98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.04.19, 10:21 Nr.: 1 Antworten

Benim adım çocuk ...
Benim adım çocuk, sokakların neşesi, geleceğin öğretmeni, doktoru, polisi ...annelerin gözyaşı ve duası. Benim adım çocuk; kuşlar gibi özgür, melek gibi saf, çiçekler gibi naif....Kalbim annemin merhametiyle dolu, ellerimde dünyanın tüm çiçekleri, kulağımda hala ninemin ninnileri çınlamakta. Sözün en masumu var dillimde. En çok "anne" kelimesi çıkmıştır belki de. Sokaklarda sek sek oynamaktan başka amacım yok, arkadaşlarımla kovalamaca, yakan top oynamak … Ha bir de bisiklet sürmek en sevdiğim oyun. Ben babamın gözbebeği, işten her gelişinde kucağına zıpladığım, saçlarımı ellerine doladığı bir kız çocuğu. Bir çocuk babasına nasıl bakar? Babam benim için dünyanın en güçlü insanıdır, kahramanıdır... Biri bana kızarsa hemen "babama söylerim seni" diye kendimi savunurum. Benim Babam işe giderken üstümü örter, uyanmayayım diye öpmeye bile kıyamaz, koklar, nefesimin sesini dinler ve yanağımı okşar pamuk elleriyle.. Ben çocuğum.. Annemin meleği, babamın prensesi, dedemin çiçeği, teyzemin böceği.... Ben hep böyle yaşadım, annem doğduğum ilk andan itibaren değil, daha karnındayken kalbinin en güzel saraylarına oturttu beni, kanım, canım dedi.. Onun sütüyle, sevgisi ve şefkatiyle bağlandım hayata. Annem beni sokağa göndermek istemezdi de anlamazdım niçin böyle davrandığını. Anne çocuğunu neden eve hapis eder ? Kuşlar da annelerince yuvalarında böylece seyrediyor mu doğayı? Bazen kızardım anneme neden bana izin vermiyor diye. Ne zaman evimizin önüne insem sürekli beni takip ederdi. Üzülürdüm çoğu zaman. Çünkü ben keyfimce oynamak isterdim. Annem haklıymış !!! ben beş yaşında bir çocuğum. Beş yaşındaki bir çocuğa kim kötülük düşünebilir ki. Yanılmışım anne... Sen Haklıymışsın... Ben kuşlar gibi özgür ve koruma altında değilmişim!  Arkadaşlarım ile oynuyordum, biri geldi ve bana şeker vereceğini söyledi. Ben önce gitmek istemedim, sonra baban dedi .. “Baban seni çağırıyor.”  Baba kelimesini duyunca gittim o abinin yanına..Anne, inandım ben, bana kızma, ben babamın adını duyunca nasıl kötü bir şey düşünebilirim? Kötü insanları anlatmıştın anne, fakat bu kadarını ben nereden bileyim? Çok kötü şeyler oldu, sen kıymadın bana ama kötü insanlar kıydı anne. Artık ben bir çocuk değilim, hayata hep pembe gözlüklerle bakardım,  gözlük rengim simsiyah oldu anne. Ben bir melektim , bir uğur böceği, bir gül ..Gül bahçesinin en güzel gülü. Artık hayallerim büyüklerin kirlettiği dünyaya açılıyor. Kulaklarım şefkat nameleri işitmiyor anne. Rüyalarımda kır bahçelerinde nergislerin, gelinciklerin  arasında koşamıyorum gönlümce. Benim için sadece “üzgünüz”  paylaşım yapan başka bir şey yapmayan amcalara, teyzelere bakmak istemiyorum. Kötü insanlar her zaman kötü şeyler yapıyor fakat onlara bir şey olmuyor. Siz kendi hayatınızda tartışın saatlerce seçim sonuçlarınızı....Hangi partinin daha güçlü ve akıllı olduğunu...Hangi takımın yendiğini... hiç biri beni ilgilendirmiyor !!! Kırık gönlüm sizlere.. korumadınız, sokakları oyun alanına dönüştüremediniz. Kötüleri engelleyemediniz ...Kırgınım herkese…! 
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 13:44 @isabella Nr.: 2 Antworten

Benim adım çocuk ...
en agir konulardan biri! ne desek ne yazsak birsey ifade etmiyor, dini inanclari dogrultusunda ilerleyen, hicbir egitim alip,kendini gelistirmemis bi yobaz toplum icerisinde cocugun 12 yasindan itibaren cocuk sayilmadigi bir zihniyette 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 19:41 @isabella Nr.: 3 Antworten

Benim adım çocuk ...
@facelook ve @ remix yazdiklariniza kesinlikle katiliyorum. 

Bir cocuk yasarken nasil diri diri mezara gömülür örnegi ;-( Cocugun sonunda isyanini okuyunca gözlerim doldu. Toplum olarak daha cok duyarli olmamiz lazim bu konulara, gözlerimiz daha cok cok acmaliyiz ve dikkatli olmaliyiz.

