|
|
|
Limonun faydaları |
Biraz evrenimizdeki nimetleri mercek altına alalım istedim.. anlayacağınız bundan sonra her hafta bir zerzevatı, meyveyi, bitkiyi vs. işlemeye niyetliyim, tabi ilginiz olursa  taklitlerden sakinin...  bu hafta bir çoğumuz icin vazgeçilmez olan limonun faydalarını bakalım beraber. Limonun ne faydası olur diyip geçmeyin. Örneğin italyada sırf limon ile bir çok rahatsızlığı tedavi eden özel bir hastane bile varmış. Hocam ballandıra, ballandıra anlatınca söylediği kürü uyguladım. (Senede 1-2 defa uygulamanız kafi olacaktır) Şöyleki, ilk gün bir limonun suyu ve onun suyu kadar ilik su ekleyerek lüp diye içiyorsunuz. İkinci gün iki adet limonla , 3. Gün üç, sonra 4, 5 derken 6. Gün yine 5 limonla başlayıp geri sayıma başlayın yanı 4-3-2-1. Bu on günü atlattıktan sonra her gün bir adet tüketerek gerçekten arındığınızı hissediyorsunuz, çünkü limon Vücut sıvılarının pH değerini dengeler, C vitamini bakımından zengindir... Karaciğeri, Bağırsakları temizler.... Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur... Beyin sağlığını korur.... Anti bakteriyeldir.... Antioksidandır... Göz sağlığını korur... Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir.... Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur ( dikkat asitli ürünleri tükettikten sonra diş fırçalamak için yarım saat bekleyin diş minesi hasar görmesin) .... Gribe karşı vücudu güçlendirir.... Cilt üzerinde enfeksiyonu önler.... Cilde parlaklık verir ... Kepeği azaltmak için kullanılabilir.... Yüksek tansiyona iyi gelir.... Kansere karşı koruyan bileşenler içerir... Sindirime yardımcı olur.... yani yok, yok ama lütfen aç karnına yada akşam saatlerinde içmeyin.. yüzünüzü ekşitmeden iyi tüketmeler sağlıklı yarınlar diliyorum ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
slm isabella bi bericht gördüm limonu hatda taze yok elimizde demeye gerek bile yok bio limonu buzluga atdinmi al sana taze limon lazim oldukca kullan misal dilim dilim kes öyle koy buzluga hemen ne kadar lazimsa porsiyonluk kullanmak icin en faydali yeride icindeki beyaz yeri aslinda limonda kabuk falan alles faydali ben eksi sevdi gim icin limonu böyle mandalina yer gibi yerim valla kesip kesip icim bak aklima geldi agzim sulandi ben bi kosuda limon yiyem hemen canim cekti ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Tequila tequila olmazdı limon olmasaydı....iyi ki varsın limon, sen çok yaşa limon ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Ben senin içini yerim hemşom  bende sushiyi okuyunca sabbern ettim Aç karnına olmadıkça hiç birşeycik olmaz limondan hatta düzeltir ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Aslm sushim ne kadar güzel bilgi verdin dankü  acayip canımı çektirdin şimdi kahretsin saat de kaç oldu şimdi yersem sabahlarım yine ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Ben teşekkür ederim bilgilerin için massmavi Kürde sadece limonun suyu kadar su eklendiği için mideye dokunabilir ama bir bardak suya bir limon dokunmaz herhalde hem yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlarda öyle tüketiyor, bir kaç kere görmüştüm faydası varmış ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
iyi ki varsın limon, sen çok yaşa limon ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Yaradana gurbaaan  ..yaradanaaa ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Puhahaha içine düğun dernek mi kaçtı cilalı ibo ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Ahaha sushim kolonya da kolonya hani hemde cam şişede çok severim . Bende teşekkür ederim katkılarından dolayı belki ilerleyen haftalarda maydonozu da işleriz  gerçi o da linonlu limonlu mis gider ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
olabillir neden olmasin ben gördükce yazarim sen ac konulari devam böyle güzel yorumlar olur insallah milletde faydalanmis olsun gel vatandas gel limonla gel lililililimonnnnnnnn ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Süpersin sushim dankü ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Ben salata ve balığı limonsuz birde çorba onların icinde olması şart hele bazen soğuk havalarda limonu kabuklu yerim lezzeti başka olur |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Elma gibimi yiyorsun acı olur o yahu ama vitamin deposu doğru  ilaçlı limonlara dikkat ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Tabiki dikkat ediyorum bio olması gerekiyor.dilim dilim yaparsan neszetli oluyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Öyle denemedim hiç tatlandırma açısından kabuğu hoş yada şekerlemesi de güzel oluyor biraz meşakkatli ama ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Istersen tatlı sıcak cayada sokup çıkara bilirsin açısını yok ediyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Limonun faydaları |
Limoncu iki kilo ver bakim  haa dur bakim buzlukta yer varmi ----- Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!