101 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.05.20, 07:54 Nr.: 1 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Yanlışların peşinden koşmayacaksın.. boş, boş hayalde kurmayacaksın..  ne yani dün kurduğun hayal hemen bugün veya yarın olmasını mı bekliyordun? Hayat sana her şeyi altın tepside sunacağını mı sandın? Öyle olmuyor işte sistem öyle çalışmıyor... psikoloji, metafizik, matematik, meditasyon, sanat., sevilen akla gelen ne varsa işte.. inandığın hangi müthiş yolsa illa bir yerde fire verip bir yerde tıkanacaksın... dilemekle, ummakla olmazzzz... ayağa kalkacaksın efeler gibi... açacaksın kanatlarını... bilinçli olup herşeyden önce farkına varacaksın... ne öğreniyorsan öğren, öyle üstün körü anlamayacaksın... hayatında uygulamadığın bilgiler ile yaşıyorsan, yanılgının içinde cebelleşirsin.. kendini kandırmayacaksın....  bazen bildiğin, gördüğün, farkına vardığın acı verecektir, ha işte onların gerçek olduğunu anlayıp kabul edeceksin.... yapamadıkların ile değil gücünün, yeteneğin, neler yapabildiğinin, nelere sahip olduğunu bilip tebessümler saçacaksın...  gereksiz şeylere harcamayacaksın hayatını... yüreğin ile yüzleşeceksin, hoşlanmayı, sevgiyi, tutkuyu, arzuyu ayırt edip kalbindeki her duyguyu aşk sanıp, çöllere düşmeyeceksin, aşkın adını ağızına almadan önce uzun, uzun düşüneceksin... Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin senden daha önemli olduğunu düşünmeyeceksin... sahip çıkacaksın aklına, ruhuna, bedenine... her şeyi aşka bağlayıp sevdanın şanını kirletmeyeceksin... hak etmeyenin yasını tutmayacaksın... ilkin kendini bileceksin... neyi, kimi, ne zaman seçtiğini bileceksin... elbette boşluklarımız, zaaflarımız olur ama önce kendi zayıflıklarını tahıl edeceksin... arkasından göz yaşı döktüğünün bir adını koymasını bileceksin... belki yıllar süren yaslar yaşayıp, unutamadığını iddia edeceğine, neden hayatına başlayamadığını çözeceksin... Korkularınla yüzleşeceksin... Yattığın yerden, kurduğun hayale uygun bir beyaz atlı prens beklemeyeceksin.... Aklın çalışacak, elin ekmek tutacak, kimseye boyun eğmeden yaşamanın lezzetini bileceksin.. etrafında kim olursa olsun, kimsenin sevgisiyle hükmünü birbirine karıştırmayacaksın... Ezilen, zavallı, akılsız olmak kazandırır gibi dursa da, sonunda mutlak kaybettirir; bunu unutmayacaksın!.. Başkalarına değil, kendi gücüne inanacaksın... birine tutunup  durursan, karşındakini yormakla kalmazsın, bir gün kendi kolların bile çekemez ağırlığını düşersin;  kimseye dayanmayacaksın!  Dünya da sensin, evren de Kendini geliştireceksin.... Büyüyeceksin, olgunlaşacaksın.. .Ruhunu da,aklını da bedenin gibi besleyeceksin. Önce sen büyük olacaksın, farkında olacaksın, sonra dünyanın zevklerinin, aşkın, hayatın tadını çıkaracaksın... Emanet hayatlara tutunup, ömrünü harcamayacaksın... Ne olmasını bekliyorsan, sen öyle oturdukça, olmayacak....Boşuna hayal kurmayacaksın!

