Yere tükürme!
Kars Belediyesi’nin, Başkan Murtaza Karaçanta’nın talimatıyla Kadın Dostu Kent anketi çalışmasında kadınların en çok isteğinin yere tükürülmemesi olduğu görüldü.
Belediye, yete tükürülmemesi için harekete geçti. Bunun için atılan ilk adım broşür dağıtımı oldu. “Yere Tükürme!!!” sloganıyla hazırlanan afişlerin vatandaşlara dağıtımına başlandı. “Yere tükürmek ailene, hemşehrine, vatandaşına, insanlığa karşı bir cinayettir” vurgusunun da yapıldığı afişlerde, “Çevre hepimizin ortak yaşam alanıdır” ifadesiyle çevre temizliğinin insan sağlığına olumlu katkısı vurgulandı. “Yere tükürmemek medeniyettir” vurgusuyla da dikkatler tamamen bu noktaya çekildi.
Kars belediyesini bu calismasindan dolayi tebrik ediyorum.
slm babey
gercekten bende anlamiyom bizim millet yere niye tükürüyor
yere tükürmek nedir yaa bir ihtiyacmidir ?
yani anlamiyomki bana bunu biri aciklasin
bir kisi niye yere tüküriyor gereksiz davranis yere tükürmenin hic bir faydasi yokki yeri cevreye igrenc görünmekden baska bisey degil bence
bizim evin dairesinde katda bir genc tüküriyordu annem kovayla suyla yer paspasini uzatana kadar tükürdügün gibi simdi yerleride paspasla demisti ondan beri kat apartman merdivenleri temiz sükür bazen insanalari yüzlestirmek lazim bence hatalari anlasinlar diye yoksa anliyan yok
aileden gelen biseyde degil aslinda cünkü hic bir anne evladini öyle yere tükür oglum diye yetistirmez ama yetistirdigi evladida az takip ederse belki annelik vazifesini yerine getirip oglum yaptigin dogru degil ayip yapilmaz dese belki bu tür kisiler azalir. konu icin tsk tüm tükürmiyenlere güzel bi aksam olsun tükürenlerinde tükürük bezleri kurusun diyorum
cocugum olaydi ve o cocuk böyle bisey gözümün önünde yapsa yandi nasil yaptiriyordu vartolu dizide tükürdügün gibi yala simdi diyorduya aynen onun misali uygulama yapardim kesin cok igrenc cünkü
rica hep böyle güzel konulara severek katiliyorum devami gelsin tsk
bende diyomki hic bir anne veya hicbir baba oglum yere tükür icinde kalmasin demezki bu gencler arkdaslarindan gördügünü yapiyor aliskanlik hale geliyor tabi anne baba görünce hayir yapma diye cekiscek ama anne babanin yaninda yapan yokki.