104 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 17.01.21, 21:22 Nr.: 1 Antworten

Sen sen ol ..

Bazı değişiklikler can yakıcı olabilir ama hiç birşey yerinde saymak kadar, kendini ait hissetmediğin bir yer kadar acı vermez insana...  biliyormusunuz bir çok insan kendi yolunu düşünür, sürekli kendilerine bu yolu nasıl gidebilirim diye sorgular, hangi yola gitsem diye sorgular, nasıl meydan okuyabilirim diye sorgular, kim ne der diye sorgular ama nedense “neden” bu yola gitsem diye sorgulamaz. Birazcık Kalplerini ve mantıklarını  dinlemek yerine sürekli aynı sorularda hapsolmuş gibi beyinleri volta atmakta.  Nasıl olur sorusunu cevaplamak yerine neden’i cevaplamak daha kolay olmazmı? Mesela neden bu yolu seçtim, neden bu yola baş koydum, neden başlamak istiyorum, neden illaki o insan veya o insanlar ile olmalı ? ... 

Önünde Kocaman bir NEDEN varsa önüne çıkacak bir çok nasıl’lar ile baş edebilmek daha kolay olmaz mı ?...  her şeyin  bir yeri ve zamanı var ya örneğin yeni şeyler  istediğinde eski şeyleri bırakmak  gerek. Mesela yeni bir ilişki istediğindede etik olarak önce eski ilişkilerini  sonlandırman gerek dimi? aslında  bu örnek kendi yolumuz  içinde gereklidir işte.... yolundan emin olduğunda, kalbin onay verdiğinde, nedenlerini farkettiğinde, gerçekten istediğinde önce kendinle barışıp, emin bir şekilde eskiyi bırakmak gerek... ne oldu ne bitti, kimler geldi geçti, canını kim niye yaktı hesaplarını artık bir kenara bırakıp önüne konsantre olmak gerek.... bırak aynı soruları sormayı, kendini yormayı, seni üzen şeyler ile meşkul olmayı, gereksiz hesaplar yapmayı, seni dibe çeken insanları, niye ben diye sormayı, zaman kaybettiğini hesaplamayı, kendini suçlayıp, yargılamayı... 

barış artık geçmişinle ve geçmişte bırak... çünkü bütün olanlar bugün seni sen yapan unsurlar. Şükret işte bazısı sana bir hediyeydi, bazısı ibret. Korkma aç rahatça yeni sayfaları özgürce yazmaya başla. Kimsin nesin?  sen sadece mesleğin veya isminden ibaret değilsin ki daha fazlasısın. Bul kendini,  ne olduğuna, neler yapabileceğine kendin karar ver, çünkü senden başka hiç kimsenin bunları belirlemeye hakkı yok. 

Hayatta bazen sabit roller verilir ya insana bundan hoşlanmıyorsan bırak yada değiştir unutma yönetmen de sensin, senarist de. Öyle yada böyle neticede sonuçlarına sen katlanacaksın, sen hazır olduktan sonra kime ne? Sen yeterki kararını ver  illaki herşey kendiliğinden yerine oturacaktır zaten.  Yeterki sen kendin ile iyi konuş, kendine iyi davran, iyi düşün gerisini boşver hayat senin hayatın olmak istediğin kişi ve olmak istediğin yerde olmak sadece senin elinde ve sadece senin hakkın unutma..

isabella 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 21:47 @isabella Nr.: 2 Antworten

Sen sen ol ..
Nereden, nasıl başlasam bilemedim isa, gene çok yönlü ve pek çok yönden bizlere yol gösteren, bizi bizimle bağdaştırmaya adanmış bir yazı olmuş.

Anladığım kadarıyla kırın zincirlerinizi, sizi siz olmaktan uzak tutan ve varsa siz de onları kendinizden uzak tutun diyorsun. Mutluluğa giden yol özgür olmaktan geçer diyorsun. Kendi hür iraden ile yaşamdan ne istediğini bil ve bunu yaşamak için sıva kollarını diyorsun. 
Doğruları yazıyor, mutluluğa giden yolun biz kendimizden geçtiğini gösteriyorsun bize. 
Hepimizin kendi yarattığı bir dünyası var, sorumlulukları var, ailesi var, akrabası var, çoluk çocukları var. Sence bunca sorumluluklar içinde insanın kendisini bulması kolay mı? Sağlam bir kafa yapısıyla düşünebilmesi kolay mı? Sanmıyorum, tahmin edemiyorum açıkçası. Çoğumuz birer koyun gibi yaşıyoruz bu hayatı. Hayatı ile mutlu olan çok çok çok az sayıda insan vardır şu yeryüzünde. Sorunu olmayan, yüzü sadece mutluluk, huzur yansıtan pek çok az insan vardır şu yeryüzünde ve hepsi de ne bir neden ne de bir nasıl sorusu ile mücadele ediyor bence. Çoğu sadece alışmış olduğu hayatını yaşıyor ve ömrünü dolduruyor bu gezegende.
Şu yazdıklarını görse ve uyansa, uyanabilse insanoğlu.....çabalarını gerçekten tüm kalbimle söylüyorum, ayakta alkışlıyorum....iyi ki varsIn beeee 

