90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:11 Nr.: 1 Antworten

Doğala özdeş...
Baktım markette zencefilli gazoz da var, ithal etmiş büyüklerimiz,sağ olsunlar. İçinde zencefil var mı? Yok. Aroması da, rengi de yapay. Ama kendisi doğala özdeş. Bizim bir çiçekçi var, serada karanfil ve gül yetiştiriyor. Satmadan önce üstlerine koku sıkıyor. Doğala özdeş gül! En iyi mantıcı dediler götürdüler, Kaşıkla diye bir yer. “Yer' demek doğru değil, entegre tesis mübarek. Bir kapıdan 50 kilo giren, diğer kapıdan 100 kilo çıkıyor. Göz önümde ablalar açıyor mantıyı tazecik, hijyenik ne yediğini görüyorsun sanarsın. Aldım iki kutu, eve getirdim koydum dondurucuya. Bir ay sonra çat kapı misafir gelince pişirelim dedik bu yere göğe sığdırılmayan mantıyı, baktık mantı acılaşmış.Niye ki? Et mi bozuldu? Etin bozulması mümkün değil, çünkü et yerine soya kıyması kullanıyorlar. Acılık içindeki azot gazından geliyor. Raf ömrü uzasın diye paketlenme aşamasında azotu basmışlar mantıya. Doğala özdeş! Bir bilgi daha: O, mantının raf ömrü uzasın diye içine konan azot gazı zamanla gıda zehirlemesine yol açıyor. Bunların hepsi doğayla özdeş gazlar. Onlara "gıda gazı" diyorlar. Mesela, taze etlere de oksijen gazı veriyorlar ki, hep taze, kıpkırmızı görünsün raflarda. Yasal bunlar. Manava üzüm gelmiş dipdiri meyve. Erik gibiler maşallah! Nereden geliyor bunlar diye sordum manava Şili'den. Şili mi? Evet! Kaç gündür buradalar? 3-5 gün oldu denildi.  Düşünün, Şili'nin bir köyünde topluyorlar bunları. Uzun yolculuklar sonunda bizim kasabaya kadar geliyor. Bir süre bizim manavda bekliyor. Alıyorsun eve getiriyorsun, evde de 3-5 gün daha, bana mısın demiyor. Hala kütür kütür. İyi ama, nasıl? Şahane şeyler var, adına ilaç diyorlar. Üzümlere verilen bu ilaçlardan birinin etiketindeki faydaları sayalım mesela: Dane büyüklüğünü arttırır,Dane ağrılığını arttırır,Dane şeklini daha düzgün olarak değiştirir, Tam olgunlaşmadan daneye parlak sarı yeşil rengini verir, Dayanıklı ve dirençli kabuk sayesinde hasat ve hasat sonrası olabilecek yaralanmalar en aza iner, hastalıklara direnç katar, Raf ömrü uzar. Nedir bu? Sitokinin, yanı Büyüme hormonu. Bakın şu şansa ki, sitokinin insanda da aynı işe yarıyor. Sonra anneler şikayet ediyorlar "ee benim çocuk erken kıllanıyor!" Bu dünya böyle hanım abla, sen üzümü alırken kıllanmazsan. Tatilde Yaz güneşi altında soğutması olmayan tankerle süt topluyorlar mandıralara. Şöföre soruyorum "Bozulmuyor mu bu sıcakta süt? “tankere iki bardak hidrojen peroksit döküyorum, akşama kadar bir şey olmuyor." Hidrojen peroksit dediği şey kadınların saçlarının rengini açmak için kullandıkları bir kimyasal. Çok kötü değil, sadece canlıları öldürüyor.

Süte koyunca bütün bakteriler ölüyor, geriye bozulacak bir şey de kalmıyor. Doğala özdeş süt! Bu anlattıklarımın hepsi yasal. Temel problem şu ki: İnsan doğa ilişkisi değişti. İnsan yeni bir doğa kurgusu yaptı, kendini doğanın dışına aldı, doğayı alınır-satılır mal yaptı, sentetikleştirdi ve tüketime sundu. Hal böyle olunca, insan kendinin doğal bir varlık olduğunu unuttu. İnternetten kiyafet, yiyecek, arkadaş ve sevgili edinmeyi marifet bildi. Optik kabloların sunduğu hayatı da hayat bildi. İnsan artık bu Doğala özdeş!  

