26 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.09.20, 08:47 Nr.: 1 Antworten

Oysaki insan

Ne garip değil mi,

Şu devirde bile, insanların, halâ kendini, bir din ile ifade etme gereksinimi..

Oysa İnsanlık; 

Karşılıksız sevgi gibi, sevda gibi aşk gibi..

Örneğin, ahiret hesabı yapmadan, 

Düşünebilmektir ıraklı çocuğu, filistini, somaliyi,

Hiç bir karşılık ummaksızın, 

Sorgulayabilmektir, yüz binlerin, atom bombası ile yakılarak katledildiği, 

Hiroşimayı, Nagazakiyi, 

İnsan; insanların özde inanmadığı, sadece inandığını zannettiği, kimilerinin de ardına gizlendiği, herhangi bir din ile değil,

İnsan, korkmadan, hür vicdanı ile, yüreği ile ifade edebilendir, kendini..

Hüseyin Çubuk 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 12.09.20, 15:56 @isabella Nr.: 2 Antworten

Oysaki insan
Benim gördüğüm: din=para

Bu yüzden yapılan her işte, atılan her adımda din sözkonusu oluyor. Bir çıkar dünyası içinde yaşıyoruz ve insanların bir çoğu insanlığın, insan olmanın beraberinde getirdiği olgulardan ziyade, nasıl bir rant sağlarım, benim çıkarım ne hesapları içinde. 

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 12.09.20, 18:13 @priene Nr.: 3 Antworten

Oysaki insan
Çocuk konusunda katılıyorum dediğin gibi şansa artık hangi inanca mensup doğduysa öyle devam ediyor çoğu, şimdiki nesili saymıyorum zehir gibi çoğu. Her bir dine baktığımda ortak özellikler ve güzellikler var bu yüzden suç dinde değil onu sömurende derim  

-----
0

Beitrag gepostet am 12.09.20, 18:15 @facelook Nr.: 4 Antworten

Oysaki insan
Che  bunu özetlemiş;Tüm dinler, emperyalizm ve kapitalizmin tekelindedir. Fakir fukaraya cennetin anahtarı vaat edilir ve diğer yandan sömürmeye devam edilir. Bu kural, dinlerin insan hayatına girdiği andan itibaren geçerli olan bir kuraldır. 
-----
0

Beitrag gepostet am 12.09.20, 20:22 @isabella Nr.: 5 Antworten

Oysaki insan
Beni de şeytan kandırdı...bana vezüv 'ün eteğinde, bol lava manzaralı mülk vaat etti cehennemde......kandırıldım 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 11:59 @isabella Nr.: 6 Antworten

Oysaki insan
benlik bir konu olmus hz pusu hazretlerininde biraz katkisi olsun..
dünya tarihinde insanligin birbirini öldürdügü 2 temel  konu vardir,birincisi toprak ikincisi dini inanclari icin.
toprak icin acik acik savastilar,,milyarlar öldü,ama ikinci bir dünya feth edilmedi dünya ayni dünya
dini inanclari icinde insanlar birbirini katletti,,halada katlediyor ,,öldürmeye gücü yetmiyende  NEFRET EDIYOR...
konumuz  dini inanclar ise burdan devam edelim,,aslinda insanlar dogustan gelen inanma duygusunu din ile karistirip ailesinin cevresinin durumuna göre dini inancini belirliyor demiyorum belirleniyor,,,bakin burasi önemli aslinda dinimizi dogustan hic birimiz secmiyoruz secemiyoruz ailemizin dini inanci neyse onu kabul etmis oluyoruz..
biraz ayrintiya girelim semevi dinlere bakalim,öyle bir ayrim varki kendinden olmayan her din inancini allah lanetlemis,,düsünüyorsun yaradan neden kendi yarattigi insanligi birbiriyle düsman edip birbiriyle savastiriyor,,
her din kendi allahini yaratmistir,,eger tarafsiz bir allaha inanmak isterseniz dinlere inanamassiniz,cünkü dinlerden zalim bir allah algisi cikiyor,,,
yazacak cok sey var uzatmak istemiyorum,,dinlere inaniyorsan mutlaka karsi kesimden nefret edersin iceriginde vardir,,
bana cvp vermek istiyen kisi dinlerini arajtirmadan gelip yazmasin kulaktan duyma söyle mükemmel böyle mükkemmmel diye,,

