103 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.11.20, 16:05 Nr.: 1 Antworten

Þöyle bir hayal et..
mesela düşün ki 1900 ‘li yıllarda doğdun... 14 yaşındasın ve 1. Dünya savaşı başlamış, şöyle bir hesapla bakalım bu savaş senin 18 olmanla  ve 22 milyon insan kayıbı ile bitiyor.... üzerinden çok geçmedende , tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi türüyor “İspanyol gribi”  ve sen 20 yaşındayken, tam tamına 50 milyon ölen kişi sayısıyla illet nihayetinde son buluyor... bir süre rahatsın.. ama 29.  yaşına geldiğinde New York borsası çöküyor ve tüm dünyayı ekonomik krize sürüklüyor, enflasyon, toplu işsizlikler ardı ardına geliyor... 33. Yaş gününü kutlarken naziler hükmetmeye başlıyor ve sen 39 yaşında 2. Dünya savaşında bulunup, 45 yaşına gelene kadar 60 milyon insanın ölümüne şahit oluyorsun... sadece Holocaust’u düşünsen tek milletten 6 milyon yahudinin katledildiğini bilirsin... yıllar yeniden düzen kurmak ile geçerken bir bakmışsın 52. yaşına  gelmişsin ve bu sefer Kore savaşının etkisindesin, çünkü oradada 4,5 milyon insanın yaşamını yitirdiğini görüyorsun.... 64. yaşındasın yüreğin vietnamda ve 75. yaşına  kadar yine 3 milyonu geçik kışının hayat kaybına uğradığını gözlemliyorsun.... herhangi bir şekilde empati yapıp duygulanabildin mi ? .. dünyada vukuu bulan sadece bir kaç tarihi olayları saydım evet, çünkü öncesindede, sonrasındada çok olaylar ve kayıplar oldu... yazmakla sayfalar yetmez...zaten birazcık tarih ile veya günümüzdeki sorunlar ile ilgilenen bireyler bu gibi olayların hesabını yapabilir.. bir düşünün ne kadar şanslıyız aslında... ama bir süredir gözlemliyorum ve çok rahatsızım bu konuda... doyumsuzluklar, yetinmemeler, büyüklerine saygısızca “ sen ne anlarsın” diyen gençler, günümüzde pandemi sürecinde hiç bir şekilde kurallara uymayıp başka hayatları riske atanlar, 2021 e ramak kala hala din, dil, ırk ayrımı yapanlar, savaşları hoş görenler, kadına, çocuğa, hayvana, kısacası her canlıya uygulanan şiddete susanlar... sanki cephenin ön sırasında durmuş, catışmış gibi “en büyük biziz hurra gebersinler” diyip şehit düşen kişilere belki rahmet okuyup, geriye bıraktıkları aileleri, eşleri, minicik çocukları hiç düşünmeyenler.... her bir konfora sahip olup yinede milleti daha fazlası için dolandıranlar, hor görenler, hakaret edenler, tüm kötülüklere çanak tutup “ en iyisi benim” diyenler, sevgiyi, hoşgörüyü, paylaşmanın güzelliklerini rafa kaldıranlar... Televizyonda ardı, ardına racon kesenleri, öldürmeleri, kan dökülmesini şak şaklayan..  daha da saymak istemiyorum kendinizde ekleyebilirsiniz  ama iyi düşünün... bilmediğiniz, sorgulamadığınız, tanımadığınız şeylere alkış tutarsanız bir kukladan farksız olursunuz ve kin ekerseniz kin biçersiniz!!! daha duyarlı, sevgi dolu ve hoşgörülü yarınlar görme dileği ile saygılar 
isabella

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 28.11.20, 16:49 @isabella Nr.: 2 Antworten

Þöyle bir hayal et..
money rules the world....para hirsi artik tüm deger yargilarinin üzerine gecti. can mi degerli para mi degerli diye sordugun insanoglu, para diye cevap verecektir sana....en azindan 90% i. 
zorluk cekmenin, patlamis bir trafonun dogurdugun elektrik kesintisinden dolayi tv izleyemeden gecirilen 3 saat veya serverlerde yasana sorundan ötürü cep telefonu hattini 2 saat kullanamamak olduguna, inanan ve yasayan bir toplumdan ibaret artik insanoglu.

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 28.11.20, 21:18 @isabella Nr.: 3 Antworten

Þöyle bir hayal et..
yaziyi okudum 43 yillik egitim birikim gözlem,arajtirma felsefi psikolojik deneyimle pardon hz pusu olarak diyorumki

bu dünyada insanlarin esit zeka oranina sahip oldugunu düsünüyorum,,türkün aptali varsa almaninda var,,türkün zekisi varsa almaninda var,,eger bir toplum refah düzeyi yüksek yasayip baska halk zevillikle yoksullukla yasiyorsa sorunun kaynagi nedir..acikliyorum
1...ortodogu ve türkiyede dahil yöneticilerin halki sömürmesi iktidar koltuk ugruna ülkelerini iyi yönetememeleri..
2.halklari irk din adi altinda kullanmalari...

