|
|
|
Bayan değil Kadın! |
bayan kelimesine neden bu kadar taktigina anlam veremiyom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Yanlış çünkü  siz sporu seversiniz örnek vereyim bayan ligi denmez kadın ligi denir yada özel günlerden örnek vereyim 8 Mart dünya bayanlar günü değil kadınlar günü denir. Kadın demek zor değil ayıpta değil benim derdim bu ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
benim ögrendigim erkek_kadin cinsiyet belirler...belirleme sifatinda bay _bayandir..bu tabiki türkce olarak kullandigimiz cümleler bir japon farkli söylemde bulunuyordur veya hindistanli farkli hitap sekillerinde kendi dillerinde söylem kullaniyordur...benim icin pek bir önemi yok davranis insanlik temel sifati olsun yeter...gelellim bayan konusuna bu kelimeye neden gicik oldugunu hala anlamadim bana burayi anlatirsan sevinirim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Bayan bay kelimeli cinsiyet belirlemesi gerekmediğinde denir pusu. Diyelim ki burda bir hemcinsim sana çok hoş bir erkekciksin dedi ne düşünürsün ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Bayan kelimesinin anlami nedir? Bu kelimenin bayanlari genel bir cümle ile ötekilejtirdigini kim söylüyor..bana burayi anlatt |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Senin canın sıkılıyor galiba  dur şöyle diyeyim bayan kelimesi sonradan TDK ya şimdiki hükümet sayesinde girdi ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Çok hoş bir erkekciksin--- diyebilirsin meselâ ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Pusu, asıl soru: benim cinsiyetim ne? ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Hiç bir önemi yoksa sanada erkekcik dememde sıkıntı olmaz o zaman ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Yorumunuz için teşekkürler adem1970. Yamalanmış hali olmasından ziyade Türkçeyi katledilmesinden yana değilim bu yüzden erkek denilebilen yerlerde kadın denilmesi gerektiğini düşünüyorum ki sadece ben değil bu genel olarak bir nezaket kuralıdır zaten ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Yanlış kullanma konusunda katılıyorum zor değil ama inatla devam ediyorlar ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Belki hemcinsiniz size daha iyi anlatıyordur  bir dahakine test yapacağım
----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
slm aslan hemsom 
kadin ile bayan diye hitap etmenin pek sakincasi olmamali,bu kelimeler yerine göre kullanilmali diye düsünüyorum,nitekim ikiside ayni anlami tasiyor gibi,birde sunu unutmamak gerekiyor,eskiden okullarimizda,bize ögretmenlerimiz mektup veya bir dilekce yazilacaksa,erkekler icin sayin veya bay,kadinlar icin ise sayin veya bayan diye baslamamizi ögrettilerdi,ondan sonra degistiyse bir sey diyemem,buraya kadar geneldi.
bu soru ise sana özel örnek olarak ,ben sana bir mektup veya bir dilekce yazsam mektuba,
sayin kadin isabellami diye baslamami istersin? sayin bayan isabellami diyemi baslalami istersin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Ah be hemşo sendemi  zaten anlatmaya çalıştığım o doğru kelimeyl doğru yerde kullanmak  fark çok ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
birtürlü öğrenemediler kadın ve erkeği |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
tamam bu adamda benim dedimi anlatmis,,cinsiyet belirleme erkek _kadin...hitaplarda bay bayan_...hitap seklinde bayan kelimesi kullanilabilir diyor....ayrinti nedir cinsiyet belirlemede ERKEK_BAYAN olmaz diyor ki zaten bu her zaman erkek_kadindir--önemli olanda hitap degilmidir sence???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
bana cinsiyetimi sordu affalladim biran dolamasli cevap verdim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
ben bu konuyu hala anlamadim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
haydi sen anlat örendiysen hangi durumda erkek hangi durumda bayan hangi durumda kadin deriz.eminimki cevabi bilmiyon  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bayan değil Kadın! |
Haaa adam diyince doğru ben aynını diyince takıntı ilginç  test yapalım bakalım bilmezsen dahada afallıyacağın soru soracağım hatta bunun için Faceden yardım rica edeceğim
Neden Kaç gündür ..... isabella bunu anlatmaya çalışıyor? Çünkü Türkçemizi doğru kullanmamızı isteyen bir .... ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!