97 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 02.07.19, 07:08
Nr.: 1
Antworten
isabella
Unutmadık- unutturmayacağız
MADIMAK’I UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ! 2 Temmuz 93'te sözde Cuma namazından çıkan kindar güruh, Pir Sultan Abdal'ı anmak için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toplanan ve büyük çoğunluğu Alevi yazar, şair, ozan, sanatçı ve düşünür olan 33 aydın insan ile 2 otel görevlisini tekbirler eşliğinde Madımak'ta yaktı. Yine bir Cuma günü, yine namaz çıkışı, yine katliam ve yine hedef Aleviler. Tıpkı Çorum, Maraş, Kırıkhan, Gazi ve diğer katliamlarda olduğu gibi. On binlerce gözü dönmüş, sözde dindar ama özde kindar olan sürü emniyet, asker, istihbarat, hükümet, Devlet ve dünyanın gözü önünde Alevilerin kültürel bir etkinliğinde yine katliam yaptı. Saatlerce süren öfkeli, küfürlü ve tekbirli ateşe verme ve insanları diri diri yakma olayına hiç kimsenin müdahale etmemesi, tekbir ile keyifle izlemesi ve çizilen katliam senaryosunun başarıyla bitmesine katkı sağlaması, ülkenin tarihine kara harflerle yazılmıştır. 35 canın diri diri yakılması sonunda zamanın Başbakanı Çiller'in; "Çok şükür, otel dışındaki Halkımız bir zarar görmemiştir" Erdoğan'ın da; "Zaman aşımından dolayı Sivas davası düşmüştür, Vatana - Millete hayırlı olsun!" demesi tarihteki silinmez utanç yerini almıştır. Oysa başta Sivas Alevi katliamı olmak üzere, tüm haksızlık, zulüm ve katliamlarla yüzleşilmedikçe, caniler terfi almak yerine layık oldukları cezaya çarptırılmadıkça Ülke, Millet, demokrasi, adalet, insani ve ahlaki açıdan bir milim bile ilerlememiz hayaldir, imkan dışıdır. Evet, Madımak'ı unutmadık, Unutmayacağız!..
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 11:11
@isabella
Nr.: 2
Antworten
babey
Tekrar böyle bir utanc yasamamak dilegiyle...
Bu tür olaylarin unutulmasi elbette mümkün degildir,mensegi ve kökü neredeyse derhal kurutulmali,bu tür olaylari körükleyecek ne varsa uzak durulmali hatta yasaklanmali.
Yalan yanlis uydurma fetva veren sözüm ona din adamlari hemen iceri atilmali..diye düsünüyorum.
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 15:22
@isabella
Nr.: 3
Antworten
25volkan25
MAdimak unutulmaz unutmamakta lazim. Yani Madimak Katillerini Bakan, Milletvekili, Baskan yapanlar Cehennemin atesinde yansinlar vede Cocuklarindan Torunlarindan ciksin.
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 15:27
@25volkan25
Nr.: 4
Antworten
25volkan25
Ölüm Denizin kiyisinda ANACIGIM
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 15:29
@25volkan25
Nr.: 5
Antworten
25volkan25
Bir gün su dünyadan göcüp gidersem Suanm Sunam
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 15:31
@25volkan25
Nr.: 6
Antworten
25volkan25
Feyzullah Cinar
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 18:51
@isabella
Nr.: 7
Antworten
25volkan25
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 21:37
@isabella
Nr.: 8
Antworten
onur-33
Utanç abidesi madımak...
Insanlık utandı vicdan karardı
Yer gök ağladı...
Söz sustu....
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 22:35
@dilanee
Nr.: 9
Antworten
banker66
Allah rahmet eylesin mekannlari cennet olsun
utanacak yüzleri mi varki utansinlar vicdanlari kararmis utandiracagiz kararmis yüreklerine biz aleviler isik olacagiz insanligimizla yaksalarda yanilsakta
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 22:56
@isabella
Nr.: 10
Antworten
-solyanim
ozanlarimiz aydinlarimiz ,nur icinde yatsinlar
-----
SoLyAnIm
0
Beitrag gepostet am 02.07.19, 23:55
@isabella
Nr.: 11
Antworten
niveaboy
Mord verjährt nicht!!
Ein trauriges, gern heruntergespieltes Kapitel in der Geschichte der Türkei. Schande über die Entscheidungsorgane, die diesen Fall für verjährt erklärt haben.
-----
Schreibt...
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 12:32
@neela
Nr.: 12
Antworten
25volkan25
Bazı örümcek beyinliler diyince bence desteklemiş gibi oluyor. Sen gel bu işe yüzbinle de vede İktşdar desteklemesiyle Cuma günleri agzından salya akıtarak İnsanları öldüren, asan kesen yakan Soysuzlardan bahsediyoruz. Kusura bakma ama yenilşr yutulur şeyler degil bunlar.