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:22 @isabella Nr.: 2 Antworten

Doğala özdeş...
Çok uzun yazınca acaba niye böyle bölünüyor doğala özdeş oldu galiba
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:27 @improbus Nr.: 3 Antworten

Doğala özdeş...
Afiyet olsun bildigin kasapdan al da ne yersen ye
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:34 @improbus Nr.: 4 Antworten

Doğala özdeş...
Öghhhh  bir ara Mevlevi döner için domuz eti kullandıkları haberi çıkmıştı o geldi şimdi aklıma
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:39 @improbus Nr.: 5 Antworten

Doğala özdeş...
Mevlevi bir marka yahu  Polonya’da üretiliyor ismi ile biraz çelişkili
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:46 @improbus Nr.: 6 Antworten

Doğala özdeş...
Valla yiyen düşünsün benim tuzum kuru  boşuna uğraşma ne midem bulanır ne de canim ceker onun yerine şimdi şöyle ıspanaklı yada otlu pufböreği olsa yanında çay of ne gider
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 11:52 @improbus Nr.: 7 Antworten

Doğala özdeş...
Vegi  veganlik biraz hastalık bana göre süt ürunsüz yaşanır mi bea
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 12:01 @improbus Nr.: 8 Antworten

Doğala özdeş...
Vejeteryanlık değilde veganlık baya pahalı yaw birde çok kısıtlı besleniyorsun sağlıklı diyorlar ama Nahrungsergänzungsmittel kullaniyorlar  Et ile şöyle alakam var başkaları için pişiririm ama 13 yasımdan beri yemiyorum
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 12:52 @improbus Nr.: 9 Antworten

Doğala özdeş...
Falltarier mi deniliyordu onlara ? Değişik bir yaşam stili onlarınki de. Ete benzetme konusunda bir nevi katılıyorum mesela soja dan schnitzel sosisler satılıyor millet alıyor zevk meselesi galiba bunlar ama birde bir çok vejeteryan köfte tarzları tarifler var bencede gayet lezzetli oluyor farkında bildiğim için daha güzel de diyebiliyorum  

Bu video olayları yalnız cok yaygın özellikle çocuklar cok etkileniyor bunlardan, git gide veganliga yönleniyorlar kitalar bile açıldı, endüstri de kolaylaştırıyor tüketimi vegi, Vegan sembolleri ile alışverişe gittiğinde fark etmişsindir 

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 14:22 @isabella Nr.: 10 Antworten

Doğala özdeş...
Tam yayla kizi olmaliymisin orda doga bir baska sütte hile Yok ciceklerde parfüm kokusu yok ama aylarda geceleri soguk ve temiz oksijen alirsin hep sabah kosusunada iyi gelir
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 14:28 @davudbey19 Nr.: 11 Antworten

Doğala özdeş...
Benim kaldığım yer yayla gibi zaten etrafım çiftçi dolu büyük şehirde yaşayanlar düşünmeli
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 14:36 @isabella Nr.: 12 Antworten

Doğala özdeş...
Desene sanslisin benim gibi bende ormana yakin her gün sabah kosusu tabiatla ic ice böyük sehirden uzak hergün taze yumurta ve süt civcilerden alir yasayip gidiyoruz iste
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 14:41 @zifir Nr.: 13 Antworten

Doğala özdeş...
Manti acmayada beceri ve zaman lazim
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 14:47 @zifir Nr.: 14 Antworten

Doğala özdeş...
Hazir aldigina göre beceriksiz galiba az kalsin misafirleri zehirliyormus
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 16:39 @isabella Nr.: 15 Antworten

Doğala özdeş...
canim butun yazini okudum insanlar öyle olmuski bir kurus icn insan insani vuruyor insanligin sonu gelmis gibi
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 22:36 @zifir Nr.: 16 Antworten

Doğala özdeş...
Zifir zifirrrrr karartma içimi  
Sonuç aldandım birkere kulağıma küpe yaptım birdaha tövbe, kendim açarım mantımı yoğurdumu da mayalarım pehhhh 

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 22:41 @davudbey19 Nr.: 17 Antworten

Doğala özdeş...
Tesüf ederim Davut abı insan kardeşine beceriksiz dermi çok ayıp. Şimcik ben et yemediğim için kendime mantı yaptığımda,  ya nohut yada patatesli harç ile yaparım, buda sojalı olunca birde taze açıldığını görünce, e birde çok met edilince meraktan almış oldum almaz olaydım  beni gıcık etmeyin size inat canım çektiğinde bir hıngal açarım,burayada eklerim sizide mosmor ederim
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 22:42 @mehriban Nr.: 18 Antworten

Doğala özdeş...
Sağol mehribancım, hayatlarla oynuyorlar resmen
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 22:44 @isabella Nr.: 19 Antworten

Doğala özdeş...
Hadi bakalim isallah bizide davet edersin bakalim ev islerinde hamaratmisin
0

Beitrag gepostet am 01.11.18, 22:45 @okitapmes Nr.: 20 Antworten

Doğala özdeş...
Oyyy canım hemşom  niemand hat es bemerkt freut mich wenn ich etwas weitergeben konnte. 
Böyle arada yazmayı seviyorum görüp yaşadıklarımı biraz gulumsetebildiysem ne mutlu ama kıl olayı cidden doğru  

-----
Dum spiro, spero
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Doğala özdeş...