74 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.09.20, 21:21 @priene Nr.: 21 Antworten

Oysaki insan
isin gücün para kurbanada kisa deginmek istiyorum,inanca göre nedir,adam allahtan bir ogul ister ve koluna kurban edecegini söyler,oglu olur belli bir yasa gelince oglunu yatirir bicagi dayar bogazina kesecek allahu ekber abi peygamberi birak bir insan oglunun boynuna nasil bicak dayar abi hangi insan bunu yapabilirim burayi bir sorgulayalim,,sonra gökten koc inerde cocuk kurtulur..
0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 09:31 @pusu_vadi Nr.: 22 Antworten

Oysaki insan
adam allahtan niye ogul ister ? 

bakin burasi irdelenmesi gereken bir nokta

yine cinsiyetci bir tutumun topluma asilanmasi bana göre

acalim hele, step by step gidelim

yani msj su: 

"ERKEK EVLAT COK ÖNEMLI, EN ÖNEMLI, ACLIK SEFALET CEHALET ÖNEMLI DEGIL, KIZ EVLAT HIC DEGIL"

ve hatta bu yaradana yalvaran kisi cok da mütevazi gercekten, neden dersen, diyor ki:

rabbim benim senden istedigim tek istegim var, bana bir erkek evlat ver
eger sesimi duyar da verirsen, sana bu arzumun ne kadar önemli oldugunu, ve hatta ölüm kalim meselesi halini aldigini ispatlamak icin bana verdigin erkek evladimi tekrardan kurban ederek ispatlayacagim, der

evet böyle demis gercekten

neyse zaman gecer, gün gelir, biyiklari terlememis erkek evladini alir gider, bir tepe nin üstünde 
gözü dönmüs bu kisi, tam da bicagi oglanin bogazina yerlestirirken, diger yandan birdenbire bir koc gökten iner, al bunu kes bari suursuz denir. 

1. bu nasil bir celiskidir ? buna nasil inanir akli selim insan ? 
psikopat bir adamin arzusu neden kabul görür ? 
Etrafta onca sefalet varken, ve bu sefaleti bile engelleyebilecek güce sahipken herseyi gören önceden bilen yaradan, kala kala bu psikopatin Wunschuna niye kulak verir ve hatta bu suursuz adamin niyetini bilmesine ragmen

2. kisiye gelince, ulan senin bu herseyden, herkesten cok önemsedigin hayat memat meselesinde, ne bokuma masum oglanin canini almak istersin katil, illa da ispatlayacam diyorsan da en uygun aday sensin, kes kendini olsun bitsin

masallara her cocuk inanir, önemlidir de bana kalirsa 
ama cocuk degilsiniz artik, azicik yorun beyninizi, arastirin, dayatilanlari sorgulayin, bakin kacinci yüzyildayiz, allahin elon musk i uzayda koloni kuracak, milyarlarla oynuyor, bizimkiler de yok yanlislikla sakiz cignedim orucum bozulur mu, yok dusa girdim, biryerime su kacti orucum bozulur mu diye soradursun bu embesiller

0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 10:05 @marian Nr.: 23 Antworten

Oysaki insan
bana bir bayan_kadin ciksin desinki bana dinim kadin olarak su hakki veriyor,,kitabindan bir ayet sunsun...sunan kisiye bir kapicinooooooo ismarlayacam...benim gördügüm sunlar 
1..bayanlar erkeklerin idaresi altindadir
2..peygamberi 12 resmi evlilik cariyleleri haric almis,kitabinda 4 ese kadar müsade vermistir..
3..cariye köle_kadin olarak bir zengin kocaya hizmetci düstüysen yandin,,,adam istedigi an senle nikahsiz iliskiye girebilir..
4..sahitlik konusunda erkekle bir degildir,
5.miras konusunda erkekle bir degildir.
6.seriatla yönetilen bir cok ülkede kadin_erkek yaninda olmadan disari cikamaz,,araba süremez sinemaya gidemez,,
7..giyinme konusunda gözlerine kadar kapanan bayanlari düsünürsek acaba siyah carfamidir bayan
8..kadin erkekle tokalasabilirmi,erkegin oldugu ortamda tek basina bulunabilirmi fikihta bunlarin cevabi hayirdir..
örnekleri uzatmak istemiyorumm kurban olayi aslinda bir rüjvettir,,eskiden hahamlarin sinogoglari ayakta tutmak icin halki sümürdükleri bir sistem..örnekte görüldügü gibi peygamberleride örnek insan kabul edeceksek bir peygamber baba cocugunun boynuna kesmek icin bicak dayamaz 
0

Beitrag gepostet am 19.09.20, 11:51 @pusu_vadi Nr.: 24 Antworten

Oysaki insan
yaaaaniii !

buna sartlanmis kadinlar bunlari nasil kendine layik görür beynim yaniyor üzerine yogunlastigim zaman

ne güzel toparlamissin pisivadi 

pusuvadi demicem sana, zaten ne olduysa bu pusuvadi mafya boku yüzünden cikti, birdenbire kara gözlüklü kara takimli dingiller türedi ortaliga, mafiacilik derdinde olan

bunlara göz yumuldu hep

pisivadi bence uygundur 

0

Beitrag gepostet am 19.09.20, 12:35 @marian Nr.: 25 Antworten

Oysaki insan
inanma duygusundan geliyor bu durum,sorgulamanin önüde kapali,,seytan vesvese veriyor diyerek,,veya dinimiz akil dini degil nakil dini diyerek bu sorgulamanin önüne kati kurallar cekilmistir,,iyide yapiyorlar yoksa dinlere inanan kimse kalmaz...
diziler konusunda cok haklisin sürekli dizilerde siddet rajon kesme öldürme var,,
avrupadaki örneklerine bakiyorum ordada silah var,arasindaki fark, orda polis suclarala mücadele ,,bizde mafya mafyaya karsi yada mafya polise karsi,,kendi kanunlarini kendi yazan diziler,,
filmlerde  sigara alkol sahneleri yasak,adam silahla rajon kesip birnin beynini silahla dagitiyor bu serbest anlayisa bakarmisin...düzeltilmesi gerek yasakalanmasi gerek bu dizilerin...
0

Beitrag gepostet am 19.09.20, 12:45 @pusu_vadi Nr.: 26 Antworten

Oysaki insan
bencede

bir kac yil önce "Anne" diye bir dizi vardi, cansu dere ile, begenirim bu kadini, cok cool buluyorum durusunu

neyse iste, tabi konu anne olunca dolayisiyla cocuk oyuncu da olur

psikolojik siddetten tutun da bedensel siddette kadar mevcut

bu cocuk oyuncularin ana babalari, dizinin yapimcisini, rejisörünü, bu tip dizilere katkisi olanlari, Rütükü hepsini kiniyorum, o gün bu gündür herhangi buna benzer bir seye rastgeldiysem tv de, ambargo uyguluyorum

sirf para derdi ile ne büyük zarar verdiklerini bile bile takmadan ilerlemeleri midemi bulandiriyor

bu cocuklar yillar sonra mutsuz, depresif, hatta intihara meyilli insan olup cikiyorlar
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Oysaki insan