-----
Schreibt...
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 20:59 @isabella Nr.: 4 Antworten

Benim adım çocuk ...
iyi güzelde daha üzün yazsaydin tam olurdu ne kadar üzün yazmisin tam üc defa okudum güzel yazmisin ellerine saglik
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:04 @isabella Nr.: 5 Antworten

Benim adım çocuk ...
eskiden çocuklar markete ekmek almaya giderdi eve geldiklerinde ekmeğin kenarı yok olurdu çocuklara kızışırdı şimdi bakkala yolluyorsun çocuk yok kime kızıcaz bilmiyoruz
-----
rakıdan sonra aklıma geleceksen kelle pacadan ne farkın var
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:05 @isabella Nr.: 6 Antworten

Benim adım çocuk ...
birde istanbulda serefsizin itin cakalin soysuzun birisi bes yasindaki kiza tecavuz ediyor kiz ölüyor adamda üc cocuk babasimis suriyelimis üc gün bunu saglamislar polisler buluyor her kim olursa olsun couklara kiymasinlar yaziktir günahtir onlar cok masumlar cocuklara kiyanlarin allah belalarini versin
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:06 @isabella Nr.: 7 Antworten

Benim adım çocuk ...
askerlik  için bedelli çıkartan devlet sapıklar için idam çıkarsında parası neyse verelim
-----
rakıdan sonra aklıma geleceksen kelle pacadan ne farkın var
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:54 @facelook Nr.: 8 Antworten

Benim adım çocuk ...
Ağır evet ama maalesef artık her bir güne damga gibi vuruyor
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:57 @remix- Nr.: 9 Antworten

Benim adım çocuk ...
İnsanların ceza istemesi gayet doğal ama biraz daha gözleri açmak, çocukları bilinçlendirmek özellikle ebeveynlerin erkek çocuklara kadına karşı şiddetin yanlış olduğunu aşılamak gerek
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:58 @massmavi Nr.: 10 Antworten

Benim adım çocuk ...
Okudum massmavi yüreğine sağlık
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 21:59 @isabella Nr.: 11 Antworten

Benim adım çocuk ...
yaziyi okuyamadim yüregim dayanmiyor böyle seylere..allah belalarini versin serefsiz pisliklerin...
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 22:04 @sunguroglu_ Nr.: 12 Antworten

Benim adım çocuk ...
Katılıyorum sapıklığın dini yoktur ama şöyle birşey var sanırım arkadaş onu demek istedi.. son yıllarda ülkemizde maalesef çocuk istismar olayları ciddi bir şekilde arttı, dünya üçüncüsü olduk ötesi varmı ? Bunların nedenlerinden biri bana göre sözde din adamların “ cübbeli yobazlar” yanlış bilgileri ve yanlış anlatımlarından kaynaklıdır, üstelik de ellerini kollarını sallaya, sallaya konuşmaya devam ediyorlar, bununla sınırlı değil elbet başkaları da din arkasına sığınıp sallıyor, güncel bir isim söyleyeyim, mesela Sibel üresin saçma sapan demeçler veriyor ama kimsede dur demiyor ceza almıyor.. diğer örnek sözde müftünün biri 4 çoçuğu istismar ediyor 15 gün ceza alıyor, sosyal medya çalkalanınca 15 yıla çıkıyor bu neyin kafası düşünmüyor değilim.. kısacası dini suistimal edip yalan dolan kişilere çok pis sinir oluyorum bende..İngiltere’de bahsettiğin mevzu çok acı bir tablo doğrudur, yalnız madalyonun diğer yüzü şu Avrupa’nın her yerinde cinsellik hakkında ders ile eğitim veriliyor buna rağmen içip, sapıtıp babası belli olmayan çocuklar dünyaya getiriliyorsa bu onların salaklığındandır çocuklara yazık gerçekten. İnsanlık ve vicdan muhasebesini din, dil, ırk ayırt etmeden herkesle olsun ..
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 22:05 @niveaboy Nr.: 13 Antworten

Benim adım çocuk ...
Katkından dolayı teşekkür ederim Nivea
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 22:07 @mehriban Nr.: 14 Antworten

Benim adım çocuk ...
Kusura bakma mehribancım duyguları daha çok kısaltmadım  dileklerine katılıyorum hiç bir çocuğun canı yanmaması dileği ile
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 22:09 @erdemce Nr.: 15 Antworten

Benim adım çocuk ...
Çok doğru Erdem gönül isterki hiç bir zaman böyle şeyler yaşanmasın ama git gide artıyor, çok kişi idam istiyor ama sanırım bu sadece lafta kalacak
-----
0

Beitrag gepostet am 28.04.19, 22:10 @guleyy Nr.: 16 Antworten

Benim adım çocuk ...
Haklısın hak hukuk herkes için gerekli
-----
0

Beitrag gepostet am 29.04.19, 19:51 @isabella Nr.: 17 Antworten

Benim adım çocuk ...
Isabella ben  öyle bir cocuk yetisdirkimki  yolda buldugu  20 euronun sadece  5,sini alan  diyerleride sevinsin diye birakan bir oglum var  herkesi kendiniz gibi sanmayin.

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 29.04.19, 22:17 @hayretya Nr.: 18 Antworten

Benim adım çocuk ...
Emeğine sağlık, güzel bir ömür diliyorum evladına ama herkesi kendinize benzetmeyin sözünü konuyla bir bağ kuramadım
-----
0

Beitrag gepostet am 29.04.19, 22:19 @isabella Nr.: 19 Antworten

Benim adım çocuk ...
he diyeyim bari

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 29.04.19, 22:21 @hayretya Nr.: 20 Antworten

Benim adım çocuk ...
Üşendin bir kaç yorum okudun dimi
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Benim adım çocuk ...