0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 19:41 @baygolge_06 Nr.: 7 Antworten

Oysaki insan
Teşekkür ederim gölge abi  

Dünyanın en tehlikeli hali cehaletin örgütü harekete geçtiği halidir 

-----
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 19:48 @pusu_vadi Nr.: 8 Antworten

Oysaki insan
Teşekkürler pusu 

Savaş nedenleri doğru bencede din olmasaydı belki savaşlarda olmazdı ama çok iyi biliyorum diyenlerin tam bildiklerini de düşünmüyorum. Zaman aşımında yazılarda eğilip bükülüp yeniden düzenlendi yazar farkından. Şimdi düşünüyorum örneğin diyelim  incilde kapış kapış alınan bilmem kaç baskısı olan bir kitapmıdır? Tarih, belgesel ve bilim insanlarının yaptıkları açıklamalarda çok ilginç tespitler var mesela doğa üstü güçlerle ilgili. Mesela islam dininde resim yok diğerlerinde var ve hep gökten bir ışık görünüyor ne tesadüf ki Kabe de de gök taşı var acaba bir bağlantı varmıdır? 

-----
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:08 @isabella Nr.: 9 Antworten

Oysaki insan
Rica ederim,dinler üzerine her konuyu tartismaya varim,bunun icin aliim olmaya arabca bilmeyede gerek yok..akil mantik tüm dinlerin düsmanidir...incili kim yazdi kutsal kitapmidir ilk sorum bu cvplarsan sevinirim..
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:13 @isabella Nr.: 10 Antworten

Oysaki insan
söyle sorsam daha genis anlamda olur tevrati kim kitap haline getirrdi,,incili kim getirdi,kurani kim getirdi,,
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:17 @priene Nr.: 11 Antworten

Oysaki insan
Dur şimdi aklım karıştı
-----
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:18 @pusu_vadi Nr.: 12 Antworten

Oysaki insan
Pusu o sorunun cevabını bende merak ettiğim için sordum kime sorsam bilmiyor
-----
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:20 @isabella Nr.: 13 Antworten

Oysaki insan
tessüf ederim burda hz pusu hz varken bana sorsaydinya
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:21 @pusu_vadi Nr.: 14 Antworten

Oysaki insan
Sordum ya no 10 da buyur cevapla
-----
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:31 @isabella Nr.: 15 Antworten

Oysaki insan
tevrat kimin yazdigi bilinmiyor sehir efsanesi,,incili isa yazmadi öldükten 50 yil sonra arkasindan gelen havariler yazdi,,yol arkadaslarinin degisik incilleri vardir,,zeburuda unutmayalim kutsal kitap denilir ama iceriginde illahi emir yoktur, ne hikmetse peygamberi allaha yalvaririr görüsmek icin böyle bir kitabi kutsal kitab kabul ederiz,,gelelim müslümanlarin kitabina,,hz muhammed öldükten sonra kuran kitap halinde degildi,,ilk halife ebubekire ömer gelir bak der ayetler sagda solda bunu toplayalim,,ebubekir su cevabi verir hz muhammedin yapmadigi seyi ben yapamam,ebubekiri ikna ederler bir heyet kurulur ebubinzayd hekimliginde toplanilir,kitap olmasi dagitilmasi osman döneminde oluyor,,,,
TEVRATI gectim,,ilk yazi dönemine ait bir kitap ve babil sümer hikayalerini anlatiyor,
zebur zaten illahi bir kitap degil cok yanlis bilinen bir kitap
incili yazan zaten isa degil
kurana gelelim simdi benim sorum su.
1..hz muhammed neden böyle hayati öneme ayetleri toplatmamisdir ölmeden
2...ayetlerin 23 yillik gelis sürecini düsünüp mekkeden medineye hicretide göz önüne alirsak ayetlerin hepsi o dönem ulasim sartlarinda bir araya getirilebilmismidir...
3..osman kitap haline getirirken bazi celiskili ayetleri yaktirdigi söylenir,,ilk ayet okudur kuran oku ayetiyle baslamaz ,siralama inis siralamasina göre degildirr,,,tüm bunlari degerlendirip bu kitabin hakkiyla bize ulastigini veya ulastirdiklarini söyleyebilirmisin tüm kitaplar icin sorum buyrun sadece mantikla cevaplanacak bir soru sanirim...
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:38 @pusu_vadi Nr.: 16 Antworten

