119 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.04.20, 08:23 Nr.: 1 Antworten

Hoş görmek ... :)
Herkesin zaman, zaman aklını kurcalayan sorular vardır.. ve hayır yaşamın anlamını aramıyorum..  hani düşünür, düşünür anlamaya gayret gösterirsiniz... açıkçası yıllardır anlamaya çalışıyorum, bir sürü cevapta buluyorum ama yinede tatmin etmiyor gibi.. bu ara sanırım düşünmek için kat be kat fazla zamanım var  .. konu farketmez, aile, arkadaşlık, iş, kadın, erkek, çocuk, hayat şartları, siyaset, din, dil ırk, trafik, vs. herşey hoşgörüden geçmezmi? Hoşgörünün kardeşi alçak gönüllülük değilmidir? Tabi herkesin belirli bir çizgisi vardır, inandıkları.. benimsediği..  standartı.. ama nedense günümüzde ölçüsü yok gibi geliyor bana.  Kendimizin mi farkında değiliz, yoksa bilincimizin mi ? Kimisi durmadan kendini sorgular, kimisi hep başkalarını eleştirir.. Bana mı öyle geliyor yoksa hoşgörünün karşıtı olan katılığı daha çok mu görüyorum..  sizi bilmem ama bana göre katılığın arkasında benmerkezcilik yatar ve Benmerkezci kişilerin düşünceleri esnek yapılıdır. Kişi karşı tarafı değil de kendi düşüncelerini ön planda tutar ve empati yapmaktan uzaktır.  Halbuki ne güzel, ne anlamlı ne naif bir kelimedir ‘'HOŞGÖRMEK'' başka demler den başka bahardan kalan sevdiklerimizi bu kelimenin çizgisinden faydalanarak “HOŞÇAKAL” deriz mesela dimi? Kültürümüzde bu kadar önemi varken bu fesatlık niye yayılıyor? Aileden mi öğrenilmedi? peki neden  kaba davranışları ve çirkin sözleri ile hayatı adeta  zehir etmektedirler? Kendilerine yüklemiş oldukları mutsuzluk sendromları tahammül sınırlarını mı azaltmaktadır? Toplum içinde hoşgörünün önemi neden azaldı ? Kibarca davranıldığı halde gereksiz bir şekilde koruma refleksi öne çıkıp saldırganlık vukuu buluyor? Neden her bir söz kişisel algılanıyor? Neden hemen bir kılıfa sokulur insan? Neden bu kadar etiketlemeye merak duyar insan? Halbuki birlik ve beraberlik insanların toplum içinde beraber hareket etmesini sağlar. Ne biçim bir çelişki ki coğrafyayı paylaşıp aynı havayı soluyoruz ama bir türlü farklı düşünceler ile hayatı paylaşıp hatta seviyeli tartışamıyoruz. Dünyamız iyi yada kötü, rengarenk de olsa,  farklı fikirler  de de olsak,  davranışlarla güzelleşir yada yaşanmaz hale gelir, heves kursağamızda bırakılır...  göründüğü üzere baya bir düşünmüşüm ne kadar doğru bilmiyorum da, hala  ” dünya bir evren bizler birer ayrı dünyayız ve zaten  herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlıyor, herkesin hırsına yetecek kadarını değil .” diye düşünüyorum.. sizi bilmem de üzüntüyü, kırgınlığı, ağlamayı  yaşıyorum.. sevgiyi, hoşgörüyü, mutluluğu içimde beslemeye çalışıyorum,  bir denemek istemezmisiniz  sizde ? Ne kadar iyi geleceğini göreceksiniz. Belki burada bile faydası olur hoşgörü sizinle olsun  
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 11:28 @isabella Nr.: 2 Antworten

hoşgörü güzel ama yapabilene
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:21 @nazlican2020 Nr.: 3 Antworten

Hallo nazlican

Dankeschön,  auch für die Zeit die du dir genommen hast  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:23 @kuzeykoray Nr.: 4 Antworten

Öylemi? Peki sana bir soru;  izlemlediğim kadarıyla seninde bu konuda bir açığın var neden ?
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:25 @okitapmes Nr.: 5 Antworten

İnşallah diyeyim Hemşom sağol  
Bak onuda anlamış değilim sanal, real ne fark ediyor ? İnsanin kendi gibi davranması çok mu güç yada bu insanlar gerçekten böylemi?   

