119 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.05.20, 07:51 Nr.: 1 Antworten

20. Haftanın sözü..
Dünyada günde 8500 çocuğun öldüğü bir virüs var, 
adı AÇLIK
" Yemek " denilen tedavi imkanı da var 
ama kimse bundan bahsetmiyor!!! 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 11.05.20, 18:44 @isabella Nr.: 2 Antworten

20. Haftanın sözü..
Malesef öyle insanlardaki bu israf hat safhada oysa her insan kendine yetecek kadar yada ihtiyacı kadar yese , geri kalaninida paylaşsa dünyada aclik diye bisey kalmaz.
0

Beitrag gepostet am 11.05.20, 22:37 @isabella Nr.: 3 Antworten

20. Haftanın sözü..
slm isa
yardici olalim olalimda nasil yardimci olalim
dünyada afrika icin toplanan yardimlar iki afrikaya daha yeterde artar bile,
bana kalirsa toplanan yardimlar yerlerine ulasincaya kadar kusa dönüyor.
afrikaya hic gitmedim ama sunu söylemedende gecemiyecegim,avrupadaki afrikalilardan  gördügüm kadariyla  cok tembel insanlar,

-----
KaSoMo
0

Beitrag gepostet am 12.05.20, 16:42 @isabella Nr.: 4 Antworten

20. Haftanın sözü..
dünyanin  en  önemli  sorununa  (  ahkam  )  kesmissin.  adi  demokrasi  olan  sömürü  sistemi  böyle  iste.  bir  taraf  kusasiya  yeyip,  icip,  s...k'yi  modernlik  demokrasi  oluyor.  bana  göre  bu  paylasimsizlik,  esitsizlik, irkcilik,  sömürücülük.  tarih  boyunca  sömürücülük  yapan  avrupa  ülkelerinin  restoran  ve  süper  marketlerinin  cöpe  attigi  gidalari  toplasan  birak  yedi  milyari 14 milyar  insani   doyurur  birde   probagada  yapiyorlar  dünya  nüfusu  cok  arti  diye,  ama  endiseye  gerek  yok  artik  avrupada  erkek,  erkege,  kadin  kadina  evleniliyor, kazarada  olsa  cocuk  yapma  riski  kalmadi.  bii  ceyrek  yüz  yil  icerisinde  sorun  cözülür.  var   olan  yasli  nüfusuda  virüslerle  temizliyorlar.  ohhhhh  ne  güzel  mutlu  azinlik,  demokrasi  muhtesem,  esitlik,  paylasim  muhtesem.  dünyayi  kurtaracagiz  bu  kalabalik  nüfustan.
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 07:54 @massmavi Nr.: 5 Antworten

20. Haftanın sözü..
Kıyamam ben sana senin yüzün kızarmasın mavicim çünkü sen her koşulda paylaşan güzel yürekli bir insansın sadece bunaldın haklı olarak  
-----
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 07:55 @kozalak Nr.: 6 Antworten

20. Haftanın sözü..
Bencede israfa lüzum yok kozalak bey doyumsuz insanoğlu
-----
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 07:58 @-solyanim Nr.: 7 Antworten

20. Haftanın sözü..
Aslm solyanım, 

Yardımın binbir türlü hali var maddi manevi paylaşarak. Afrika olayını yıllarca anlamadım taki bağlantısı olan biriyle tanışana kadar. Bana anlattığına göre aşiret sistemi uygulanıyormuş yani avanta vermezsen hiç bir yardım ki o da çok sinirli dağıtmana bile izin verilmiyormuş. 

-----
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 08:07 @sevdalim68 Nr.: 8 Antworten

20. Haftanın sözü..
Yani ben şimdi yine bilgisiz ve  yetkisiz olduğum bir konuda yargıladım mı  Avrupa genelini bilmem Almanya'dan bilgi paylaşayım örneğin tafel ve caritas gibi dernekler yiyecek, içecek dağıtımı için restoranlar, fırınlar ve marketler ile anlaşmalı çalışmaya yıllar önce başladı bedava alıp bedava yada çok uygun fiyata ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Hemen belirli ülkelere suç bulmadan kendi kapımızdan başlasak hiç de fena olmaz. Alışveriş çılgınlığına baktığımda çöpe ne kadar yiyecek atılıyor tahmini pekte zor değil 
-----
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 08:09 @nazlican2020 Nr.: 9 Antworten

20. Haftanın sözü..
Irgendwie schon
-----
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 08:17 @isabella Nr.: 10 Antworten

20. Haftanın sözü..
Aclik yüz yillardir var ama kimse isine gelmiyor bahsetmiyor cok güzel dedin nerde zenginler devletler hep kendi    cikarlari icin adim atiyorlar hayatin cilvesi  Allah kimseyi aclikla sinamasin
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 08:18 @oktaybsk25 Nr.: 11 Antworten

20. Haftanın sözü..
Amin inşallah
-----
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 15:51 @isabella Nr.: 12 Antworten

20. Haftanın sözü..
Bahsettiginiz konunun herhangi bi ülkeye fatura edilecek bii sorun değil siyasi boyutu olan sosyal bii sorundan bahsederken sitasi boyutlarinada bakmalisiniz. Caritas, kilise neyse bunlarin topladigi vergiyi nasil nasil değerlendirdiği beni ilgilendirmiyor. madem konuya hakimsiniz O' zaman Almanyadaki market ve firinlardaki çöpe atilan ekmekleride bii anlatin. Ben herhangi bii ülkeyi suclamiyorum dünyadaki duyarsizliga dikkat cekmek istedim.
0

Beitrag gepostet am 13.05.20, 21:49 @sevdalim68 Nr.: 13 Antworten

20. Haftanın sözü..
Yorumumda yazmıştım zaten ama şunu da ekleyeyim tek bildiğim herşeyi bilmediğim
-----
0

Beitrag gepostet am 14.05.20, 22:36 @isabella Nr.: 14 Antworten

20. Haftanın sözü..
aynen yazdigin gibi,
afrikanin bir cok ülkesinde, yardim dagitmak bile basli basina baska bir sorun,
yardim dagitan gönüllü insanlarin bile can güvenlikleri yok,
fidye icin kacirilanlarmi dersin,öldürülenlermi dersin ne ararsan var.
aclikdan kurumus cocuklari görüncede yürgimiz parcalaniyor tabiki.

-----
KaSoMo
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

20. Haftanın sözü..