26 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.09.20, 09:47 Nr.: 1 Antworten

5 Can
Her hangi bir gün düşünün.. genç yaşamlar, hayattan bir haber, biri belki yürümeyi daha yeni öğrendi... kimisi daha konuşmayı bile çözmemiştir... her gün gibi bir sabah geçtiğimiz Perşembe günü Solingen de... kalabalık bir aile...  11 yaşındaki abileri  şansa okul yolunda... kahvaltı saati... bunalmış ve 6 çocuğunu yalnız başına büyütmeyi üstlenmiş genç bir anne,  çocuklarını sofraya çağrır...  ne bilsin masumlar yedikten sonra mıyışacaklarını... hepsi odalarındaki yatağa uzatılır ve vahşice anne tarafından boğularak öldürülür... nasıl bir kafa yapısıdır ki çocukları uyuşturup, öldürüp, normalmiş gibi anneanneye kısacık bir mesaj atarak “ polisi yolla çocuklar öldü” yazarak kendi canına da kıymak üzere raylara yol alıp kendini trenin önüne atar,  kurtulur... detaylar yavaş, yavaş ortaya çıkıyor... 3 babadan ortada kalan çocuklar.. defalarca polis tarafından uzaklaştırılan bir eş... bir çok kez sosyal hizmetler tarafından ziyaret edilmiş ve hatta yardım edilmiş şimdi yok olan bir aile.... üzgünüm çokta kızgın, sözün bittiği yerdeyim... her hangi bir teneke parçasına ehliyet istenirken, bir canın ne hali varsa görsün havasında  dünyaya getirilen çocukların olmasına ... illaki bir olay olması gerektiğinde polis müdahalesi ama uzaklaştırma kararı olmasına rağmen hiç birşey yapmayan memurlar... dikkatsiz sosyal hizmetler... anne - baba hakkını geçtim çocukların sıhhattini ön gören kanunların uygulanmamasını kınıyor 5 minik cana rahmet,  geri kalanlara sabır, bütün bunlara Şahit olup susanlara da sağ duyu diliyorum ! 
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 05.09.20, 13:28 @isabella Nr.: 2 Antworten

5 Can
cocuklara allah rahmet eylesin, nur icinde yatsinlar,
olmaz olsun böyle anneler.
0

Beitrag gepostet am 05.09.20, 16:58 @massmavi Nr.: 3 Antworten

5 Can
merhaba  Mavi.  bu  trajedinin boyutunu  tasavvur  etmek  zor  bence.  surasida  bir  gercek  bu  tür  olaylar  dünyanin  her  yerinde  vuku  buluyor  malesef.  bizim  bu  olaydan  sorgulamamiz  gereken  yapilan  evlilikler,  evlilikten  sonra  aile  kurumunu  genisletmek  yani  cocuk  sahibi  olmak.  ciftlerin  fiziksel   ve  ruhsal  acidan  saglikli  olup  olmadigi,  cocuk  dünyaya  getirip  onun  sorumlulugunu  alip-alamayacagi   iyi  tetkik  edilmeli.  bu  gün  batida  dogum  yapan  annelerin  cogunlugu  alkolik  ve  uyusturucu  müptelasi  tesadüfen  hamile  kalip  cocuk  bakim  ve  cocuk  parasiyla alkohl  ve  uyusturu ihtiyacini  gideren  pek  cok  kadin / erkek   var.  bu  gün  dünyasyi  egemenligi  altina  almis  olan   bu  sistem  her  seye  rakamlar  üzerinden  bakiyor.  devlet  bu  rakamlari kar / zarar  iliskisine  göre  degerlendiriyor.  dogumu  parayla  ve  belli  bir  dogumla  emekli  hakki  taniyan  devlet  dogan  cocuklarin  nasil  ortamda  yasadigini umursamiyor. cocuklar  pek  cok  kötü  aliskanligin  ve  gayri  ahlaki  eglemlere  maruz  kaliyor  ve  bunlar  münferit  olaylar  degil,  aslinda  duyarli  toplumlar  icin sosyal  patlamalara  maruz  kalinacak  boyutta  olaylar.  dünya  toplumu  bu  vahsi,  cikara   dayali,  üretip-tüketme  amacli bu  sistemi sorgulamali. cünkü  dünyamiz  hizla  Ahlaki  degerlerini  yitirmektedir. canlilar  arasi  iletisim ve  dogayla  iletisim  hakkinda  bir  felakete sürüklenmektedir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.09.20, 17:05 @isabella Nr.: 4 Antworten