Oysaki insan
Bakalım bu konuyu seninle tartışacak biri çıkacak mı  bana göre örnek ve iyi olan herşeye insanlar inanabilir ayrıştırmadan, düşman olmadan, üstünlük görmeden. İnanmak istemeyende inanmasın, dışlanmasın, hor görülmesin
-----
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:47 @isabella Nr.: 17 Antworten

Oysaki insan
bakis acimi ben degistirdim,,insanoglunun inandigi seylere saygim var benimde inanc seklim degisti bunun hesabini kisiler sorgulamasin hesabini verecegemiz kisi allahsa ona birakalim..
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 20:52 @priene Nr.: 18 Antworten

Oysaki insan
onkel evet okuma yazma biliyormuyudu bilmiyormuydu,,benim görüsüme göre biliyordu neden diyeceksin,,,bakiniz peygamberlerin 5 sifati vardi bunlardan biri fetanet sifati yani zekilik,,bir insan hem zeki olacak hem peygamberlik gelmeden önce ticaretle ugrasacak hemde okuma yazma bilmiyecek celisiyor bence..
peygamberler hep o topraklardan cikiyor ne hikmetse sanki dünyada bölge yokmus gibi ve o dönemde yaygin din yahudilikdir,,kuranin icerigine bakarsak yüzde 90 ini tevratin hikayeleriyle doludur,,ve ö dönem hz muhammedin 12 yaslarinda bir yahudi hahamdan ders aldigi söylenir..
hz muhammed peygamber olduktan sonra tevrat okumayida yasaklar,,,
nedenleri sonuclari karsilastirisak odönem muhammede itiraz edenler sen bize yahudiligin degisik halini okuyorsun peygamber degilsin dediler...
müslümanlar bu tezleri cürütmek icin hayir tevrati okumadi okuma yazmasi yoktu diyerek savunma yapmis olabilirlermi?????
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 21:04 @priene Nr.: 19 Antworten

Oysaki insan
cok sey benzerdir haram helal olanseylerin cogu birebirdir,,verdigin örnekler bazilari..bir carpici örnek verim kuranda ismi gecen peygamberlerin hepsi yahudidir..
0

Beitrag gepostet am 13.09.20, 21:11 @priene Nr.: 20 Antworten

Oysaki insan
misal insanin yaratilis hikaysei,,tevrattada cok genis anlatilir adem ile havvanin hikayesi..
abi benim kafa su takiliyor hikaye bellidir allah insanoglunu yarattiktan sonra meleklerine emir verir itat etmelerini söyler,melegin biri cikar nasil bir piskopatsa onu topraktan beni atesten yarattin ben üstünüm yok der,,ve bu pisikopat melek birden iblis olur seytan olur,,
düsünelim allah kendi emrindeki bir melege emir verecekki melekler emirleri uygulamak zorundadir,,nasil olurda biri uymaz,,,diyelimki uymadi allah orda kes seni yok ediyorum diyemedimide seytanla inatlasti bizi sinaf dünyasina bu sayede gönderdi,,yani kaderimiz bir nefi seytanin itatinemi kaldiydi..
haydi sorgusuz iannalim böyle oldu,,sonra sunuda sorgulamadikmi ademle havadan nasil cogaldik,,bir kere iyi hatirliyorum bu soruyu din hocama sormustum,,kardes kardesemi iliski oldu diye capraz iliski oldu demisti,,o neyse o dönem pekte algilayamadim simdide gerci algilamakta zorlaniyom bu yarartilis hikayesini
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Oysaki insan