109 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.09.19, 13:07 Nr.: 1 Antworten

Yere tükürme
Bildiginiz gibi,bizim toplumda cok yaygin bir hastalik bu yere tükürme olayi.
Ben hastalik diye tarif ettim ama isterseniz cahillik deyin isterseniz görgüsüzlük ..
Ancak bunun egitimini vermek gerek,ilk görev elbette ailelerin olacaktir.
Onlarca hastaligin yayilmasina neden olacagi gibi igrenc bir görüntü veriyor desem bana katilirsiniz heralde...
Avrupa ülkelerinin tümünde cezasi oldugu halde bu hastaligin önüne gecilemiyor maalesef.
Bunu önlemenin tek yolu egitim,ceza bir yere kadar.
Elbette bir cok toplumsal sorunlar var,oooo ona gelene kadar diyecek arkadaslar cikabilir ama buda önemli bir toplumsal sorun diye düsünüyorum.
Kisacasi yere tükürenin yüzüne tüküresim geliyor

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 25.09.19, 14:00 @babey Nr.: 2 Antworten

Yere tükürme
Çok haklısın babey usta  gerçekten toplumsal bir sorun. İğrençliğin yanı sıra çevre kirliliği olarak görüyorum, çünkü o tükürük bazen salgın hastalıklara yol açabiliyor.  Mikrobi yaratıklar lütfen sokağa yaymasınlar mikroplarını  
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 25.09.19, 23:17 @isabella Nr.: 3 Antworten

Yere tükürme
Aynen isabella,sorun egitimle cözülecek diye düsünüyorum,önce aileler sonra okul,hatta ders olarak okutulmali desem abartmis olurmuyum bilmiyorum zira cok eskiden beri var ve hala devam ediyor maalesef.
-----
0

Beitrag gepostet am 25.09.19, 23:19 @babey Nr.: 4 Antworten

Yere tükürme
O yere tükürenleri görünce bende onlarin suratlarina kusasim geliyor o an...
-----
Eywallah kelimesini seviyorum...gelenede yakisiyor gidenede.
0

Beitrag gepostet am 25.09.19, 23:32 @mezig-ffm Nr.: 5 Antworten

Yere tükürme
Gecen hafta yere tüküren iki asyali gördüm,zannedersem vietnamliydilar,ikaz etmeyi düsündüm ama midem o kadar fena olduki edemedim.Gercekten cok igrenc oluyor.
Bundan sonra asya restorantlarinda yemek yiyemem heralde.
Bu olay daha cok uygarliktan nasibini alamamis toplumlarda oluyor.
Keske bizde de olmasa ama oluyor maalesef.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 00:03 @babey Nr.: 6 Antworten

Yere tükürme

Yere tükürme!

Kars Belediyesi’nin, Başkan Murtaza Karaçanta’nın talimatıyla Kadın Dostu Kent anketi çalışmasında kadınların en çok isteğinin yere tükürülmemesi olduğu görüldü.

Belediye, yete tükürülmemesi için harekete geçti. Bunun için atılan ilk adım broşür dağıtımı oldu. “Yere Tükürme!!!” sloganıyla hazırlanan afişlerin vatandaşlara dağıtımına başlandı. “Yere tükürmek ailene, hemşehrine, vatandaşına, insanlığa karşı bir cinayettir” vurgusunun da yapıldığı afişlerde, “Çevre hepimizin ortak yaşam alanıdır” ifadesiyle çevre temizliğinin insan sağlığına olumlu katkısı vurgulandı. “Yere tükürmemek medeniyettir” vurgusuyla da dikkatler tamamen bu noktaya çekildi.

Kars belediyesini bu calismasindan dolayi tebrik ediyorum.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 00:21 @babey Nr.: 7 Antworten

Yere tükürme
Lamanin sehirde yasayan bir versiyonunda
görünen kronik bir hastalik demis biri

-----
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 13:37 @babey Nr.: 8 Antworten

Yere tükürme
Velilerin katkısı elbette çokça olur ama bir çoğunun kendisinde bazı görgü kuralları noksan olduğunu düşünüyorum, mesela sadece bir futbol maçı izlerken bile kaç oyuncu sahaya kötü örnek olup tükürdüğünü görüyoruz. Bu yüzden kreşte, okulda da sosyal bir bölüm olmasını isterdim. Görgü kuralları ve özellikle kadına şiddetin yanlışlığını eğitmeleri gerek 
-----
0

Beitrag gepostet am 26.09.19, 23:37 @isabella Nr.: 9 Antworten

Yere tükürme
Ilginc bir arastirma basketbol oyuncularinin %90,i üniversite mezunu,futbolcularin ise %20,yi gecmiyor...Ben basket maclarinda yere tüküren hic görmedim ama futbol maclarinda cok gördüm.
Meselenin egitim ve görgü oldugunu buradan anliyoruz zaten.
Aynen katiliyorum kadina siddetten tut cocuk istismarina kadar o kadar cok toplumsal sorun varki.