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 12:39 @isabella Nr.: 2 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
itina ile "fill in the blanks" yapilir    
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 13:30 @facelook Nr.: 3 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Fill it
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 13:30 @nazlican2020 Nr.: 4 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Yakışır sana
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 16:08 @isabella Nr.: 5 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
aslan hemsocummektubu uzun yazmissinanlasiliyorki birisi seni iyice kizdirmis

-bos hayal pesinde kosanlara ,
itina ile,
bos hayaller pesinde kosmayin,
dersleri  verilir

-----
KaSoMo
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 16:50 @isabella Nr.: 6 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
with pleasure    
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 16:54 @90grad Nr.: 7 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
hayal ette, ister bos olsun ister dolu.....insan hayal ettikce nefes alabilir su hayatta. Hayal etmeyi yeter ki birakma. Bugün bos diye adlandirdigin hayaller kimbilir belki de yarinlarda dolu dolu yasanmis anilar olacak....kizim sana söylüyorum, gelinim sen anla--oldu biraz bu      
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 20:09 @90grad Nr.: 8 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Bence sırf hayale bağlamamak lazım konuyu yanlış anlaşılıyor
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 20:10 @-solyanim Nr.: 9 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Yok Aslan Hemşom beni kızdırmak zordur
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 20:11 @facelook Nr.: 10 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Have fun
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 21:09 @90grad Nr.: 11 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Tahtalıköye tek gidiş bir bilet almaya niyetin var anlaşılan...ama sadece kendi hayatından değil diğer hayatlardan da sorumlusun, bu yüzden öpme, öptürme derim 
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 21:10 @isabella Nr.: 12 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
I ll surely have 
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 22:08 @facelook Nr.: 13 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
kizim sana söylüyorum, gelinim sen anla--oldu biraz bu 
------------------------------------------------

fackelook
bende senin 2 nr yoruma göre gaza geldim ve seni yazdiklarimi begensin diye bir sürü lugat parcalam
yazdiklarimi begenmedigine sevinmedim

-----
KaSoMo
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 22:16 @-solyanim Nr.: 14 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Telli duvaklı gelinden bahsederken seni kast etmemiştim aslında sol.....İyi güldüm valla, allah seni de güldürsün 
-----
0

Beitrag gepostet am 22.05.20, 22:20 @facelook Nr.: 15 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
haha güldügüne sevindim
sorun yok facecim

-----
KaSoMo
0

Beitrag gepostet am 23.05.20, 00:31 @isabella Nr.: 16 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
16.ci  sirada,  " her seyi  ask´a  baglayip, sevdanin  sanini kirletmiyeceksin.  demis  yaziyi  yazan.
   " Sevda  ve  Ask "  bu  ikisinden  kirlenmeye  nereden  gelmis  yaziyi  yazan,  dogrusu  cok  merak  ettim,  herhalde  bii  aciklamasi  vardir.  
0

Beitrag gepostet am 23.05.20, 08:18 @massmavi Nr.: 17 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Aynı düşüncedeyiz massmavi sende olmasan  
Evet bencede önce kendimize saygı ve sevgi göstermeliyiz sonradan da hayalse hayal pes etmek yok direneceğiz  

-----
0

Beitrag gepostet am 23.05.20, 08:21 @sevdalim68 Nr.: 18 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Sevda  ve aşk ikiside aynı kapıya çıkar ki neticede iki kelimede aşırı tutku,  güçlü istek anlamında yer alır lügatımızda. Bende yazar gibi mantık ile bakıyorum sanırım insanların zaman aşımına uğramış kelime oyunlarına değil, sadece iki kişi arasında yaşanılan değil her hangi bir konudada aşk vardır.. örnek: doğa, sanat vs.  
-----
0

Beitrag gepostet am 23.05.20, 11:48 @isabella Nr.: 19 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
zaman  asimina  ugramis  kelime  oyunlari.  derken  tam  anlamadim  neyi  zaman  asimina  ugratiyoruz.  sevda  ask  kavram  olarak  ayni  kapiya  cikabilir,  eylem  olarak  nesnelerede    tutkun  eylemlerde  bulunabiliriz.  bu  eylem  icerisinde  zaman  asimini  nereye  oturtacagiz.
sizce  bir  sevda,  ask  zaman  asiminami  ugrar,  siz  ne  demek  istediniz  kurdugunuz   bu  cümleyle.
0

Beitrag gepostet am 23.05.20, 13:24 @sevdalim68 Nr.: 20 Antworten

Boş hayal kurmayacaksın!
Aşk adı altında günümüzde daha çok güya mantık, çıkar gizli demek istedim. Bir bakın etrafınıza, istatistiklere ayrılma oranları vs. Gerçek olsa böyle mi olur?
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Boş hayal kurmayacaksın!