39 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 19.10.20, 13:46 Nr.: 1 Antworten

Kadına şiddet !

Bugün bazı şeyleri güncelleyelim, çünkü yok pandemi, yok ekonomi vs derken yine unutuldu gitti... “İstanbul sözleşmesi” diyorum, bir ışık yandımı hepinizde? Unutanlara, bilmeyenlere biraz anlatayım... Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen diğer adıyla İstanbul Sözleşmesidir. Gururluyuz milletçe dimi? Çünkü Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacı devletlerinden olmuştur...  hatta “dünya liderimiz” öncü olmuş, meclistede olumlu yönde oylanmıştır... bakmayın daha önce sayın cumhurbaşkanımızın “ kadın ve erkek eşit olamaz fıtrata ters”... “ kızmıdır, kadınmıdır bilmem” ... “kadına şiddet abartılıyor”.... “Benim bedenim, benim kararım diyenler feminist” , vs. dediğine.. yada olumlu oylayan sayın milletvekillerin“ kadınlar iş arıyor diye işsizlik yüksek” ... “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne? anası ölsün öyleyse” .... “kadın çalışarak fuhuşa hazırlık yapar”...  “kahkaha atan iffetsizdir”... “Tecavüzcü kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur”...  “hamile kadın sokakta dolaşamaz” ... “Annelerin, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir” ... “Kadın ahlaklı olsun, kürtaj yapmak zorunda kalmasın”....  “Kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor”... “Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak” dediklerine... hatta devletin bedava dağıttığı aile ve ilim hali kitaplarında kadına karşı sözlerin oluşuna, neticede Ülkede Ak Parti gelene kadar ‘kadın' kelimesinin adı yoktu. Şimdi var. Kim geçirdi kadının mağduriyetlerini? Ak Parti iktidarı geçirdi…” yani öyle diyorlar en azından ve tabiki, kapı gibi sözleşmemiz için 247 oydan 246’sı evet dedi vekillerin... hadi bütün bunları görmeyenler için sayayım...  Özgecan Arslan, Rukiye Çerman, Hülya Özmen, Canan Nergiz, Selma Tetik, Gülnur Kocabaş, Sevilay Alkaç, Fatemeh Alidadishamsabadi, Fatma Kökoğlu, Selda Geredeli, Selda Başaran, Gül Karadağ, Bahriye Dalyan, Nurcan Polat,  Emine Bulut, Pınar Gültekin ve daha niceleri inanmazsanız  bir de buraya bakın anitsayac.com)...  bir tesadüfmü yoksa bu ne periz bu ne lahana turşusu kıvamı mı ? Dedilerki “ Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılı”, hatta sayın Kurtulmuş , “kadına şiddet toplumun kanayan bir yarası olmasına rağmen kadına yönelik şiddet ile mücadelede gerekli yasal düzenlemeler aşağı yukarı tamam olduğu için İstanbul Sözleşmesinin varlığı bir gereksinim olmaktan çıkmıştır”i sizi bilmem ama  bende şalterleri attırdı... yani her şeyi  hallettik,  kanunlar  10 numara, hiç kravat taktığı için ceza indirimine girilmedi, saçma sapan konuşup şiddeti teşvik edenleri hiç  de  göz yuma yuma dinlemedikte, sözde fetvacılar hiç olmadı da... kanunlar yeterliymişte falan da filan...  hiç çekinmeden diyebilirim ki sosyal medya baskısı olmadan, kadın örgütlerinin baskısı olmadan  parmak bile kıpırdamadı, örneğin bir süre önce 18 yaşında genç bir kardeşimiz bir asker tarafından tecavüze uğradığı için geriye olayı anlatmış olduğu bir mektup bırakıp intihar etti. Mağdurun ailesinin şikayeti üzere tutuklandı sorgusu bitince serbest bırakıldı. Medyada yankı uyandırdı tekrar tutuklanıp yine serbest bırakıldı, yine millet ayaklandı ve nihayet tutuklanarak cezaevine girdi... Diyeceğim o ki kadına şiddet olayları, cinayetleri artarken, davası kabul bile edilmeyen vakalarda geriledikçe  bu gibi sözleşmeye ihtiyacımız var yada gerçekten yürürlüğe girecek kanunlara bal gibi ihtiyacımız var! Çünkü kadını öldürene, tecavüz edene, şiddet uygulayana hemen ceza yok , kadını şiddetten koruyana ceza var bu ülkede! 

isabella

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 19.10.20, 14:03 @isabella Nr.: 2 Antworten

Kadına şiddet !
yüregine saglik kadin duyarliligi yada insan duyarligigi budur..
0

Beitrag gepostet am 19.10.20, 18:43 @isabella Nr.: 3 Antworten

Kadına şiddet !
Kadini insan yerine koymayan mahluklarin olusturdugu zihniyet dogrultusunda bugünlere geldik ya ne yazik ki....yazdiklarini okudukca, ben bu zihniyete canak tutan, onlara oy veren her bir bireyin aynanin karsisina gecip, kendi gözlerinin icine bakmasini ve varsa o vicdan azabi ile yüzlesmelerini diliyorum...vicdanlarinin esaretligi altinda gecirsinler ömürlerinin geri kalanini 

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 19.10.20, 19:54 @isabella Nr.: 4 Antworten

Kadına şiddet !
clap:
Kadınları öldürmek suç olmaktan çıktı,  öldüren tekrar sokaklarda, kurtaranlar hapiste .... kadınlara verilen deger bu. En agır ceza verilmedigi müddetçe ....Allah kadınlarımızı korusun diyorum.....

