23 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.02.19, 12:11 Nr.: 1 Antworten

Bir insan dostunu satın alamaz...!
Malum geçtiğimiz günlerde dünya kuyumcular ve çiçekçiler günüydü diğer adı “ sevgililer günü “ her fırsatta bu konu  gündeme gelip tartışılıyor aslında ama nedense bir değişiklik yok. Çabuk unutuluyor sanırım. “ amanda aman ne kadar şirin birşey bu” denilerek, jest yapıldığını sanılarak her yıl “herkese göre değişen özel günlerde” binlerce yavru evcil hayvan satın alınarak hediye ediliyor. Bu hayvan yemek yermi, yerse ne yer? gibi soru işaretlerini aklına bile getirmemiş eve koyup sonra “ne kadar güzel olduğuna bakıyoruz" sanan birtakım insanların edindiği ve sonra hevesleri geçip, her hayvanın bir karakteri olduğunu, büyüdüğünü, tüy döktüğünü, ihtiyaç giderdiğini, kustuğunu, hasta olduğunu, aşılanması gerektiğini, egzersiz yapmaları  gerektiğini falan gördükten sonra, iade edilemediği için sokaklara bıraktıkları canlılardan bahsetmek istedim. Hangi gruba hayvan demek daha yerli yerinde olur, ona siz karar verin. Barınaklarda binlerce canlı sıcak bir yuva beklerken, sokaklarda yaşayan arkadaşlara bir kap su, mama veya soğuktan korumak için destek verilmesi  bu kadar zor gelirken, neden bu kadar sorumsuzca davranan “insancııklar” var anlamıyorum ..ama lütfen siz veya yakınınız bu hataya düşmeyin ve çevrenizi uyarmaya devam edin, bir insan dostunu asla satın alamaz unutmayalım !!!
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 12:13 @isabella Nr.: 2 Antworten

Bu arada bu konumda siyaset, dil, din, ırk yada benimle ilgili kişisel bir durum yoktur ona göre yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 17:40 @massmavi Nr.: 3 Antworten

Teşekkür ederim massmavi..üzüldüm gerçekten adına maalesefki bende öyle insanciklar ile karşılaştım neymiş efendim pislik, hastalık getiriyorlarmış diye besleyip, ilgilenen kişilere çok zıt giden mahalle sakinleri var. Halbuki hiç zararları Yok aksine çocuklara hayvan sevgisinin aşılanmasının gerektiğini düşünüyorum, zira hayvan sevmeyen insanda sevemez fikirindeyim. Gözlemlediğim kadarıyla da bir sokak köpeği gerçektende sahibi olmasada kötülüğe karşı koruyup akşam vakti eve dönenlerin yanında yoldaş bile olabiliyor
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 17:43 @remix- Nr.: 4 Antworten

Seni ve sevdiğini mutlu ettiyse bir çiçek mesele Yok  maalesef var öyleleri mal gibi görüp hediye olarak hayvancıkları alıyorlar.. yalnız anlamadığım konu şimdi sen bir yavru kedi, köpek vs dostu olsa cıngar mı çıkartırsın ?
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 20:13 @remix- Nr.: 5 Antworten

Puhahaha deli ya  yalnız dişiler hemcinslerini daha çok korur
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 20:20 @remix- Nr.: 6 Antworten

Tabiki hayvan diyip geçmeyeceğim bazı insandan daha iyi dost olur kopekler o oyun olarak ısırıyordur minik minik yoksa saldırmaz
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 21:40 @massmavi Nr.: 7 Antworten

Amin inşallah... onca yaşadıklarından sonra şimdi huzurlu bir yaşantısı olmasına sevindim küçük dostunun ama keşke insanlar bu kadar kötü olupda eziyet etmeseler
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 09:50 @sunguroglu_ Nr.: 8 Antworten

Yani o dönemde yaşasaydım kesin kurşuna dizilirdim Yalnız bir düzeltme yapayım dünyayı kurtarmaya çalışmıyorum, öğüt de vermiyorum ne haddime sadece naçizane düşüncelerim ile bazı şeyleri hatırlatmaya çalışıyorum tıpkı senin maçları yada dövüşleri hatırlattığın gibi bu durumda sendemi çok bilmişlik taşlıyorsun desek  çünkü sadece ilgi alanlarımız farklı.. tek farkımız hakaret edip aşılamıyorum ve güya ilgilenmediğim konulara yazmıyorum ama maşallah sen her konumda maydonozsun hani bu sefer gerçekten elle tutulur yorumlamışsın mevzuyu teşekkür ederim. O ilgisiz olarak bahsettigin aile kavramını da çokça ele aldım bu arada..konuya geri dönecek olursak o ailelerin bir çoğu çocuklarına ilgi gösteremediği için maddiyat ile vicdanlarını rahatlamaya çalışıyorlar hatta evcil hayvan alıpta hediye ediyor, hepsi değil ama bir çoğu baş edemeyip sokağa bırakıyor şimdi bu hem çocuğa hem hayvana haksızlık olmuyormu? 
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 09:52 @ganja Nr.: 9 Antworten

Gemeiner Gedanke  also von dir hätte ich Love & Peace erwartet
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 13:26 @remix- Nr.: 10 Antworten

len, sekreteri kaptin mi yoksa ? abooooooo, ne gelismeler var len sende, anlat biraz bakiim
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 13:27 @isabella Nr.: 11 Antworten

senin ile degil de, toninin kisisel bi durumu ile alakali yorum yaptim ? müsaade var miydi buna ?

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 15:37 @isabella Nr.: 12 Antworten

gerçek dostsa satın almaya gerek yoktur...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!