87 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.12.20, 19:54 Nr.: 1 Antworten

Benim adım ...

covid19, bir çok insan bana Corona virüs de diyor... sizleri hasta ettim, işsiz olmanıza,  sevdiklerinizden uzak kalmanıza, özgürlüğünüzü ve hayatınızı  kısıtlamaya neden oldum ama yinede bir kez daha seslenmek istiyorum, bu yüzden iyi dinleyin... 

biliyorum sana veya sizlere iyi gelmedim ve iyide gelmeyeceğim... beni hiç bir zaman kalbinize kitlemeyeceksiniz, hiç bir zamanda sevmeyeceksiniz, çünkü bir çok insan sen dahil olmak üzere  benim için iyi konuşmuyorsunuz, hatta sadece çile getirdiğimi düşünüyorsunuz.. ama bende şunu sormak istiyorum. Kim kime iyi gelmiyor ? Kim kimi kalbine kitleyebildi? Kim gerçekten çilenin sorumlusu ? 

Şimdi bu soruları kendinize sorun ve dürüst olun! Ben sizin  tarafınızdan sevilmek istemiyorum ama  insanlar bu sevgiyi sizden bekliyor, yok hayır sizin tarafınızdan sevilmeyi hak ediyor, sizin  onlara sarılmanızı hak ediyor, kalbinize kitlenmeyi hak ediyor... yoksa kendi adınıza da mı bunları istemiyorsunuz, yani sevilmeyi, barış olmasını ? 

niyetim ahlak vaizi olmak değil, sadece gözünü açmanıza  bir nedenim... ve  aslında çoktan beri gördüklerinizi hatırlatmak istiyorum... dünyada insan kadar fark arayan, bir birbirini tüketen, birbirinden nefret eden, bir biriyle savaşan, öldüren, ayırım yapan, bilim ve teknolojik buluşlar ile birbirini kullanan bir canlı tanımıyorum... aslında sizler bunun sinyallerini çok önceden de gördünüz.. 

en basit örnekler: komşuların birbiri ile konuşmaması, ailelerin yıkılması, arkadaşlıkların düşmanlığa dönüşmesi, insanların birbirine yalan söylemesi, ihanet etmesi, kalp kırması  vs... peki neden, ne için ? Bu sorunun cevabını galiba kimse utanmadan, kendine olan saygısını yitirmeden, egosunu bir kenara bırakıp yanıtlayamaz... ben tüm bunların suçunu her birinize veriyorum, çünkü sadece  başlangıç tuşuna basanın değil, bunları ignore edenin de suçu... sadece birbirini döven değil, görmezden gelenin de suçu... sadece birbirine bağıran değil, bunlara sessiz kalanında suçu..  

her geçen  gün birbirinizden nefret etmek için bir bahane buldunuz. Bir gün  dindi, ondan önceki gün ten renginiz veya cinsiyetiniz, yada cinsel tercihleriniz oldu, kısacası kavga için hep bir bahaneniz ve bahaneler  oldu... birbirinize baktığınızda aslında bir olduğunuzu görmediniz, insan olduğunuzu, kardeş olduğunuzu görmediniz... 

ama biliyor musunuz ? Dünyada kendini bu kadar güzel ifade edebilen, sevgi gösterebilen, olayları hissedebilen, birlikte ağlayabilen, birlikte gülen, birbirinin canını kurtarabilen, beraber öğrene bilen insandan başka bir canlıda tanımıyorum.... ben kendi başıma ne değiştirebilirim ki diye soruyorsun dimi?  üzülme bu soruyu zaten insanların bir çoğu soruyor... 

mesela sorumluluk alin kendiniz için bu haliyle topluluğada yansıyacaktır, gözünüz açık yürüyün, sorular sorun, araştırın, öğrenin, dününüze sünger çekin, geleceğe umut ile bakın, mesela kendinin veya başkasının hayatını nasıl güzelleştirebilirim diye düşünün, her dakikanızı nasıl muhteşem bir şekile dönüşmesi için fırsat verin, mesela bir yaşlıya otobüste yer verin,  biri bişey düşürdüğünde kaldırın, yemeğinizi, içeceğinizi her canlıyla paylaşın, çevrenizi koruyun, ne bileyim mesela bir çocuğa dondurma alın,  yada gücü yetmeyeceğini gördüğünüz kişilerin poşetini taşıyın, kaldırımdan karşı, karşıya geçmesi için yardımcı olun, konuşurken birbirinizin gözüne bakın, birbirinizi sevin, kapıları kapatmayın... 

