26 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.10.20, 09:28 Nr.: 1 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Sesinden rahatsız olunup zehirlenenler... hastalık saçar diye çuvallara doldurulup şehir dışına ıssız yerlere  atılan... cinsiyeti verimsiz olduğu için boynu kırılan... daha çok çalışsın diye dumanlanan...  bakamayıp ormana bağlanıp ölüme terkedilen... psikopatların eline geçip topuklu ayakkabı ile kamera önünde ezilen... zevk için dövülen, yakılan, savurulan, boynuna urgan geçirip sallandırılan, korkutulan... tecavüz edilen.. insanlar için bütçeye uygun olsun diye damızlık olarak küçücük alanlarda beslenen...  bir insana hakaret sıfatıyla kullanılan vs... göründüğü gibi gerçekte  maalesef farklı ama kim sevmezki hayvanları diye sorsam,  Herkes “ben çok severim” der... bir düşünün bakalım ve içinizden “gerçekten seviyoruz evet,” diyin, çünkü her bir canlının yeri, yararı, dengesi var bu evrende... hatta bazı kültürlerde kutsaldırlar... onlar sayesinde her yer yemyeşil.. onlar sayesinde karnımız tok... üstümüz pek...  nefes almamız bile onların sayesinde, örneğin sincaplar bilerek mi  yoksa farkında olmadan mı milyonlarca ağaç dikerler, nasıl mı? kışın yemek üzere topladıkları Ceviz, Badem gibi kabuklu yiyeceklerin Tohumlarını  saklarlar. Kış gelince de bu tohumların çoğunu bulamazlar. Toprak içinde tohumlar fidan olurlar, haliylede ağaç...  sadece nefes ve yiyecek değil psikolojimize bile iyi gelir hayvanlar.. yaklaşık beş ay önce bir kedi yavrusu sahiplendim, başlarda tereddüt etmeme rağmen şimdi anlıyorum ne çok mutluluk getirdiğini, alıştığımı, özlediğimi, sevildiğimi, yorgun bir günün ardından kapıda karşılamasını ve bütün kötü enerjiyi söküp attığını.. durduk yere birden gülmenin ne iyi geldiğini ... sadık dostlarda deriz bir çoğuna, hatta bazen “insan” dediklerimizden bile o duyguyu alamayız ... şiirlere, şarkılara bile ilham olmuştur hayvan arkadaşlarımız.. arkadaş diyorum çünkü onlar bizim gibi nefes alırlar, bir üstünlüğümüzüde görmüyorum, hatta bazen kendi kendime sorarım ne bileyim işte merak ediyorum... yavrusunu cami avlusuna bırakan... zevk için avlanan... öldürüp soyunu kurutan... tabiattı kirleten.. ağaç kesen ... başka bir hayvanı sırf postu için öldüren.. derisini yüzüp koluna takan... yavrulara yan gözle bakan... bir hayvan var mıdır?  Düşünür dururum işte acaba kim hayvan kim insan? .. 4. Ekim dünya hayvanları koruma günü vesilesi  ile sadece senede bir değilde, her bir gün onları  korumamız ve sahip çıkılması gerektiğini hatırlatmak istedim... çünkü yaşam sevgi ile güzelleşir, lütfen sizde sevgiyle kalın.. 

isabella

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 09:44 @isabella Nr.: 2 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Forumun Duayeni  hosgeldin   yasadigimiz  bu  gezegen bütün  canlilarin ortak  yasam  alanidir. bunu hazmedemeyen sorgulanip bu konuda tedavi edilmeli.

NOT: hayvanlar diye ayirmiyorum,  canlilar diyorum,  ama  kediler haric  kedileri sevmiyorum.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 12:57 @isabella Nr.: 3 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
insanlarla hayvanlar arasinda ki tek fark düsünebilme özelligidir. Ve bu düsünebilme özelligi bizi hayvana dönüstürebiliyor. Ironiye bakar misin 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 15:20 @isabella Nr.: 4 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
insanoglu bence daha vahsi saldirgan bir hayvan,,vahsi hayvanlar bile sadece ac kaldigi zaman saldirir,insanoglu ise saldiracak birbirini öldürecek o kadar sebeb buluyorki,,düsün dünyadaki insanlarin birbiriyle savasip toplu katliam yaptigi savaslari,,ottan boktan sebeblerle birbirlerini öldürmelerini saymiyorum bile..
zaten bu vahsi duygularimiz yüzünden onlarida rahatlikla öldürüp saygisizca davraniyoruz onlara..

