90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 24.10.18, 15:10 Nr.: 1 Antworten

Ýstanbul’da ...
Bir kaç gün önce bir iş görüşmesi için bir arkadaşım ile günü birlik İstanbula gittik, gitmişken de biraz gezinelim dedik neyse.. yürüyoruz, baya bir uzağımızda kalabalık, siyah giyimli kişilerin olduğunu fark ettim, aha olay var birşey için protesto yapılıyor sandım, merak buya oraya doğru yöneldik, yakına gelince yüzlerinde gülümsemeden eser olmayan, siyah çarşafa bürünmüş minik kızlar, takkeli erkek çocukları, gördüm, meğerse okul servisine inip biniyorlarmış. Bir okulun önündeymişiz haberimiz Yok, okulun servis şoförleri cübbeli sakalli adamlar.. daha fazla merak uyandı haliyle.. arkadaşım ile elimizi kolumuzu sallayarak okulun içerisine girdik, kapıdaki güvenlik burda ne işiniz var diye sormadı bile, neyse .. koridorda yürüyoruz, gerçi bin şahit gerek koridor demeye mübarek kuyumcu dükkanı gibi heryer parıl, parıl mermer, altın kaplamalar, cam sanatları ile süslenmiş vitrinler, duvarda sayın diyanet işleri bakanı ve Cumhurbaşkanının kocaman resimleri, buram buram Gül kokusu her yerde. Çok ilginç olan Zil sesi yerine salavat ı şerife  duyduk. Arkadaşım garibim Camiye  mi geldik dedi ( kendisi yabancı ) Karşımıza bir kaç cübbeli sakallı adam daha çıktı, sonradan öğrendim ki okulun Arap öğretmenlerimiş. Biraz şaşkın ifadelerle etrafa bakınırken karşımıza masallardaki gibi ak sakallı bir dede çıktı, bembeyaz uzun cübbesi vardı elinde kap kalın bir tespih, hayır rüya degil gerçeğin ta kendisi okulun müdürü çıktı bu şahıs. Sağolsun çok cana yakın, kibar bir beyfendi di, odasına davet etti çay, kahve, şerbet ikram etti. Lafı dolandırmadan ilgimi çektiğini ve buraya ondan girdiğimizi söyleyip, “beyfendi burası nasıl bir yer” diye sordum. Adam gülümsedi “biz farklı bir yeriz dedi, muhterem .... hocanın katkıları ile var olduk” diyerekten devam etti ( hayır fetö degil ) bir vakıfa bağlıymış bu özel kolej, imam hatip de değil. Din, ahlak, kuran öğretiliyor, öyleki önce çocuklar 2 yıl yabancı dil eğitimi görüyorlarmış, adam dünya dili diyince, saflığıma verin İngilizce sandım meğerse arapçamış, bunun üzerine  6 yıl eğitim gören hafız oluyormuş, bununla da sınırlı degil elbet, yanı sıra isteyen açık öğretimle lise mezunu olabiliyormuş. Hedef gençleri sokaktan korumak, ahlaklı insanlar yetiştirip, dini bütün, vatana hayırlı evlatlar yetiştirmekmiş. Birde garanti veriyorlar orda eğitimi bitse bile çocukları gözetim altında tutuyorlarmış, hemen iş imkanı da sunuluyormuş, misal okullarında eğitmen olarak çünkü bu türde Türkiye genelinde daha çok kolej açmak istiyorlarmış. Kirmadı ak sakalli dede bizi okuluda gezdirdi.. kantinleri ve eğitim süreci kız-erkek ayrı uygulanıyor. Erkeklere iş imkanı varken kızlara ise aile ilim hali, el işleri, ve hayatları boyunca sözde gerekenleri öğretiyorlar, çok detaya girilmedi bu konuda, bir çok sorum da yanıtsız kaldı maalesef. Kolejde Yok yok 7 yıldızlı hotel gibi mübarek, bilindik tebeşirli tahta yerine touch sistemli akıllı tahtalar, cam ve Ebruli sanatı atölyesi, yüzme havuzları, spor salonu, hamam, kütüphane tabiki sadece din kitapları bulunuyor, her yer ter temiz, çok önem veriliyor hijyene ve sağlıklı, bedensel ve zihinsel yaşamaya ve aktivitelere, öyleki tenis kortu ve futbol sahası hatta kapalı futbol sahası bile vardı. Yatılı öğrenci olmak da mümkün tabikide, odaları görmeniz lazımdı Saray gibi .. yatılı olmayanlar içinde evden eve teslim servisler mevcut.. zaten ilk başta sakallı cübbeli şöförlerden bahsetmiştim. Ben böyle bir yer daha ömrümde görmemiştim, açıkcası baya bir afalladım, sizin bilginiz varmıydı veya siz çocuğunuzu böyle bir okula yollamak istermiydiniz? Ekleme de yapayım bu okuldan sadece birtane degil bir kaç tane var ve binlerce çocuk eğitim görüyor şu anda.. 
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 15:11 @isabella Nr.: 2 Antworten

