127 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.10.18, 23:02 @isabella Nr.: 21 Antworten

Ýstanbul’da ...
Böyle Okullar sadece Iktidar icin yarayislidir. Yani Okumasinlar, bilgi edinmesinler, sorgulamasinlar, sadece boyun egsinler vede Iktidar Ailesinin Kölesi olsunlar. Kizcagizlarda sadece evde kölelik gibi isci vede seks Kölesi olarak görev görsünler. 
  Zamaninda Emine Hanimefendi demistiki, bizlere Padisahlarin Haremlerini kötü ve yanlis tanitmislar. Haremler cok iyi ve düzgün yerlermis. Halk Tv'deki Aysenur Arslanda programda dediki, sayin Emine Hanim sakin ha bana karismayin. O kadar HAfrem hosunuza gidiypor, Kizlarinida al vede sen git Haremde yasa. Ama sakin ha Cumhuriyet Kadin ve Kizlarina karisma. Hani senelerce benim Türbanli Bacima engel oldunuz, Üniversitelere giremiyorlar diye makadlarini yirtmadilarmi??  Peki sadece Türbana sarilipta kapinin önüne, Tuvalete bile yalniz yollanmayan Kizlar hangi *niversitede okuyacaklar??
  Kimse kusura bakmasin bu Imam Hatipler, Kuran Kurslari ve Ensar gibi sapik Yuvalari sadece Köle yetisitrme yurtlaridir. Milyonlarca fakir Cocuk Imam Hatiplerde okumaya mecbur birakiliyor. Oralarda sadece Peygamberimiz ne zaman kalkti, ne zaman Kahvalti yapti ve saat kacta yattiyi ögreniyorlar. peki Ögrenciler Fizik Kimya Matematik gibi dersler görmeyince, nasil Dünyanin hiziyla gidecekler. Ama gözleri kapali okutulunca aynen yüzmilyonlarca Arap gibi daima yedi Düvelin samar Oglani olacaklar. 
  Peki benim saf Halkim düsünemiyormu, neden bütün Cumhurbaskaninin, Basbakanin, Bakanlarin, Milletvekillerinin, Belediye Baskanlarinin, Amirlerin, Müdürlerin ve Zenginlerin Cocuklari Oxford ve Harward'da okuyorda benim Cocugum Imam Hatipte uyutuluyor?? Bu Yabanci Okullarda ve Kolejlerde okuyan Kisiler Anasinin yumurtaliklarindan Baskan olarakmi cikiyor??
  Kimse kusura bakmasin, bu sapik Kuruluslarda sadece Köle yetistiriliyor. Milletim uyanmadan daha cok Semer vurulacak. Yani fakir Halkin yani normal Milletin Cocuklari ne kadar okursa okusun, daima o Anasinin rahminden Baskan olarak cikan Kisilerin önünde dügmelerini kapatarak egilip büzülerek duracaklar.   Buda benim düsüncem.
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 23:04 @isabella Nr.: 22 Antworten

Ýstanbul’da ...
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 23:07 @yalcin1965 Nr.: 23 Antworten

Ýstanbul’da ...
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 23:14 @-solyanim Nr.: 24 Antworten

Ýstanbul’da ...

İstanbul’da ...
türkiye yurt disindan  bir arap ülkesiymis gibi,veya afrika ülkesiymis gibi, veya afganistanmis gibi görünmeye/gösterilmeye  baslandi,