-----
Incinse de .. incitme ...
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 08:11 @isabella Nr.: 5 Antworten

Kadına şiddet !
Öyle bir yazi sanki TR'de ikamet ediyorsun senede bir kere git sonra vay vay vay biride yazmiş yaziklar olsun size oy verene diye tabi kusura bakmayin oy verirken sizler gibi aydin mülayim insanlardan hecazet alicakti millet. Kadina insana hayvana şiddet olmaz.  İkamet etmedigim ülkede olanlar pekte önemli degil isabella icindeki nefreti görebiliyorum ama nefretine kilif uyduruyorsun.
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 10:39 @facelook Nr.: 6 Antworten

Kadına şiddet !
Ortalik karisacak siper alin
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 11:09 @isabella Nr.: 7 Antworten

Kadına şiddet !
Bu konuda laik sistemle kültür örf adet din arasinda kadinlarin SIKIStigi kanaatindeyim.
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 12:45 @isabella Nr.: 8 Antworten

Kadına şiddet !
Slm ,okadar güzel yazmışsınız ki elinize yüreğinize sağlık
Daha burda ama,fakat,lakin diyenler var insan inanamıyo. Bu yapılan insanlara yapılıyo istersen  kadını bir çıkarın kafanızdan insan ölenler,yakıyolar,dövüyolar işkence yapıyolar ve öldürüyolar
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:16 @gelenekci Nr.: 9 Antworten

Kadına şiddet !
Teşekkürler gelenekci
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:18 @facelook Nr.: 10 Antworten

Kadına şiddet !
İşe yarar mı dersin vicdan muhasebesi ? Ben sanmıyorum gözleri kör olana yapacak birşey yok
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:18 @lenaa Nr.: 11 Antworten

Kadına şiddet !
Amin lenaa teşekkür ederim
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:27 @egelimm35 Nr.: 12 Antworten

Kadına şiddet !
Niye ki ikamet mi etmem gerekiyor haksızlığa karşı durmak için? neticede oy hakkım da var Türkiyede, yazınca mı göze batıyorum vaybee  ayrıca yazınız da da çelişki görüyorum “ kadına, insana, hayvana şiddet olmaz”  diyorsunuz ama orada yaşamadığınız için “beni ırgalamaz” diyorsunuz  ilginç... şimdi  siz gidin gerçeğiniz gelsin hatta beğeni atanlarda gelsinki tabi aynı kişiler değilse de iki lafın belini kıralım çünkü yukarıdaki yazının içerisindeki devlet büyüklerinin demeçlerin hiç bir süslemesi ve yanlış aktarma olmadığı kadar da özrü yok bana göre olur yanı varsa söylesinlerde bilelim 
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:28 @pusu_vadi Nr.: 13 Antworten

Kadına şiddet !
Asıl sorun bence garipte olsa kadınlarda diyorum ben çünkü yetiştirenin çoğunluğunu onlar üstleniyor ve gel görelimki eğitimin neler değiştirdiğini böyle görüyoruz
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:31 @kirac74 Nr.: 14 Antworten

Kadına şiddet !
Aslm Kıraç teşekkür ederim işte o ama'nın cevabını merak ediyorum ben, bu bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesi ürkütücü gerçekten
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 13:36 @evinn Nr.: 15 Antworten

Kadına şiddet !
Sağol evinn öyle deme,  öyle bir işe yarıyor ki sosyal medya baskısı net olmayan kanunlar sayesinde gör bak neler olacak Kadir davasında
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 14:14 @isabella Nr.: 16 Antworten

Kadına şiddet !
birisinin yorumunu gördüm bu konuya yazmak istemiyom beynim durdu
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 14:16 @pusu_vadi Nr.: 17 Antworten

Kadına şiddet !
yikacan laik sistemi getirecen osmanlisevdalilarin seriat sevdasini,,ülkede gece gündüz atatürke küfür edenleri basa getirecen,,sonra görecem ben bu kadinlarin ne hakki olacak,,
bakkkala ekmek almaya gidemiyecek yaninda erkek olmadan..
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 17:38 @isabella Nr.: 18 Antworten

Kadına şiddet !
Bir konu ancak bu kadar güzel anlatilir,tesekkürler isabella ellerine saglik
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 18:15 @pusu_vadi Nr.: 19 Antworten

Kadına şiddet !
karismaz, birsey olmaz yaaws...ne yazik ki. Troller yüzyüze carpismaktan korkan, pisirik, cesaretsiz kisiliklerdir 
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.20, 18:17 @isabella Nr.: 20 Antworten

Kadına şiddet !
insanin kendi basina geldiginde anlar ya cok seyi, baska bir bakis acisi olabilecegini de kavrar ya, görür ya...o umutla yazmistim ben
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kadına şiddet !