98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.06.19, 20:04 Nr.: 1 Antworten

Bir Bayram mesajý:)
Ah nerede o eski bayramlar diyenlerdendim, fakat bu yıl fikrim değişti.. kabullendim artık geçmişi ve bugünü.. evet çocukken çok güzeldi, hep beraber, bir aradayken.. sizcede dimi? yıllar geçtikçe kayıplarımız oldu haliyle ama ölüme çare Yok işte ..bu günlerde içimiz buruk olsada, azalırken de bir yandan genişleyen  ailemizin kıymetini bilip, birde bu yanından  baksak nasıl olur?.. evet bazılarımız bayram gününde çalışmak zorunda, ne yapalım yani hayat işte.. paydoslar ne güne duruyor?  biraz daha geç görürüz, görüşürüz sevdiklerimiz ile ne olacak ? Belikide çok uzaktalar başka şehir, başka ülkelerde ama Gönüller bir olsun yahu önemi yoktur mesafelerin... bazıları ninem çok maharetli idi tepsi, tepsi baklavalar, börekler açardı diyip üzülüyor, eee sende yap engelin ne ?  hazıra konmak daha mı tatlı geliyordu? Yoksa tadı mı Yok artık? eh  o zamanın ürünlerini de artık zor buluruz doğala Özdeş’i kabullenmeden önce  düşünecektik bunu, şimdi dizimizi dövmeye lüzum yok..,,bazıları da “ayyy ne güzel Duygular, sımsıcak yaşanmışlıklardı, rengarenk, cıvıl cıvıl, masum, hislerdi, heyecanlıydı bayramlarımız” diye edebiyatın dibine vuruyor.. arkadaş sen değil misin cep telefonunu elinden düşürmeyip sosyal medyada fotoğraf yarışına giren ? O kadar teknolojinin esiri olmuşsun ki, bayramda kabristan ziyaretinin anlamını unutup boy, boy mezar başında poz verip, paylaşıp, ağlıyorsun, yapma! ...Yok efendim günler öncesinden hazırlıklar başlardı, dip bucak temizlik falan.. yahu bütün sene ne güne duruyor, illaki bayram oluncamı aklına geliyor hijyen,? yoksa el alem ne der korkusu mu sarıyor? “Eyvah gitti paralar” diyenlerde var tabi, yani eski bayramları düşünürken birazcıkta çocukluğuna inipte bayram paralarını saydığın, şu amca, şu teyze cimri bu kadarda harçlık verilir mi diyip kızdığın günleride hatırlasan? .. bayramı sabırsızlıkla bekleyip barışmayı fırsat bilenleride unutmamak lazım elbet, hayat küs kalıpta zamanınızı Yok etmeyin ya, beraber geçirebileceğiniz vakitlerin kısa olduğunu aklınızdan çıkartmayın, faniyiz sonuçta .. bırakalım artık ah, vah etmeyi, neticede kimse geçmişi geri getiremiyor,... sadece bayramlarda değil, her günümüzde mutlu olup, pozitif yanlarını da görüp, yakınlarımız hayatta iken kıymetini bilelim, uğurladıklarımızı unutmayıp kabirlerinde gerçekten ziyaret edelim, geçmişe değil, geleceğe doğru çalışıp yeni nesillere güzel yarınlar sunalım olmazmı ? bu vesile ile yarın uyandığınızda üzülmekten ziyade herkese mutlu, huzurlu bayramlar, ve sağlıklı yarınlar diliyorum  sevgiyle kalın   
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 03.06.19, 21:49 @isabella Nr.: 2 Antworten

slm isabella
bende herkesin ramazan bayramini kutlar daha nice bayramlar görmelerini temenni ederim,bayram konusunu öyle güzel anlatmissinki  katilimcilara  yazilacak hic bir sey birakmamissin.tekrar bende  herkese mutlu, huzurlu bayramlar, ve sağlıklı yarınlar diliyorum.

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 00:13 @isabella Nr.: 3 Antworten

Kimseyi kinamak degil hakkim, fakat birseyi de söylemeden de gecemeyecem.
Kimse özel almasin bunu, ama bir ay boyunca ramazan hatirlanmayip bayram gelince hatirlanmasi benim garibime gidiyor. Sanki bayram lar sadece kutlamak ve tatile cikmak gibi oldu. 
Manevi dini degerler hic aninmiyor. 
Aynen hristiyanlarin Noel i kutlar gibi olduk.
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:10 @massmavi Nr.: 4 Antworten

Teşekkür ederim massmavi seninde  
Huzurlu çalışarak geçiyor bugünümde ama olsun sağlık olsun  

-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:11 @-solyanim Nr.: 5 Antworten

Aslm solyanım 
Sağolasın sanada mutlu bayramlar illaki bir mesajı olan vardır 

-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:13 @frankly Nr.: 6 Antworten

sende açmışsın benim gibi bayramlık ağızını  
Nasıl unuttum ben o tatilcileri hayret, bayramın mübarek olsun seninde  

-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:14 @bskts Nr.: 7 Antworten

Hep beraber inşallah
-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:16 @asil-sivasli Nr.: 8 Antworten

Amin inşallah yalnızlık bir tercih olduğunu düşünüyorum ama paylaşımın anlamını çok kişi unuttu sanki
-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:19 @remix- Nr.: 9 Antworten

Teşekkürler remix sanada iyi bayramlar  
Hurmalar mı sende az değilsin resimli mesaj bende bugün çok aldım aynen geri iade ettim birde bugün birisine yazdim bana demezmi orucunu tutmadığım bayramı niye kutlayayım bir afalladım 

-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 13:30 @remix- Nr.: 10 Antworten

Oyyy ne güzel dedin ya çok haklısın ayrım yapmak çok yanlış,saygı duymak en güzeli. Bugün iş yerinde kimse farkında değildi baklavalar, börekler gelince dedim bugün bayram, sağolsunlar frohes bayram diyip ama izin Yok dediler
-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 19:05 @isabella Nr.: 11 Antworten

Emeginize saglik isabella hanim , harika olmus tebrikler , ramazan bayraminizi kutlar hayirlara vesile olmasini temenni ederim saygilar
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 19:55 @isabella Nr.: 12 Antworten

minareden atlayan atilla benim bayrama bakis acimi degistirdi    

herkese mutlu bayramlar diliyorum  buradan bu vesile ile

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 20:57 @asil-sivasli Nr.: 13 Antworten

Ne ayıp birşey ama yazık
-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 20:58 @kozalak Nr.: 14 Antworten

Teşekkür ederim kozalak bey sizede mutlu bayramlar
-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 20:59 @facelook Nr.: 15 Antworten

Minareden atlayan atilla kim bea  
İyi bayramlar facelerin face si  

-----
0

Beitrag gepostet am 04.06.19, 21:14 @isabella Nr.: 16 Antworten

iyi bayramlar isa cok güzel bir paylasim tskler

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 05.06.19, 00:22 @isabella Nr.: 17 Antworten

:&Sağolasın sanada mus mutlu  huzurlu bayramlar isabella.......................der nächste bayram kommt bestimmt  
0

Beitrag gepostet am 05.06.19, 07:07 @sushi Nr.: 18 Antworten

Teşekkürler sushim sanada mutlu bayramlar
-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.19, 07:08 @guleyy Nr.: 19 Antworten

Sanada guleyy Danke
-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.19, 07:09 @asil-sivasli Nr.: 20 Antworten

Bu kadar tembel olunurmu hesabı bea
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!