Gibi mibi degil. Su an Türkiyede 1,5 milyon Imam Hatipte sözde okuyan Ögrenci var. Ögeenci ama ne MAtematik, ne Fizik kimya neden baska bir sey ögeenmiyorlar. Her seferindede PISA'da sonuncu oluyorlar. Sebebiyse dedigim gibi Imam Hatipta sadece Peygamberimizin saat kacta Kahvalti yaptigini ögretiyorlar. Onun icinde bütün Ararp Ülkelerinde Cocuklar egitim degilde, sadece uyutuluyorlar.
     Söyle baktiginda 400milyon Ararbin hakkindan 12 milyon Israil nasil geliyor degilmi??  Iste problem burda. Yok bütün Icatlar benim Kuranimda yaziyormus masalina Essekler inaniyorlar. vede onun icinde daima yedi Düvelin Kölesi oluyorlar. 
 Hadi diyleim bu sene 1,5 milyon Imam Hatipli mezun oldular. Ögrendikleri sadece Peygamberimizin nasil bir Insan oldugu. Yani bu Cocuklar sadece bütün Türkiyenin makadina PAMUKMU tikayacaklar??  Acinacak durumdayiz. Kurunun yaninda yasta yaniyor. Beni üzen konuda bu. 
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 23:24 @kurtbeyi Nr.: 25 Antworten

Ýstanbul’da ...
Selam Kurtbeyi, senin yazdiklarinin sonuna kadar arkasindayim ama ne yazikki seninki ne yazikki hayal kurmak gibi bir sey. Su an Türkiyede 1,5 milyon Cocuk mecburen Imam Hatiplerde okutuluyor. Yani bu sahtekarligi artik benim Milletimin görmesi gerek. Yok uyumaya devam ederse, sonumuz cok kötü olacak. Eger benim gibi Kisiler bunlari yargiliyorsa, bazen kendini bilmez Saflar cikip vay sen benim Dinime diye makadini yirtiyorlar. 
  Bu safligin benim Dinimle, benim Peygamberimle ve benim Allahimla ne ilgisi var. Sadece Millet sakin ha uyanmasin, cenesini kapatsin, yatsin kalksin, duya etsin vede bize muhtac olsun Köle olsun. Buda sadece Iktidara yariyor yani her pisligi Hirsizligi yapipta Müslüman Ayagina yatanlarin. 
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 23:52 @yalcin1965 Nr.: 26 Antworten

Ýstanbul’da ...
ben cok sik türkiyeye gittigim icin 
türkiyede okudugum icin 
türkiyede askerlik yaptigim icin 
babam zamaninda siyasetci oldugu icin 
türkiyede olan bitenden iyi haberim var
az ama öz yazayim,imam hatip okumayana cemaatlere üye olmayanlara artik türkiyede artik ekmek yok

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 00:04 @improbus Nr.: 27 Antworten

Ýstanbul’da ...
ben zamanidada imam hatiplere baski yapildigini hic görmedim,
namazini kilana orucunu tutana baski yapildiginida görmedim,
mesela benim rahmetli annem  cocuklugumdan beri bilirim ,namazini kilardi ,orucunu tutardi ,türk gibi giyinirdi,kimse ona sen niye namaz kiliyon oruc tutuyon demedi.

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 00:29 @improbus Nr.: 28 Antworten

Ýstanbul’da ...
Sence Üniversiteye giden Türbanli kac tane Kiz ileride calisacak??  bana sorarsan bu Türbna meselesi sadece Parti icin bir Üniformadan baska bir sey degil. helede Dinizle milim alakasi yok.     Benim tanidigim bir Arkadasim bizimle tartisirken devamli benim Türbanli Bacimi Üniversitelere sokmuyorsunuz diye Kicini yirtiyordu. Bir gün birisi ona dediki, Lan sahte Dinci, sen kendi bacini bir gün hava almaya Bahceye bile cikarmiyorsun. Hangi Üniversiteden bahsediyorsun sen???  Yani anlayacagin bunun tek sebebi belli bir Zihniyetin sadece Türbanli KAdinlari öne sürüp, kendi Iktidarin kurtarip hirsizligina kimsenin müdahale etmemesini saglamaktan baska bir sey degil.
   Türbanin cikis yili olarak yanlis hatirlamiyorsam 1960'lardaydi. Benim Inancimda Türban denen bir sey yok. Ben Türküm vede asirlardir bizde Basörtüsü ve yerine göre YASMAK örterlerdi. Türbani ortaya atanlar sahte Dincilerden baskasi degildi. Türban Yahudi ve Hristiyan geleneginden alinmadir. 

