119 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 28.04.20, 08:23
Nr.: 1
Antworten
isabella
Hoş görmek ... :)
Herkesin zaman, zaman aklını kurcalayan sorular vardır.. ve hayır yaşamın anlamını aramıyorum.. hani düşünür, düşünür anlamaya gayret gösterirsiniz... açıkçası yıllardır anlamaya çalışıyorum, bir sürü cevapta buluyorum ama yinede tatmin etmiyor gibi.. bu ara sanırım düşünmek için kat be kat fazla zamanım var
.. konu farketmez, aile, arkadaşlık, iş, kadın, erkek, çocuk, hayat şartları, siyaset, din, dil ırk, trafik, vs. herşey hoşgörüden geçmezmi? Hoşgörünün kardeşi alçak gönüllülük değilmidir? Tabi herkesin belirli bir çizgisi vardır, inandıkları.. benimsediği.. standartı.. ama nedense günümüzde ölçüsü yok gibi geliyor bana. Kendimizin mi farkında değiliz, yoksa bilincimizin mi ? Kimisi durmadan kendini sorgular, kimisi hep başkalarını eleştirir.. Bana mı öyle geliyor yoksa hoşgörünün karşıtı olan katılığı daha çok mu görüyorum.. sizi bilmem ama bana göre katılığın arkasında benmerkezcilik yatar ve Benmerkezci kişilerin düşünceleri esnek yapılıdır. Kişi karşı tarafı değil de kendi düşüncelerini ön planda tutar ve empati yapmaktan uzaktır. Halbuki ne güzel, ne anlamlı ne naif bir kelimedir ‘'HOŞGÖRMEK'' başka demler den başka bahardan kalan sevdiklerimizi bu kelimenin çizgisinden faydalanarak “HOŞÇAKAL” deriz mesela dimi? Kültürümüzde bu kadar önemi varken bu fesatlık niye yayılıyor? Aileden mi öğrenilmedi? peki neden kaba davranışları ve çirkin sözleri ile hayatı adeta zehir etmektedirler? Kendilerine yüklemiş oldukları mutsuzluk sendromları tahammül sınırlarını mı azaltmaktadır? Toplum içinde hoşgörünün önemi neden azaldı ? Kibarca davranıldığı halde gereksiz bir şekilde koruma refleksi öne çıkıp saldırganlık vukuu buluyor? Neden her bir söz kişisel algılanıyor? Neden hemen bir kılıfa sokulur insan? Neden bu kadar etiketlemeye merak duyar insan? Halbuki birlik ve beraberlik insanların toplum içinde beraber hareket etmesini sağlar. Ne biçim bir çelişki ki coğrafyayı paylaşıp aynı havayı soluyoruz ama bir türlü farklı düşünceler ile hayatı paylaşıp hatta seviyeli tartışamıyoruz. Dünyamız iyi yada kötü, rengarenk de olsa, farklı fikirler de de olsak, davranışlarla güzelleşir yada yaşanmaz hale gelir, heves kursağamızda bırakılır... göründüğü üzere baya bir düşünmüşüm ne kadar doğru bilmiyorum da, hala ” dünya bir evren bizler birer ayrı dünyayız ve zaten herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlıyor, herkesin hırsına yetecek kadarını değil .” diye düşünüyorum.. sizi bilmem de üzüntüyü, kırgınlığı, ağlamayı yaşıyorum.. sevgiyi, hoşgörüyü, mutluluğu içimde beslemeye çalışıyorum, bir denemek istemezmisiniz sizde ? Ne kadar iyi geleceğini göreceksiniz. Belki burada bile faydası olur hoşgörü sizinle olsun
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 11:28
@isabella
Nr.: 2
Antworten
kuzeykoray
hoşgörü güzel ama yapabilene
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:21
@nazlican2020
Nr.: 3
Antworten
isabella
Hallo nazlican
Dankeschön, auch für die Zeit die du dir genommen hast
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:23
@kuzeykoray
Nr.: 4
Antworten
isabella
Öylemi? Peki sana bir soru; izlemlediğim kadarıyla seninde bu konuda bir açığın var neden ?
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:25
@okitapmes
Nr.: 5
Antworten
isabella
İnşallah diyeyim Hemşom sağol
Bak onuda anlamış değilim sanal, real ne fark ediyor ? İnsanin kendi gibi davranması çok mu güç yada bu insanlar gerçekten böylemi?
Yaramadı bu evde kalmalar sıyıracağım
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:29
@massmavi
Nr.: 6
Antworten
isabella
Teşekkür ederim massmavi gönüller bir
Benimde gözüm yolda ama sana olan sözümden kıpırdamıyorum bu yüzden sende bir zahmet sözünden dön, çünkü her daim adil, okunaklı, doğru ve gönülden gelen paylaşımlarından mahrum etme
"Günebakan" lar gibi olmak üzere
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 16:26
@isabella
Nr.: 7
Antworten
sevdalim68
hosgörü bazi insanlarin anlayamayacagi /anlamak istemeyecegi yasamsal bir kavramdir. kisi nefsani arzularini kontrol edemedigi, cikarlarini ön planda tuttugu sürece hosgörüyü görmemezlikten gelir. baz insanlar ideolojik düsüncelerinin esareti altinda sig bir yasam anlayisi icerisinde yasar ve bu baglamda, fitne, fesat, bozgunculuk, iftira atmaktan adeta zevk alir. evet hosgörü hayatimizin her alaninda olmali, ama yukarida tanimladigim bazi sürüngenlesmis insan müsveddelerinede hosgörü yerine host demek lazim.
