108 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.08.19, 09:57 Nr.: 1 Antworten

Emine Bulut...
Ah Emine ah, yine hatırlattın ölümü bizlere... çok gençtin.. daha 10 yaşındaki meleğinin saçlarını tarayıp, anne keklerin ile ona sonsuz mutluluğu tattıracaktın.. hak etmedin sen ölümü, boşandın diye namussuz olmadın... kendi ayaklarının  üstünde durup,evladının İstikbal’i için mücadele edecektin.. olmadı..!!!vahşice boğazına saplanan bıçak darbeleri ile boynundan vücuduna oluk gibi boşalan kanlar içinde, son nefesi öncesinde “ölmek istemiyorum” diye yalvardın.. çaresizce, istemediğin halde, son çırpınışlarına şahit olan kızının önünde  “ANNE ÖLMENİ İSTEMİYORUM” sözleriyle yumdun gözlerini... bu vahşeti unutma Türkiye!!!!
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 24.08.19, 10:28 @isabella Nr.: 2 Antworten

Emine Bulut...
Artik buna Son diyoruz ama Son bulmuyo .. Boyle zihniyetler Boyle kara cahil insanlar oldugu surece degismicek !!!
cezalar caydiri olmadigi surece bu degismicek!!!
daha kac can kac ailenin kac cocugun cani yanicak !!! orda bir insan oglu yardim etseydi belki suan kadin yasicakti ama yok insanlikda kalmamis.... yaziklar olsun bize !!!

-----
Incinse de .. incitme ...
0

Beitrag gepostet am 24.08.19, 11:50 @isabella Nr.: 3 Antworten

Emine Bulut...

Sözün bittigi yerdeyim.

Artik kadina siddete son verilsin!! O kadar üzüldüm ve etkilendimki, benimde on yasinda bir kiz evladim var. Kadini korumaya yönelik yasalar cikmasina ragmen bu gaddarlik sona ermiyor.

Daha caydirici yasalar uygulanmali belkide dünyanin hic bir yerinde olmayan agir cezalar verilmeli bu tür canilere.

0

Beitrag gepostet am 24.08.19, 14:12 @isabella Nr.: 4 Antworten

Emine Bulut...
Birini hazmedemezken ardı sırası geliyor,  bugünde Gaziantep de yeni Doğum yapmış bir annenin, hastane odasında öğretmen eşi tarafından bıçaklandığını okudum.. böyle gitmemeli kanun, yasa, eğitim şart!! Cinsiyet ayrımcılığına son !!!
-----
0

Beitrag gepostet am 24.08.19, 19:21 @isabella Nr.: 5 Antworten

Emine Bulut...
Yıllardır caydırıcı kanunlar çıksın diye bekliyoruz zaten. 2015 yılında özgecan davasından sonra da çok sözler verildi, toplantılar yapıldı ama bir sonuç göremedik. Şöyle bakıyorum onca seçimler için yapılan çalışmalar, mal, mülk hesapları, Meclis koltukları, Saray temizliği vs vs için onca çaba verilirken kadına yönelik şiddet, cinayetleri, çocuk istismarı için tık Yok. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı! TÜİK’e göre 2018 yılında 440 kadın eski eşi-sevgilisi, kocası yada ailesi tarafından öldürüldü. Daha kaç canın yanması gerekiyor ? 
-----
0

Beitrag gepostet am 24.08.19, 22:39 @isabella Nr.: 6 Antworten

Emine Bulut...
allah rahmet eylesin bu kardesimize nurlar icinde yatsin,
türkiyede kadin konusunda sözün bittigi yerdeyiz,ülkemiz bu görüntüyü hic hak etmiyor,elimizden birseyde gelmiyor,kadin katliami konusunda internet ortaminda bu gün en az 3x haber okudum,allah kadinlarimizin yardimcisi olsun.