İslamî terminolojideki ismi Arapça’da “bakışlardan gizlenmek” ve “saklanmak” demek olan “hecebe” kökünden gelme “hicab” sözünün karşılığında kullanılan günümüzün “türban”ı, bizde bundan 25-30 sene öncesine kadar hiçbir zaman vârolmadı. Türk kadını, başını örtmek maksadıyla asırlar boyunca “yaşmak”, “kadın fesi”, “ferace”, “maşlah”, “tepelik”, “hotoz”, “tandırbaş”, “kundak yemeni”, “salma yemeni” yahut “felek tabancası” isimleri verilen birbirinden farklı ve herbiri gayet şık biçimde değişik vasıtalar kullandı ama bugünün türbanını hiçbir zaman bilmedi.

Daha önce de defalarca yazdım: Günlük tartışmalarımızın hem ayrılmaz parçası, hem de bitmek tükenmek bilmeyen kavgası haline gelen “türban” dediğimiz baş örtme biçimi bize ait değildir! Bu model, 1970’li yılların başında Lübnan’da yaşayan İranlı bir din adamı, Hüccetülislam Musa Sadr tarafından yaratılmıştır. Hüccetülislam’ın böyle yeni bir örtünme modeli ortaya koymasının sebebi ise, Güney Lübnanlı Şii kadınları bölgeye hâkim olan Filstinli gerillaların tacizinden koruyabilme çabasıdır.

0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 00:33 @improbus Nr.: 29 Antworten

Ýstanbul’da ...
Mesela Bayan Türban takmak istiyorsa, bazi seylerden fedakarlik yapmasi gerek. Yapmak istemiyorsa kusura bakmasin. 

Sence bu hosmu?? Diyelimki sen yada dpnyada en sevdigin Baban yada oglun düstü ve aniden müdahale edilmesi gerek. Böyle bir Türbanli Doktora yada Bayana denk geldin, ne düsünürdün??  Cani cehenneme inancinin derdin vede görevini yapmasini isterdin. Iyi is ya, sözde Dini öne sürerek, Insanin ölmesine sebep verince Allah katinda sevapmi kazanacaktir??  
  Ya ben manyagim, yada kendini bilmeyen Saflar manyak.
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 00:39 @improbus Nr.: 30 Antworten

Ýstanbul’da ...
Yada bir Suc isledin. Hirslizlik, Kalpazanlik, tecavüz, yada sadece Politik SUc ve Hakim karsisina cikardialr. Aniden karsinda Hayalet gördün ve seni yargiliyor. Türbanin icinde erkekmi, Kadinmi, Transmi var bilmiyorsun!!!  Ama benim Dünya birincisi Türkiyemin neler ile ugrasitgina baktigimda üzülüyorum. Millet cikmis Aya, bizimkiler gidiyor KAKALAMAYA YAYA!!!

Bildergebnis für türbanli Bakanlar
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 00:45 @yalcin1965 Nr.: 31 Antworten

Ýstanbul’da ...
Bumu güzel???

Bildergebnis für Cumhuriyetin geldigi yer. Türbanli Kadinlar

Yoksa bumu güzel??

Bildergebnis für Cumhuriyetin geldigi yer. Türbanli Kadinlar
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 04:30 @isabella Nr.: 32 Antworten

Ýstanbul’da ...
Yahu saten onlar kendi mühitlerinin cocuklarini okutuyorlar tarikat iste esasinda Izin verilmemeli ama nerde bizde öyle hükümet ülke han gecen merkezine döndü
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 13:15 @kurtbeyi Nr.: 33 Antworten

Ýstanbul’da ...
Teşekkür ederim fikrimde yalnız olmadığımı anladım bu yorumu okuyunca  gidişatı pek hayırlı görmüyorum maalesef, tarikat diye adlandırdığınız okul devlet güvencesi altında ve destekleniyor ne yazıkki
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 13:18 @mehriban Nr.: 34 Antworten

