97 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.07.20, 21:16 Nr.: 1 Antworten

Kirazın faydaları ...
Bu hafta sıfır atık, mevsimine uygun bir meyve seçtim.. yaz aylarının rengi, kokusu ile favori olması yanı sıra çok faydalı ve sağlıklı olan, hatta illaki çocukluğunuza götürecek kirazı konuşalım... kiraz güçlü bir antioksidan kaynağıdır.... İçerisinde bulunan A, B1, C ve K vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemi güçlendirir, ayrıca potasyum, melatonin, fosfor, Demir, kalsiyum, magnezyum, lif, protein açısından zengindir... ödem attıran özelliği olduğu için zayıflamaya yardımcı olur, bu arada 100gr. Kiraz 50 kcal dir... Alzheimer, diyabet, obezite gibi kronik hastalıkları önler... araştırmalara göre romatizma, eklem, kas ve kemik  ağrılarına fayda sağladığı tespit edilmiştir.... antioksidan etkisiyle kansere karşı önler... kalp atışını dengeler, kan basıncını düzenler  ve damar sağlığını korur... nörolojik hastalıkların görünme riskini azaltır... kolesterole iyi gelir... idar yolu enfeksiyonlarında fayda sağlar... cildi korur,saçı besler...yatmadan bir kaç saat önce kiraz yendiğinizde, eksik olan melatonin tamamlanır ve uykuya geçiş kolaylaşır, biraz uyku problemim vardı denedim hakikatten işe yarıyor... benden bu kadar afiyet olsun sağlık ile kalın  
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 08.07.20, 20:00 @isabella Nr.: 2 Antworten

Kirazın faydaları ...
Kirazi ben cekirdekleriyle yiyom hic bir zararinida gormedim heralde cekirdekler kirazindan daha faydali olmali, sende bir dene 
0

Beitrag gepostet am 08.07.20, 20:28 @isabella Nr.: 3 Antworten

Kirazın faydaları ...
Uyku problemi balyoz ile de giderilir, dene bi 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 10.07.20, 07:11 @massmavi Nr.: 4 Antworten

Kirazın faydaları ...
Seninde gönlüne sağlık massmavi  çocukluğa götürecek demekle yetindim hala o küpenin modası geçmedi dimi
-----
0

Beitrag gepostet am 10.07.20, 07:12 @-solyanim Nr.: 5 Antworten

Kirazın faydaları ...
Öyle yememde cekirdekleri ile doğal tuluk yapıyorum malum yaşlılık eklem ağrılarına iyi geliyor
-----
0

Beitrag gepostet am 10.07.20, 07:13 @facelook Nr.: 6 Antworten

Kirazın faydaları ...
Sen o balyozu al ... önüne koy isle
-----
0

Beitrag gepostet am 10.07.20, 10:22 @isabella Nr.: 7 Antworten

Kirazın faydaları ...
Ben o balyozu alayım, ona yünlü bir kılıf öreyim, kendimde bi deneyeyim....gecirdigimde acımasın bari 
-----
0

Beitrag gepostet am 10.07.20, 14:13 @facelook Nr.: 8 Antworten

Kirazın faydaları ...
Ne bitmez yünmüş  
-----
0

Beitrag gepostet am 10.07.20, 20:37 @isabella Nr.: 9 Antworten

Kirazın faydaları ...
Anca bi yatak örtüsü bitirir benim yünü 
-----
0

Beitrag gepostet am 11.07.20, 21:28 @isabella Nr.: 10 Antworten

Kirazın faydaları ...
Selam mevsimlik bir meyve oldugu icin kilosu 20 euroda olsa bol bol alip tüketiyorum....eklemek istedigim birde türkcede zengin hastaligi (Gicht) de bire bir faydasi olan bir harika meyvedir...saygilar cnm...
-----
Eywallah kelimesini seviyorum...gelenede yakisiyor gidenede.
0

Beitrag gepostet am 11.07.20, 21:32 @mezig-ffm Nr.: 11 Antworten

Kirazın faydaları ...
Eklem ağriları Gut hastalığı dediğin sanırım mezgicim evet faydalı bugün pazardan aldım 1/2 kilosu 5,80 Euro du
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kirazın faydaları ...