104 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 09.01.21, 20:12
Nr.: 1
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
nedense bazı şeyleri daha çok düşünüyorum yada belkide şimdi daha çok düşünmek için vaktim vardı... pandemi döneminde daha çok mu öğreniyorum bilemiyorum, mesela yeni yüzler, yeni kişiler ile tanışmak istemiyorum, hoş eksikliğini de hissetmiyorum... eski dostluklarında özetini çıkartıyorum tasarrufa geçiyorsun haliyle seni yoran ilişkiler yüzünden, her şeyde olduğu gibi gereksiz şeylerden uzak durmaya çalışıyorsun işte... yapmacık, yalan dolan ile kurulmuş güya arkadaşlıklara restimi bir güzel çekesim var, aslında istediğime istediğimi söyleme özgürlüğüne de sahibim ama değer mi laf anlamayana yorulmam? Sanmıyorum! Boşuna neden cümle kirliliği yaratayım. Nasıl olsa ben bilmişliği çok, bu tür sendromlar ile neden mücadele edip ruhumu yorayım... Kocaman bir kalabalığın içinde yaşamını sadeleştirmeye geçtiğinde daha iyi anlıyorsun çevrende olmalarına müsade ettiğin insanları ve haliyle ayıklamaya başlayıp kötü gününde yanında olan kişiler ile daha çok ilgileniyorsun, doğrusu da bu sanki, çünkü iyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zor, piyangoyu tutturmak gibi birşey bilmiyorum... hayat işte inişleri, çıkışlarıda olacak, burnun sürte, sürte öğrenip, kendi huzurun için en kestirme güzel yolu buluyorsun... hedeflerine yollarda çakıl taşları olsada ulaşıyorsun. Yaş aldıkça bir bakmışsın her saniyen kendine değerli, ne kadar da çok zaman kaybına uğruyoruz değmeyeceklere üzülerek değil mi ? ... hırpalanarak illaki beyninde bir gün şimşekler çakar, o herkese çok kaba, kırıcı gibi görünen o “Hayır” kelimesine alışıyorsun, rahatlıkla artık söylüyorsun ve anlıyorsun ki ne kadar iyi geldiğini, ne kadar da hayatını değiştirdiğini... bir çok kez iyi niyetimin kurbanı oldum demeyeceğim, çünkü sevgi paylaştıkça güzelleşir, çoğalır. Ne olmuş yani ne kaybettimki, belki bazen dibe düştüm, çok üzüldüm, iyi niyetim suistimal edildi belkide çok kez kandım ama hiç bir sefer kendimden ödün vermedim ya , daha çok olgunlaştım, daha çok akıllandım, daha çok ölçme, biçme işlerini ögrendim, daha net fikirlere sahip oldum ve artık yeterince yaş faktörü bende de var sanıyorum.... bir çok kişi bana saf olma desede, o kadar önemli ki her kötülüğün ardından illaki iyi yönleri çıkartmak. Kendimi avutmuyorum hayır! Sadece hayat çarpı tablom başka işliyor... böyle durumlar sonucu kin, nefret besleyip kendime yakışmayanı yapmak yerine belki bir iki gün üzülürüm ama ömrümce pişman olmam... şimdi yine kendini avutuyorsun diyenler kesin var dimi? Gece yastığa başımı koyduğumda öyle rahat uyuyorum ki sizden naber ?... yaşanmışlığın oluşturduğu alçak gönüllülük ile gülüyorum içimden sadece, kimseyi yormadan, kırmadan. “Zaman” ile diyoruz ya o yerinde durmuyor işte hayattaki düşüşler, zor olan virajlar tamda o zamanı hızlandırıyor, yerinde sayarak ömrünün geçtiğine şahit olursun sadece.... bu yüzden kendi küçük dünyanı keşfetmek ve herşeye rağmen kendi kıymetini bilmek kadar önemlisi yok. Bu vesile ile bir gün herkesin huzurlu olgunluğu bulmasını diliyorum
isabella
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 09.01.21, 22:46
@isabella
Nr.: 2
Antworten
soulrider80
Yaş aldıkça..
Katiliyorum.
Soulrider80
0
Beitrag gepostet am 09.01.21, 23:19
@isabella
Nr.: 3
Antworten
-solyanim
Yaş aldıkça..
slm aslan emsom
normal olarak ben böyle üzun yazilan yazilari pek okumuyom konunun baslaigina göre cevap veriyom,ama bu defa üsenmeden hepsini sonuna kadar okudum ve ona göre birseyler yazmaya calistim.
herseyin bir son duragi var,insan herkese gerektigi kadar zaman ayiramadikca haliyle yeni arkadaslilara kapaniyor,ve önceleri kendisine cok eziyet veren bazi olaylarin coguna gülüp geciyor,hatta düsündükce ben ne kadar salak bir adammisim yaw demedende kendisini geri alamiyor,bu devirde kimseye pek laf anlatmayada gelmiyor,mesela bazen forumlarda görüyorumda dogru yazanlari yalan yazanlardan daha cok elestiriyorlar,insanlari iyi taniyabilmek icin ya onunla uzun bir yolciluk yapmis olacaksin yada zor duruma düstügün zaman iyi dost anlasilir,yani iyi gününde yaninda olup kötü gününde arayip sormayanlari bir kalemde sil gitsin.yas ilerledikce zaten insanlar neyin ne oldugunu kimin kim oldugunu tecrübe sahibi olduklarimdan dolayi azicik gec kalmis olsalarda cok kolay anliyabiliyorlar, ve herseye he olur demiyorlar yani hayir demesini belli bir yasadan sonra ögrenmis oluyorlar.
