116 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.01.20, 16:26 Nr.: 1 Antworten

Gelecek mi gericilik mi ?
Gelecekmi yoksa gericiliğin ta kendisi mi ?desem bilemedim. Geçtiğimiz günlerde Yıldız teknik üniversitesinin bir profesörü Bedri Gencer saçma, sapanı geçtim, şerefsizliğin alasını yapıp, Elazığ’daki depremin çocuk evliliklerin yasaklanması sonucu olduğunu diyerek bir çok insanında tepkisini çekmişti. Sansür etmeden kurduğu cümle aynen şu“Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah'ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” üniversite soruşturma başlatmış, başlatmasına ama...sizi bilemem, bana göre düpedüz sübyancılara, üniversitelerde profesör unvanı verilmesi, çocuk yaşta evliliğin yasal olmamasını, Elazığ’da depreme sebep olabileceğini düşünen biri, bu derece dini sömuren biri insan içinde bile olmamalı !!!
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 29.01.20, 17:17 @isabella Nr.: 2 Antworten

nedense böyle sapıklıgı savunan pisliklerin çocukları en iyi şekilde yaşıyor bunlara kendi 15 yaşındaki çocugunu evlendirirmisin diye sorsan hemen höyt derler ama bir başkasının çocukları hakkında hüküm verme hakkını kendilerinde buluyorlar bu şekilde bir konuşma yapacagına çocuklarınızı okutun dogruyu yanlışı ögretin diyecegine evlendirin diyor pedofil profesörü
0

Beitrag gepostet am 29.01.20, 18:31 @isabella Nr.: 3 Antworten

gecen bir haberde gördüm eger adamin birisi bir cocuga tecavuz ederse o kisi serbest ve o tecavuz etigi cocukla evlene bilir diyor valahi sok oldum alacan öyle sapiklari eline bagliyacan bir agaca bilmem neyini kesip kendisinin derisini soyup lesini kedi köpeklere atacan buyle sapiklari yok etmek lazim
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 13:08 @kararsiz-esmer Nr.: 4 Antworten

Bende bunu hiç anlamıyorum hemşom özellikle anne, baba hissini yaşayan biri nasılda empati kuramaz.
-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 13:17 @macks Nr.: 5 Antworten

Konuya katkınızdan dolayı teşekkürler. Böyle saçma sapan demeçlerde bulunan kişilerin araştırılıp cezalandırılması gerek bencede. Din; kul ile yaradan arasındadır. İnanış da herkesin kendinedir. Ne siyasette ne de genel yayın hizmetinde olmaması gerekir. Bu baskıcı ruhlardan kurtulmak için bir an önce sistemi gözden geçirip bu şahısları susturmak gerek diye düşünüyorum şahsen ama bir yandanda kafamda deli sorular, hükümetin kendi tecavüzcüsüyle arada 10 yaşı geçmemiş olması şartıyla, zanlının evlenme isteği üzere suçun ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu tür önergeler bu olanlara destek verip neden doğurmazmı? 
-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 13:20 @mehriban Nr.: 6 Antworten

Şaşkınlık içerisindeyim bende mehriban bu habere, yok yanı akıl var mantık var böylesine bir suç nasıl olurda bu denli dahada kötüye işaret eder
-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 22:34 @isabella Nr.: 7 Antworten

hemsom bazı yorumları silmek zorunda kaldım artık konu amacından çıkıp başka yerlere çekilmeye çalışılmış ben türkiyede yaşayan biri olarak böyle konulardaki yasaları bilirim türkiyede böyle yasal evlilikler yok gizli saklı yapıyorlardı ama artık şikayet edildiginde aradan 20 senede gecse kücük yaşta erkek olsun kız çocugu olsun önce buna sebep olan ailelerini içeri alıyorlar farkındaysan bu embesil profesör yasaklandıgı için böyle şeyler oluyor demiş yani yasal olan birşey yok yasakk
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 22:44 @kararsiz-esmer Nr.: 8 Antworten

Eline sağlık hemşom yeterince konuyu net paylaştığıma inanıyorum ama yine konular saptırılıyor. Elbetteki evlilik yaşı belli kanun var nizam var kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Günümüzü konuşacağımıza nelerle uğraşıyoruz
-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 22:47 @isabella Nr.: 9 Antworten

dünya kaos içinde heryer heryerde bu dengesizlerin konuştukları konulara bak yazıkki önemli bir üniversitede profösör olmuş nediyim Allah ıslah etsin
0

