122 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:01
@isabella
Nr.: 21
Antworten
trdca
Benim adım çocuk ...
Bugun bir istatistik yapilsa, cocuklarin anne - babasiyla beraber mutlu, sicak aile ortaminda buyuyenlerin sayisal % oranlari ile, anne - baba ayri olup da, bu eksiklikle buyuyen cocuklarin sayisal % leri alinsa, bu oranlar uzerinden tekrar bir arastirma yapilsa..Mesela son 5 - 10 - 15 - 20 senenin oranlari karsilastirilsa...Mesela cesitli suclara maaruz kalmis kisilerin, disaridan bakildiginda normal gozuken ,ama icindeki maneviyat eksikliginden mi acaba boyle oluyor dedirten kisiler..Mesela gecen 15 sene icindeki yasanan anormallikler, asosyalliklerin, gelecek yillarda 3-5 sene icinde yasanabilecegini, yani hizla katlanarak cogalacaginin hesaplarini yapabilmek icin..Mesela butun bu olumsuzluklarin adeta bagirarak gelecegi onceden haber verircesine ragmen, neden aileler bu kadar cok cabuk, ihtiraslar, egoistlikler, muthis ozguvenlerle ve cevre destekli bir sekilde birden bire darma dagin oluveriyor ? ..Bunlari anlayabilmek icin matematik muhendisligimi okumak lazim ? Mesela, simdi desem ki " yuvayi yapan da , yikan da kadindir " Gene suclanacam..Ama yikilan yuvalardan cikan ve toplumumuza karisacak olan yarinlarin kisileri icin, bunlarin maneviyat donanimliligi icin kadinlar kilit noktadalar..Kendi ihtiraslari icin cocuklar babasiz buyuyorlar..
Siz bana bakmayin, ben oyle sacma sapan konusurum isde..
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:05
@trdca
Nr.: 22
Antworten
hayretya
Benim adım çocuk ...
Yazdiklarini birde anlasak varya .....ben bu kopyala yapistir konulari sevemedim gitti ya
-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:09
@hayretya
Nr.: 23
Antworten
trdca
Benim adım çocuk ...
Benim yazdiklarim kopya - yapistir degil.
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:15
@trdca
Nr.: 24
Antworten
hayretya
Benim adım çocuk ...
He kesin öyledir
-----
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:19
@hayretya
Nr.: 25
Antworten
trdca
Benim adım çocuk ...
ewt.oyle.hatta telefondan yazdigim icin bayagi zaman aldi ve yazim hatalari olusdu biraz.
Gene de beni copy yapmakla itham ediyorsan da, original yaziyi bulup burada yayinlayabilirsin..
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:47
@trdca
Nr.: 26
Antworten
hayretya
Benim adım çocuk ...
yok bulamadim onun icinde yaziyi okudum, sansliyim esimle ayrildim cocugumuzu ben aldim iyi bir insan yetistirdiyimi saniyorum, öz güvenimiz saglamdir öyle cok laf sözde etmeyiz . her seyi öyle 15 sene vatanimizi yönetenlerede birakmayiz yönetenler boktansa bize ne?
-----
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 00:48
@hayretya
Nr.: 27
Antworten
hayretya
Benim adım çocuk ...
Ha bu arada ben pc,den yaziyorum ama düsünerek yazdigim icin az biraz sürüyor
-----
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 02:11
@baygolge_06
Nr.: 28
Antworten
hayretya
Benim adım çocuk ...
sagolasin kesin alacam yanilmamisim bir yerlerde okumusdum zaten
-----
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 20:43
@trdca
Nr.: 29
Antworten
isabella
Benim adım çocuk ...
