|
|
|
Herkes gitmek istiyor.. |
Bu günlerde herkes gitmek istiyor, küçük bir sahil kasabasına.. Bir baska ülkeye, dağlara , uzaklara… Hayatından memnun olan yok. Kiminle konussam ayni şey… Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği . Öyle "yanına almak istediği üç sey" falan yok. Bir kendisi..Bu yeter zaten... Herseyi, herkesi götürdün demektir.. Keşke kendini bırakıp gidebilse insan. ..Ama olmuyor. Hani kendimizden razıyız diyelim, öteki de olmuyor...Yani herseyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor...Böyle gidiyoruz işte.. Bir yanımız"kalk gidelim", öbür yanımız"otur" diyor.” Otur" diyen kazanıyor...O yan kalabalık zira… İş, Güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, güvende olma duygusu… En kötüsü alışkanlık, alışkanlığın verdiği rahatlık.. Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor...Kalıyoruz… Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz... Evlenmeler… Bir çocuk daha doğurmalar… Borçlara girmeler… işi büyütmeler… Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor. Misal ben… Kapıdaki Rex’i bırakıp gidemiyorum. Değil bu şehirden gitmek, iki sokak öteye taşınamıyorum... Alıp götürsem gelmez ki… Bütün sokağım köpeğim olduğunun farkında.. Herkes onu o herkesi seviyor... Hangi birimizle gitsin? “Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardir; Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin .. Kendi imalatımız küfeler. Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada. Ölüm var zira. Ölüme inat tutunmak lazım. Bari ufak kaçışlar yapabilsek... Var tabi yapanlar, ama az.. Sadece kaymak tabakası Hepmiz kaçabilsek… Bütçe, zaman, keyif…Denk olsa. Gün içinde mesela… Küçücük gitmeler yapabilsek. Ne mümkün Sabah 9, aksam 18.. Sonra başka mecburiyetler .. Sıkışıp kaldık... Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı... Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karşılığı, bir ömür yani. Ne saçma… Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba... Ben her bahar aşık olmam ama Her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç... Ama olsun… istemek de güzel.... ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valla benim dağın tepesine çıkıp avaz avaz bağırasım var cancan özledim ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çıkamıyorum kapattılar yolları  kolay gelsin cancan bahar geldi hoşgeldi ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben nereye gideyim bea daha çok işim var bu evrende çok  müsade senin özledik şiirlerini de ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Herkesi bilmem ama ben gelmek isterim.. 
Aşka,eşe dosta akrabaya, doğaya, hayvanlara,bilime,ilime...ilgimi çeken herşeye kucak açasım, kabul edesim olur  ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elinden tutup , ardina bakmadan kosup gitmeler. sonsuzlugun, kapisini aralamak olsa bu gitmeler. bir nefesde hissettigim ruhunun derinliklerine süzülüp gitmeler. SIM-SIKI sarilip, sevgilinin ten kokusunda eriyip gitmeler. bir rüyaysa bu hic uyanmayayim, seninle derin uykulara gitmeler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bende daglara taslara dogaya gitmek istiyom hele sokakaga yasak kalksin kendimi ya daglara yada ormana atacagim ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben buyle bir yerde yasamak istiyom harika görünüyor ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yüreğine sağlık cancan 
Sen nereye gidersen git dünyan hep benliğinde sana eşlik edecektir ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Umutları toprağa ekmek..Ümitleri boy boy biçmek...Çiçekleri dalında sevmek... Ve tomurcuklarla Sana gelmek isterim yarınlar .. ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gel seninle bir çay daha söyleyelim o arada massmavi, biri açık olsun .. biz, çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz. Avuçlarken ince belli bardağı, hücrelere kadar hissettiren sıcaklığında unuttuk yalnızlığı her daim ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Herkesin bir umudu vardır,bir savaşı, bir kaybedişi, bir acısı, bir yalnızlığı, bir hüznü…çünkü herkesin bir gideni vardır…İçinden bir türlü uğurlayamadığı… ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çok güzel manzara mehribancım  umarım çabucak biter bu kabus şimdilik uzaktan izliyorum dağ tepelerini ve her gün diyorum yakında görüşeceğiz ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet iz birakarak herkesin bii gideni vardir. garip olan gelen ben geliyorum demiyor gidende ben gidiyorum demiyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm isabella duydguma göre gidilcek tek yer varmis firüüzin olmadigi.. ve oranin yolunu tarif edicem bak burdan dogruuuu gidiyon nach ALASKA   ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çıkmasına çıkıyoruz da çoğu şey kısıtlı iş güç de kalmadı artık evde mübarek temizliğin temizliğini yaptık  ama bir çok şeye daha çok vaktimiz var ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Öyle olsaydı hayatın sürprizi kalmazdı ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puhahaha sushim  istesekte oraya da gidemiyoruz bea ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oyy ne güzel dedin ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ne demisler Wo ein Wille ist ist auch ein Weg   ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!