|
|
|
Haftanın sözü ... |
cehennemde ateş yoktur, her insan kendi ateşini bu dünyadan götürür... ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Aynen dogrudur , dünyada iyilik güzellik yapar düzgün insan gibi yaşayip yaşatirsan ,hertürlü kötülükten uzak durursan iyilik sahibi olursan ,kula kulluk yapmazsan sadece rabbinin buyruklarini tutarsan cehennem ateşini yeryüzünde birakir insanoglu. Haftanin sözü güzel oldu emeginize saglik isabella hanim tebrikler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Ben teşekkür ederim kozalak bey yorumunuz için ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Doğru diyorsun guleyy ispatı Yok ama yinede kötülükten uzak durmaktan zarar gelmez ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Puhahaha bende tam cancan ne ediyor acep diyordum meğerse alev alev yanıyormuş ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Ogrenince is isden gecmis olacak  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Massmavi tamda okmuş beğenmiştim.. çok güzel yazmışsın, eline, kalemine gönlüne sağlık ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
68. Rabbine andolsun ki biz onları (öldükten sonra dirilmeyi inkâr eden kâfirleri) şeytanları ile beraber elbette ve elbette mahşerde toplayacağız. Sonra onları muhakkak cehennemin etrafında dizleri üstü hazır bulunduracağız (ki cennetlikleri görüp hasret çeksinler.)
Ahiret hayatının, cennet ve cehennemin varlığını kabul etmek, iman esaslarından biridir. Ayet ve hadislerde verilen bilgilere göre Allah’ın emri ile bir gün kıyamet kopacak, ölen insan-lar dirilecek, mahşer yerinde toplanacak ve hesaba çekilecekler, neticede müminler cennete kâfirler cehenneme gideceklerdir. Elan mevcut olan cehennem kâfirler, cennet ise muttaki mü-minler için hazırlanmıştır. Cehennem cezalandırma, cennet ise ödüllendirme yeridir. Cennet de cehennem de dünya gibi sonlu değil, sonsuzdur. Kâfirler cehennemde ebedî kalırlar. Ayetlerin beyanına göre kâfirlerin cehennemde mazeretleri kabul edilmez, azapları hafifletilmez, oradan çıkamaz, kaçamaz, ölmek ve yok olmak isterler, ancak bu da mümkün olmaz, Allah onları af-fetmez ve cehennemde sürekli kalırlar. İmanla ölen ancak büyük günahları sebebiyle cehenne-me atılan müminler, cezalarını çektikten sonra cehennemden çıkartılıp cennete girerler. Değerli kardeşimiz, "Herkes bu dünyadan ateşini götürür." ifadesi kinayedir. Bundan kasıt, kişi bu dünyadaki amellerine göre orada azabının şiddetinin artacağını veya azalacaını ifade etmek için söylenmektedir.
Bizler insallah guzel Amel ve yaradan kul olarak goc etmeyi nasip eylesin,InsaAllah cehenem atesinde uzak oluruz. Duyrali forum icin teskler.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Çok beğendim gerçi hep beğeniyorum yazdıklarını ama bu sanki bir tık daha dokundu tekrar yüreğine sağlık massmavi ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Amin inşallah yorumun için teşekkürler frankfurterr ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Selam tekrar, keske kopyalarken buyuk " L " leri ayiklasaydin gene  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Massmavi inadına L yaz ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Provakatorluk yapiyorlar, dikkat et..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Pekii, artik kadinlarla inatlasmayacam soz, zaten artik strateji degistiriyorum.." Hakli olmaya calisma, Mutlu olmaya calis " demisler ya..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Bu iyidi  heryerde beğen tabi ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Anlamadım bunu şimdi ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Biraz saçmaladın sanki neyse kreş dönemi biteli çok oldu ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
Üslubumu bozmadım bozdurtmazsın da, önce bir kendi yazdıklarını oku, bir nefes al öyle çık karşıma yada konularımdan çekilmeni rica ediyorum ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haftanın sözü ... |
He he yürü git ya akşam akşam senden edep öğreniriz mazallah ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!