Ýstanbul’da ...
Canım bence dinin suçu değil, herkes inandığına göre yaşama hakkına sahip ama kirli oyunlar için dinin suistimal edinmesinden bende çok rahatsızım açıkcası
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 13:21 @dilaraaaaaa Nr.: 35 Antworten

Ýstanbul’da ...
Da kann ich dir nur zustimmen, es ist wirklich traurig in der heutigen Zeit solche Sachen miterleben zu müssen. Alles wird den Kindern aufgezwungen und dann wundert man sich warum es immer mehr Mobbing, psychische Probleme und immer mehr Suizid gibt.
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 13:30 @yalcin1965 Nr.: 36 Antworten

Ýstanbul’da ...
Yalcin Abi coşmuşsun yine  bana çok mantıksız geliyor, neticede sadece iktidarda olanların soyu yurtdışında eğitim alarak bir yerlere getirilemez ki ülke. Yanı neticede dünyayı sallarız deniliyorya bu bir kaç kişiyle nasıl olacak?  kaldı ki o çocukların hepsinin okuma isteği varmı şüpheli. Oldum olası siyasetçilerin ama doğru ama yanlış hükümdarlığı yüzünden bu ülke eğitimde geride kaldı maalesef, bunu kabul etmemiz gerek bir kere. O yüzden eğerki gerçekten milli duygular barındırılıyorsa Kurtbeyi gibi olaya objektif bakmak gerekir diye düşünüyorum
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 13:34 @davudbey19 Nr.: 37 Antworten

Ýstanbul’da ...
Ben şahsen din dersine karşı degilim ama zorunlu olmasına karşıyım ve de sadece bir amaç içeren özellikle dini kullanılarak bunu eğitim merkezi adı altında yürüterek büyüyen yerlerden korkarım
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 13:35 @te0manyak Nr.: 38 Antworten

Ýstanbul’da ...
Katılıyorum geleceği göz göre harcıyorlar
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 19:37 @isabella Nr.: 39 Antworten

Ýstanbul’da ...
Böyle bir faaliyetler devlet tarafından gözetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bir başka fetö olayı çıkma olacağı olur. Din eğitimine karşı değilim, ama eğer orada beyin yıkama olursa, kapansın.
0

Beitrag gepostet am 26.10.18, 22:34 @isabella Nr.: 40 Antworten

Ýstanbul’da ...
Tabiiki Yurtdisinda okuyanlarla olmaz bu is. Osmanlida sence bu degisikmiydi?? Yok aynisiydi, yani bütün Yöneticiler sanki Ana rahminden BAskan cikmis gibi yetistirliyor. Ama Halkinda yüzde yüzü Kölelik ve yerine görede Cariyelik icin egitiliyor. Zaten Iktidarinda derdi Dünyada birinci olmak degil. Onlar sadece Vatan icinde Cennette yasasinlar ama geri kalan Halk kuru ekmek yesin, namazini kilsin, ve sakin ha Cenesini acipta sorgulamasin. 
  Yani biz Medeni Ülkeler arasina girmek istiyorsak her Köpegin isedigi köseye Üniversite kurmayip, sadece belli basli Üniversitelere son derece destek vererek ulasabiliriz. Ama iisn komik yani ise, Iktidar zaten bunu hic bir zaman saklamadiki. Üniversiteleri Kiraathaneye cevirdi, Dekanlar Profesörler önceden Kasap, Manav, Büfeci, ensarci, Imam Hatipli secildigi icin, Ögrencilere verebilecekleri bilgilerde sifir oluyor. 
    Bilincli olarak milyonlarca Cocuk istek disi Imam hatiplere yollaniyor. Bunu yapanda sadece ve sadece Iktidar, ki kendisine gelecekte biat edecek Ümmet yaratmak. 
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Ýstanbul’da ...