26 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.10.20, 06:48 Nr.: 1 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
... senin o can sıkıcı işin var ya, bir işsizin hayali... o memnun olmadığın evin, bir sokak çocuğun hayali... senin o az bulduğun paran, hiç bir şeye sahip olmayanın hayali... şımarık bulduğun çocuğun, annesi- babası olamayanın hayali... senin o  hiç beğenmediğin markasız kıyafetlerin var ya, sokakta giyisisiz üşüyeyin hayali... senin o gıcık olduğun zoraki doktor ziyaretlerin, maddi gücü elverişli olmayıp doktora gidemeyen bir hastanın hayali... senin o hiç çekemediğin pazartesilerin, daha bir gün  bile yaşayamayacak  olanın hayali... senin o hareketlerinden rahatsız olduğun  annen, baban, artık bir ailesi olmayanın hayali... senin o sinirlenmene neden olan durmadan su damlatan musluğun, temiz içme suyunun olmasını isteyenin hayali... senin o biten şarjına moralin bozulduğu, elektriksiz ömür sürenin hayali...  o senin burun kıvırdığın yemek, aç kalanın hayali...  eğer sabah uyandığında hasta değilde sağlıklıysan, önümüzdeki haftayı yaşayamayacak milyonlarca insandan daha iyi durumdasın.. hiç bir savasta bulunup, işkenceye maruz kalmadıysan, hapise düşmediysen, aç kalmadıysan, kesinlikle dünya çapında 500 milyon insandan daha iyi durumdasın... eğer inancını korkmadan, ceza çekmeden, işkence görmeden, öldürülmeden  rahatlıkla istediğin gibi yaşayabiliyorsan, kesinlikle dünyada 3 milyar insandan daha şanslısın.. buzdolabında yiyeceklerin varsa, üstünde  kıyafetin, başını sokabileceğin bir evin ve uyuyabildiğin  bir yerin varsa, kesinlikle dünyanın   %75 insanından  daha zenginsin..  eğer bu yazıyı okuyabildiysen daha da şanslısın, çünkü kör olan 40 milyon insandan biri değilsin... paraya ihtiyacın yokmuş gibi çalış, kimse seni gözetlemiyormuş gibi dans et, hiç kimse seni dinlemiyormuş gibi şarkı söyle, hiç kırılmamış gibi yine de sev, cennet ayaklarının altındaymış düşüncesiyle  yaşa,, çünkü unutma yarının belirsiz!!! 

isabella 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 07.10.20, 08:56 @isabella Nr.: 2 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Bugüne kadar ki en güzel yazın...açık ara  
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 07.10.20, 12:15 @isabella Nr.: 3 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Yazinla ilgili kisa hikaye geldi aklima...zamanin birinde krall kemik toplamis,,haber salmis getirilen kemik agirliginda altin verecekmis..köylüler buldugu kemigi getirip agirliginca altini alip gidiyormus..öyle birgün bir kemik koymuslar Teraziye bir türlü altin dengelemeye yetmiyormus.ne kadar altin koydalarda nafile,,durumu vezire danismislar vezir düsünür derki altin yerine bir avuc toprak atin,,ve terazi dengelenir...kemik insanin gözkemigiymis...
0

Beitrag gepostet am 07.10.20, 14:21 @facelook Nr.: 4 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Harbi mi  teşekkür ederim
-----
0

Beitrag gepostet am 07.10.20, 14:23 @pusu_vadi Nr.: 5 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
İlginc bir hiyayemiş teşekkürler pusu 

" toprağa karışacağınız halde türlü şeyleri kendinize dert ederiz" 

-----
0

Beitrag gepostet am 07.10.20, 19:52 @isabella Nr.: 6 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Çok harbi hem de....rica ederim 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 07.10.20, 23:30 @isabella Nr.: 7 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
und wieder paar schöne minuten mit lesen an diesem regnerischen tag  verbracht ,dankee
0

Beitrag gepostet am 08.10.20, 12:50 @massmavi Nr.: 8 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
cümlemizin inşallah massmavi teşekkür ederim İnsanız çok şeye kızarız, üzülürüz ama değer mi? Tekrar bir düşünelim istedim. İnanışlar, düşünceler, sevinçlerimiz farklı, bir bakıyorum bir gülümsemede mutlu olana bir bakıyorum bombalanan kentlere sevinen, alkış tutan..  acaba hangi biri bunları yaşayıp bu kini bu nefreti mutluluk olarak algılayabiliyor?  Kafamda yine her zamanki gibi deli sorular  
-----
0

Beitrag gepostet am 08.10.20, 12:51 @kenzo-1905 Nr.: 9 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Danke, dass du dir die Zeit genommen hast
-----
0

Beitrag gepostet am 08.10.20, 16:06 @isabella Nr.: 10 Antworten

Biraz düşün bakalım ...

slm isabella yüregine saglik cok güzel bi paylasim

bide kedilere nankör diyorlaryaaa anlamiyom hic   al iste ispat ortada insanlar hep memnun degil hep baska özentilerde elde ettiklerinin kiymetini bilmiyenler cok ALLAHa sükür eksikligini göstermesin sahip olduklarimizin.

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 09.10.20, 00:22 @isabella Nr.: 11 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Azına şükretmek çok olan herşeyi paylaşmak ve asla isyan etmemek  bu dünyada fani olduğumuzu unutmamak dünyada ölümden başkası yalan yüreğine sağlık 

0

Beitrag gepostet am 09.10.20, 14:43 @isabella Nr.: 12 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Kisacasi...
Ayakkabim yok diye üzülüyordum, iki ayagi olmayani görünce ne kadar zengin oldugumu anladim.
Güzel bir konu ellerine saglik.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 10.10.20, 09:04 @massmavi Nr.: 13 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Aha seni okurken ilham perilerim yokladı  
Sen daima mutlu ol massmavicim  

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.20, 09:05 @sushi Nr.: 14 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Teşekkür ederim sushim  
Hiç de bile nankör değiller dimi bencede sadece karakterli farklı ki bazı insandan çok daha cana yakın  

-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.20, 09:06 @kuzeykoray Nr.: 15 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Memento mori memento vivere
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.20, 09:07 @babey Nr.: 16 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Teşekkür ederim Babey usta seninde eline sağlık 
-----
0

Beitrag gepostet am 10.10.20, 09:07 @kreuzberg-girl Nr.: 17 Antworten

Biraz düşün bakalım ...
Teşekkür ederim girlim seninde güzel yüreğine sağlık  
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Biraz düşün bakalım ...