Yaramadı bu evde kalmalar sıyıracağım  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 14:29 @massmavi Nr.: 6 Antworten

Teşekkür ederim massmavi gönüller bir  
Benimde gözüm yolda ama sana olan sözümden kıpırdamıyorum  bu yüzden sende bir zahmet sözünden dön, çünkü her daim adil, okunaklı, doğru ve  gönülden gelen paylaşımlarından mahrum etme 

"Günebakan" lar gibi olmak üzere  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 16:26 @isabella Nr.: 7 Antworten

hosgörü  bazi  insanlarin  anlayamayacagi /anlamak istemeyecegi  yasamsal  bir  kavramdir. kisi nefsani  arzularini  kontrol edemedigi,  cikarlarini ön  planda  tuttugu  sürece  hosgörüyü  görmemezlikten  gelir.  baz  insanlar  ideolojik  düsüncelerinin esareti  altinda  sig   bir  yasam  anlayisi  icerisinde  yasar ve  bu  baglamda,  fitne,  fesat,  bozgunculuk,  iftira atmaktan  adeta  zevk  alir.   evet  hosgörü hayatimizin  her  alaninda  olmali,   ama  yukarida  tanimladigim  bazi  sürüngenlesmis  insan  müsveddelerinede  hosgörü  yerine  host  demek  lazim.
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 18:20 @isabella Nr.: 8 Antworten

insanoglunun aslinda vahsi,saldirici,kati bir yapisi yoktur. Aksine sevgiye dayali bir yapiya sahiptir. Ürememiz dahi sevgi üzerine kurulu degil mi? Sevgisizlikten, ilgisizlikten dolayi kimimiz neler yapacagimizi bilemiyoruz. kah oluyor odak noktasini kendi üzerimizden cekmek adina icimizde eksik kalan, karekterimizi, ruhumuzu körelten bu sevgi eksiklikligini, görülmemeyi, kaale alinmamayi dünyaya haykiriyoruz, etrafa saldirip --beni de görün, ben de buradayim, benim de sevgiye sefkate ihtiyacim var-- diyor, etrafimiza saldiriyoruz kah yeri geliyor kösemize cekiliyor, sus pus dünyadan elimizi ayagimizi cekiyor, kendi halimize kendi dünyamiz icinde yasamaya demeyecegim ama nefes almaya calisiyoruz sadece. 

Anlayacagin isaciim, bütün bunlar vitamin j,q,x ve w eksikliginden kaynaklaniyor

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:13 @massmavi Nr.: 9 Antworten

Ayy massmavicim sezenden esintiler çok çok teşekkür ederim cümlemizin üzerinde olsun inşallah
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:16 @sevdalim68 Nr.: 10 Antworten

Wow biraz ağır oldu ama gerçeklik payı yüksek şimdi öylelerine hoşt diyeceğime sadece susarak cevap versem olmaz mı gerçi bir yanımda hep hakkını üslubuna uygun savun diyor  
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:19 @facelook Nr.: 11 Antworten

Çok ince düşünceli bir yorum olmuş teşekkürler facecim 

Bir ara bende öyle düşünmüştüm hanı sevgi görmeniş insanlar mutsuzluklarını her türlü yoldan yayarak kendiliğini tatmin ediyor diye sonra biraz mantık yanım ağır bastı ve dedimki sevmeyi bilmeyen kişinin sevgi beklemesi ahmaklıktır 

Birde o vitaminler yok boşuna aramasınlar  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 20:58 @okitapmes Nr.: 12 Antworten

Aynen Hemşom her gün reset atıyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 21:49 @isabella Nr.: 13 Antworten

O da var tabii, sevginin hiç bir halini görmemiş insanlar, birdenbire hoşgörü, ilgi, anlayış, umursanma ile yüzyüze gelince haliyle ne tarz bir reaksiyon göstermesi gerektiğini bilemeyebilir. Bu ama gene onun suçu mu diye sorgulayabilir, toplumun insanları neden dışladığı, neden insanları sadece belli kalıplar çerçevesinde kabullendigi üzerine tez yazabiliriz 
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 22:13 @facelook Nr.: 14 Antworten

Sen yaz ben okurum
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 22:26 @isabella Nr.: 15 Antworten

Vaktin bol ne de olsa, tabii ki okursun 
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 22:44 @isabella Nr.: 16 Antworten

hani  bii söz  vardir,  namuslularda,  namussuzlar  kadar  cesur  olmali  diye.  usturubuna  uygun davranista  bii  anlamda  kavram  olarak  hosgörüden  gelir,  bence  esas  olan  hosgörüde  maksat  güzel  olani  tesvik,  cirkin  olani  tenkit  etmektir.  ne  derler   susma  sustukca  sira  sana  gelecek.    siz  susmayiniz  cünkü  bos  konusmuyorsunuz. düsünüyorsunuz,  ifade  ediyorsunuz,  düsündürüyorsunuz.  bu  bir  insanin  iste  ben  buyum  diyebilecegi  en   degerli  hasletidir.
0

Beitrag gepostet am 28.04.20, 23:09 @isabella Nr.: 17 Antworten

Neymiş açığım burnunu her yere sokanlara karşılık vermekmi
0

Beitrag gepostet am 29.04.20, 07:54 @facelook Nr.: 18 Antworten

Az kaldı hafiften kurtuluyorsun benden
-----
0

Beitrag gepostet am 29.04.20, 07:56 @sevdalim68 Nr.: 19 Antworten

Ahkam kesmiyorum yanı  ne mutlu bana, güzel düşünceniz için teşekkür ederim
-----
0

Beitrag gepostet am 29.04.20, 07:58 @kuzeykoray Nr.: 20 Antworten

Yok hayır, " bunlar ne anlar...", "böyleleri..." gibi başlayan sözlerine ayrıştırma yaparak gösteriyorsun bunu
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!