ben covid19, gördünüz aranızda hiç bir ayırım yapmadım ne ten renginde, ne mezhepte, ne zengininde, ne fakirinde ne cinsiyette, ne cinsel tercihinizde ne de kültürde... gördünüz hepinizi aynı şekilde vurdum çünkü hepiniz benim için birdiniz bunu sakın unutmayın... 

bir gün ben mutlaka yok olacağım o zaman ne yapacaksınız bir düşünün, yine birbirinizi ayıracakmısınız yoksa bir mi olacaksınız ? benden nefret ederek yolcu edin tamam  kabul,  zaten ben beni sevmenizi beklemiyorum ama bazı insanlar o sevginize muhtaç olacaktır unutmayın!!! 

Soulrider80'nin konusundan esinlenerek 

isabella 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 20:15 @isabella Nr.: 2 Antworten

Benim adım ...
Eline salik ve tsk ederim, yazinda aralik ve harfler büyük oldugu icin.

Ve dito
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 20:18 @soulrider80 Nr.: 3 Antworten

Benim adım ...
Artık yorulmayın diye böyle yazıyorum  ben teşekkür ederim ilham verdiğin için
-----
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 20:30 @isabella Nr.: 4 Antworten

Benim adım ...
Digerlerini bilmem Ama benim zayif türkcem ile Böyle kücük yazilari okumak daha zor geliyordu.

Dito, fühle mich geehrt.
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 20:34 @isabella Nr.: 5 Antworten

Benim adım ...
Ellerine saglik baya herkesin anlayacagi güzel anlatmisin yüregine gönlüne saglik
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 20:36 @oktaybsk25 Nr.: 6 Antworten

Benim adım ...
Teşekkür ederim oktaybjk25  inşallah anlatabildim
-----
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 20:45 @isabella Nr.: 7 Antworten

Benim adım ...
Gayet az  ve öz güzel anlattin anlamayanin kendi kabahati
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 21:01 @massmavi Nr.: 8 Antworten

Benim adım ...
İnşallah massmavi yüreğine sağlık 
Bu günlerde sürekli aynı kelimeleri duyuyor gibiyim herkesin dilinde Corona ve yasak. Bir çok ölume şahit olduk maalesef. Sevdiklerimizi görememe, kısıtlamalar herşeyin bir anlamı olduğun düşunuyorum ve diliyorum ki insanoğluna verilen bu sınavdan doğrular yönünü bulur

Ayrıca bence sen gönlundekini dile dökmesini çok iyi yapabilirsin inancım tam seninde inancın olsun 

-----
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 21:13 @isabella Nr.: 9 Antworten

Benim adım ...
Offffff isa, offfff
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 21:15 @facelook Nr.: 10 Antworten

Benim adım ...
Cix oflama yok
-----
0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 21:54 @isabella Nr.: 11 Antworten

Benim adım ...
Bu arada..

Merhaba covid, baskasinda sucu aramak kolay veya sucu baskasina yüklemek.
Ama aslinda Ben senden öncede simdi oldugum gibi veya yasadigim gibi yasiyordum.

Iyi ve kötü tarafim var. Bazen insanlari kucaklamak ve korumak istiyorum. Bazende cok gicik oluyorum ve beddua ediyorum.

Sevgiye, sevilmeye hasret kaldim. Sevdim, sevilmedim, sevildim sevmedim. 

Yabancilardan deger gördüm, aileme karsi yabanci oldum.

Iyi bi dostum olsun istedim ama dostluklara caba göstermedim. 