Bu tür araştırmalar gani gani beyfendi... kimse ayrılmayacağının yada ayrılacağın garantisini veremez.. eski zamanlarda belki daha çok dikkat edilirdi bu konuda, kadın veya erkek sineye çeker, sırf çocuklar tek taraflı büyümesin diye evliliklerini mutsuz bir şekilde sürdürürlerdi, sonuç itibari ile o çocuk asık yüzler, hayata pesimist bakan gözler veya en kötüsü şiddetin bire bir tanığı olup büyürdü. Bu şahsen benim mantığıma ters bir tutum. Günümüzde boşanmalar arttı evet, ayrılan çiftlerin çocukları illaki psikolojik olarak darbeliler ama bunun nedenini yetişkin olmuşda medeniyetten yoksun kalan zihniyetlerden ötürüdür, örnek vermek gerekirse kadın şiddet görür ayrılır, erkek hayatı zindan eder hatta ayrıldı diye kendisine yediremeyip güpegündüz sokakta infaz eder... yada nafaka ödememek için her türlü yola baş koyar...kadın sırf Adamın gıcıklığına çocuğunu göstermez.. çocuğu kaçırır... anne veya babanın yeniden oluşan ilişkilerde kıskançlıktan çocuğu fitne fücur ile doldurulur vs vs bunlar gibi yığınla örnek verebilirim. Bu şekilde büyüyen bir çocuğun tabiki psikolojisi bozuk olur. Bir yuvayı kadın yapar yada dağıtır sözünüze katılmıyorum her kavgada mutlaka her zaman iki taraf vardır. Kısacası eğerki dünyaya çocuk getirecek kapasite varsa o çocuğa da sağlıklı bir gelecek sunmak gerekir, bunu beceremeyenler için o beğenmediğiniz psikoloji destekler var. Çocuklar bu durumda en masum olanlar bu yüzden sırf kendi çocuklarımızı değil tüm çocukları korumak bizim görevimiz !
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 30.04.19, 20:47
@baygolge_06
Nr.: 30
Antworten
isabella
Benim adım çocuk ...
Samimi yorumun için teşekkürler gölge abi umuyorum ki insanlar artık renge, dine, ırka bağlı değilde gönülden, vicdanen, insanca davranırda bende bu tür konular açmam
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.19, 00:25
@isabella
Nr.: 31
Antworten
trdca
Benim adım çocuk ...
SIZCE AYRILAN KISILER, AKSAM HERSEY GULLUK GULISTANLIKTI DA, SABAH UYANINCA KOCA ELINE BALTAYI ALIP, ADETA CILDIRMISCASINA KARISINA MI SALDIRIYOR ?
EGER BOYLE OLUYORSA, SIZLERLE HEM FIKIRIM..ADAM SIDDET UYGULUYOR.
Ama degilse ;
Sizler herzaman kadinlarin ezilen , hor gorulen , siddet goren , deger verilmeyen , ama buna karsi da erkekleri her zaman ezen , siddet uygulayan , asagilayan kisiler olarak goruyorsunuz degil mi ?
Bu yuzden de erkeklere hep kirmizi cizginiz var..Degil mi ?
Bu yuzden de , once mutsuz olup sonra da ayrilmanin gayet medeni olacagini, buna gore de hesaplar yapilmasini gayet normal goruyorsunuz degil mi ?
Yani, zaten onceden ,hani kafanizdaki su kirmizi cizginiz var ya, hani kendinizi ezdirtmeme ic gudusu..Hani erkeginiz siyaha siyah dediginde, sizin de ozgur hur iradenizle " Bence Beyaz " diyebilme hakkinizi kullaniyorsunuz ya..Ustelik bir de israrla bu muhtesem fikrinize saygi istiyorsunuz ya..
Simdi soru su; Hangi tarafin gecinmeye gonlu yok ?
Neden kadin, kadinligini, erkek de erkekligini bilmesin ?
Madem yuvalar dagilacak ve bu sinyaller geliyorsa , ( Hani sizce bir mahsuru yok gerci ama..) neden her iki taraf da once kendini sorgulayip, sonra da aralarinda konusup eksikliklerini masaya yatirmaya yanasmiyorlar ?
Ayrilinca, yuvayi dagitma pahasina haala inatla terslik yapmaya devam edince, cocuklar hep cocuk mu kalacak diye dusunuyorsunuz ?
Eski anneler sizce sizin kadar zeki degilmiydiler ?
Yoksa sizlerin kadar onurlari mi yokdu ?
Ustelik eski kadinlar cahil, hatta social-medialari bile yokdu.Degil mi ?
Ne olur da, erkeklerle yarisa girmeseniz de, mutlu olmaya calissaniz ?
0
Beitrag gepostet am 01.05.19, 13:11
@trdca
Nr.: 32
Antworten
isabella
Benim adım çocuk ...
