|
|
|
Depreme karşı Nasıl önlem Almamız gerekir ve nasıl korunucaz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fay hatları çok olan bir ülke olmamıza rağmen maalesefki ancak başa gelince düşünmeye başlıyoruz. Japonya gibi bilinçli yaşamak için sadece hükümetten tedbir beklemek yanlış olur diye düşünüyorum. İnsanlar yaşam şartı gereği öğrenmesi gerek, bununla ilgili dersler de bir nebze de olsa faydalı olur. Ev sahibi olmak isteyipte, kurnazlıkla malzemeden kısıp insan hayatıyla oynanmasın. Şöyle düşünüyorum Almanya'da devletin rızası olmadan diş cephe boyası bile yapılamazken, milletimiz istediği yere ev dikiyor, hiç bir can düşünmeden kaçak elektrik kullanıyor olacak iş değil. Bunların denetim altında olması gerek, kurallara uymayanlarda cezasını torpilsiz çekmeliler. ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ev ruhsati veren kurum var demi türkiyede,,kanun koyacaklar evin depreme dayanklimi degilmi,,eger dayanikli degilse ruhsat vermiyecekler,,eski yapilarida bu yöntemle yenileyecekler,,dayanksiz evleri güclendirmek adina devlette maddi destek saglasin olay basit aslinda,,maddi belki ilk basta agir gelir ama depremden sonraki hasar unutmayalimki ülkeye daha büyük hasar verecek..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olay basit de pusu kim verecek o paraları ? ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlginiz için teşekkürler pusu bey  tabiyki normal depremler için çok güzel fakat benim bahsettiğim deprem denizin altından gelip ve denizi yüzlerce metre havaya kaldırıp karayı deniz suyun altına alıcak ve gemiler birer karton gibi karaya savrulucak  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
öncelik verilecek seyler var demi,,bir ülke faize 100 milyarlarca dolar veriyorsa bu insan hayati konusunuda kaynak bulur...ayrica istanbul depreminin maddi hasarinin ülkeye 250 milyar dolar civarinda olacagi söyleniyor,,istanbulun bagimsizligi gidecek diyen hocalarimiz var uyari amacli..bu depremler ergec olacak bundan kacic yok..ama bizde hep sorunlari erteleme mantigi isliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiyamaeti kopardin abi ne yaptin  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Benim bahsettiğim deprem denizden gelip karayı su altına alıcak ve gemiler, motorlar,kayıklar birer karton gibi karaya savruluucak  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ha işte tam kişisine söylüyorsun sende be pusu, kendimce farkındayım yanlışların ama yok ben anlamıyorum ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vallahi bilolahi gerçekleri söylüyorum hadi sırf türkiye demiş olsaydı laf ve yalan derdim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biz binalarda sıcacık yaşarken bilinçsiziz kadri bey bir tsunami bu ülke asla kaldıramaz ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
böyle birseymi olacak diyorsun nerde olacak nasil olacak nerde okudun bunu korkutma gece gece millettiii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dediğin doğru fakat bunun çaresi hükümette ve kılını oynatmıyorlar elden ne gelir  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne yapılabilir peki ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben izindeyken istanbulda 10 veya 11 2013 senesinde yazdığım gibi ortaya çıktı ve haberler arka arkaya tekrarladı acil çantanızı sokak kapınızın yanında tutun ve sokakkapısaının yolundaki eşyaları duvara çivileyin dediler ve cine 5 de açık oturum yapıldı toplam her an olabilir dendi veya müddet 15 sene verildi tesbitte avrupa ve türkiye  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Benim fikrimce Yüzde yedi den bir denbiz ne kadar kabarıp yüksekliğe ulaşır hesap olması lazım sonra bu yükseklikdeki deniz hangi suratle karaya vurur buna karşılık karadan denize doğru büyük ve kalın duvar örülmesi lazım tabiki ona göre kalınlık ve uzunluk hesap edilerek  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Japonya besik gibi 9 siddetinde depremler oluyorr milletin burnu bile kanamiyorsa cözüm var demekdirr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bende öyle düşünüyorum ama duvar kurarak değil ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bizde öyle bir tehlike yok.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!