73 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 09.08.20, 11:19
Nr.: 1
Antworten
isabella
Dün, bugün... yarın ...
Bugün yine canım çok sıkılıyor, hava sıcak ve basık... çok sevdiğim işime bile ayaklarım geri gide, gide gidiyorum... herkeste bir gerginlik, panik, geç kalma duygusu, zoraki ziyaret gibi sanki... haberlerle aramda iyi değil şu sıralar, gereksiz bir duygusallık çöküyor sanki üzerime...düğümler birikiyor boğazımda, nefes almakta zorlanıyorum.. avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum gördüklerime... tam altı ay’ı geçti virüsü yakın hissetmemiz.. korku, sokağa çıkma yasakları, aileden, arkadaşlardan uzak kalmalar.. iş yerlerin bir, bir kapanması, işsizlik, belirsizlik, bazılarında sınırlı çalışmalar, dolayısıyla maddi sıkıntılar... boş sokaklar.. elimizi kolunu sallayarak her istediğiniz yere gidememeler.. alış veriş günlerini hatırlayalım; reyonlar boş, desinfekte ürünleri, maskeler hatta ne hikmetse tuvalet kağıtları bile kıtlıktaydı ve “hey gidi, bu günleride mi görecektik” modundaydık... her bir yerde ayrı hijyen kuralları, dolayısıyla bir çok insanda gerginlik... peki şimdi? Etrafımda turist akını, trafik felç, dakika başı ambulansların siren sesleri... kalabalık... mesafe kuralları nedeniyle her yerde sıralar, tabi aralarında “öyle bir hastalık yok hepsi devletlerin numarası” diyerek kurallara uymak istemeyip ensemizde nefeslerini hissettiğimiz muhteşem akıllı insanlar... haliyle tartışmalar, kavgalar... korku bir anda ortadan kalkmış gibi dip, dibe insan toplulukları... yinede bir çok yerde maske zorunluluğu... çok ilginç resimler; çene altında, burun dışarda veya artık cılkı çıkmış yüzlerde maskeler... ilk zamanlar zor bulunan maskeler şimdi altın değerinde diyecekleri duyuyorum ama bir etrafınıza bakın, yürüdüğünüz mevkilerde, yerlerde, çimenlerde, ormanlarda, göllerde, denizlerde, derelerde, yetmiyormuş gibi Dilek ağaçlarında bile o altın maskeler... çok mu zor insan gibi yaşamak ve yaşatmak? Düzgün bir şekilde çöp atmak ? İnsan sağlığını düşünmek? Doğaya iyi davranmak? Bu bencilliğin sonucunda sadece “hayret ikinci dalga geldi” demek hatta üçüncüsünü beklemek? Hiç bir şekilde biraz düşünüp şu geçici sürece ayak uydurabilmek ? Çok fazla yanıtsız daha çok sorular birikiyor bende... bu yüzden lütfen hareketlerimize dikkat edelim, ne kendimiz ne de başkasının bu katliamına izin verelim, yaşayalım ve yaşatalım... nice mecburi maske ile çalışmak zorunda olan insanları hatırlayalım, yüzleri yara bere içinde bütün gün nefessiz kalıp bizler için fedakarlık yapıp hatta bir süre önce onları ayakta alkışladığınız günleri unutmayalım, biraz empati çok mu zor ? ... çünkü sadece sizin canınız değil etrafınızdaki tüm sevdiğiniz insanlarında can güvenliği söz konusu , daha fazla can kayıbı olmadan biraz daha sabır ve duyarlılık diliyorum sağlıkla kalın lütfen ..
isabella
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 09.08.20, 12:48
@isabella
Nr.: 2
Antworten
kuzeykoray
Dün, bugün... yarın ...
sanki hayattan sıkılmış gibi bir durumdasın izoş ama ayakta durmak ve hayatta tutunmak zorundayız
0
Beitrag gepostet am 09.08.20, 13:23
@kuzeykoray
Nr.: 3
Antworten
isabella
Dün, bugün... yarın ...
Aksine koriş hayata sımsıkı bağlıyım ve insan gibi yaşama hakkımı savunuyorum
-----
0
Beitrag gepostet am 09.08.20, 16:05
@isabella
Nr.: 4
Antworten
facelook
Dün, bugün... yarın ...
Yakında zaten hepimiz birer jim carrey olup çıkacağız, maske taka taka....takmayanlar ise doğru tahtalikoye
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 09.08.20, 16:28
@isabella
Nr.: 5
Antworten
kuzeykoray
Dün, bugün... yarın ...
sendende bunu beklerim izoşum
0
Beitrag gepostet am 10.08.20, 17:14
@isabella
Nr.: 6
Antworten
gelenekci
Dün, bugün... yarın ...
yüregine saglik
0
Beitrag gepostet am 12.08.20, 12:06
@kuzeykoray
Nr.: 7
Antworten
atakan70
Dün, bugün... yarın ...
Kendine iyi bak bu aralar
0
Beitrag gepostet am 12.08.20, 12:16
@atakan70
Nr.: 8
Antworten
kuzeykoray
Dün, bugün... yarın ...
ben kendime iyi bakıyorum Blader saolasın
0
Beitrag gepostet am 12.08.20, 15:47
@gelenekci
Nr.: 9
Antworten
isabella
Dün, bugün... yarın ...
Teşekkür ederim gelenekci
-----
0
Beitrag gepostet am 12.08.20, 15:47
@massmavi
Nr.: 10
Antworten
isabella
Dün, bugün... yarın ...
Amin massmavicim amin cümlemize inşallah
-----
0
Beitrag gepostet am 14.08.20, 11:46
@muptelam
Nr.: 11
Antworten
isabella
Dün, bugün... yarın ...
Teşekkür ederim muptelam başkalarında düşüncelerine dile getirebildiysem ne mutlu
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!