covid19, bir çok insan bana Corona virüs de diyor... sizleri hasta ettim, işsiz olmanıza, sevdiklerinizden uzak kalmanıza, özgürlüğünüzü ve hayatınızı kısıtlamaya neden oldum ama yinede bir kez daha seslenmek istiyorum, bu yüzden iyi dinleyin...
biliyorum sana veya sizlere iyi gelmedim ve iyide gelmeyeceğim... beni hiç bir zaman kalbinize kitlemeyeceksiniz, hiç bir zamanda sevmeyeceksiniz, çünkü bir çok insan sen dahil olmak üzere benim için iyi konuşmuyorsunuz, hatta sadece çile getirdiğimi düşünüyorsunuz.. ama bende şunu sormak istiyorum. Kim kime iyi gelmiyor ? Kim kimi kalbine kitleyebildi? Kim gerçekten çilenin sorumlusu ?
Şimdi bu soruları kendinize sorun ve dürüst olun! Ben sizin tarafınızdan sevilmek istemiyorum ama insanlar bu sevgiyi sizden bekliyor, yok hayır sizin tarafınızdan sevilmeyi hak ediyor, sizin onlara sarılmanızı hak ediyor, kalbinize kitlenmeyi hak ediyor... yoksa kendi adınıza da mı bunları istemiyorsunuz, yani sevilmeyi, barış olmasını ?
niyetim ahlak vaizi olmak değil, sadece gözünü açmanıza bir nedenim... ve aslında çoktan beri gördüklerinizi hatırlatmak istiyorum... dünyada insan kadar fark arayan, bir birbirini tüketen, birbirinden nefret eden, bir biriyle savaşan, öldüren, ayırım yapan, bilim ve teknolojik buluşlar ile birbirini kullanan bir canlı tanımıyorum... aslında sizler bunun sinyallerini çok önceden de gördünüz..
en basit örnekler: komşuların birbiri ile konuşmaması, ailelerin yıkılması, arkadaşlıkların düşmanlığa dönüşmesi, insanların birbirine yalan söylemesi, ihanet etmesi, kalp kırması vs... peki neden, ne için ? Bu sorunun cevabını galiba kimse utanmadan, kendine olan saygısını yitirmeden, egosunu bir kenara bırakıp yanıtlayamaz... ben tüm bunların suçunu her birinize veriyorum, çünkü sadece başlangıç tuşuna basanın değil, bunları ignore edenin de suçu... sadece birbirini döven değil, görmezden gelenin de suçu... sadece birbirine bağıran değil, bunlara sessiz kalanında suçu..
her geçen gün birbirinizden nefret etmek için bir bahane buldunuz. Bir gün dindi, ondan önceki gün ten renginiz veya cinsiyetiniz, yada cinsel tercihleriniz oldu, kısacası kavga için hep bir bahaneniz ve bahaneler oldu... birbirinize baktığınızda aslında bir olduğunuzu görmediniz, insan olduğunuzu, kardeş olduğunuzu görmediniz...
ama biliyor musunuz ? Dünyada kendini bu kadar güzel ifade edebilen, sevgi gösterebilen, olayları hissedebilen, birlikte ağlayabilen, birlikte gülen, birbirinin canını kurtarabilen, beraber öğrene bilen insandan başka bir canlıda tanımıyorum.... ben kendi başıma ne değiştirebilirim ki diye soruyorsun dimi? üzülme bu soruyu zaten insanların bir çoğu soruyor...
mesela sorumluluk alin kendiniz için bu haliyle topluluğada yansıyacaktır, gözünüz açık yürüyün, sorular sorun, araştırın, öğrenin, dününüze sünger çekin, geleceğe umut ile bakın, mesela kendinin veya başkasının hayatını nasıl güzelleştirebilirim diye düşünün, her dakikanızı nasıl muhteşem bir şekile dönüşmesi için fırsat verin, mesela bir yaşlıya otobüste yer verin, biri bişey düşürdüğünde kaldırın, yemeğinizi, içeceğinizi her canlıyla paylaşın, çevrenizi koruyun, ne bileyim mesela bir çocuğa dondurma alın, yada gücü yetmeyeceğini gördüğünüz kişilerin poşetini taşıyın, kaldırımdan karşı, karşıya geçmesi için yardımcı olun, konuşurken birbirinizin gözüne bakın, birbirinizi sevin, kapıları kapatmayın...
ben covid19, gördünüz aranızda hiç bir ayırım yapmadım ne ten renginde, ne mezhepte, ne zengininde, ne fakirinde ne cinsiyette, ne cinsel tercihinizde ne de kültürde... gördünüz hepinizi aynı şekilde vurdum çünkü hepiniz benim için birdiniz bunu sakın unutmayın...
bir gün ben mutlaka yok olacağım o zaman ne yapacaksınız bir düşünün, yine birbirinizi ayıracakmısınız yoksa bir mi olacaksınız ? benden nefret ederek yolcu edin tamam kabul, zaten ben beni sevmenizi beklemiyorum ama bazı insanlar o sevginize muhtaç olacaktır unutmayın!!!
Soulrider80'nin konusundan esinlenerek
isabella