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 14:11
@isabella
Nr.: 13
Antworten
isabella
Merhaba arkadaşlar, katkılarınız ve sessiz kalmayışınız için teşekkürler..tekrar böyle olayların tekrarlanmamasını tabiki bende diliyorum ama görüyorunki dinin sadece yaradanın ve kul arasında olduğunu hala kavrayamamışız, çünkü Hala fesatlık içerisinde ayrımcılık yapılıyor maalesef. İnançlar insan içindir ve insan kendine göre değerlendirir, bunu yaparkende özgür iradesini kullanır. Keşke saygı yitirilmesede inançlardan ötürü hor görmesek kişileri, herşeye açık kapı bıraksak ve dini öne sürüp kirtlemessek, kiriletilmesine izin vermesek...
-----
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 20:21
@neela
Nr.: 14
Antworten
25volkan25
Aynen Cuma gününe hemde tam kafasina vuararak, Cuma günü sözde Imam diye gecinen serefsizlerin onbinlerce hayasizi cimcikleyerek, Masum Insanlarin üstüne salarak, yüzlerce masummu masum Insani katlettirmislerdir.
Senin dinin degil bizim Dinimiz, ne senin Babanin neden senin Dedenin mali. Birakin artik su kendinizi Allah yerine koymaya vede Islamin savunulucugunu. Gina geldi artik, sadece senin Zihniyetinden olanlarin elleri kanli vede kalpleri cürümüstür, Yoksa her Cuma namazindan sonra etraftaki namuslu ve serefli Insanlara köpekler gibi saldirmazlar. Sende bu gercekleri gör vede yüzlerce masum Insani katleden Soysuz Muaviye ve Yezidinn tohumlarini savunma. Normal mantikli düsünen bir Insan Cuma namazindan cikanlarin Allahin huzuruna ciktigini vede asiri dinine düskün vede Insan olduklarini zannediyor. Ama bu olan Olaylardaki onbinler hicte öyle düsündügümüz gibi degiller. Kimse kusura bakmasin.
Nasilki Ensarda 45 tane erkek Cocuguna senelerce her gece Tecavüz edildiginde, ben kaersi cikiyorsam, senin gibiler hemen dinimize leke düsmesin diye karsi saldiriya geciyorl
Tecavüzcülerin vede masum Insanlari yakanlarin hic biri Müslüman degildirler. Olsa olsa hayasiz, namussuz vede Allah ile dalga gecen Mahluklardir.
Helede CEm Evi cümbüs evi diyen hayasizlar yokmu?? Düpedüz midem bulaniyor bu Hirsizlari görünce. Kendilerini Allahin Elcisi zannediyorlar.
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 20:34
@neela
Nr.: 15
Antworten
25volkan25
Simdi bu Cuma Namazindan cikip, etrafa salyali kuduz Köpekler gibi saldiranlar sence Tekbir getirerek ne yapiyorlar?? Simdi bunlarda aynen senin deidigin gibi Müslümanlarmi??
Sence burdaki Köpeklerin hangisi Müslüman??
Iste senin Müslümanlarin.
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 20:55
@nemesis
Nr.: 16
Antworten
25volkan25
Arkadas Isabellanin hatirina bana bir sey söylemiyormusmusta musmus. Sadece rahatsizligini bildirmismismis.
Bu Zihniyet elinden gelse Madimak Hotelini Mangal keyfi degilde daha ileri giderek Madimak Alevilerin Mangalda Közde Köftesi diyecek kadar hayasizlar.
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 20:56
@neela
Nr.: 17
Antworten
25volkan25
Bende sana benim rahatsizligimi belirttim. Sana burdaki herkes yanlis yolda oldugunu sayfalarca yazdi. Daha utanmadan kendini vede Cuma günü Namazdan cikipta Insalari yakan Hayvanlari savunmaya calisiyorsun.
Isine gelsede gelmesede o Cuma günleri Camilerden cikipta kuduzlar gibi Insanlara saldiran vede Tekbir geitrerek Insanlari yakanlar Namussuzdur vede asla Allahin Kulu olamazlar.
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 21:12
@neela
Nr.: 18
Antworten
25volkan25
Hart degil asiri sacma vede Kuduz Köpeklerin her zaman Cuma namazindan sonra cikipta , salyalarini akitarak Insanlari yaktigini daha hakli gibi savunmaya calismaktir.
En iyisi yaptigin hatayi anla vede sendede milim Insanlik ve Vicdan varsa, sesisini yikarma . Cünkü gittigin yol yanlis, Insanlik namina serefsiz Godoslari savunma sakin.
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 21:24
@neela
Nr.: 19
Antworten
25volkan25
iyi Asgamlaarrrr
0
Beitrag gepostet am 03.07.19, 21:58
@isabella
Nr.: 20
Antworten
isabella
Yorumların hepsini okudum bir yanlış anlaşılma var kanımca.. nealanin kötü niyetle yazdığını asla düşünmüyorum. Zaten Madımak olayını ilk yorumunda tasvip etmediğini ve şiddete karşı olduğunu belirtmiş. Sanırım o da Cuma ile ilgili yazıları yanlış anlamış olacak ki sert eleştirip, rahatsız olduğunu yazmış üzerine de özürünü dilemiş, uzatıp da kırmayın birbirinizi bence, bazen kelimeler yanıltabilir. Hem bu konuya gelipte iyiki yapılmış diyen birinin alnını karışlarım sıkar o biraz
-----
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!