98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.05.19, 20:02 Nr.: 1 Antworten

Anlar...
Sil baştan yaşama şansım olsaydı eğer, oturup saymazdım eski yanlışlarımı. Kusursuz olmaya çalışmaz, rahat bırakırdım yüreğimi. Neşeli olurdum, geçmişte olmadığım kadar, ve elbette çok daha coşkulu olurdu sevdalarım, içine de yeterince ciddiyet katardım. Bu denli temiz, titiz olmazdım hiç, öyle bir şansım olsaydı eğer. Hiç çekinmezdim daha fazla riske girmekten de…Daha çok yolculuklara çıkar, gündoğumlarını kaçırmazdım asla; hele dağlara tırmanmanın, ırmaklarda yüzmenin keyfini…Hiç bilmediğim yerlere giderdim, gidebildiğimce. Doyasıya dondurma yer, boşverirdim kuru nimetlere. Öyle bir şansım olsaydı eğer, dertlerim de yalnızca düşlerin değil, yaşamın gerçeğini taşırdı. İşte onlardan biriydim ben ömrü boyunca hani, her saniyesini verimli kılmaya çalışan insanlardan biri. Ama aynı an’lara yeniden geri dönebilseydim eğer, yalnızca iyi ve güzel olanları tatmak isterdim, mutlu an’ları…Farkında değilseniz hâlâ, öğrenin artık: Yaşam an’lardan oluşur, sadece anlardan, ŞİMDİ’yi yakalayın. Yanında termometresi, bir şişe suyu, şemsiyesi ve paraşütsüz yerinden kıpırdamayan bir insandım ben. Ama yeni baştan yaşayabilseydim eğer, yüksüz, iyice hafiflemiş olarak çıkardım yolculuklara. İlkbahara yalınayak girer, sonbahara dek unuturdum ayakkabıyı. Hiç bilinmeyen yolları keşfeder, tadına varırdım günışığının, Çocuklarla daha çok oynardım, yeniden bir şansım olsaydı eğer…Ama ne çare.. İş işten geçmiş ne yazık ki! 85’indeyim artık ve biliyorum ki… Ölmekteyim.

Jorge Luis Borges 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 15.05.19, 20:51 @isabella Nr.: 2 Antworten

Anlar...
bunlarin hepsini yaptigina eminim
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 15.05.19, 22:38 @isabella Nr.: 3 Antworten

Anlar...
geriye baktigimda,cok zor hayat sartlarim olmus olduysada ,simdiye kadarki hayatimdan bir acizligim olmadi,hatalar insanlar icindir,her yasinda kendisine göre bir degeri oluyor,18 yasimdaykene düsündügümle, simdiki düsücelerim arasinda daglar kadar fark olsada,hepsinide iyikide yasamisim diye icimden geciriyorum,
-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 16.05.19, 11:40 @isabella Nr.: 4 Antworten

Anlar...
Kuskusuz bircok seyin eksikligini duyuyor insan gecmisi hatirlayinca, Ben ne kadar az cok olumlu veya  olumsuzluklar yasamis olsamda (ki bunlar kisinin hayatinda ki kacinilmazlar) yine de annemin yasadigi yillara dönmek isterdim, büxüdükce ve yaslandikca anladim ki o bir top dondurmanin tadi ve ona sahip  olma duygusunun coskusu Sadece ve Sadece cocukken inanilmaz birsey, o yüzden cocuklara öyle anlar birakin ki gecmisinden korkmasin,bir cay kokusunda taa o ramazan sahurlarina gidebilsin,bir türkü de o radyodan gelen sesin nasil o sabahi  güzellestirdigini,o kücücük mutfaga nasil hayat verdigini  hatirlatsin annesinin ise gitmeden önce  hazirladigi kahvaltida.
Tesekkürler Isabella,bana yeniden hatirlattiginiz icin,yine icim de o „ah keske anne  bee keske o kadar erken gitmeseydin aramizdan“..

-----
Bir gün kalem diyecek ki,bu kadar yazdigin yeter,SIL GITSIN!
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 13:59 @facelook Nr.: 5 Antworten

Anlar...
Cix nerde hala ciplak ayak gezinemiyorum Mayıs ortasındayız
-----
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 14:03 @massmavi Nr.: 6 Antworten

Anlar...
Hiç keşken olmasın massmavi  
Verimli olmaya çalıştığına eminim ama kendine de özverili oluyormusun ? 2 yıl oldu sanırım bu soruyu kendime sordum ve bir liste yazmaya karar verdim kaç sayfa oldu sorma  ömrüm yeterse tamamlayacağım inşallah 

-----
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 14:05 @-solyanim Nr.: 7 Antworten

Anlar...
Aslan hemşom ne mutlu ki tüm hatalardan ufak bile olsa ders çıkartıyoruz ve bazen iyiki yaşamış diyoruz
-----
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 14:07 @nemesis Nr.: 8 Antworten

Anlar...
E nemo şimdi yap geç olsun
-----
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 14:11 @ahududu Nr.: 9 Antworten

Anlar...
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah anneciğinin ahududu 
Ben teşekkür ederim çocuklar ile ilgili verdiğin önerin için. Zaman geri alınmıyor maalesef bu yüzden bugünün kıymetini bilmemiz gerekiyor 

-----
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 14:14 @kenanhh Nr.: 10 Antworten

Anlar...
Ne ara kimi tribe soktum bilelim  yol ayrımının yaşı yoktur
-----
0

Beitrag gepostet am 18.05.19, 19:09 @isabella Nr.: 11 Antworten

Anlar...
gezin, gezinme diyen mi var sana kiz ? hava engeli karsisinda diz mi cöküyorsun yoksa ? 

ha, hastalanir yorgan dösek yatarsan sonra, gelir nane limon kaynatirim sana.

-----
0

Beitrag gepostet am 19.05.19, 08:20 @facelook Nr.: 12 Antworten

Anlar...
Ah canım nasıl da düşünürmüş ama nane limon ters tepki yapıyor  
Hava engeline takılmam da bile bile hasta olmak istemem bea sonra işler durur  

-----
0

Beitrag gepostet am 19.05.19, 08:21 @massmavi Nr.: 13 Antworten

Anlar...
Amin cümlemizin inşallah massmavi  
Düşün bakalım belki aklına yatar  

-----
0

Beitrag gepostet am 19.05.19, 11:37 @isabella Nr.: 14 Antworten

Anlar...
limon nane kaynatiriz o zaman, o da sorun mu a be yaaaaa ayol    
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Anlar...