eger benim müslümanligim insanliga fayda vermiyorsa eger benim türklügüm insanliga güven vermiyorsa,,hic kimse kusura bakmasin bunlar terimden ibarettir birileride gelir sigirrrr gibi sagar sigirrrrrrr
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 08:39 @siyah Nr.: 4 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Teşekkür ederim siyah 

Kime sorsam bunu dilemez sanırım bunun en iyi örneği bu günlerde forum diye düşünüyorum, hiç yorulmadan sıkılmadan parmaklar kin ve nefret için çalışıyor maalesef. Ama çevre ile ilgili söylediğine katılıyorum herkes kapısının önünü süpürmeli 

-----
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 08:42 @facelook Nr.: 5 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Yazını okuyunca yine aklıma çocuklar geldi yetişkinlerin bile yapamadığını kendi çocuklarında ceza olarak çok kullanılıyor televizyon ve cep telefonu yasaklanması
-----
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 08:43 @snowdrop93 Nr.: 6 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Çok güzel snow eline sağlık ilk defa okudum bu şiiri içim huzur doldu teşekkür ederim 
-----
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 08:44 @priene Nr.: 7 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Ağızını hayıra aç bea siyasi savaşlar uzak olsun zaten insanlar birbirlerine yeterince düşman
-----
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 08:48 @pusu_vadi Nr.: 8 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Haklısın pusu dinin dilin ırkın üstünlüğü yok ama siyasi yöneticileri de halk seçmiyor mu ? Çok düzenbazlık ile de başa geçenleri gördük ama herşeyin illaki bir sonu vardır en iyi örnek buna da Trump galiba
-----
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 08:50 @massmavi Nr.: 9 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Cümlemizin inşallah massmavi teşekkür ederim seninde eline sağlık 
Sorma sayılar yükseldikçe cezalar yükselsede yinede akıllar başlarına gelmiyor dediğin gibi canım, Canlarım,  insan canı var işin ucunda 

-----
0

Beitrag gepostet am 29.11.20, 09:42 @isabella Nr.: 10 Antworten

Þöyle bir hayal et..
İsa, yani demek istediğim şu yaşadığımız gezegenimizde insanlık adına, tabiat adına ne kadar önemli ve büyük sorunlarımız var ve biz hangi sorunlarla uğraşıyoruz işte 
-----
0

Beitrag gepostet am 30.11.20, 00:49 @isabella Nr.: 11 Antworten

Þöyle bir hayal et..
dünya islerine fazla kafani yorma aslan hemsom.
elimizde pekde bir sey yokki ortaligi düzeltsek degistirsek,gerci elimizde dünyayi degistirecek yetki olsaydi  belkim bizde bunlar gibi olurduk
0

Beitrag gepostet am 30.11.20, 13:07 @facelook Nr.: 12 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Bencede sence
-----
0

Beitrag gepostet am 30.11.20, 13:11 @kenanhh Nr.: 13 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Merhaba Kenanhh eline sağlık güzel bir dokunuş oldu. Kesinlikle katılıyorum en zararlı canlı insan! Önemli olan bana katılıp, katılmamak değil, biraz düşündürebilmek bu konudada... kendi adıma 13 yaşımdan beri vejeteryanım ve hiç bir şekilde aramıyorum ama hayvanların yaşamamız için gerekli olduğunu savunuyorum bununla ilgilide bir süre önce “ kim hayvan kim insan” veya “kobay hayvan zulümüne hayır“ gibi konular açmıştım onlarııda görseydin keşke. Sen üzülmek istiyorsun da üzülemiyorsun ya ben galiba bir çok kişi adına üzülüyorum  ve hani olurda belki 1 kişi kazanabilirim diye yazıyorum.. Katılımın için teşekkür ederim
-----
0

Beitrag gepostet am 30.11.20, 13:11 @isabella Nr.: 14 Antworten

Þöyle bir hayal et..
yüregine saglik isabella
0

Beitrag gepostet am 30.11.20, 13:12 @-solyanim Nr.: 15 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Dünya üzerinde yaşadıkça susmam mümkün değil Aslan hemşom
-----
0

Beitrag gepostet am 30.11.20, 13:12 @gelenekci Nr.: 16 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Teşekkür ederim gelenekci
-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.20, 17:15 @isabella Nr.: 17 Antworten

Þöyle bir hayal et..
aklima su soru geldi: insanlar ezelden beri bu denli cahil, bilincsiz miydi yoksa teknolojik imkanlarin son 100 yilda beraberinde getirdigi rahatlik dogrultusunda gitgide kendini saldi, bi rehavet esliginde kendini gelistirmeyi birakti ve asiri cahillige dogru kosa kosa ilerlemekte mi?
-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.20, 20:22 @priene Nr.: 18 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Çevrende mümkün olduğunca barindirmamaya çalış bu tarz insanları, gene rahat edersin 
-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.20, 21:03 @priene Nr.: 19 Antworten

Þöyle bir hayal et..
Yakın çevrende, o meşhur çemberin içinde diyelim 
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Þöyle bir hayal et..