108 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.10.19, 13:49 Nr.: 1 Antworten

Diyetteyim, diyabetim, sağlıklı besleniyorum diyenler için ...
Daha önce doğala özdeşi paylaştım, Bugün yine bir katkı maddesini ele alayım dedim  buyurun tanıyalım .... Aspartam, piyasadaki en popüler tatlandırıcıdır. Binlerce farklı gıda ve içeceklerde bulunuyor. Şekerden 200 kat daha tatlı olduğu için, Şeker yerine aspartam kullanılmasıyla gıdalardaki kalori miktarı büyük ölçüde azaltabilmekte ve bazı ürünlerde tamamen ortadan kaldırabilmektedir. (mesela Zero). Yaygın olarak hazır yiyecek ve içeceklerde, diyet olarak etiketlenmiş ürünlerde bulunuyor. Tabiki bununla sınırlı değil, bir çok şekersiz diye satılan sakızlar, reçeller, kahvaltı gevrekleri, süt ünleri, hazır soğuk çaylar, kahveler, diş macunları vs. içerisindede bulunuyor. Özellikle diyabet hastaları çoğu zaman bu tür ürünleri tercih ediyor ama ekstradan kullandıkları ilaçlarında içerisinde bulunan aspartam değişik hastalıklara da yol açabiliyor. Alerjilerden prematüre doğumlara, karaciğer hasarından kansere, sinir sisteminde tahribata hatta hücre ölümüne yol açabiliyor. İnsan vücudu belli miktarda tolere ediyor, ancak günde ne kadar tüketiliyor  muamma, çünkü ürünlerin içerisinde ne kadar aspartamın kullanıldığı yazılmıyor. Bir çok şirket Maliyeti sofra şekerinden çok daha düşük olduğundan çokça kullanıp insan sağlığını tehlikeye sokuyor. Bu nedenle siz, siz olun ambalajlara dikkat edin ve az yada hiç tüketmeyin, tatlı ihtiyacınızı düzgün dengeleyin. Sevdikleriniz ile birlikle sağlıklı yarınlar diliyorum... 
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 24.10.19, 19:48 @isabella Nr.: 2 Antworten

tatli ihtiyacimi ben cok güzel dengeleyebiliyorum.....birsey yemeden hem de   

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 25.10.19, 13:16 @facelook Nr.: 3 Antworten

Yani ne gerek var huş şekeri gibi adamsın
-----
0

Beitrag gepostet am 25.10.19, 13:21 @massmavi Nr.: 4 Antworten

Ah massmavi ne güzel olurdu herşeyimizi kendimiz eksek biçsek  korkutmuş gibi olmayayım proteini metabolizma ya çeviremeyen hastalar dışında, Sağlık kuruluşlar aspartamın sağlığa yönelik günde 40mg/ kg ağırlığımıza göre  tolere edilebilir kanaatindeler, ancak ambalajlarda çok içeriği belli olmuyor bu yüzden (E 951) hatta bütün E sayılara dikkat çekmek istedim. Birde yani sentetik birşey ne kadar sağlıklı olabilir ki ?şüpheciyim. Araştırmalar sonucu şöyle birşey de var insanlar kalori hesabi yaparken bu gibi katkılar yüzünden daha çabuk acıkıp daha çok besin tüketiyorlar, saçmalık resmen. Kısacası herşeyin özü en güzeli  
-----
0

Beitrag gepostet am 25.10.19, 13:23 @priene Nr.: 5 Antworten

Cano ya ne güzel destekliyorsun herşeye hayır   zero olmasa bağri diyon ama o hepten aspartam  günde 4 litre içmezsen sorun olmuyormuş diyorlar
-----
0

Beitrag gepostet am 25.10.19, 21:47 @kenanhh Nr.: 6 Antworten

demek öyle ..çözüm basit Whiskey yerine Methanol iç hem benden kurtul hemde mışıl mışıl uyu  

-----
0

Beitrag gepostet am 26.10.19, 07:42 @priene Nr.: 7 Antworten

Gözün bayram etti demekki  çok duydun aslında cevabı ama bu konuda gerçekten ABD nın oyunu diyeceğim
-----
0

Beitrag gepostet am 26.10.19, 07:45 @oktober- Nr.: 8 Antworten

Sen yeterki bilgi iste Gani Gani  
Yaşlanıyorsun, büyük ihtimal miyop oldun bir doktora git  

-----
0

Beitrag gepostet am 26.10.19, 07:48 @massmavi Nr.: 9 Antworten

Bence nefsine hakim olamamaktan geliyor o verilen kiloların tekrar geri alınması..
-----
0

Beitrag gepostet am 26.10.19, 13:14 @isabella Nr.: 10 Antworten

heyatimda diyet yapmamisim ne varsa yiyom lahmacunlari börekleri dolmalari ne varsa götürüyom lup lup yiyom 
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 28.10.19, 13:24 @oktober- Nr.: 11 Antworten

Oyy geçmiş olsun göz kuruluğu fena  nemlendirici damla verdiyse kullanmakta fayda var eee öyle hemencik de düzelmez biraz sık dişini bol bol havuç kütlet balık felan ye hem saksıya da iyi gelir  
-----
0

Beitrag gepostet am 28.10.19, 14:19 @priene Nr.: 12 Antworten

Halis mulis zeytin yag iyi gelir bilader Gecmis olsun
0

Beitrag gepostet am 28.10.19, 14:25 @isabella Nr.: 13 Antworten

Mükemmel bir diyet diye bir şey yoktur ve hiç bir zaman var olmayacaktır. Diyetler kişiden kişiye değişen ve hastalıklara göre alınan besinlerin çeşidi ve miktarı ile ilgilidir. Bununla birlikte, çeşitli farklı yiyecekler ve kontrol edici porsiyon boyutları dahil olmak üzere, sağlıklı bir diyet için anahtardır diyebiliriz. Ayrıca, bulabileceğiniz en kaliteli besinleri sunan yemeği seçtiğinizden emin olmalısınız.
0

Beitrag gepostet am 29.10.19, 13:27 @1malik Nr.: 14 Antworten

Bilemiyorum sadece çevremde diyet konusunda tecrübeleri dinliyorum  
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Diyetteyim, diyabetim, sağlıklı besleni...