|
|
|
Kayısının faydaları... |
Baya bir ara verdik.. coronadır, ramazandır derken aslında haftalık düşündüğüm faydaları, can çekerde alınamaz diyerekten ele alamadık.. şükür beslenmede eksiklik yaşamadık, Kozmetik ürünleri, un, makarna, maya vs. gibi ürünler bulunamazken sebze ve meyve konusunda şahsen sıkıntı yaşamadım.. gelelim bu haftanın konuğuna .. mevsimine uygun demiştim bu yüzen bu hafta kayısıyı seçtim ... turuncu-sarı, tazesi, kurusu her anlamda sağlıklı... Kayısı A,C, E, Kalsyum Demir, Magnesyum, Fosfor içerir... kalorisi düşüktür.. uzmanlar porsiyon olarak günde dört adet belirlemiş bile.. posa özelliğine sahiptir, yani vücut içerisinde suyun tutulmasına böylelikle sindirim sistemini çalışmasını yavaşlatıp tok tutar, diyet yapmak isteyenlere birebir çözümlerden biri... porsiyon kontrolünü sağlandığında karın yağlanmasını, kan şekerinin yükselmesini önler.. ama abartmayın her şeyin fazlası zarar, Bağırsakları çalıştırıcı etkisi olduğu için kontrollü yenilmeli mazallah cırcır olursunuz  ... Kayısı cildin yenilenmesinde öne çıkan meyvelerden biri. İçeriğindeki vitaminler cilde esneklik sağlayan kolajen yapımını da destekler, bu dönemlerde maske yüzünden tahriş olan ciltlere şifa... bağşıklık sistemini güçlendirir.. Potasyum, C vitamini ve posa kalbi korumak için önemli. Kayısı bu üç önemli bileşen sayesinde kalp krizi, inme gibi çeşitli kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Ayrıca kan damarlarının ve arterlerin üzerindeki baskıyı azaltarak kan basıncını düşürüyor, fazla kolesterolün birikmesini önleyerek kalbin yükünü hafifletiyor... Dikkat!! potasyum içeriğine böbrek hastaları dikkat etmeli. Çünkü böbrek hastalığında potasyum, fosfor gibi minerallerin kısıtlanması gerekebildiğinden böbrek hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı... antioksidan olan kayısı kanseri önler, özellikle kolon kanserinden korunmada posalı beslenme altın anahtardır ve kayısı daha önce söylediğim gibi posa içeriği ile de öne çıkmaktadır... Demir eksikliği anemisi halsizlik, baş dönmesi, sindirim sorunlar gibi semptomlarla yaşam kalitesini düşüren ve sık görülen rahatsızlıklara faydalıdır, özellikle Demir kırmızı kan hücresi üretmede önemli faktörlerden biridir... A, C, E vitaminleri sayesinde gözlerede iyi gelir... mevsiminde taze kayısı yiyerek içerdiği tüm faydalı bileşenlerden yararlanmak ve su oranı yüksek bir meyve yemek ilk tercih olmalıdır ancak mevsim dışı da kurusunuda tüketebilirsiniz... e hadi bakalım afiyet olsun, sağlıklı kalın lütfen
isabella ( bu da illa gerekli ya paylaşım yaparken neyse ) ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
slm isabella  kayisinin ev ortaminda kurutulmusu biraz sert olsada, icerisinde hic bir karisim olmadigi icin,fabrikasyon kayisilara nazaran dahada faydalidir diye düsünüyom. ben hep ondan yiyiom
bulabilirsen sende ondan ye  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Seninde ellerin dert görmesin massmavi teşekkür ederim  En çok günde 4 tane tüketilmeli diye okumuştum bir ara öyle kalmış aklımda şifa olsun sanada iki de olsa
Reçelini bende yaparım her yıl ama biraz daha olgunlaşmasını bekliyorum şekere fazla gerek kalmıyor o zaman ellerine sağlık ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Aslm solyanım Katılıyorum sana buranın güneşi yetmiyor kurutmaya, evde fırında denedim domates gibi 8-10 saat 50 derecede, oldu ama çok zahmetli ve elektrik israfı. Gerçi ben kurusunu da pek sevmem kışın suyuyla yetiniyorum ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
haha  yok be o firinda felan olacak bir sey degil saniyom, bana türkiyeden getirenlerin söyledigi kadariyla ,dilimlenip sergi üzerinde güneste kurutuluyormus,
kayisi kurusu biraz eksimsi oluyor ama, inan cok lezzetli,kurumus kayisinin tadi nar suyunu andiriyor gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Ne bileyim Hemşom bea domates kurutuyorum öyle olur dedim olduda kayış gibi  en güzel kuru kayısıyı ben rahmetli babaannemin elinden yedim o gün bugün o tadı bulamıyorum bea
----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Amin cümlemize inşallah massmavicim Haklısın imkan olmuyor bazen kurutmaya piyasada satılan her şeyden eminde olamıyoruz bu yüzden ben mevsimi olduğu sürece tüketiyorum meyveyi, sebzeyi hem öyle daha lezzetli oluyor ve sevinmem için her daim bir neden ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Oyy şanslısın kurutulmuş mu oluyor o massmavi ? Şimdilerde mevsim farketmiyor aslında herşey varda tadı yok bea birde kimbilir ne kadar ilaçlıyorlar ki yetiştiriyorlar ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Aslm sushim Bak onu bende bilmiyordum teşekkür ederim çocuk bekleyenlere güzel bir tavsiye oldu
Acep diyorum yanlış konuşurken içine Kayserili mi kaçıyor ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Şu an wc den yorum yazıyorum....cırcır oldum ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Sendende bu beklenirdi ama okumuşsun sevindim ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
bende bu tuaf sesler nerden geliyor diyordum   ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Beklentileri boşa çıkarmadığım için de ben sevindim ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
Oh mis afiyet olsun aynen katılıyorum massmavi hiç yemeyeyim daha iyi derim bende biraz zor oluyor ottan çöpten beslenince ama olsun zehirlenmekten iyidir ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayısının faydaları... |
kalvaaltıda kayıs reçeli olmazsa eksiklik hissediyorum..amma faydalarını bilmeden olan alışkanlık..süper bilgilendirme...tşklerrr |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!