84 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.12.19, 20:55 Nr.: 1 Antworten

Benim adım Filiz...
Benim adım Filiz , 38 yaşındayım, bir tarla işçisi bir eş, iki çocuk annesiyim aslında ama ben daha fazlasıymışım; bir aşçı, bir gündelikçi, bir biblo, göstermelik bir yapı, cinsel bir obje ve daha aklınıza ne gelirse... ve çokça duyduğunuz eşi tarafından şiddete maruz kalan bir kadın dahayım...çok direndim, çocuklarım için sineye çektim... gün geldi canıma tak etti, yinede pes etmedim.... o gün yine  eşim eve alkollü geldi.. bir takım istekleri oldu, red edince “seni artık beğenmiyorum, çok bakımsızsın” diyerek acımasızca dovdü, başımı defalarca duvara vurduğu için yere yığıldım... o halde beni yatağıma yatırmış, farkında değilim.. tıpkı banada yaptığı gibi kimseyle konuşmamaları için çocuklarımın telefonlarınıda almış... ne kadar orada kaldım bilmiyorum... bir şekilde oğlum teyzesine ulaşmışki bir ara kardeşimi görüp beni kurtarın diye yalvardım... günlerce hastanede bilinçsiz bir şekilde kaldım.. 8 gün sonra menenjit ve omuriliği kırığı yüzünden beyin ölümüm gerçekleşti.. öldüm ama yakınlarımın vesilesiyle  bağışlanan organlarım sayesinde bir kaç kişide yaşamaya devam edeceğim... son bir söz hakkım vardır mutlaka dimi ? “Duruşmamı üstlenecek  olan hakim beyim, bu sefer ne olur ölümüme sebep olan sanığı kravat taktı diye yada alkollüydü şuhûr-u yerinde değildi diyerek ceza indirimine girme olur mu ?” Ve Türkiye... kadın cinayetleri listesine beni de ekle, unutma benim adım Filiz Tekin !!!!
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 15.12.19, 21:24 @isabella Nr.: 2 Antworten

Benim adım Filiz...
Benim bir sözüm vardir ..kendinden zayifa el kaldiran Adam degildir insan degildir..
0

Beitrag gepostet am 16.12.19, 01:05 @isabella Nr.: 3 Antworten

Benim adım Filiz...
korkunc haberler duyuyoruz,,annesini döven evlatlar babasini öldüren evlatlar,,nereye gidiyoruz toplum olarak ???
0

Beitrag gepostet am 16.12.19, 13:17 @okitapmes Nr.: 4 Antworten

Benim adım Filiz...
Hemşom ne güzel bir paylaşım  em büyük görev velilerin bencede mutlaka huzurlu yarınlar için her alanda hayırlı evlatlar yetiştirmek gerek
-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.19, 19:35 @isabella Nr.: 5 Antworten

Benim adım Filiz...
Cok yerinde bir paylaşım. 
Umarım bütün veliler evlatlarını artık daha iyi eğitir ve Kadına, hiçbir Insana,Hayvanlara şiddet uygulanamicani aşılar. 

Zaten şiddet uygulayan sözde adamlar kendi annesi babasindanda bir şekilde şiddet görmüstür. Babası annesini ve ablasini dövmüstür ve kendisini etc.

Toplum olarak hepimize büyük sorumluluk düşüyor. 

-----
Schreibt...
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 08:40 @niveaboy Nr.: 6 Antworten

Benim adım Filiz...
Bir çok neden sayilabilir nivea haklısın ama bana göre hepsi işin bahanesi şiddetin hiç bir mantığı yok bana göre
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 08:43 @halayqueen Nr.: 7 Antworten

Benim adım Filiz...
Bende anlamak isterdim hayalqueen bazı aileler günümüzde bile hala senin namusundan kocan sorumlu, bu evden çıktın ancak cesetin geri gelebilir zihniyetinde maalesef
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 08:45 @nemesis Nr.: 8 Antworten

Benim adım Filiz...
Sadece Türkiye'de olduğunu idda etmiyorum dünyanın bir çok yerinde var hatta bazı ülkelerde kadınların, kız çocukların hüviyeti olmadığı için kayıtta bile olmuyor şiddet haberleri.
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 08:46 @muptelam Nr.: 9 Antworten

Benim adım Filiz...
Mir tut es auch in der Seele weh darüber zu lesen, zu schreiben Vorallem überhaupt über dieses Thema zu sprechen
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 08:48 @maho- Nr.: 10 Antworten

Benim adım Filiz...
Günaydın maho iyiyim teşekkür ederim, sende iyisin umarım ôzlettin kendini
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 09:40 @isabella Nr.: 11 Antworten

Benim adım Filiz...
Haklısın... 
Birkac gün önce haberlerde izledim.. bir kadın (sanırım doktor) trafikte önündeki arabaya korna çaldığı için o arabanın sahibi tarafından yol ortasında dövüldü. 
Sinirden ne söylediğimi burda paylaşamam. 

En önemli noktayi ilk başta söyledin... şiddetin bahanesi olamaz. 

