105 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.11.20, 06:24 Nr.: 1 Antworten

Çocuk

Saflığın, yalansızlığın, doğallığın, iyi niyetin, günahsızlığın, paylaşımcılığın, kindarsızlığın simgesidir çocuk..... hayatı doya, doya yaşamanın, küçük şeylerden mutlu olmanın, koştuğu zaman düştüğünde yine kalkıp kaygısızca koşmaya devam edilmesi gerektiğinin örneğidir çocuk...  Nedensiz, niçinsiz, hesapsız, kitapsız, yaşamanın, cevresindeki her şeyin tadını çıkarmanın, en derin acılarının bile öpülünce geçtiği muhteşem zamanın, Yalanın henüz bilinmediği, kinin, öfkenin, ırkın, rengin hiçbir anlam ifade edilmediği dönemin adıdır çocuk..... Her şeyi sorgulamaktan, aklındakilerini korkusuzca söylemenin, cesurca yeniden bir şeyleri denenmesi gerektiğinin en güzel örneğidir çocuk...  

hayatın en kritik dönemlerden biridir, çünkü bütün insanların mutlu olabilmesinin temelidir çocukluk ama maalesef her çocuk güzellikler ile büyümüyor. Savaşlar, göçler, depremler, açlık, yokluk, yoksulluk, çaresizlik, hastalık, bazılarının dünyaya hâkim olma arzusu yüzünden milyonlarca çocuk içinde yaşadığı şartların güvensizliği ve imkânsızlığı yüzünden çocukluklarını yaşayamıyorlar. Çocukların çocuk olmadığı bir çağın insanının mutlu olma ihtimali var mıdır? Tabiki yoktur. 

Çocukların özgür olmadığı, tacize uğradığı, azarlandığı, çöp kutusuna atıldığı, dilendirildiği bir dünyada insanların başına her türlü felaketin gelmesi olağan değil midir? 

Çocuklara sağlam bir kişilik ve karakterli bir duruş aşılamak için çocukluklarını yaşamalarına imkân sağlamamız gerekmektedir, çünkü en büyük yatırım çocuklara yapılandır... 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi  ile birer yetişkin olarak bütün çocukları korumamız gerektiğini hatırlatmak istedim, çünkü Çocuk umuttur, barıştır, adalettir, özgürlüktür, geçmiştir, gelecektir... 

isabella

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 08:45 @isabella Nr.: 2 Antworten

Çocuk
Günaydin

Ben de kötü haberleri duyunca üzülüyorum. Benim düsüncem, Decker cocuklara hangi konu olursa olsun daha cok önem verseler, misal okullarda ögretmenler, yurtlarda veya anaokullarinda  vs bakicilar, pedagoglar  yetersiz.  Ailelerin geliri az, cocuklar birsey yapamiyor, daha cok cocuklar Icin programlar yapilmali vs...

Simdi daha cok önem verilse, gelecekte daha az Problem olur.

Iyi günler.       y
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 08:46 @soulrider80 Nr.: 3 Antworten

Çocuk
Devlet olucakti.
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 11:24 @isabella Nr.: 4 Antworten

Çocuk
yüreğine sağlık cocuklar bizim gelecemìz onları koruyup iyi yetiştirmeliyiz
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 12:36 @isabella Nr.: 5 Antworten

Çocuk
benim gibi cenesi düsük, laf yapabilen biri icin bile su an kelimeler yetmiyor bu yazdiklarina yorum yapmaya,yapabilmeye.....Tesekkürler Isa!!!
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:25 @soulrider80 Nr.: 6 Antworten

Çocuk
Selam soul yorumun için teşekkürler
İlkin ebeveynler daha çok alakadar olmalı diye düşünüyorum sonra saydıkların. Aileler bu zamanlarda çok şey yasaklıyor artı çok erken yaşlarda cep telefonları ellerine veriyorlar yada en güzel dadı televizyon diyenler bile var yazık o çocukları dünyaya getirirken ilgi ve alaka gerektiğini düşünemediler mi? Bir diğer tarafta maddi gücü elverişli olamayanlar var şöyle düşündümde benim çoçukluğumda bir çok spor aktivitesi bedavaydı şimdi devlet böyle imkanlar sağlamıyor genç nesil sokağa çıkmaktan yoksun yada sosyal medya kurbanı veya park yerlerinde alkolün, uyusturucunun dibine vuruyor. Diğer tarafta içme suyu bile bulamayan kapitalizmin kurbanı çocuklar var. Nereye baksam gerçekten çok üzücü çocuk hakları sadece formalite olmamalı yürürlüğe geçirilmeli.  

