81 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.01.20, 08:25 Nr.: 1 Antworten

#Avustralya
Bilfiginiz üzere Avustralya da aylardır süren şiddetli yangın nedeniyle büyük araziler heba olup yüz milyonlarca hayvanın ölmesine neden oldu. Kömürleşmiş kangurular, koalalar, yıkılan ormanlar ve çaresiz olan sakinler.. Avustralya'dan gelen resimler, yangının tahribatının ne kadar büyük olduğuna dair bir izlenim veriyor. Belçika'nın neredeyse iki katı büyüklüğünde bir alan, beş milyon hektardan fazla arazi  harap olmuş Durumda. Yangınlardan 25 kişi, en az 480 milyon kuş ve sürüngen öldü. Avustralya kuvvetleri şu anda yangınları kontrol etmeye çalışıyor. Tamam kabul  bizden uzak - ancak buradan da  felaket için bir şeyler yapabiliriz. oraya gidipte destek olmamız zor ama en basitinden elimizin kiri olan parayla bazı kuruluşları maddi olarak destekleyebiliriz.. örneğin WWF, Port Macquarie Koala Hospital, St Vincent de Paul Society, Kızılay Avustralya, Wildlife Rescue, Salvation Army.. bizden uzakta olmasına bakmayın lütfen, yardımın dini, dili, ırkı yoktur söz konusu olan dünyanın bir kıtası ve iklim değişikliğin nelere mâl olduğunun acı bir gerçeğidir sessiz kalma  doğa için elinden geleni yap yardım et !!! 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 09.01.20, 08:27 @isabella Nr.: 2 Antworten

#Avustralya

Berufstierrettung Rhein-Neckar, Sparkasse Donnersberg, IBAN: DE25 5405 1990 0007 0322 61, BIC: MALADE51ROK

https://mobil.wwf.de/spenden-helfen/fuer-ein-projekt-spenden/koalas/

https://www.drk.de/presse/pressemitteilungen/meldung/buschfeuer/

-----
0

Beitrag gepostet am 09.01.20, 11:18 @zamir Nr.: 3 Antworten

#Avustralya
Oyyyy cancan  teşekkür ederim onlar adına
-----
0

Beitrag gepostet am 09.01.20, 11:29 @isabella Nr.: 4 Antworten

#Avustralya
Desteklememek ten baska bisey düsünen varsa onun insanlindan süphe ederim-süper paylasim-------yardımın dini, dili, ırkı yoktur-bu sözlerinde altina imzami (Atilla)atarim ohne wenn und aber .
0

Beitrag gepostet am 09.01.20, 11:37 @kenzo-1905 Nr.: 5 Antworten

#Avustralya
Desteğin için kocamaaaaan teşekkürler kenzo
-----
0

Beitrag gepostet am 10.01.20, 01:25 @isabella Nr.: 6 Antworten

#Avustralya

slm isabella yardimlarin yüzde yüzü gercekten o zavalli hayvanlarin tedavilerine gitcegni bilse millet cok destek olur ama cogu millet malesef farkli düsüniyor bu konuda mesela  eskiden band aid gibi organisationlar vardi sanatcilar kendileri afrikaya yardim icin yemek icecek  yardimina katilmisti.keske bizlerde sirtimiza cantamizi alip oraya yardima gidebilsek.

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 10.01.20, 09:13 @okitapmes Nr.: 7 Antworten

#Avustralya
Hemşom yazık ya içim pare, pare yanıyor videoları izledikçe  
-----
0

Beitrag gepostet am 10.01.20, 09:22 @sushi Nr.: 8 Antworten

#Avustralya
Aslm sushim, katkın içinde teşekkür ederim. Haklısın sorgulamakta, çünkü insanlar o kadar acımasızki, bu kötü olayları fırsat bilip dolandırmaya çalışıyor. Bu yüzden gerçekten güvenilebilir ve de direk olayla muhatap olan kuruluşlara bağış yapılmasını önerdim. Bu kuruluşlar gereken ekipmanları, tekrar yeşillendirme, su ve yiyecek için hatta hükümetin baskısına karşı çalışıyor. Afrika çok ayrı bir konu gerçekten, benim tanıdığım bir çift var kendilerini oraya adamış, bir second hand dükkan işletiyorlar ve gelirlerini senede 1 defa bizzat kendileri gidip ulaştırmaya çalışıyorlar. Sordum bende tabiki, çünkü küçüklüğümden beri Afrika’ya yardım toplanıyor ama hiç bir ilerleme yok.. meğerse durum çok farklıymış belirli aşiretler komisyon almayınca tek bir kuruş bile insanlara veremiyormuşsun dünya sessiz tabiki çünkü petrol, gaz, altın yokki müdahale etsinler, insanlığımdan utandım
-----
0