Değil ...bir daha okuyun isterseniz bir önceki yorumu yada hiç zahmet etmeyin, etrafınıza bakın, dünyada olup biteni izleyin, 3. Cü sayfa haberlerini görün, empati kurun tabi öyle bir beceriniz varsa.. konumuz kadın veya erkek ilişkisi değil ÇOCUK İSTİSMARI! Bunu yapan kimler değil? Çoğunu azını da kim yapıyor diye tartışmayacağım çünkü bunu her iki cinsiyet de yapıyor ! Israrla kadına suç bulmaya çalışıyorsunuz ama anne- baba ile beraber büyüyen çocuklarında cinsel istismara uğradığının farkında değilsiniz yazık !
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.19, 14:02
@isabella
Nr.: 33
Antworten
trdca
Benim adım çocuk ...
Ben , sizden biraz daha gerilerden basladim..Sizler bugunku suclulari - madurlari tartismak istiyorsunuz , ben de Nedenlerine, Sebeplerine aklim yettigince fikir yurutmeye calisdim..
Gerci sizin gibi hemfikirdaslariniz asla kabul etmeyecek ama maalesef gercek bu..
Bir meyve sandigindaki 1 -2 domates , ancak yanindakini etkiler, ama zamanla onlem alinmazsa butun sandik cop olur..
Isde Feminizm, Feministlik , Entellektuel Cagdas Fikirlerinizi de cevrenize ve saz arkadaslariniza empoze etmeye calisdiginiz muddetce , butun kadinlar etkilenecek hatta etkilenmeye basladilar da geciyor bile..Cunku diger kadinlarin hep duymak istediklerini soyleyip duruyorsunuz, hoslarina gidiyor..
Yalniz yasayacak kadinlar icin belki de haklisiniz.
Ama aile olup,anne-baba-kardeslerle guzel ahlakli cocuklar yetistirmeye ,evinin kadini olmaya adaylar icin o meyve sandigindaki saglamlara yazik olmuyor mu ?
Haala anlayamayanlara tekrar tekrar yaziyorum.
AILE, TOPLUMUN CEKIRDEGIDIR..Bir cogunu maalesef kadinlar bozuyor..Ve diger saglam aile uyelerini de etkiliyorlar..Hem de saglam ailelerdeki anneyi ayri provake edip, babayi ayri ayartip , Ortaya Yeni Bilinmeyenleri Cikartip, adeta Dunyanin Ekolojik Dengelerini Alt Ust Ediyorlar.
Ve Maalesef Bunlara Canak Tutanlar da Cogaliyor.
Simdi siz boyle bir dunyada , ozellikle son 10 - 15 Senedir ( Social Media Piyasaya Ciktikdan Sonra ) Katlanarak hizla dunyamizdan Ailelerin Silindigini Gorerek, Hangi Cocuklarla Dunyamizi Kotuluklerden Kurtarip, Koruyacagimizi Hayal Edebiliyorsunuz ?
Isinize Gelse de Gelmese de..
AILE KUTSALDIR, AILEDEN YETISEN COCUKLAR KUTSALDIR, ANNE KUTSALDIR ,BABA KUTSALDIR, YANI AILE KUTSALDIR..
Axsini mi Soylemek Istiyorsun Haala ?
Gidip Tek Yasa, Topluma Bulasma, Digerlerini Etkilemeye Calisma, Ailelerin Parcalanmasini Normalmis Gibi Gorsen de, Baskalarina Gosterme Soyleme, Cesaretlendirme..
CUNKU NORMAL MUTLU AILELERIN COCUKLARINA COK IHTIYACIMIZ VAR..
0
Beitrag gepostet am 01.05.19, 14:12
@trdca
Nr.: 34
Antworten
isabella
Benim adım çocuk ...
Kusura bakmayın ama körelmiş bir zihniyet ile daha fazla zamanımı kaybetmek istemiyorum.. kadın düşmanliginiz ve kütük düşünceleriniz ile size bol şans diliyorum
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.19, 14:46
@isabella
Nr.: 35
Antworten
trdca
Benim adım çocuk ...
Bence de iyi edersiniz..
Ben de sizlere , Erozyona ugramis , Aile , Maneviyat , Erkek , Paylasim, vb. dusmanliklarinizla, yalnizlasmis yasaminizda bol sans diliyorum.
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!