Acaba istatistikler varmı kadina siddet sayi olarak nasil gelışti.. bir araştirim ben

-----
Schreibt...
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 14:25 @niveaboy Nr.: 12 Antworten

Benim adım Filiz...
2012 yılında 210, 2013 yılında 237, 2014 yılında 294, 2015 yılında 303, 2016 yılında 328, 2017 yılında 409, 2018 yılında 440 . Kasım 2019 verilerene göre 390 kadın cinayeti mevcut ve 324 gün içersinde kayıtta olan 532 kadın fiziksel şiddet gördü, 833 bin kadın çalışan, erkek şiddetine maruz kaldı., 57 bin kadın da hane içi şiddet nedeniyle işine gidemedi. İstatistiklere  göre bir çok kadının neden öldürüldüğü  bile  bilinmezken en çoğu ateşli silah ile öldürüldüğü tespit edildi, bu durumda bu millet nasıl silaha ulaşır, kimlerin ruhsatı var diye de bakmak lazım, oyuncak gibi nasıl olurda bu caniler kolayca silah alabiliyor 
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 14:27 @nemesis Nr.: 13 Antworten

Benim adım Filiz...
Biliyorum tabiki öyle demek istemediğini şimdi biri çıkar Türkiye'yi kötülüyorsun der diye dedim
-----
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 15:52 @isabella Nr.: 14 Antworten

Benim adım Filiz...
güzel ve klasik bir konu...
Sorun toplumsal mi siyasalmi nasil nitelendirilir bilmem ama gittikce yükselen bir grafik ciziyor.
Ayrica cok önemli bir sorun,zira hicbir toplum kadinsiz kalkinamaz.
Egitimsiz bir toplumda alinan önlemler hicbir ise yaramiyor,gerci heryerde var ama bizde cok
Bircok nedenleri var,önce teshis sonra tedavi gerekir diye düsünüyorum.Bagirip sesini duyurmayla cözüm olmuyor.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 20.12.19, 18:44 @macks Nr.: 15 Antworten

Benim adım Filiz...
türklük sizler icin kelime anlamindan öteye gitmez bizler icin davranisdir,durusdur..sen suan neyi nasil savundugunu dahi bilmiyorsun zit kavramlari bile bir araya getirmeye calisiyorsun buda bilginin olmadigini net gösteriyor...
0

Beitrag gepostet am 21.12.19, 08:27 @babey Nr.: 16 Antworten

Benim adım Filiz...
Haklısın babey usta siyasal olarak görmemek lazım aslında çünkü sadece belirli kanunlara ihtiyaç olmasına rağmen sorun toplumsal. İlk önce insanların algısı değişmeli bence. Aileler yada kadın, erkek hiç farketmez yanlışları, davranışları göz önüne sunsa bir çok şey değişir. Mesela kendi çocuğumuza, yeğenimize, etrafımızda yetişen herhangi bir çocuğa, kişiye  şiddetin yanlış olduğunu aşılasak nasıl olur? Ben burada ancak vicdanlara bir ses olsun diye bu konuları açabiliyorum etrafa bakmak herkesin kendi elinde
-----
0

Beitrag gepostet am 21.12.19, 08:28 @macks Nr.: 17 Antworten

Benim adım Filiz...
Neyseki  siz hariç  insanlar hangi amaçla konu açtığımı biliyor ve de anlıyor, siz zırvalamaya devam edin çünkü algı sorununuz olduğunu düşünüyorum.Türkiye cumhuriyetini eleştirmen siyasi mensuplarını ve de sistemi eleştiriyorum bu da TC nin anayasasının bana sunduğu bir haktır ! Bunu yaparken sizin gibi hakaret de etmiyorum bu yüzden istediğiniz  kadarda yazın,  ben sizi es geçmeye devam ederim sorun değil. Konuyu ben açtığım içinde belirtmek istiyorum konu siyaset değil kültür ve toplum kategorisinde KADINA ŞİDDET!!!! mutlu bir ömür diliyorum 
-----
0

Beitrag gepostet am 22.12.19, 18:14 @isabella Nr.: 18 Antworten

Benim adım Filiz...
Cok acı.. öncelikle tskler istatistikleri paylaştığın icin.. die dunkle Ziffer ist höchstwahrscheinlich größer... silaha ulaşmak kolay görünüyor...ben şahsen söylicek bişey bulamıyorum.. yazıklar olsun şiddet uygulayana
-----
Schreibt...
0

Beitrag gepostet am 22.12.19, 19:07 @isabella Nr.: 19 Antworten

Benim adım Filiz...
söylencek söz birakmamis ...yazinin altina kocaman imzami(kenzoooooooo) atiyorumm.duyarli paylasimindan dolayi seni kocaman alkisliorumund lass dich net von  PARASITEN ärgern
0

Beitrag gepostet am 22.12.19, 19:11 @kenzo-1905 Nr.: 20 Antworten

Benim adım Filiz...
Danke kenzo.. nein mache ich nicht für so ein gesocks ist mir meine Zeit zu schade
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Benim adım Filiz...