0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 18:52 @facelook Nr.: 5 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Aslında bakarsan doğru, insanlar gezegenimiz üzerinde düşünebilen bir hayvan türüdur derler ama düşünebilen tek hayvan türü değildir. Kısacası beyni olan düşünebilir. 
Kedime bakıyorum o ne fırlama o  

-----
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 18:53 @pusu_vadi Nr.: 6 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Ne kadar acı bir durum insanoğlu rahatı gördükçe canileşti
-----
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 20:54 @isabella Nr.: 7 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Haydaaaaaarrrrrrrr 
-----
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 21:26 @facelook Nr.: 8 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
O kimm loo
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 22:07 @pusu_vadi Nr.: 9 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Kedi pusu, kedi 
-----
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 22:39 @massmavi Nr.: 10 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Muhteşem bir hikaye. hikaye bana iki şey hatırlattı.
1smanlı döneminde belediye hizmetlerinde çalışatırılan eşekleri güçten düşünce emekliye ayrılması ve ölünceye kadar bakımının yapılması.
2:Türk milli kültürü ve dilimiz çünkü bir milletin kültürel zenginliği yaşattığı diliyle mümkündür. Ve İslam akaidi. İslam akaidi insana fıtratına uygun yaşamanın tek yoludur.

Not: Allah bütün canlıları gece silahlı gündüz külahlı takiyecilerden korusun inşaAllah. 

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 22:41 @eses43 Nr.: 11 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Osmanlı olacaktı klavye hatasıyla figur gitti özür.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 22:45 @isabella Nr.: 12 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Aşırı Anlamlı Sözler - Resimli En Güzel Anlamlı Sözler ~ Kuaza
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 22:49 @facelook Nr.: 13 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
adnan hocam aklima geldi onun kediciklerde sahipsiz kaldii,,
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:01 @pusu_vadi Nr.: 14 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Dick ile ben bu konuda ki açığı görmüş ve tarikat kurmak, kedicikleri sahiplenmek adına ilk düşüncelerimizi belirtmiş, ilk adımları atmak üzere sözleşmiştik ki, araya haydar girdi, dümen kırıldı 
-----
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:15 @isabella Nr.: 15 Antworten

Kim hayvan kim insan ?

slm isabella hayvan dedigimiz insandan öte olabiliyorda duygusal ve icten ama ne yazikki insanlar hayvan olmakdan vazgecmiyor gördügüm kadar rol degismis gibiler cogu zaman insan gördükce.evde iki kedi var ve cok mutluyum onlarin varliklarina  

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:15 @facelook Nr.: 16 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Böylesi hayirli bir isin icinde bende bulunmak icin seve seve tarikatiniza katilirdim..mevkide istemezdim kedilerin bakimi temizligi gibi islerde bulunurdum,,hayirsever cok ülkede sahiplenen cikmistir gec kaldik...Kediler gitti elde ne kaldi!!!
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:21 @sushi Nr.: 17 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Pashayi evlendirdinmi
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:22 @pusu_vadi Nr.: 18 Antworten

Kim hayvan kim insan ?

evet onu evlendirdim bir gelinim var gali   princess

-----
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:28 @sushi Nr.: 19 Antworten

Kim hayvan kim insan ?
Iyi yapmisin yakinda Torunlarda olur..bu konuda seni tbr ederim,hatirladigim kadariyla ilk kedin ölmüstü,suanki cirkini almistin,evlendirmisin azmin sevginin iyi bir örnegisin..kolay degil ilk askini kaybedip devam etmek
0

Beitrag gepostet am 03.10.20, 23:29 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

Kim hayvan kim insan ?

ne torunu pasha light oldu

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kim hayvan kim insan ?