-----
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:26 @kuzeykoray Nr.: 7 Antworten

Çocuk
Teşekkür ederim Koray
-----
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:27 @facelook Nr.: 8 Antworten

Çocuk
Ben teşekkür ederim face. Gırgır iyidir ama gerçekleri unutmamak lazım
-----
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:30 @isabella Nr.: 9 Antworten

Çocuk
gercekler sadece o olgunluga sahip insanlarla konusulur....
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:33 @facelook Nr.: 10 Antworten

Çocuk
Orası öyle kapasite meselesi diyeyim bende bari  
Çocuklar için ben bu konuyu yedirtmem onuda duyurayım  

-----
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:41 @isabella Nr.: 11 Antworten

Çocuk
burası cvp mı
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 15:41 @japkn Nr.: 12 Antworten

Çocuk
özür ben yeniyimde
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 18:10 @massmavi Nr.: 13 Antworten

Çocuk
bana yardımcı olurmusunuz

0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 18:11 @japkn Nr.: 14 Antworten

Çocuk
konu nasıl açacam

0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 18:15 @japkn Nr.: 15 Antworten

Çocuk
buraya yenı yazdım yeniiym
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 18:33 @isabella Nr.: 16 Antworten

Çocuk
kindarsizligin simgesidir cocuk
0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 19:15 @massmavi Nr.: 17 Antworten

Çocuk
bende konu açacam bılmıyom

0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 19:15 @massmavi Nr.: 18 Antworten

Çocuk
siyaset din felsefe orda yaziyo ama nasıl yapacam çözemedım

0

Beitrag gepostet am 20.11.20, 19:40 @isabella Nr.: 19 Antworten

Çocuk
Biz 3 kardesiz ve türk komsu cocuklari da coktu.....biz cok disarda oynardik ama saatlerce de televizyon basinda gecirirdik.

Ben de diyebilirm TV benim simdi oldugum gibi olmamin katkisi yüksek. Babam calisiyordu, annem EV islerinle mesgul...

Bizim Icin ama normaldi böyle olmasi....ilgi pek yoktu diyebilirm...babam Ile yüzme havusuna giderdik bukadar biliyorum.

Demin isarkadas Ile konustuk, Bazi cocuklar 8, 10 Saat anaokulda kaliyor...

anneleri, babalari mecbur degiller ikiside Uzun calisiyor...birisi halftime calissa yeter.

Ilginin fazlasida azi da yanlis. Cocuklara tabi Zaman ve yer verilmeli, kendileri özgürce dünyayi kesfetmeliler.

Bizler cok dolasirdik, ormanlarda vs, gün kararinca gelirdik.

Aslinda konu cocuk olunca hersey kötü. Ama Bazi seyleri duyunca kalpler donup kaliyor.

Bikere biryerde demistim...haberlerde yine kayip haberleri duyunca...aslinda herseferinde diyorum.....bence her ay polisler, askerler vs bütün evlere binalara girmeli ve kontrol etmeli.

Biliyorum yapamazlar......ama benim Icin insan hayati, cocuklar daha önemli...

Dünyada her saniye KAC kisi iskence cekiyor....savaslardan, askerlerden bahsetmiyorum...Bu yankomsunuz olabilir.

Konu  bu olunca, kapimi acarim, nolcak kontrol edilse...karsi gelenler birsey saklayanlardir bence.

0

Beitrag gepostet am 21.11.20, 07:38 @japkn Nr.: 20 Antworten

Çocuk
Aynen burası cevapta konulara göre fikrini yazsan daha makbule geçer
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Çocuk