakta. Nasıl olur sorusunu cevaplamak yerine neden’i cevaplamak daha kolay olmazmı? Mesela neden bu yolu seçtim, neden bu yola baş koydum, neden başlamak istiyorum, neden illaki o insan veya o insanlar ile olmalı ? ...
Önünde Kocaman bir NEDEN varsa önüne çıkacak bir çok nasıl’lar ile baş edebilmek daha kolay olmaz mı ?... her şeyin bir yeri ve zamanı var ya örneğin yeni şeyler istediğinde eski şeyleri bırakmak gerek. Mesela yeni bir ilişki istediğindede etik olarak önce eski ilişkilerini sonlandırman gerek dimi? aslında bu örnek kendi yolumuz içinde gereklidir işte.... yolundan emin olduğunda, kalbin onay verdiğinde, nedenlerini farkettiğinde, gerçekten istediğinde önce kendinle barışıp, emin bir şekilde eskiyi bırakmak gerek... ne oldu ne bitti, kimler geldi geçti, canını kim niye yaktı hesaplarını artık bir kenara bırakıp önüne konsantre olmak gerek.... bırak aynı soruları sormayı, kendini yormayı, seni üzen şeyler ile meşkul olmayı, gereksiz hesaplar yapmayı, seni dibe çeken insanları, niye ben diye sormayı, zaman kaybettiğini hesaplamayı, kendini suçlayıp, yargılamayı...
barış artık geçmişinle ve geçmişte bırak... çünkü bütün olanlar bugün seni sen yapan unsurlar. Şükret işte bazısı sana bir hediyeydi, bazısı ibret. Korkma aç rahatça yeni sayfaları özgürce yazmaya başla. Kimsin nesin? sen sadece mesleğin veya isminden ibaret değilsin ki daha fazlasısın. Bul kendini, ne olduğuna, neler yapabileceğine kendin karar ver, çünkü senden başka hiç kimsenin bunları belirlemeye hakkı yok.
Hayatta bazen sabit roller verilir ya insana bundan hoşlanmıyorsan bırak yada değiştir unutma yönetmen de sensin, senarist de. Öyle yada böyle neticede sonuçlarına sen katlanacaksın, sen hazır olduktan sonra kime ne? Sen yeterki kararını ver illaki herşey kendiliğinden yerine oturacaktır zaten. Yeterki sen kendin ile iyi konuş, kendine iyi davran, iyi düşün gerisini boşver hayat senin hayatın olmak istediğin kişi ve olmak istediğin yerde olmak sadece senin elinde ve sadece senin hakkın unutma..
isabella