117 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.03.19, 13:01 Nr.: 1 Antworten

Arı, sarı, pır pır :)
Hayır Türkçede “R” harfinin telaffuzunu öğretmeye niyetim yok ama sıkıntısı olan defalarca “ arı, sarı, pır pır” diyerek diksiyonunu düzeltebilir  neyse gelelim konumuza..Bahar geldi, “hoşgeldin” ve bahçesi, balkonu, terası olanıda tatlı bir telaş sardı.. kim sevmezki dışarda oturup güneşin tadını çıkartmayı.. e haliyle de  etrafının güzel görünmesini... bu nedenle her yıl acaba ne eksem diye düşünenlere naçizane bir öneri olsun diye güncel bir konu olsun istedim. Malum, öyle bir dönemdeyizki arılarımızı korumamız gerekiyor. Tamam bazen dondurma yerken veya dışarda kahvaltıda, çay,  kahve vs. keyfinde can sıkıcı olabiliyorlar ama kabul edelim ki, onlara doğanın dengesini korudukları için ihtiyacımız var! Besinlerimizin  %90’ından fazlasını oluşturan 100 bitki türünden dörtte üçünün arıların tozlaşması sayesinde elde ediliyor. Tarımsal ürünlerin arılar tarafından tozlaştırılması yalnızca verimi artırmakla kalmıyor aynı zamanda meyve kalitesini de yükseltiyor. Örneğin Arılar tarafından tozlaştırılmış çilekler daha dayanıklıdır, daha az şekil bozukluğuna sahiptir. Anlayacağınız, bu arkadaşlar olmasa, bizler en çok dört yıl yaşarmışız demiş Einstein, onun yalancısıyım  .. hal böyle iken doğamıza destek vermek adına Arıların en çok dikkatini  çeken mavi, mor, eflatun, beyaz ve sarı renklerdeki bitkiler ekmeye varmısınız ? Mesela Ayçiçeği, ıhlamur, iğde, kestane, erguvan, yalancı akasya gibi yada Lavanta, kekik, adaçayı, biberiye, yonca, karahindiba, bakla, nane, kabak çeşitlerine bayılıyorlar, eh bizde nasipleniriz hiç de fena olmaz değilimi ? hadi bakalım kolay gelsin ve Çatalınızı iştahla salataya her daldırdığınızda, bal arılarını hatırlayıp, teşekkür etmeyi unutmayın emi, haa birde bir ricada bulunacaktım, canınız çok tatlı diye, arının sokmasını önlemek adına vurucu nesneler kullanıp onlara kıymayın olurmu ? sağlıklı kalın  
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 13:56 @pusu_vadi Nr.: 2 Antworten

essek arisi dünyada en cok kortugum hayvandir..ball arisi neysede bu essek arilarini yok edecek bir atom bombasi bulsalar ne güzel olur,,yazin bahcede oturamiyom bunlarin yüzünden....
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 13:56 @pusu_vadi Nr.: 3 Antworten

Amaning mini minnacık eşek arısı
-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 13:57 @pusu_vadi Nr.: 4 Antworten

Lavanta ek bahçene pusu çok seviyorlar,  onunla uğraşmaktan seni görmezler bile
-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 14:00 @isabella Nr.: 5 Antworten

he canim lavente ekimde iyice dolsunlar ,,sen onlarin sevmedigi birsey söylede benden uzak duracaklari o benim isime yarar..cok korkunc senin hic saclarinin icine girip vizir vizir kulaginda seslerini duydunmu..bunlar zamaninda bana cok cektirdi köyde
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 14:04 @pusu_vadi Nr.: 6 Antworten

Ciddi diyorum benim lavantam dışarıda oldugundan beri sokulmuyorlar bile mignatis gibi etkisi Yok yanı. Seninde masallah benden uzun saçın var kes gitsin
-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 14:11 @isabella Nr.: 7 Antworten

cok korkunc bu essek arilari ,,aklida yok üzüm yersin yapisir üstüne agzina atarsin vizir vizir dilini sokar,,kücükken don giyerken icine girmis pacamdan soktu,,mangalda gelir ete konar,,essek arilarina ölüm
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 19:35 @d35 Nr.: 8 Antworten

o kokuya hic bir canli yaklasamazmi diyon
0

Beitrag gepostet am 28.03.19, 19:38 @isabella Nr.: 9 Antworten

benim lavantalarda parti veriyorlar yahu....duyan geliyor    
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 29.03.19, 12:35 @pusu_vadi Nr.: 10 Antworten

Puhahaha şu an gözümün önüne geldi arılardan kaçan küçük pusucuk
-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.19, 12:36 @facelook Nr.: 11 Antworten

Aynen ne güzel yuvarlanıyorlar
-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.19, 17:39 @isabella Nr.: 12 Antworten

arinin en tehlikelileri,bal yapmayan taslarin ralarina yuva yapan ,sanki insanlari isirmak icin yaratilmis,esire, denilen cinslerdir,bal ve essek arilari pek tehlikeli degiller saniyom
-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 29.03.19, 19:14 @isabella Nr.: 13 Antworten

yuvarlanan ari...hmmmmmm !? böyle bi sahne bee-movie de var miydi diye hatirlamaya calisiyorum su an    
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!