63 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:24 Nr.: 1 Antworten

Depreme karşı Nasıl önlem Almamız gerekir ve nasıl korunucaz
2013 senesinde haberler yüzde yedinin üstünde Marmara denizin'in üç farklı yerinden yani denizin dibin'den Deprem bekleniyor Bunu Türkiye ve Avrupa araştırmacılar tesbit etmiş ve aynı akşam cine 5 de açık oturumda hocalar konuşma yaptılar ve söyledikleri halkımızın kaçıcak bir yer olmadığını, boş bir alan buldukları zaman bina diktiklerini söylüyorlar vede zaman olarak buna her an olabilir veya en geç 15 sene sonra yüzde yüz olucak dendi hocaya soruldu ne gibi tedbir almayı veya aldınız mı diye soruldu cevap daha Deprem olmadı dedi. Ben bunu türkiye'deyken görüp dinledikten sonra Almanya'ya geldikten sonra bunun aslı varmı yokmu diye Hava alanı güvenliğinle görüştüm ve onlarda tastiklediler ve gizli tutuyorlar. Vede bugüne kadar hiç bir tedbir alınmadı. Ben şahsen yeni doğmuş veya doğucak böbeklere ve çocuklara acıyorum, ayrıca yüzme bilmeyenlere, ninelerimize yazık günah düşünüp acıyan halkımızı toplumumuzu hiç yok. her kez kader deyip boyun eğiyor. Halbuki çare var fakat bu hükümetin elinde. Ben acırsam Hükümet ve resmi kannun insanları dışında halkıma ve topluma acırım
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:41 @kadri-bilen Nr.: 2 Antworten

tek önlem bu
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:45 @kadri-bilen Nr.: 3 Antworten

Fay hatları çok olan bir ülke olmamıza rağmen maalesefki ancak başa gelince düşünmeye başlıyoruz. Japonya gibi bilinçli yaşamak için sadece hükümetten tedbir beklemek yanlış olur diye düşünüyorum. İnsanlar yaşam şartı gereği öğrenmesi gerek, bununla ilgili dersler de bir nebze de olsa faydalı olur. Ev sahibi olmak isteyipte, kurnazlıkla malzemeden kısıp insan hayatıyla oynanmasın. Şöyle düşünüyorum Almanya'da devletin rızası olmadan diş cephe boyası bile yapılamazken, milletimiz istediği yere ev dikiyor, hiç bir can düşünmeden kaçak elektrik kullanıyor olacak iş değil. Bunların denetim altında olması gerek, kurallara uymayanlarda cezasını torpilsiz çekmeliler.
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:49 @isabella Nr.: 4 Antworten

ev ruhsati veren kurum var demi türkiyede,,kanun koyacaklar evin depreme dayanklimi degilmi,,eger dayanikli degilse ruhsat vermiyecekler,,eski yapilarida bu yöntemle yenileyecekler,,dayanksiz evleri güclendirmek adina devlette maddi destek saglasin olay basit aslinda,,maddi belki ilk basta agir gelir ama depremden sonraki hasar unutmayalimki ülkeye daha büyük hasar verecek..
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:51 @pusu_vadi Nr.: 5 Antworten

Olay basit de pusu kim verecek o paraları ?
-----
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:53 @pusu_vadi Nr.: 6 Antworten

İlginiz için teşekkürler pusu bey tabiyki normal depremler için çok güzel fakat benim bahsettiğim deprem denizin altından gelip ve denizi yüzlerce metre havaya kaldırıp karayı deniz suyun altına alıcak ve gemiler birer karton gibi karaya savrulucak
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:56 @isabella Nr.: 7 Antworten

öncelik verilecek seyler var demi,,bir ülke faize 100 milyarlarca dolar veriyorsa bu insan hayati konusunuda kaynak bulur...ayrica istanbul depreminin maddi hasarinin ülkeye 250 milyar dolar civarinda olacagi söyleniyor,,istanbulun bagimsizligi gidecek diyen hocalarimiz var uyari amacli..bu depremler ergec olacak bundan kacic yok..ama bizde hep sorunlari erteleme mantigi isliyor
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:57 @kadri-bilen Nr.: 8 Antworten

kiyamaeti kopardin abi ne yaptin
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:57 @isabella Nr.: 9 Antworten

Benim bahsettiğim deprem denizden gelip karayı su altına alıcak ve gemiler, motorlar,kayıklar birer karton gibi karaya savruluucak
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 19:59 @pusu_vadi Nr.: 10 Antworten

Ha işte tam kişisine söylüyorsun sende be pusu, kendimce farkındayım yanlışların ama yok ben anlamıyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:00 @pusu_vadi Nr.: 11 Antworten

Vallahi bilolahi gerçekleri söylüyorum hadi sırf türkiye demiş olsaydı laf ve yalan derdim 
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:00 @kadri-bilen Nr.: 12 Antworten

Biz binalarda sıcacık yaşarken bilinçsiziz kadri bey bir tsunami bu ülke asla kaldıramaz
-----
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:02 @kadri-bilen Nr.: 13 Antworten

böyle birseymi olacak diyorsun nerde olacak nasil olacak nerde okudun bunu korkutma gece gece millettiii
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:03 @isabella Nr.: 14 Antworten

Dediğin doğru fakat bunun çaresi hükümette ve kılını oynatmıyorlar elden ne gelir 
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:06 @kadri-bilen Nr.: 15 Antworten

Ne yapılabilir peki
-----
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:10 @pusu_vadi Nr.: 16 Antworten

Ben izindeyken istanbulda 10 veya 11 2013 senesinde yazdığım gibi ortaya çıktı ve haberler arka arkaya tekrarladı acil çantanızı sokak kapınızın yanında tutun ve sokakkapısaının yolundaki eşyaları duvara çivileyin dediler ve cine 5 de açık oturum yapıldı toplam her an olabilir dendi veya müddet 15 sene verildi tesbitte avrupa ve türkiye
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:16 @isabella Nr.: 17 Antworten

Benim fikrimce Yüzde yedi den bir denbiz ne kadar kabarıp yüksekliğe ulaşır hesap olması lazım sonra bu yükseklikdeki deniz hangi suratle karaya vurur buna karşılık karadan denize doğru büyük ve kalın duvar örülmesi lazım tabiki ona göre kalınlık ve uzunluk hesap edilerek
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 20:59 @isabella Nr.: 18 Antworten

Japonya besik gibi 9 siddetinde depremler oluyorr milletin burnu bile kanamiyorsa cözüm var demekdirr
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 21:01 @pusu_vadi Nr.: 19 Antworten

Bende öyle düşünüyorum ama duvar kurarak değil
-----
0

Beitrag gepostet am 25.01.20, 21:03 @isabella Nr.: 20 Antworten

Bizde öyle bir tehlike yok..
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Depreme karşı Nasıl önlem Almamız gerek...