Beitrag gepostet am 30.01.20, 22:48 @kararsiz-esmer Nr.: 10 Antworten

Amin inşallah
-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.20, 12:12 @nemesis Nr.: 11 Antworten

abicim anayasamiz bellidir kanun kitapdir maddeler yazilidir,,anayasa kanunlari vetfa gibi her önüne gelenin isine geldigince yorumlayip hüküm vercegi bir konu degildir..
evlilik yasi 18 olarak belirlenmisdir,bunun altindaki evlilikler severek isteyerek yapilsa bile ceza kanuna göre tecavüz sayilir,yani kesinlikle izin yokdur...evlilik yasini asagiya cekme,,veya cezadan af gibi bir durum söz konusu degil
senin bahsettigin olay bazi ailelerin istegi üzerine önceden gerceklesen evliliklerin bir kereye mahsus affi icin gündeme gelmisti bundan sanirim 3 yil evvel..#
toplumdan büyük tepki gördü ve bu yasa rafa kaldirildi gündeme getirilmedi...dolasiyla akp bu yasa tasarisini bir daha gündeme getiremez....

0

Beitrag gepostet am 31.01.20, 13:10 @nemesis Nr.: 12 Antworten

18 alti icin tecavüz kelimesini bende söyledim..ikinci yorumun icin devlette konunda diyanettin verdigi hükümler gecersizdir..bunun icin anayasayi degistirmeleri gerekirki böyle bir olay icin buna kimse cürett edemez...akp yi böyle bir olayi istiyor önünü aciyor gibi göstermek bana dogru degilll..ha dindarlar ister bunu aciklamalarindan görüyoruz zatenn...
0

Beitrag gepostet am 31.01.20, 13:34 @nemesis Nr.: 13 Antworten

Bence kullanılan kelimeler doğru değil amaç için. Yani düşün önceki zamanlarda reşit olmayan bir kız aile rızası ile evlendi, hastaneye doğum için gidiyor, orada yaşının küçük olduğunu öğreniyorlar ve eşini hapise atıyorlar. Bu durumda madur olanlar için bu yasa tasarısını sunacaklarmış. Benim anlamadığım ve henüz düzgün bir şekilde okuyamadığım şu bu yasa sadece geçmiş içinmi geçerli ? Çünkü yasal olarak evlilik yaşı 18 olarak kanunda yer aldı
-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.20, 13:49 @nemesis Nr.: 14 Antworten

Du machst mir Angst, besser gesagt dieses Thema in dieser Formulierung macht mir genauso Angst. Deswegen bin ich mir in dieser Sache nicht ganz sicher und lese auch nichts befriedigendes hierzu. Ich hoffe es gibt sehr bald Klarheit darüber
-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.20, 14:52 @nemesis Nr.: 15 Antworten

Ein großes Problem finde ich auch. Erst wenn der hipe darüber herrscht kommen sie mit Argumenten, dass ist echt schwach von der Regierung
-----
0

Beitrag gepostet am 31.01.20, 18:47 @isabella Nr.: 16 Antworten

Önemli olan bunun gibi müsibetleri konuşturanlar arkasinda duranlar ve okumadan hakki olmayan yerlere atayanlari sorgulamak lazim , gericiligin tam daniskasi sırf böyle mahluklar yüzünden insanlar dinden imandan sogutuluyor , oysaki ilk emir neydi "oku" ama bizde okuma orani yüzde bir nornaldir böyle yobazlarin konuşmalari.
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 00:59 @isabella Nr.: 17 Antworten

Bunlar sapık bunun gibilerini cezalandırmasan gericiliğe devam ediyoruz demektir hangi asırda yaşıyoruz 15 yaşındaki cocukla evlilikmi olur,okuması gereken kız cocukların aklını böylemi celiyorlar.bunlardan din adamı olmaz
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 09:20 @kozalak Nr.: 18 Antworten

Çok haklısınız kozalak bey maalesef gerçekten öyle
-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.20, 09:21 @kuzeykoray Nr.: 19 Antworten

Bu şahıs din adamı değil zaten, sosyoloji, iktisat ve uluslararası ilişkiler okumuş 2009 da Yıldız Teknik üniversitesine atanmış bir profesör. Gördüğüm kadarıyla da bir kitabı var “ İslamiyette modernleşme” kitabı okumadım içeriğini de tam anlayamadım ama satılıyor. Bunun araştırılması gerek 
-----
0

Beitrag gepostet am 04.02.20, 10:21 @isabella Nr.: 20 Antworten

Bu kisi bugün itibariyla görevine baslamis...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!