5 Can
evet cok üzüldüm acaba Annenenin ne Problemi vardı cocuklarını öldürecek kadar.
0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 08:22 @isabella Nr.: 5 Antworten

5 Can
nasil kiydin nasil

sana en büyük ceza, al iste, kendini öldürmeyi beceremedin, simdi vicdan azabi ile cebelles hapiste

11 yasindaki cocuk, ah be yavrum, seni de öldürdü aslinda, sen bu gercekle nasil yasayacaksin, nasil mücadele edeceksin, benim bile bu olayi bir kac dakika icsellestirdigimde nefesim kesilirken, umarim hayatinda bundan sonra hep iyi insanlarla karsilasirsin, psikolog ve terapi ile mümkün oldugu kadar normal bir hayat yasayabilesin

diger taraftan da, hobbi olarak cocuk yapanlar var cidden, hayatinda olabilecek tek zirve üremek

senin neyine 6 cocuk be kadin, 27 yasindasin, muhtemelen ne dogru dürüst okul okudun ne de elinde bir meslegin var, o herifden o herife umut bagladin, ha bir iki cocuk da yaparim baglarim kendime dedin, sonra adamlar toz oldu, sen genc yasta 6 cocukla kalakaldin

sen nasil bile isteye yaptigin hatalarin faturasini bebek yasta ki evlatlarina kestin pislikkk

birsey anlaticam

bir arkadasim kedi sahiplenmeye karar verdi, kleinanzeigen ebay de buldu, 2 kardes 10 haftalik, almaya gittik, zile bastik, evin icine girdigimizde carpilmis gibi olduk

genc bir cift, kizin karni burnunda, cok da güzel bir kiz, bakimli görünüyordu, erkek arkadasi da öyle, ama o ev .... aman diyorum

köpek baglasan durmaz, ev o kadar kücük ki, yarim saatte bile temizlenebilirdi yani o derece, evde mobilya yok, bir hurda koltuk, bir masa, duvarlar lesch, duvar kagitlari yarisi dökülmüs, yarisi koptu kopacak öyle sallaniyor duvardan, kapilar camlar her yer inanilmaz, keskin bir koku, evdeki kediyi belli ki dogurtup dogurtup bebeklerini satiyorlar, 3 yavru kedi, 1 baska anne kedi ve 6 bebegi, kedilerin 1 tane tuvaleti var, o da koltugun oldugu oda da, ici bok dolu

ve kadin bebek bekliyor, muhtemelen dogurmustur da artik

birak kedileri, sen bu evi mi reva görüyorsun be suursuz, kendimi zor tuttum, arkadas da farkinda halimin, kendisi de sok olmus vaziyette, hemen bebek kedileri teslim aldik ve ciktik

düsünsenize o pisligin ve anasi babasi olacak o kisilerin himayesine maruz kalmis minnacik bir bebek

elinden almak lazim bu tip insanlarin bebekleri cocuklari, cünkü bu bir siddet !

bu sorumsuz vicdansiz merhametsiz kisilerin direk sosyal yardimlarini kesmeli. 

genc, dinamik, güclü, CALISMALI

üremeyi  bildiklerine göre, calisabilirler bu benim fikrim 

Neden ? dediklerinde de, sen götünün bokunu temizleyene kadar sana cocugu da emanet etmeyiz, para mara da vermeyiz denmeli

zaten  paralari da sigara, alkol, dövme, takma kirpik, takma tirnak icin carcur edebiliyorlar, bunlar hayati anlam tasimadigina göre, ekmek paralari icin bir zahmet calisacaklar ac kalmak istemiyorlarsa

yoksa isledikleri sucun farkina varmaz bu yüz karasi kesimler

yazik 

neyse hafta sonu gecti, gün pazartesi, ben jugendamt i aradim, bebek dogacak, evin durumu facia, eve ehemmiyet göstermeyen kisi, cocuguna da gösteremez