bazen bende sicak kanli olup bazi olumsuzluklar karsisinda gerekenden fazla tepki verdigim zamanlar olmustur ,aslinda sonradan düsündügümde verdigim tepki asiriydi diye özelestiri yaptigim zamanlarda olmustur, bazen tanimadan ne kadar itici ne kadar kötü dedigimiz bilmeden tanimadan nefret duydugumuz insanlar bile olabiliyor,sonradan tanidigimizda aslinda hicde gözüktügü gibi olmadigini taniyinca rahatlikla anlayabiliyorsun,onun icin önyargili olmamakda fayda var diye düsünüyorum,hicde kendini avutmuyorsun yazdiklarin olgunlastiginin göstergesi gibi
------------
yapmacık, yalan dolan ile kurulmuş güya arkadaşlıklara restimi bir güzel çekesim var, diye yazmissin , banada rest cekiyonmi
0
Beitrag gepostet am 10.01.21, 00:12
@isabella
Nr.: 4
Antworten
facelook
Yaş aldıkça..
Sen mutluluğunu kendine armağan etmissin bile isa. Hayatın boyu da gözün gibi sakla bu armağanını, kimsenin çalmasına, senden izinsiz almasına müsaade etme. Çünkü biliyorum ki o sende oldukça sen de seni sevenlerini armağanlara boğacaksın, aydın görüşlerinle insanoğluna iyilik aşılamaya, yol göstermeye, aydınlığa ilerlemesine devam edeceksin
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 10.01.21, 14:58
@soulrider80
Nr.: 5
Antworten
soulrider80
Yaş aldıkça..
Bana niye like yok
0
Beitrag gepostet am 10.01.21, 21:02
@soulrider80
Nr.: 6
Antworten
facelook
Yaş aldıkça..
Sanırım sadece bi katılıyorum yazdın diye ve bu da marifetmiş gibi bi de altına imzanı çaktın diye
Ben sadece konuya vote kullandım, ben yorumları votelayanlardan değilim yani
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 12:55
@nemesis
Nr.: 7
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Çok güzel nemo teşekkür ederim cuk diye oturdu
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 12:59
@-solyanim
Nr.: 8
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Sanada sonunda okutabildiysem ne mutlu bana Hemşom
senin gibi genelde patlamam ama patlarsam ühüüü
Soruna gelince olurda bir gün seninle poker oynayacak olursak o zaman restimi çekerim
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:00
@facelook
Nr.: 9
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Öylemi yapacağım ?
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:01
@soulrider80
Nr.: 10
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Teşekkür ederim soul
Ben yorumlara da vote veriyorum konularada
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:04
@massmavi
Nr.: 11
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
İnşallah massmavi
yüreğine de sağlık çok güzel tekrar tekrar okuyabilirim
Çok zor evet çokta yoruldum ama sonunda anladım ki ben bana kendim için lazımım ve umuyorum bu sınavı da hayırlısıyla gezeceğim
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:06
@isabella
Nr.: 12
Antworten
soulrider80
Yaş aldıkça..
Selam, BU arada, BEN de iki defa okudum. Yine kücük olsada.
Dito..
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:10
@soulrider80
Nr.: 13
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Aslm teşekkür ederim soul bir türlü beğendiremiyorum yahu geçen büyük yazılıydı biri çok bükük ekran küçülttüm dedi
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:20
@isabella
Nr.: 14
Antworten
soulrider80
Yaş aldıkça..
Onlar kesin flatscreen ile giriyorlar, normal Handy icin benim görüsüme cok kücük..bari aralik li olsa Buna da mutlu olacam.
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:22
@soulrider80
Nr.: 15
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Bilemem bende telefondan takılıyorum yazdıklarımı da notizde yazıyorum büyük görünmüyor buraya yapıştırınca farklı demek neyse içerik önemli bence bir dahakine yine Aralık bırakırım
-----
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:37
@isabella
Nr.: 16
Antworten
soulrider80
Yaş aldıkça..
Tsk. Arasira olsada sevinirim.
Bana müsade, cocuklarla ilgilenmeliyim
0
Beitrag gepostet am 11.01.21, 13:55
@isabella
Nr.: 17
Antworten
facelook
Yaş aldıkça..
durumlar onu gösteriyor gibi gibi....görünen köy kilavuz istemez derler
-----
0
Beitrag gepostet am 13.01.21, 01:32
@isabella
Nr.: 18
Antworten
yildirimm
Yaş aldıkça..
yaslandikca,,,icime,biraz,korku,,düsüer,yapayanlizim,hasta,olursam,,kim,bakar??? saglikli,iken,,her,sey,inisli,yokuslu,olsada,,,acili,tatli,devam,eder,,ya,bir,hasta,olursan,,kim,, ??? bakar,,,????,,,,geriye,baksam,ne,yazar,,,ömür,dedigin,,hayat,,böyle,,trt,de,,bak,,,unutmayalim,, allah,,bizi,,her,,zaman,,af,,eder,,aklim,,ermiyor,,biz,kullar,,niye,,af,,edemiyoruz,,????? dünyayi,,tabiati,, maf,,ettik,,sanki,dünyada,,bagi,,kalacaz,,,allah,sonumuzu,hayir,eylesin,,
0
Beitrag gepostet am 14.01.21, 21:39
@isabella
Nr.: 19
Antworten
demir_45_
Yaş aldıkça..
Yas aldıkca ınsan dahada kendını bulmaya baslıyor ve her yasta her mutluk gızlı olduguna ınanıyorum benç
-----
Bir yıldız gibi kayarım hayatından, yapabileceğin tek şey; d
0
Beitrag gepostet am 16.01.21, 09:37
@yildirimm
Nr.: 20
Antworten
isabella
Yaş aldıkça..
Amin inşallah
-----
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!