Ýstanbul’da ...
Bakalım üşenmeden okuyan olacakmı birileri
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 15:13 @improbus Nr.: 3 Antworten

Ýstanbul’da ...
Hiç beklemezdim senden kırıldım şimdi
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 15:23 @improbus Nr.: 4 Antworten

Ýstanbul’da ...
Bu anlattığım Bahçelievler deydi, bir vakıfa bağlı ama ilginç olan çok fazla bilgi bulunamıyor araştırıyorum hala
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 15:37 @improbus Nr.: 5 Antworten

Ýstanbul’da ...
Bu gerçekten farklı bir yer o yüzden ilgimi cekti. Bildiğimiz okullardaki gibi matematik fizik vs eğitimi görmüyorlar sadece din dersi. Ayırım şöyle var kızlar el işleri falan öğreniyor. İllaki lise mezunu olmak istersen açık öğretimden yapabilirsin ama seni ona hazırlayacak olan eğitmen Yok orada. Extradan bir eğitim merkezi gibi olsa kafamı fazla kurcalamazdı ve hoş bulurdum tabiki bilgi ve başka bir dilden zarar gelmez
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 15:58 @improbus Nr.: 6 Antworten

Ýstanbul’da ...
Klar ist das jedem das seine aber es ist auch irgendwie Zucht, vor allem haben Kinder da nicht wirklich mitspracherecht und wenn sie dann mal alt genug sind und Berufswünsche haben müssen sie sich es hart alleine erarbeiten. Das ist schon etwas heftig meiner Meinung
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 17:12 @isabella Nr.: 7 Antworten

Ýstanbul’da ...
okudum cok entirisant okulmus 5 yildizli hottel gibi sorsaydin bu genc kizlari carsafa zorlanmi burudunuz yoksam kendi isteygiylemi carsafa burunuyor sanki seriat gelmis gibi oysa mustafa kemal atatürk türkiyeyi cok modern ülke yapti kara carsaflari kaldirdi kadina hak taniti  meclislerde kadinlarin haki olsun diye  secimlerde oy kulansinlar diye hak verdi simdise hic bisinin degeri kalmamis herkes bir yol tutmus gidiyor herkes cikarini düsünüyor
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 17:31 @isabella Nr.: 8 Antworten

Ýstanbul’da ...
agac yas iken egilir...sorup sorusturmayan bir toplumu diledigin gibi yönetebilir, yönlendirebilirsin. Gelecegin Türkiye sine hosgeldin isa   

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 24.10.18, 23:59 @isabella Nr.: 9 Antworten

Ýstanbul’da ...
türkiye yurt disindan  bir arap ülkesiymis gibi,veya afrika ülkesiymis gibi, veya afganistanmis gibi görünmeye/gösterilmeye  baslandi,

bundan böyle imajinin düzeltilebilmeside mümkün gözükmüyor.