Jugendamt en azindan belli araliklarla denetlemeli bunlari

en ufak bir süphe de "sanktionen" yani yaptirim uygulanmali

sikayetimi aldilar, umarim pesini birakmazlar 

bundan sonra böyle, baska bir konu da var ileride paylasmak istedigim, cünkü beni cok sinirlendirmekte

0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 09:37 @marian Nr.: 6 Antworten

5 Can
merhaba  marian.  konuyu  iyi  özetlediniz. sokaklar  bakislari  bozuk,  yürüyüsü  bozuk,  uslubu   bozuk  etrafinda  3-4  sabi  cocuk giyimleri  bozuk,  cocuklarin mimikleri  bozuk,   sürekli  tenkit ile  iletisim. malesef bu  sosyal  facialar  bütün  dünyaya  yayiliyor.  ben  alman  dostlarimla bu  konularla  ilgili  sohbet  yaptigimda  ketum  durup  robot  gibi  suratima  bakiyorlar  fikir yürütmüyorlar.  Almanyanin  gelecegi  karanlik.  bu  ülke  icerden  bir  yikim  yasarsa  bunun  etkisi  sadece  avrupayla kalmaz  bütün  dünyaya  yayilir.   buda  malumun  ilanidir.
Almanlarin egitimlileri  evde  3-4  tane hayvan  besliyor.  siginmacilarla  A-sosyal  almanlarda  sürekli  cocuk  yapiyor.  Eeeee  nufusu  korumak  lazim,  is gücü lazim.
yani  simdi  kontrollü   devam  eden 3.dünya  savasi  aciktan  devam  eder.
 bu  konu  cok su  götürür.   Allah  canlilari  kinden,  nefretten, kibirden,  ahmakliktan korusun.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 11:59 @-solyanim Nr.: 7 Antworten

5 Can
Amin dediğin gibi olmasın gerçektende
-----
0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 12:01 @massmavi Nr.: 8 Antworten

5 Can
Amin massmavi 

Bir yanda yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşan bir yanda gözü kör olanlar aklım almıyor  

-----
0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 12:04 @kuzeykoray Nr.: 9 Antworten

5 Can
Bunun hiç bir bahanesi olamaz bana göre Koray çocuk dediğin mücadele demek, dirayet demek, sınanmak demek en büyük mutluluk demek
-----
0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 12:10 @marian Nr.: 10 Antworten

5 Can
Eline sağlık marian çok acı ama maalesef gerçek. Almanya ekonomik açıdan zengin büyük denirde, istatistiklere bakıldığında çocuk yoksulluğunun git gide arttığını görmekteyiz. Aile ceza kanunu ile benim de başım hoş değil. Yakinen şahit olduğum bir çok konu var örneğin Almanya’da kendi çocuğuna cinsel istismarda bulunan biri çocuğunu görme hakkına sahip. Sosyal hizmetler tabiki belli bir süre bu kişilerle yakından ilgileniyor anne ve baba  ile ilgili raporu  mahkemeye sunuyor ve baba bu durumda ikna edici tavırlar sergilerse hakimlerimiz çocuğu yalnız görebilme şansı bile veriyor, akıl alır iş değil. Öte yandan aile içi şiddette de aynı sonuçlar görmek mümkün anneye karşı tehlike arz ettiğini ama çocuğa karşı bir riski olmaz tespitiyle o çocuklar da tek başına velisiyle görüşebilir. Bir yandan bakıyorum yana yakıla çocuk Sahibi olmak isteyip olamayan, diğer yanda dediğin gibi hobi olsun diye dünyaya çocuk getiren. Ekonomi sistem yürüsün diye bu kadarı da fazla gerçekten. Örneğin Çin devleti aile başına çocuk sayısını belirlemesine rağmen gayet güçlü görünüyor bu yüzden aklım bu bahaneyi de almıyor.  İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.  Bu arada arkadaşını güzel bir örnek olup o aileden kedi sahiplendiği için kutluyorum. Bende bir süre önce kedi sahiplenmeye karar verdiğimde aynı resimler ile bir kaç kez karşılaştım. Yazık dedim para için hayvanları sömürüyorlar gerçekten.  Kedimi buldum ve dünyanın en güzel taraflarından biri diyorum ama asla özel bir cins diyip doğurtup satamam vicdanları nasıl el veriyor anlamıyorum.  Konunuda  merakla bekleyeceğim yorumun için teşekkürler 
-----
0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 14:46 @isabella Nr.: 11 Antworten

