|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Sevmeyeni tanımıyorum.... yaz aylarının en çok tüketilen meyvesi... görüntüsü, tadı, kokusu gönüllerde taht... bu hafta rengini kendinden alan çileği paylaşayım... çilek diye geçmeyelim, çünkü içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde oldukça sağlıklı... gelelim faydalarına... çilek vitamin A, B6, B12, C, K içerir ve çok güçlü bir antioksidandır.... yanı sıra kalsiyum, magnezyum, Demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez mineralleri deposudur..... yüksek oranda lif içerir... kalorisi düşüktür, örneğin 100gr çilek 32 kcal içerir.... çilek; yüksek kolestrolu düşürür... vücut direncini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir.... kansere karşı koruyucu görevdedir... bolca bulunan vitamin C sayesinde Alzheimer riskini azaltır.... kalp ve damar sağlığını korur... diyabete iyi gelir... kemik sağlığı için kaynaktır... cildin kollajen yapısını korur, bunun sayesinde yaşlanmayı geciktirir, kırışıklıkları geciktirir, göz alto morluğuna da iyi gelir... akne ve egzamadan şikayetçi olanlar için mucize, çünkü ölü deriyi atarak parlak ve yumuşacık cilde sahip olmanızı sağlar... idrar sökücü özelliğe sahip olduğu için böbrek sağlığını korur... başınıza güneş geçip cırcır olursanız elektrolit ( siyah çay- fiske portakal suyu- glikoz karışımı  etlisindedir... içerdiği antioksidanlar sayesinde eklem iltihaplarını oluşmasını engeller... romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir... yüksek tansiyonu düşürür... beyin fonksiyonları güçlendirir... saç dökülmesini engeller... safra taşlarının dökülmesine yardımcı olur... yorgunluğu giderir... etkili bir ateş düşürücüdür... karaciğer hastalıklarında fayda sağlar... tabiki bu güzel meyveyi tüketirken siz yinede fazla abartmayın neticede her şeyin çoğu zararlı ve saydıklarımın tam tersi ve zehirlenmenize neden olabilir... hadi bakalım afiyet olsun, sağlıklı kalın
isabella ( hayret yazdığından beri şikayet eden yok ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Kankine katılmıyorum. Ben doğal öpüçükten yanayım. Hafif ekşimtrak tadını özümseme adına çilekte olduğu gibi her şeyin doğalından yanayım. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
faydalarını biliyorum ama neyazı ki yiyemiyorum alerji olyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
bir cilek tarlasımı alsam Isabella cünkü.bana anca yeter. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Daha evvelsi hafta, tarladan topladığım yaklaşık 20 kilo çilegi blenderden geçirip, buzluk torbalarına doldurdum, deep freeze attım....sıcak yaz günlerinde alkollü veya alkolsüz kokteyller yapacağım ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Benim oğlan da yaptı daha yeni, nutella ile yapmış, buzluğa atmış. Hiç üşenmemiş bi de sığır......sonra getirdi kodu önümüze ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Afiyet bal şeker olsun Hemşom ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Kuşkonmaz da doğal Voyvoda dediniz ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Oyy kıyamam sana geçmiş olsun çok mu etkiliyor ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Sen al tarlayı ama yiyemezsin o kadarını zehirlenirsin, en iyisi al bizlere dağıt ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Yuh diyorum sana başka birşey demiyorum ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Çok hanım hanımciksın...cüş de gitsin yahu ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Kuşkonmazlara bunlar ne böyle voyvoda kazığı gibi dedim, tabii voyvodo kazıkların doğalıda vardır elbet-ki vardır kesin  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Diyemem ki ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Deme zaten, hiç yakışmıyor ağzına ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Bencede sence ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Gene mi? ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Evet ama 20 kilo çilek yok ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Buzlukta yerin var mı? Sabah bi bakiim heli'nindepo doluysa, kahvaltıdan sonra getirir, yarısını bırakırım sana 
Yoksa anca akşama  ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çileğin faydaları .. |
Ah canım bonkör facoşçum teşekkür ederim düşünmen yeter ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!