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 25.08.19, 13:55 @isabella Nr.: 7 Antworten

Emine Bulut...
Sessiz kalmayıp “ dur” diyebilmekten çekinmediğiniz için hepimize teşekkür ediyorum. Çok paylaşım yaptım bu konular ile ilgili ve de tabiki elimden geldiğince devam edeceğim. Hükümete garezim olduğu için değil insanca fikrimi söyleyip hala gözü kör olanların uykusundan uyandırmak için. Çok fazla can alındı, çok fazla erkek hegemonyasına izin verildi, din üzerinden çarpıtmalar yapılıp, insan hakları sömürüldü.. daha kaç belge gerekli bilmiyorum ama sorgulamaktan korkup, sözüm ona fetvaları bir gözden geçirin, bir kaç örnek: “ Nikâh" tanımlamasında bulûğ çağına erişmiş kişilerin evlenmesi  mümkün”, “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil”, “babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur”, "dinimiz yoldan çıkmış, çevresine zararlı hale gelmiş nefislerin ıslahı için ilaç ve tedavi hükmünde dayakla cezalandırmayı meşru görmektedir. tabii ki usulüne göre ve hukukuna riayet etmek şartıyla. işin aslı: dayak iki türlüdür. biri zulüm, diğeri lazımdır” vs vs ben daha ne diyeyim.. devlettir,  diyanettir, doğru söyler diye bir kural Yok !!!  
-----
0

Beitrag gepostet am 27.08.19, 15:11 @isabella Nr.: 8 Antworten

Emine Bulut...
Derhal idam yasasini onaylayip bunu sislesinler.asmak kurtulus bölelerine.cezasini aci cekerek ölmeli hadda gebermeli.
-----
Eywallah kelimesini seviyorum...gelenede yakisiyor gidenede.
0

Beitrag gepostet am 27.08.19, 19:22 @isabella Nr.: 9 Antworten

Emine Bulut...
Emine Bulut'u 10 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde vahşice öldüren Fedai Varan güvenlik gerekçesi ile Bolu'ya nakledildi. Uykuya devam 
-----
0

Beitrag gepostet am 27.08.19, 22:17 @isabella Nr.: 10 Antworten

Emine Bulut...
gercekten cok üzücü bir hadise daha yasandi,olayda ölen aslinda 3 insan vardi..bu tür olaylarin azalmasi icin cezalari bir milyon yilda yapsan sonuc degismez cünkü bu cinayetleri isleyen az ceza cok ceza yiyecem diyerek islemiyor zaten ceza kanundaki kasten adam öldürmenin cezasi bellidir oldukcada agirdir... türkiyenin  en cok yatirim yapilan gelistirilen bölümü yeni ceza evleri yapmak )))...bu olaylari türkiye daha cok yasar cünkü kültürümüz buna cok elverisli,,aile yapisi erkek kiz cocouklarini yetistirme namus kelimesini sadece kadina yükleme,erkeklerin kadina bakisi kadinlarin toplumdaki yeri ,,dinimizdeki yeri,,,her bir konu üzerinde kendimizi degistirmeden malesef bu olaylar daha cok yasanacak,,kökten bir beyin reformu yasamadan bu olaylar son bulmaz eski nesil kafalar bir yok olacak yeni nesilide yetistirirken hala bu zihniyette yetistirsek ne desek ne yapsak sonuc degismiyecek..
0

Beitrag gepostet am 27.08.19, 22:21 @xanax Nr.: 11 Antworten

Emine Bulut...
slm din üzerinden gercek den kadinlar cok büyük baski altina aliniyor,,hayatlari nerdeyse bitiriliyor,,düsün suudi arabistanda bir kadin yaninda bir erkek olmadan disari cikamaz,,özgürlügünün nasil kisitlandigini buyurun siz görün...din adamlarina bence hic kizma cünkü bizler ilk basta tepki veriyoruz haydi ordan dinimizde bu yokdur diyoruz sahte hoca sapik hoca diyoruz,,,ama arajtirinca görüyoruzki hocalarin söyledigi hersey var olan seyler,,aci gercekler..
0

Beitrag gepostet am 28.08.19, 11:09 @isabella Nr.: 12 Antworten

Emine Bulut...
Kafam bozuk bu konuda iyilik suistimal ediliyor, dini geçtim kültürümüze hiç yakışmayan hareketler görüyorum ...
-----
0

Beitrag gepostet am 28.08.19, 12:50 @isabella Nr.: 13 Antworten

Emine Bulut...
Bu toplum çocukların arasındaki ayrımı kaldırmadıkça bu bitmiyecek.ne söylenecek söz,ne yazacak kelime bulamıyo insan
0