Beitrag gepostet am 11.01.20, 00:46 @isabella Nr.: 9 Antworten

#Avustralya
buradaki yanginlarda yanan /yakilan hayvanlar yetmiyormus gibi , eger basinda yazilanlar dogru ise, yanmayan /yakilmayan yani sag kalan, develeri ve atlarida cok su iciyorlar diye silahla vurup öldüreceklermis,dünya nimetleri sanki sadece insanlar icin,allah akil fikir versin böle beyinsizlere.
-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 11.01.20, 10:35 @-solyanim Nr.: 10 Antworten

#Avustralya
Çok güzel bir şekilde ifade ettin hemşom sağol, dünya nimetleri asla sadece insanlar için değildir. Hükümet kararını kesinlikle kınıyorum ayrıca tüm dünyanın sessiz kalıp, izlemesinide.  Yardım ellerini uzatacaklarına hala fesatlık içerisindeler. Çok sinirlendim yazılan, çizilenlere.. yazdım, sildim, tekrar yazdım içimde kalmasın bir sonraki yorumuna ekleyeceğim susamam... 
-----
0

Beitrag gepostet am 11.01.20, 10:40 @isabella Nr.: 11 Antworten

#Avustralya
Kötü görüntüler gelmeye tam hız devam ediyor. Canice öldürülen develeri herkes görmüştür. Hatta geçen gün  konusu bile işlenmiş, iki satırda ben yazayım... olay tabikide korkunç ama hiç sorguladınızmı nedenini, çok su içiyorlarmış demekten ve alakasız şekilde dini karıştırmadan? Hayır sanmıyorum!!! Develer yerli değil, bir süre önce İngilizler tarafından getirilmiş, Avustralya onlara kucak açmış, doğal yaşam alanı sağlamıştır.... çevre;  yangından dolayı kısıtlı olduğu için develer belirli köylere ulaşmış, kısıtlı olan erzakları yağmalayıp içme sularına dadanmaya başlamıştır.. çaresizlik kaçınılmaz, ne yapsalardı hayvanlar tabiki onlarda canlarını kurtarmak istediler ama kendilerine ve etraflarına da zarar verdiklerinden hükümetin ani ve bana göre yanlış kararıyla canice tüfekle vurma emri verilmiştir.. bir düşünün başka devletleri kurtlar, ayılar şehire inip insanları  tehdit ettiğinde her seferinde ne yapıldı ? Somali şimdi develeri üstleneceğini söylüyor daha önce neredeydi? Keşke öncesinden müdahale etselerdide bunlar yaşanmasaydı hoş onlarda develere zenginlik gösterisi olarak bakıyorya neyse..Çok seviyoruz dimi herşeye din ile karşılaştırmayı? Vah yazık biz müslümanlar hep gerideyiz, hep mağduruz, herkes bize cani diyor... bırakın artık bu Demagoji ayaklarını,  herkes ancak istediğini duyar, birileri birşey diyor diye hiç bir inanç kirlenmez... yaw bizler siyasetçi değiliz, nedir bu kin bu nefret? Zerre kadar tasvip etmiyorum develeri vurma emrini ama hükümetin yanlışının bedelini neden orada yaşam mücadelesi veren hayvanlar, insanlar, ağaçlar ödesin? Madem öyle o zaman Protesto ederken inancınıza uygun, en önemlisi insanlığınıza göre veto edin kardeşim.. koskoca bir kıta yok oluyor siz hala bencilce “bize böyle dediler aha şimdi size tukaka ne haliniz varsa görün..” çok merak ediyorum acaba içinizde minicik bir vicdan kırıntısı kaldımı? Kabul edin bu iklim değişikliğinin sebebi insanlar, hiç bir üstünlüğümüz yok doğa intikamını alıyor ve bedelini bizim dilimizi konuşamayan bu zavallı hayvanlar ödüyor ötesi yok !!! 
-----
0

Beitrag gepostet am 13.01.20, 23:09 @isabella Nr.: 12 Antworten

#Avustralya
avurturalyada develeri katletmeye baslamislar,
kesgin nisancilar katledikkleri develerin üzerine basip fotograf pozu vermisler.hayvan katili pislikler

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 14.01.20, 15:43 @isabella Nr.: 13 Antworten

#Avustralya
Slm  her konuda  oldugu  gibi  bu  konudada  ahkam  kesiyorsun  ama  orada  yapilan  deve  ve  at  katliamindan  hic  bahsetmiyorsun. fazla  üreme  adi  altinda  yapilan  av  safarileri  hakkinda   ne  düsünüyorsunuz.
0

Beitrag gepostet am 21.03.20, 07:48 @-bjk- Nr.: 14 Antworten

#Avustralya
Ahkam kesmeye devam  
Teşekkür ederim BJK bendende selam olsun 

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

#Avustralya