Kusura bakma Corona sen olsanda olmasanda, Ben oldugum gibiyim ve kalacam da, hala ümit edicem,  hala sevicem, hala cok seyi yanlis yapacam, hala cok seye gicik olacam.

0

Beitrag gepostet am 13.12.20, 22:15 @isabella Nr.: 12 Antworten

Benim adım ...
slm isa
cok önemli bir konuya degindin,bana kalirsa durum corona hakkinda duyduklarimizdan daha vahim,,ne anna babalarimiza ne cocuklaramiza dogru durust yakalasabiliyoruz(gerci benim böyle bir takintim yok genel olarak yazdim),herkes birbirine acaba gözüyle bakar oldu,allah hepimizin yardimcisi olsun.

birde kafama takilan bir sey var,
bu mikrop cinde cikti ,asiyida ilk cin buldu,ve cinde durumu konturol altina aldiklarini söylüyorlar, avrupa ,asya ,ve amerika ,deyim yerindeyse mikropdan kiriliyorlar ,maalesef günde binlerce kisi ölüyor.
acaba bu cin ülkesi bilerekmi bu mikrobu yaydi?birde neden halen bu ülkeyi izole etmiyorlar yaptirim uygulamiyorlarda asisini almak icin kuyrukda bekliyorlar.
0

Beitrag gepostet am 14.12.20, 20:34 @soulrider80 Nr.: 13 Antworten

Benim adım ...
Eline sağlık soul  
-----
0

Beitrag gepostet am 14.12.20, 20:38 @-solyanim Nr.: 14 Antworten

Benim adım ...
Amin inşallah Hemşom çok daha zor zamanlar olacak hatta aşı var diye hiç fazla Ümit etmeyelim sıra bize geleme kadar en az bir yıl yada daha fazlası geçer diye düşünüyorum. Çin'in hersey atlattığını da sanmıyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 14.12.20, 20:39 @nemesis Nr.: 15 Antworten

Benim adım ...
Umutlar em son ölür be nemo
-----
0

Beitrag gepostet am 14.12.20, 22:40 @isabella Nr.: 16 Antworten

Benim adım ...
İsa, tüm bu yazını okuduğumda sadece offf, offf diyerek iç çekmiştim. Yazını okuyunca utanmıştım kendimden, bildiğin utanmistim. Ben insanım diye göğsümü gere gere geziyordum düne kadar ama değilmişim. İnsan olabilme, insanlık adına o kadar çok eksik yanlarım var ki, hepsini sen yüzüme tuttun....bir ayna gibi. İnsanin hayatı boyunca doğru diye yaptığı yanlışlar, onur, gurur diye kırdığı kalpler, uzaklaştığı canlar, kanlar....hep ve sırf insanın kendi egoistligi yüzünden incinen onca insan....utandım, utanıyorum ve kendi adıma yarınlarımda daha da yüz kızartıcı derecede kendimden utanmamak için çabalayacağım, daha iyi bir insan olmaya gayret edeceğim.....bir insan dünyayı değiştirebilir. Teşekkür ederim bir insan 
-----
0

Beitrag gepostet am 14.12.20, 23:15 @facelook Nr.: 17 Antworten

Benim adım ...
Tüm=dün*
-----
0

Beitrag gepostet am 15.12.20, 12:59 @facelook Nr.: 18 Antworten

Benim adım ...
Ne demişler herkes bir miktar zalim ama hiç birşey için geç değil bir düşünceye bakar
-----
0

Beitrag gepostet am 15.12.20, 13:00 @priene Nr.: 19 Antworten

Benim adım ...
Ben kimsenin ölmesini istemem ama her geçen gün ahımı alıyorlar
-----
0

Beitrag gepostet am 15.12.20, 13:09 @cole Nr.: 20 Antworten

Benim adım ...
Yetmez cole ilk önce hastane çalışanları sonra Darülaceze çalışanları, sonra 80 yaş üstü risk taşıyanlar aşı olacak ha kalırsa birde polis memurları. Önümüzde daha çok zor zamanlar olacak heleki gripteki gibi mutasyona uğrarsa aşı gelişimi için çalışılacak
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Benim adım ...