-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 08:38 @isabella Nr.: 10 Antworten

Ýstanbul’da ...
Ben okudum bu gibi okullar baya yayilmaya basladi böyle okullardan hafizlar cikiyor.dini derslere ve ahlaka önem veriliyor.ama sahsen bana sorarsan dinimizi  cocuklara iyi asilamamiz gerekiyor ve okullarinda simdilik bir zararlari yok ama cüpbe ve kizlarin siyahlara bürünmesi hosuma gitmedi ögrencileri daha modern giydire bilirlerdi ve ben cocuklarimi böyle bir okula göndermezdim ilerisinin ne olacagi mesgül bence göz boyamasi gencleri oraya cekmek istiyorlar ayni feto okullari gibi
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:20 @improbus Nr.: 11 Antworten

Ýstanbul’da ...
Auch eine interessante Denkweise. Zucht konnte ich jetzt nicht damit verbinden eher Zwang. Der Unterschied ist nämlich, dass ich in einer normalen Schule einen Abschluss mit Hilfe von Lehrkräften bekomme, zudem kann ich eine weiterführende Schule wählen, außer bei uns in Bayern ticken alle Uhren in den Bundesländern gleich. Hier brauchst du einen bestimmten Notendurchschnitt um auf eine Realschule oder auf ein Gymnasium zu kommen.  Nichts desto trotz hast du einen anerkannten Abschluss und kannst nach diesen Lehrjahren dich für einen Beruf entscheiden oder sogar studieren. Mit diesem System aber nicht ob das bei den Arabern so etwas überhaupt gibt ist für mich ein Fragezeichen 
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:22 @mehriban Nr.: 12 Antworten

Ýstanbul’da ...
O soruyu velilere sormak isterdim aslinda gerçi taşlanabilme ihtimali yüksek olurdu  

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:24 @facelook Nr.: 13 Antworten

Ýstanbul’da ...
Hoşbulmak istemiyorum be face gerçekten afalladım bea dudağım uçukladı uyku uyuyamıyorum
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:26 @nemesis Nr.: 14 Antworten

Ýstanbul’da ...
Banada tehlikeli geliyor açıkcası, araştırdıkça da neler neler bulacağım merak ediyorum takmış durumdayım
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:32 @-maho Nr.: 15 Antworten

Ýstanbul’da ...
Üniversitelere harcanmıyor bu kadar dedinde bende öyle düşündüm azıcık da araştırdım, bu vakıf 94 yılında sayın  tansu çiller hanımın onayı ile kurulmuş ve üniversite öğrencilere, durumu iyi olmayanlar için burs vermişler. Sonrasında 4 tane büyük kuran kursu kurup  devam etmişler. 2016 yılındada sayın diyanet işleri başkanı destekleyip bir eğitim merkezi oluşsun diye kolları sıvamış şimdi bu puzzle ile para kaynağını bulsakmı diye düşünüyorum
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:36 @-solyanim Nr.: 16 Antworten

Ýstanbul’da ...
Solyanım yurt dışından gelen tepkileri bende biraz abartılı bulmuştum aslinda, geçen sene izine gittiğimde Arapların çok fazla olduğundan da şüphe duymadım ama bu okulu kendi gözlerim ile gördüm gezdim, sizlere de detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım imaj diye birşey kalmamış diyebiliyorum bu yüzden
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 13:39 @davudbey19 Nr.: 17 Antworten

Ýstanbul’da ...
Benim hızlandığım aslında kılık kıyafetten ziyade zorunlu eğitim yılları olmasına rağmen çocukların bu okulda eğitim görmesi yanı sadece din eğitimi görmesi birde kız erkek ayırıyorlar sınıf olarak da degil eğitim süreçleri bile farklı
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 14:44 @isabella Nr.: 18 Antworten

Ýstanbul’da ...
seyhlerden, mollalardan gecilmiyor ki ülkede. dinimizi cocuk oyuncagi ettiler resmen ve kimsenin de basini kaldirip --hoooop noluyoruz--dedigi yok. o koltuklarina yapisanlar ceplerini doldurma derdinde sadece....
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 17:08 @isabella Nr.: 19 Antworten

Ýstanbul’da ...
canim ne geldise bu din üzerinde yada politika yüzünde insanin basina geliyor aslinda kötüleri topliyacan bir büyük kafasa koycan birbirini yisinler
-----
0

Beitrag gepostet am 25.10.18, 17:08 @isabella Nr.: 20 Antworten

Ýstanbul’da ...
canim ne geldise bu din üzerinde yada politika yüzünde insanin basina geliyor aslinda kötüleri topliyacan bir büyük kafasa koycan birbirini yisinler
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Ýstanbul’da ...