63 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 07.01.20, 08:35
Nr.: 1
Antworten
isabella
Sağlık, atık, gelecek ...
Şüphesizki dünyada bir çok rahatsızlığı iyileştirmek adına en iyi buluşlardan biridir ilaçlar. Düşünsenize eskiden bir kağıt kesiği bile insanın canından olmasına neden oluyordu. Ne mutluki günümüze bir çok hastalığın çaresi var. Peki hayatımızda böyle bir rahatlık varken neden suistimal ediliyor? Ay başım ağrıyor hemen bir ağrı kesici... bir öksürük hemen bir şurup... bir hapşırık hemen ecza dolabında ne var ne yok hooopp götür.. yetmiyor biri doktorculuk oynayıp “al bak bunu kullan iyi gelir” diyerekten saçma, sapan bir şekilde kobay olunuyor.. sağlığınıza bir iyilik yapayım derken, bir çok ilaca vücudunuz direnç gösteriyor, haliyle belli bir süreden sonra “aaa niye işe yaramıyor” diye yakınılıyor...şöyle bir düşünün bakalım, evdeki deponuz ne durumda, kaç ilaç barındırıyorsunuz? Peki kullanma tarihleri ne durumda? Haydi size fırsat şöyle güzelce ayıklayın amaaaa.. lütfen düzgün imha edin, çünkü her dört kişi ilaçlarını çöpe, lavaboya, tuvalette atıyor. Hal böyleyken bu kimyasallar yüzünden yeraltı ve içme suları büyük bir tehdit altında, doğa ve hayvanlar üzerinde etkileri olduğunu yıllardır biliyoruz o zaman daha neyi bekliyoruz? Boşaltım sistemlerine o kadar da güvenmeyin bugün etrafınızda dolaşan tehlike sizide bulabilir, bu yüzden lütfen biraz düşünün ve her atıktan uygun bir şekilde ayrılınki yeni nesil için bir umut olsun
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 08.01.20, 07:43
@isabella
Nr.: 2
Antworten
isabella
Acep bendemi kendi kendime yazsam
İlaç atıklarını doğruca eczaneye
-----
0
Beitrag gepostet am 08.01.20, 12:03
@priene
Nr.: 3
Antworten
isabella
Sendemi
-----
0
Beitrag gepostet am 08.01.20, 21:43
@isabella
Nr.: 4
Antworten
-solyanim
slm isabella.
cok faydali bir konuya degindin ellerine saglik,
ilac yazma hususunda insanlar kadar doktorlarda hatali,adeta hastalari baslarindan atmak icin gerekli gereksiz ilac yaziyorlar,
almanyada aynisi ama ,türkiyede eskiden basi agriyana bile antibiotik yaziyorlardi,son zamanlarda halk ve doktorlar bilinclendi artik her önüne gelene antibiotik yazmiyorlar.birde hemen her basim agridi diyene serum takmakdan vaz gecseler daha iyi olacak
-----
SoLyAnIm
0
Beitrag gepostet am 09.01.20, 08:07
@massmavi
Nr.: 5
Antworten
isabella
Güzel yürekli, örnek insan massmavi
Teşekkür ederim bilgilerin için
patates gerçekten işe yarıyor hatta israf olmasın diye baş ağrısı geçtikten sonra o patatesin suyunu sıkıp yüzümüze bir güzel maske yapılabilir
Bende maalesef çokça baş ağrısı çekiyorum patates yerine baş ve işaret parmağın arasındaki boşluğa 10 saniye basıp bırakıyorum, bir kaç kere tekrarlıyorum migren değilse genelde geçiyor
Çöp ayıklama konusuna değindiğin için ayrıca çok sağol
Not: konularımı çekemeyenler arkaya atıyor gerilerde arayın bulun
-----
0
Beitrag gepostet am 09.01.20, 08:10
@-solyanim
Nr.: 6
Antworten
isabella
Aslm solyanım
Evet haklısın iyiki yeni sistem getirildi de antibiyotik yazamıyorlar, serum olayını anlamıyorum zaten onada bir çare bulsalar güzel olur
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!