5 Can
ama hazira dag dayanmaz diyorlar ya, buranin da ekonomisi cöküse gececek

milyarlarca euro bu maskeler icin harcandi devletin bütcesinden, nereye gitti bu paralar ? 

sahsen ben, hic bir yerde bedavaya dagitilan maske görmedim, gören varsa yesillendirsin

konu bu degil ama, baglayacagim birazdan

bu milyar lar dolayisiyla kimin cebinden saglaniyor derseniz, ödediginiz vergilere bir bakiniz, 

vatandas burada da mutsuzlasmaya basladi, en azindan bunun farkindalar, naptilar ? hooop aralik ayinin sonuna kadar bir parmak bal calarcasina agiza, 100 de 3 vergi indirimi yaptilar, cok sevindik

sosyal bir devlet, tikir tikir isliyor evet, herkes güvencede, hic kimse ac degil, bu görünen kisim

harika degil mi, en azindan almanya da yasam baska ülkelerle kiyaslandiginda cennet denilebilir

ayrintiya girdigin zaman ki girilmeli, bu hepimizin sorumlulugu bence, bir bakiyorsunki kanunlar yetkiler kararlar vs. kimlerin kimlerin iki dudaginin arasinda

ya yetkililer önemli bir karar alacagiz diye aylar yillar geciyor, is isden gemis oluyor 

ya da yetkilinin o günkü keyfine göre, bir seyler icin karar verildigi oluyor

evet keyfine göre, ya da ona basvuran danisan vatandasi sempatik ya da hosch bulup bulmamasiyla da alakali olabiliyor

bu corona icin yetkililer hala ufak tefek bildirimlerle, yasakli ülkeler yasagi kalkan ülkeler in listesi ni sunmakla  gecire dursun, hic bir hazirlik yok gibi duruyor, yani durum asiri ciddilesince ne yapacaklar ? biz ne yapacagiz ? 

gec kaliniyor hayati kararlar vermeye gelince

aynii cocugu, kadini, hayvani korumakla da gec kaldigi gibi

oysa ki ekonomik acidan almanya güclü, kontrol altina alinana kadara en siki denetimleri saglanmaliydi en basindan beri, hudutlar kapatilmaliydi, sosyal yasam en aza indirilmeliydi, örnegin esnafin ,düsük gelirli ailelerin vs. durumlari mercek altina alinip gerekli bulundugunda magduriyetleri giderilmeliydi 

sen cin in güclü gözükmesine inaniyormusun ? ben inanmiyorum, cin en antidemokratik en acimasiz yönetimlerden birisi

yönetim gerceklerin su yüzüne cikmasini engelliyor, unuttuk mu ? hani isyan dalgasi vardi kisa bir süre önce hong kong da ? 

hic kimse allahim ne güzel bir hayatim var, karnim tok, sirtim pek, mis gibi bir evde de mutlu mesut yasiyorum diye isyan etmez

demek ki ciddi sebepleri var bu insanlarin, isyan edecek sokaklara cikacak, baskaldiracak kadar,  isyana kulak vermeli bence

simdi cit yok, insanlari korkuyla susturdular yine

almanya bürokrasisinde inisli cikisli bir ruh hakimiyet sürmekte bence

bazi olaylara karsi inanilmaz tolerans gösteriliyor, bazi durumlarda da kesin kurallara hele bir uyma, hayatina mal ederler, dimdizlak kalirsin ortada

senin de dedigin gibi, ne garip bir tutum dur bu, pedofiliye müsamaha göstermek ne demek ?

