36 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.04.20, 22:16 Nr.: 1 Antworten

23. Nisan ..
Neşe doluyor insan demeyeceğim...  bu yıl farklı olsada yinede ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun ama bu günün farklı bir özelliğide var... 23 NİSAN DÜNYA KİTAP GÜNÜ... amaç, kitabın ve okuma alışkanlığının önemini dünya çapında vurgulamak, okumayı özendirmek; yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek; kitabın, uluslar arasında kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle de dünya barışına hizmet olarak belirlenmiştir bu gün... güzeldir okumak çünkü İnsan için en etkili öğrenme yoludur. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır..İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir.. Okuyanların farklı bakış açıları vardır.. Kelime dağarcıkları yüksektir..  Bilgi edinme istekleri vardır.. Kitap okumak düşünceleri besler ve güçlendirir, Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir.. Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler.. Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir Yeter ki okumayı gerçekten istesin... dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler, Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar çünkü kelime hazneleri çok geniştir.. İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse bilgi havuzu da o kadar dolu olur.. Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir... her kitap bir hediye, sevdiklerimize kitap armağan edelim... bu vesile ile  ayrıca Mübarek Ramazan Ayınızı kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ediyorum, sağlıkla kalın  

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 23.04.20, 22:28 @isabella Nr.: 2 Antworten

23. Nisan ..
haklisin nese dolamiyoruz,,yazamiyoruz yorum yapamiyoruz elestiremiyoruz..biat kültüründen gelen bir toplum olmanin acisini yasiyoruz..bu günü andigin icin tsk ederim sana..kurucu liderimizi saygiyla aniyorum ...
0

Beitrag gepostet am 23.04.20, 22:30 @pusu_vadi Nr.: 3 Antworten

23. Nisan ..
Her daim anmaya ve okumaya devam ederiz pusu ben teşekkür ederim
-----
0

Beitrag gepostet am 23.04.20, 23:25 @isabella Nr.: 4 Antworten

23. Nisan ..
slm isabella
seninde 23 nisan bayramin  ve ramazan ayin kutlu olsun.
daha nice 23 nisan ve ramazanlara.

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 10:39 @isabella Nr.: 5 Antworten

23. Nisan ..
öyle deme ama isa, okumadan da herseyi biliyorsun ki....hele ki bizim toplumumuzda milyonlarca örnegi var. okuma, ögrenme, kendini gelistirme ama herseyi bil...mis gibi, daha ne istiyorsun ki, okuyupta ne yapacan 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 11:21 @-solyanim Nr.: 6 Antworten

23. Nisan ..
İnşallah Hemşom sağolasın
-----
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 11:22 @massmavi Nr.: 7 Antworten

23. Nisan ..
Teşekkür ederim cümlemize massmavi
-----
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 11:22 @facelook Nr.: 8 Antworten

23. Nisan ..
Cehalet ne güzel şey lan herşeyi biliyorsun diyesim geldi
-----
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 11:24 @isabella Nr.: 9 Antworten

23. Nisan ..
eeeeee? daha ne insanlari cahillestirmeye calisiyorsun kendin gibi cahil sey    
-----
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 11:25 @facelook Nr.: 10 Antworten

23. Nisan ..
En azından cahil olduğumu kabul ediyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 24.04.20, 13:13 @isabella Nr.: 11 Antworten

23. Nisan ..

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 22.04.21, 20:18 @isabella Nr.: 12 Antworten

23. Nisan ..
cok sonra okursun insallah isa, ama günü geldi diye ben simdiden yaziyorum...

Ulusal egemenlik ve cocuk bayramimiz ya da artik onlardan geriye kalanlar, kutlu olsun ve daha nice nice nicelerini görmeyi nasil etsin Allah bize. Bunu tüm kalbimle benim gibi düsünenlere diliyorum. 

Dünya kitap okuma gününe gelince ise, okuyan insan kendini gelistirir, oldugu yerde durmaz. Bilinclenir, bilinclendirir. Okumayan insana göre hava hostur, dünyaya kendi penceresinden bakmaya devam eder. Lakin etrafinda ki insanlar onda bu eksikligi görür ve acisini cogunda onlar ceker. Arkadaslarimiza, cevremize, ailemize akrabalarimiza daha da fazla acilar yüklemeyelim. Hayat zaten yeterince aci....okuyalim, okutalim.  

-----
0

Beitrag gepostet am 27.04.21, 09:39 @isabella Nr.: 13 Antworten

23. Nisan ..
23 nısan nese doluyor ınsan
0

Beitrag gepostet am 27.04.21, 09:39 @melody34 Nr.: 14 Antworten

23. Nisan ..
hey DJ naber nasılsın
0

Beitrag gepostet am 28.04.21, 15:55 @isabella Nr.: 15 Antworten

23. Nisan ..
23 Nisanı Niçin Kutlarız,
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920, Ulusumuzu Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu'nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir.
"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." Mustafa Kemal ATATÜRK
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

23. Nisan ..