Beitrag gepostet am 29.08.19, 06:47 @maho- Nr.: 14 Antworten

Emine Bulut...
Dış güçlerin kadın cinayetlerinde pek ilgisi olduğunu sanmıyorum, buna kanan var mı daha ?  Daha önceki dönemlerde de oluyordu ama şimdiki teknoloji ilerledi eskiler cahildi karşılaştırılmasına hiç de uygun değil. Nereden bakılırsa bir yılda 440 ölüm ne demek ? Bu potansiyel nerden geliyor ? Diyanete de, hümümete de kızgınım. Bir yandan kadına karşı omca demeçler veriliyor bir yandan da medya ve insanlar ayaklanınca kınılıyor benim açımdan ikiyüzlülüğün daniskası. 
“ ölmek istemiyoruz” diye sokağa dökülen kadınların seslerini duymak yerine biber gazi ile karşılık verenleri kınıyorum! 

-----
0

Beitrag gepostet am 29.08.19, 13:00 @isabella Nr.: 15 Antworten

Emine Bulut...

bu vahseti hepimiz ictenlikle kiniyoruz,sunada eminim bu ne ilk nede son olacak...

bence sorun kanun polis degil,,,

malesef turkiyede insanlik olmus...insani degerler kalmamis ne merhamet ne insanlik nede ALLAH korkusu kalmis.

Insanlarimiz madde bagimlisi yapildi,maddeyi alan gozu dunyayi gormuyor her vahseti yapabiliyor.

probelmi cikan yerde bitirmek lazim.

hirsizlik, miletin malina canina goz diken,cani ruhlu toplum olmusuz malesef.

Avrupada yasiyoruz iyi kotu herkesin isi gucu var,mala kiyma ihtiyaci yok ,kimse ac degil.

isi gucu olmiyan bir toplum,hirsizlikta yapar canda kiyar.

temeli bozuk olan bir toplum ne polis ne kanun nede ordu bas edebilir.

oturup adam akili ,insanlara alternativ gecim kaynagi,daha iyi egitim,maddi ve sorunlu aile toplmuna piskolojik destek vererek toplumu yasanir bir hale getirmek lazim.

(bir ulkeyi bir aileye benzetiyorum,baba anne sorunlu ise,cocuklarida sorunlu olur)

kisacasi hepmiz kendimizi duzeltmeliyiz,maddi ve manevi.köylusunden ta devletin basindaki insana kadar.

Yücce Rabbim vatanimizi miletimizi dinimizi,aklimizi fikrimizi korusun.Tekrardan uyanmayi nasip eylesin insAllah...

0

Beitrag gepostet am 29.08.19, 13:03 @frankfurterr Nr.: 16 Antworten

Emine Bulut...
Amin inşallah.. çok net bir şekilde anlatmışsın frankfurterr sanada teşekkürler
-----
0

Beitrag gepostet am 29.08.19, 17:33 @priene Nr.: 17 Antworten

Emine Bulut...
En iyi kanun baglasinlar carsinin orta göbegine cezasini kadinlar versin birdahakine ipret olur.
0

Beitrag gepostet am 31.08.19, 07:48 @isabella Nr.: 18 Antworten

Emine Bulut...
bir cocugun gözün önunde birini öldürmek ne kadar aci bisi kim bilir o cocuk ne hale gelmistir allah o cocuga yardimci olsun buyle soysuz serefsizleri kavatlari alacan eline evire cevire iyicen dayak atacan yo öyle degil götürecen ormana derisini soycan lesinide kedi köpeklere atacan
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 22.10.19, 13:17 @isabella Nr.: 19 Antworten

Emine Bulut...
Kırıkkale de eski eşi Emine Bulut'u, 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü için tutuklu yargılanan Fedai Varan, savcının "ağırlıştırılmış müebbet" istemine rağmen "müebbet hapis cezasına" çarptırıldı. Karar; Fedai Varan'ın en fazla 24 yıl hapis yatacağı anlamına geliyor. Ya da bir af çıkar hemen ortalıkta elini, kolunu sallayarak gezinir... Hani derler ya adaletin kestiği parmak acımaz.. bu durumda adaletsizliğin ezdiği vicdan ömür boyu sızlayacak !!! 
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Emine Bulut...