105 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.02.20, 09:29 Nr.: 1 Antworten

Limonun faydaları
Biraz evrenimizdeki nimetleri mercek altına alalım istedim.. anlayacağınız bundan sonra her hafta bir zerzevatı, meyveyi, bitkiyi vs.  işlemeye niyetliyim,  tabi ilginiz olursa  taklitlerden sakinin...  bu hafta bir çoğumuz icin vazgeçilmez olan limonun faydalarını bakalım  beraber. Limonun ne faydası olur diyip geçmeyin. Örneğin italyada sırf limon ile bir çok rahatsızlığı tedavi eden özel bir hastane bile varmış. Hocam ballandıra, ballandıra anlatınca söylediği kürü uyguladım. (Senede 1-2 defa uygulamanız kafi olacaktır) Şöyleki, ilk gün bir limonun suyu ve onun suyu kadar ilik su ekleyerek lüp diye içiyorsunuz. İkinci gün iki adet limonla , 3. Gün üç, sonra 4, 5 derken 6. Gün yine 5 limonla başlayıp geri sayıma başlayın yanı 4-3-2-1. Bu on günü atlattıktan sonra her gün bir adet tüketerek gerçekten arındığınızı hissediyorsunuz, çünkü limon Vücut sıvılarının pH değerini dengeler, C vitamini bakımından zengindir... Karaciğeri, Bağırsakları  temizler....  Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur... Beyin sağlığını korur.... Anti bakteriyeldir....  Antioksidandır... Göz sağlığını korur... Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir.... Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur ( dikkat asitli ürünleri tükettikten sonra diş fırçalamak için yarım saat bekleyin diş minesi hasar görmesin) .... Gribe karşı vücudu güçlendirir.... Cilt üzerinde enfeksiyonu önler....   Cilde parlaklık verir ... Kepeği azaltmak için kullanılabilir....  Yüksek tansiyona iyi gelir.... Kansere karşı koruyan bileşenler içerir...  Sindirime yardımcı olur.... yani yok, yok ama lütfen aç karnına yada akşam saatlerinde içmeyin.. yüzünüzü ekşitmeden iyi tüketmeler sağlıklı yarınlar diliyorum  
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 16:52 @isabella Nr.: 2 Antworten

Limonun faydaları

slm isabella bi bericht gördüm limonu hatda taze yok elimizde demeye gerek bile yok bio limonu buzluga atdinmi al sana taze limon lazim oldukca kullan misal dilim dilim kes öyle koy buzluga hemen ne kadar lazimsa porsiyonluk kullanmak icin en faydali yeride icindeki beyaz yeri aslinda limonda  kabuk falan alles faydali  ben eksi sevdi

gim icin limonu  böyle mandalina yer gibi yerim valla kesip kesip  icim bak aklima geldi agzim sulandi ben bi kosuda limon yiyem  hemen canim cekti

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:03 @isabella Nr.: 3 Antworten

Limonun faydaları
Tequila tequila olmazdı limon olmasaydı....iyi ki varsın limon, sen çok yaşa limon  
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:07 @okitapmes Nr.: 4 Antworten

Limonun faydaları
Ben senin içini yerim hemşom   bende sushiyi okuyunca sabbern ettim  
Aç karnına olmadıkça hiç birşeycik olmaz limondan hatta düzeltir 

-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:09 @sushi Nr.: 5 Antworten

Limonun faydaları
Aslm sushim ne kadar güzel bilgi verdin dankü  acayip canımı çektirdin şimdi kahretsin saat de kaç oldu şimdi yersem sabahlarım yine
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:12 @massmavi Nr.: 6 Antworten

Limonun faydaları
Ben teşekkür ederim bilgilerin için massmavi  
Kürde sadece limonun suyu kadar su eklendiği için mideye dokunabilir ama bir bardak suya bir limon dokunmaz herhalde hem yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlarda öyle tüketiyor, bir kaç kere görmüştüm faydası varmış 

-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:13 @facelook Nr.: 7 Antworten

Limonun faydaları
iyi ki varsın limon, sen çok yaşa limon   
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:28 @isabella Nr.: 8 Antworten

Limonun faydaları
Yaradana gurbaaan ..yaradanaaa 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:29 @isabella Nr.: 9 Antworten

Limonun faydaları

isabella bosa balikesirli degiliz herhalde yani limonkolonyasi zati bizden gelir  yasasin limon yasasin karesi limon kolonyasi  reklama gecmedi demi yüzde yüz keskin limon yaziyor sisenin üstünde

GÜZEL BILGILER ICIN TSKLER

ve sunuda ekleyim limonu sevmiyenler sevmesin sizde maydonozla idare edin gali diyom cünkü maydonozda en az limon kadar vitamin c deposu kolonyasi olmaz gerci ama bi güzel kaynatdinizmi suyu cok sifali hadi bakalim ayilana gazoz bayilana limon

-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:31 @facelook Nr.: 10 Antworten

Limonun faydaları
Puhahaha içine düğun dernek mi kaçtı cilalı ibo
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:34 @sushi Nr.: 11 Antworten

Limonun faydaları
Ahaha sushim kolonya da kolonya hani hemde cam şişede çok severim .
Bende teşekkür ederim katkılarından dolayı belki ilerleyen haftalarda maydonozu da işleriz  gerçi o da linonlu limonlu mis gider  

-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:37 @isabella Nr.: 12 Antworten

Limonun faydaları

olabillir neden olmasin

ben gördükce yazarim

sen ac konulari devam böyle güzel yorumlar olur insallah milletde faydalanmis olsun

gel vatandas gel limonla gel lililililimonnnnnnnn

-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 19:38 @sushi Nr.: 13 Antworten

Limonun faydaları
Süpersin sushim dankü
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 20:06 @isabella Nr.: 14 Antworten

Limonun faydaları
Ben salata ve balığı limonsuz birde çorba onların icinde olması şart hele bazen soğuk havalarda limonu kabuklu yerim lezzeti başka olur
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 20:08 @kuzeykoray Nr.: 15 Antworten

Limonun faydaları
Elma gibimi yiyorsun acı olur o yahu ama vitamin deposu doğru  ilaçlı limonlara dikkat
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 20:13 @isabella Nr.: 16 Antworten

Limonun faydaları
Tabiki dikkat ediyorum bio olması gerekiyor.dilim dilim yaparsan neszetli oluyor.
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 20:14 @kuzeykoray Nr.: 17 Antworten

Limonun faydaları
Öyle denemedim hiç tatlandırma açısından kabuğu hoş yada şekerlemesi de güzel oluyor biraz meşakkatli ama
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 20:31 @isabella Nr.: 18 Antworten

Limonun faydaları
Istersen tatlı sıcak cayada sokup çıkara bilirsin açısını yok ediyor
0

Beitrag gepostet am 02.02.20, 03:01 @sushi Nr.: 19 Antworten

Limonun faydaları
Limoncu iki kilo ver bakim haa dur bakim buzlukta yer varmi
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 02.02.20, 10:43 @babey Nr.: 20 Antworten

Limonun faydaları

simdi ben limoncu mi oldum  

bisey derdimde neysee sen anladin onu

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Limonun faydaları