sirf bu degil, kendini müdafa edemeyecek yasa ve genel durum olarak zayif birine zarar verene basacaksin aninda gereginden fazla ceza yi, bak bakalim götü tutuyor mu bir daha yapmaya, ömür boyu kontrol edeceksin sonrasinda 

adamina göre muamele gerek

bence her sokaga kamera da yerlestirilmeli, polislerin uniformalarina bodycam yerlestirilecekti hani ? 2015 den beridir konusuluyor, bir iki pilotprojektin disinda hala yürürlüge gecirilmedi !

toparlayim ben, netice olarak insaniz, hatalar yapabiliriz, kendimize zarar vermis olabiliriz, istemeden baska insanlarda zarar görmüs olabilir, ama 

bu  olay zarar vermekten de öte, bir vahset

yok anne bunalima girdi, yok überfordert di, napalim simdi bir de ödül mü verelim tövbestafurullah, bakmayin abarttigima, hem cok üzgünüm hem de sinirli

ömrünün sonuna kadar bu aciyi iliklerine kadar hissetsin, zorladigi hayati yasayamadigi icin cocuklarin canina kastedecek kadar cani sin sen cünkü 

kediciklere gelince, cins kedi degil, bildigin sokak kedisi irkindan, o kadar cirkinler ki ) zapzayif, koskoca kulaklari var, portakal gibi kizillar, ama inanilmaz tatli huylular, zorla sevdiriyorlar kendinlerini 

benim kiler irk kedi, ayda yilda bir gelirler yanima sokulurlar, hayirdir diyorum onlara bakarak, ne is ? o kadar umrunda degilim onlarin

ama cok seviyoruz yine de birbirimizi, her gün ben kapiya kilide sokmadan kapinin ardinda oturmus bekliyorlar, bir iki dolaniyorlar bacaklarima, sonra mama cekmecesine dogru yol aliyoruz

uzattim ama napim, icimden geliyor bazen uzun uzun yazmak

0

Beitrag gepostet am 06.09.20, 19:11 @marian Nr.: 12 Antworten

5 Can
Öyle dediğime bakma diktatör bir rejim olduğundan mutlu olduklarını düşünmüyorum sadece doğum oranı ile kıyaslamak istedim.. güçlülüğü ekonomi açısından var, Teknolojiyi saymıyorum verdiğin örnek maske misal hala oradan ithal ediliyor hemde ateş pahasına, tek kullanımlık eldiven keza öyle. Bedava maskeye gelince Almanya’da tek şahit olduğum muayenelere THW”nin bedava dağıttım yaptığı oldu, hemde içler acısı bir vaziyette. Belediyenin saydığı doktor başına haftada bir, akşamüstü belediye binasının önünde kamyondan dağıtım yapılarak. Kişi başı 50 adet tek kullanımlık maske, 4 adet ffp2 maskesi.. kimlere yetecekse artık. Ama çare yoktu bekleyen, bekleyene çünkü piyasa durmuştu ısmarlama artık mümkün değildi. Haklarını yemeyeyim bir keresinde 10 litrelik el desinfekte ürünü dağıtılmıştı desinfekte dediğime de bakma bildiğin ispirto.. vaybee ne günlere kaldık denildi. Şimdide baktığında ısmarlama imkanı var ama 500-600% zam ile. Bu virüs hem piyasayı alt üst etti hemde sağlık ile oynamanın bedelini tüm dünya çekti... sonuç belli değil ama sayılar yine artışta hakkımızda hayırlısı umarım daha az bunalım ve psikolojik çöküşler artmadan bunu da atlatırız... ( ben beğenerek okuyorum seni sıkıntı yok kedicikler ile beraber mutlu yaşamlar  
-----
0

Beitrag gepostet am 07.09.20, 18:18 @isabella Nr.: 13 Antworten

5 Can
bende 
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

5 Can