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 21:54 @facelook Nr.: 3 Antworten

Sen sen ol ..
Teşekkür ederim face ne demek istediklerimi anlamışsın  
Robotlaşmış olmak, tabirin ile koyun olmak dediğin zaten kendi seçimlerimiz yada kendini bulamamışların sonucu değilmidir zaten? 
Herkesin sorumluluğu var tabiki ama o sorumluluklar içinde kendimizi kaybedersek, kendimizi ihmal edersek etrafa ne kadar faydamız olur ki ? 
Çok haksızlık ediyoruz kendimize, çok fazla unutuyoruz halbuki mutlu insan etrafını da mutlu eder bunu da bir anlasak  

-----
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 22:01 @isabella Nr.: 4 Antworten

Sen sen ol ..
Seni pis kopyacı, seni 
Aynen mutlu bir insan etrafına da mutluluk saçar. Sana bir yorumda yazmıştım zaten ben de bunu ya...mutluluğunu kendine armağan etmissin sen, hep böyle kal ki bizler de faydalanabilelim bundan diye  

-----
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 22:06 @facelook Nr.: 5 Antworten

Sen sen ol ..
Kopya nerde bea kendi silahın ile vuruyorum sadece
-----
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 22:07 @isabella Nr.: 6 Antworten

Sen sen ol ..
Büyük kardes kısa ve öz anlata bilirdin çok uzun
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 22:08 @merciless Nr.: 7 Antworten

Sen sen ol ..
Bari sen etme büyük kardeş detay önemli kitap dolacak bunlar ile daha
-----
0

Beitrag gepostet am 17.01.21, 22:09 @isabella Nr.: 8 Antworten

Sen sen ol ..
Akıllı ve uyuz insanın hali de bir başka oluyor yani 
-----
0

Beitrag gepostet am 18.01.21, 11:05 @isabella Nr.: 9 Antworten

Sen sen ol ..
sen sen ol hep sevmı dıyorsun:
-----
Bir yýldýz gibi kayarým hayatýndan, yapabileceðin tek þey; d
0

Beitrag gepostet am 18.01.21, 13:39 @isabella Nr.: 10 Antworten

Sen sen ol ..
istedigin yerde olmak  sadece senin elinde  ve  sadece senin  hakkin  unutma..

yukaridaki  kelimeler  sizin,  siz  kendiniz  inaniyormusunuz  buna ?  
0

Beitrag gepostet am 18.01.21, 16:25 @isabella Nr.: 11 Antworten

Sen sen ol ..
Bazı değişiklikler can yakıcı olabilir ....
--------------------------------------------------

Ve bazi degisiklikler de aksine öyle sevindirici olabiliyor ki, insanin bi kanat takip ucmadigi kaliyor. Az önce aldigim sevindirici bir haberin dogrultusunda hayatin güzelliklerini de yansitmak adina buraya bi yorum atam dedim. Hayat hep zorluk, mücadele degil aksine güzelliklerle dolu yasanasi bir sürectir 

-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 00:15 @isabella Nr.: 12 Antworten

Sen sen ol ..
aslan emsom cok güzel bir yazi kalaeme almissin
aslinda sen edebiyat ögretmeni olmaliydin
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:25 @massmavi Nr.: 13 Antworten

Sen sen ol ..
Teşekkür ederim mavim 
Arada bir dürtü geliyor nedense  

-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:26 @demir_45_ Nr.: 14 Antworten

Sen sen ol ..
Tabiki sevmek kadar güzel birşey yokki ama önce kendinden başlamalı insan
-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:26 @sevdalim68 Nr.: 15 Antworten

Sen sen ol ..
İnanıyorum!!!
-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:27 @facelook Nr.: 16 Antworten

Sen sen ol ..
Çok doğru dedin boşuna her günün içinde illaki bir güzellik var demedik
-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:32 @-solyanim Nr.: 17 Antworten

Sen sen ol ..
Teşekkür ederim Aslan hemşom edebiyat öğreneni ha ne haddime çok kutsal bir meslek ama ben işimde mutluyum. Sadece en yakın dostumun sözünü dinleyip kendimce yazıyorum ve anladım ki iyi geliyor bea 
-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:33 @isabella Nr.: 18 Antworten

Sen sen ol ..
İyi ki leri yanlış insanlara harcayıp, doğru insanlara keşkeleri bırakıyoruz.
-----
Bir yýldýz gibi kayarým hayatýndan, yapabileceðin tek þey; d
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:34 @demir_45_ Nr.: 19 Antworten

Sen sen ol ..
Değiştir
-----
0

Beitrag gepostet am 19.01.21, 13:39 @isabella Nr.: 20 Antworten

Sen sen ol ..
Allah sizi  inandiginiz, umutlandiginiz,  deger  verdiginiz, degerlerden sinava tabi tutmasin.
insanoglu bazen inandigi,  güvendigi, umutlandigi, degerlerden bazen hayal kirikligi  yasayip umutsuzluga düsebiliyor.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Sen sen ol ..