-----
0

Beitrag gepostet am 27.09.19, 19:22 @babey Nr.: 10 Antworten

Yere tükürme

slm babey

gercekten bende anlamiyom bizim millet yere niye tükürüyor

yere tükürmek nedir yaa bir ihtiyacmidir ?

yani anlamiyomki bana bunu  biri aciklasin

bir kisi niye yere tüküriyor gereksiz davranis yere tükürmenin hic bir faydasi yokki yeri cevreye igrenc görünmekden baska bisey degil bence

bizim evin dairesinde katda bir genc tüküriyordu annem kovayla suyla yer paspasini uzatana kadar tükürdügün gibi simdi yerleride paspasla demisti ondan beri kat apartman merdivenleri temiz sükür bazen insanalari yüzlestirmek lazim bence hatalari anlasinlar diye yoksa anliyan yok

aileden gelen biseyde degil aslinda cünkü hic bir anne evladini öyle yere tükür oglum diye yetistirmez ama yetistirdigi evladida az takip ederse belki annelik vazifesini yerine getirip oglum yaptigin dogru degil ayip yapilmaz dese belki bu tür kisiler azalir. konu icin tsk tüm tükürmiyenlere güzel bi aksam olsun tükürenlerinde tükürük bezleri kurusun diyorum

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 27.09.19, 19:35 @sushi Nr.: 11 Antworten

Yere tükürme
Selam sushi...
Aile büyükleri özellikle anne baba nasihati iyidir,güzeldir de örnek olma durumu daha önemlidir.
Yere tükürmeyi aliskanlik haline getiren bir baba ogluna ne kadar nasihat verebilir ki?
Yani vorbild(örnek) olmak gerek diye düsünüyorum.
Kisi niye yere tükürür??? Bunun mantikli bir aciklamasi yok bence,eger o an icin zaruri bir ihtiyac dogmussa eline bir mendil alir mendile tükürür,zanedersem isin kolayina kaciyorlar.
Resmen cevre kirliligi... Ben daha cok öyle kisilerin etrafima mikrop saciyorum diye düsünüp düsünmediklerini merak ediyorum
Konuya gösterdigin duyarliligin icin tesekkür ederim,sana da güzel bir aksam olsun.

-----
0

Beitrag gepostet am 27.09.19, 21:12 @babey Nr.: 12 Antworten

Yere tükürme

cocugum olaydi ve o cocuk böyle bisey gözümün önünde yapsa yandi nasil yaptiriyordu vartolu dizide tükürdügün gibi yala simdi diyorduya aynen onun misali uygulama yapardim kesin cok igrenc cünkü

rica hep böyle güzel konulara severek katiliyorum devami gelsin tsk

-----
0

Beitrag gepostet am 27.09.19, 22:37 @babey Nr.: 13 Antworten

Yere tükürme
slm.
ulu orta yere tükürenler kim olursa olsun hangi milletten olurlarsa olsunlar cagin insanligin yüz karalaridirlar,% 99 aile egitimiden kaynanklanan bir durum oldugunu düsünüyorum.

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 08:13 @-solyanim Nr.: 14 Antworten

Yere tükürme
Aynen öyledir solyanim arkadas.
Teshis önemlidir,tedaviye gecebiliriz care üretmek gerekiyor.
Yakin veya uzak bizden sonrakilere örnek olabiliyorsak ne mutlu bize.

-----
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 08:19 @zamir Nr.: 15 Antworten

Yere tükürme
Zemin uygun degil seni bu cümleden yakaladim zamir arkadasim
Zemin uygun olursa neden olmasin degilmi?
Toprak veya cim sahada olur diyelim hali sahada olmazmi dersin,saka yapiyorum elbette.
Futbolu bende cok severim.Yere tüküren futbolcular olmasa daha cok sevecegim ama.
Bu arada laf aramizda arastirmalara göre yere en fazla tüküren futbolcular,galatasarayi necati ve fenerli tuncaymis

-----
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 08:23 @sushi Nr.: 16 Antworten

Yere tükürme
Görürsek tamam da sushi görmessek ne olacak??
Bence daha köklü bir care bulmaliyiz,cezadan cok egitim dedigim bu iste.

-----
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 10:39 @zamir Nr.: 17 Antworten

Yere tükürme
Aferin sana mikroplarını ortalığa saçmıyorsun
-----
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 10:41 @babey Nr.: 18 Antworten

Yere tükürme

bende diyomki hic bir anne veya hicbir baba oglum yere tükür icinde kalmasin demezki  bu gencler arkdaslarindan gördügünü yapiyor aliskanlik hale geliyor tabi anne baba görünce hayir yapma diye cekiscek ama anne babanin yaninda yapan yokki.

-----
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 11:05 @babey Nr.: 19 Antworten

Yere tükürme
Babey usta bu konuyu baya sevdim biraz araştırmaya başladım bilesin  ilk gözüme ilişen hocalara sorulanlar oldu. İsmini hatırlayamadım şimdi ama biri soruyor " hocam yere tükürmek caizmi? Hoca : " kıbleye doğru tükürmezsen bir sakıncası yoktur caizdir " diyor 
Şimdi benim biraz aklım karıştı temizlik imandan geliyorsa neden yere tükürmenin bir salgına yol açıldığını bilmiyorlar ?  

-----
0

Beitrag gepostet am 28.09.19, 11:37 @isabella Nr.: 20 Antworten

Yere tükürme
Isabella...
Hoca bilmedigi soruya bilmiyorum demezki, sacma da olsa bir cevap vermek zorunda hisseder kendini nedense artik
Elbette temizlik imandan pislik limandan gelir ancak bunu anlamak ve dogru anlatmak gerek.
Neden salgina yol actigini biliyorlar ama hersey yani iyi ve kötü hersey allahtan gelir düsüncesinin verdigi tembellik diyelim gitsin
Yanlis anlasilmasin tüm hocalar degil bazi hocalar

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Yere tükürme