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 18:20
@isabella
Nr.: 8
Antworten
facelook
insanoglunun aslinda vahsi,saldirici,kati bir yapisi yoktur. Aksine sevgiye dayali bir yapiya sahiptir. Ürememiz dahi sevgi üzerine kurulu degil mi? Sevgisizlikten, ilgisizlikten dolayi kimimiz neler yapacagimizi bilemiyoruz. kah oluyor odak noktasini kendi üzerimizden cekmek adina icimizde eksik kalan, karekterimizi, ruhumuzu körelten bu sevgi eksiklikligini, görülmemeyi, kaale alinmamayi dünyaya haykiriyoruz, etrafa saldirip --beni de görün, ben de buradayim, benim de sevgiye sefkate ihtiyacim var-- diyor, etrafimiza saldiriyoruz kah yeri geliyor kösemize cekiliyor, sus pus dünyadan elimizi ayagimizi cekiyor, kendi halimize kendi dünyamiz icinde yasamaya demeyecegim ama nefes almaya calisiyoruz sadece.
Anlayacagin isaciim, bütün bunlar vitamin j,q,x ve w eksikliginden kaynaklaniyor
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:13
@massmavi
Nr.: 9
Antworten
isabella
Ayy massmavicim sezenden esintiler çok çok teşekkür ederim cümlemizin üzerinde olsun inşallah
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:16
@sevdalim68
Nr.: 10
Antworten
isabella
Wow biraz ağır oldu ama gerçeklik payı yüksek şimdi öylelerine hoşt diyeceğime sadece susarak cevap versem olmaz mı gerçi bir yanımda hep hakkını üslubuna uygun savun diyor
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:19
@facelook
Nr.: 11
Antworten
isabella
Çok ince düşünceli bir yorum olmuş teşekkürler facecim
Bir ara bende öyle düşünmüştüm hanı sevgi görmeniş insanlar mutsuzluklarını her türlü yoldan yayarak kendiliğini tatmin ediyor diye sonra biraz mantık yanım ağır bastı ve dedimki sevmeyi bilmeyen kişinin sevgi beklemesi ahmaklıktır
Birde o vitaminler yok boşuna aramasınlar
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:58
@okitapmes
Nr.: 12
Antworten
isabella
Aynen Hemşom her gün reset atıyorum
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 21:49
@isabella
Nr.: 13
Antworten
facelook
O da var tabii, sevginin hiç bir halini görmemiş insanlar, birdenbire hoşgörü, ilgi, anlayış, umursanma ile yüzyüze gelince haliyle ne tarz bir reaksiyon göstermesi gerektiğini bilemeyebilir. Bu ama gene onun suçu mu diye sorgulayabilir, toplumun insanları neden dışladığı, neden insanları sadece belli kalıplar çerçevesinde kabullendigi üzerine tez yazabiliriz
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 22:13
@facelook
Nr.: 14
Antworten
isabella
Sen yaz ben okurum
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 22:26
@isabella
Nr.: 15
Antworten
facelook
Vaktin bol ne de olsa, tabii ki okursun
-----
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 22:44
@isabella
Nr.: 16
Antworten
sevdalim68
hani bii söz vardir, namuslularda, namussuzlar kadar cesur olmali diye. usturubuna uygun davranista bii anlamda kavram olarak hosgörüden gelir, bence esas olan hosgörüde maksat güzel olani tesvik, cirkin olani tenkit etmektir. ne derler susma sustukca sira sana gelecek.
siz susmayiniz cünkü bos konusmuyorsunuz. düsünüyorsunuz, ifade ediyorsunuz, düsündürüyorsunuz. bu bir insanin iste ben buyum diyebilecegi en degerli hasletidir.
0
Beitrag gepostet am 28.04.20, 23:09
@isabella
Nr.: 17
Antworten
kuzeykoray
Neymiş açığım burnunu her yere sokanlara karşılık vermekmi
0
Beitrag gepostet am 29.04.20, 07:54
@facelook
Nr.: 18
Antworten
isabella
Az kaldı hafiften kurtuluyorsun benden
-----
0
Beitrag gepostet am 29.04.20, 07:56
@sevdalim68
Nr.: 19
Antworten
isabella
Ahkam kesmiyorum yanı
ne mutlu bana, güzel düşünceniz için teşekkür ederim
-----
0
Beitrag gepostet am 29.04.20, 07:58
@kuzeykoray
Nr.: 20
Antworten
isabella
Yok hayır, " bunlar ne anlar...", "böyleleri..." gibi başlayan sözlerine ayrıştırma yaparak gösteriyorsun bunu
-----
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!