125 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.09.18, 14:21 Nr.: 1 Antworten

Sağlıklı beslenme :)
Çocuklar hayatları boyunca kullanacakları birçok alışkanlığı edinirler. Bunlardan biri de beslenme alışkanlığıdır. Bu dönemde çocukların beslenme alışkanlıkları ailenin sosyal ve ekonomik durumu, eğitim düzeyi, alışkanlıkları, gelenek ve görenekleri, çevre koşulları gibi çok çeşitli etkenlerin etkileşimi ile oluşur. Son yıllarda çok fazla obezite sorunu yaşandığı için artık okullarda da beslenme ile ilgili de dersler sunuluyor ve bir çok gencin artık fast food yerine  sağlıklı besinler tüketme ve formda kalma arzusu olduğunu gözlemliyorum misal Hamburger OUT - Quinoa IN. Özellikle genç kızlar kalori sayma derdine düşmüş durumda, durum o kadar vahim ki geçen gün konuştuğum bir psikolog arkadaşım kızların 80% i beslenme alışkanlıklarını komple değiştirip vejeteryan hatta Vegan olma istediklerini ve bu nedenle psikolojik destek gördüklerini anlattı. Baya bir ilgimi çektiği için bu konuyu biraz araştırmak istedim ve bir çok sayıda videolar, paylaşımlar bulup dehşet ile izledim. Konuyu açmamın sebebine gelince lütfen çocuğunuz var ise ve interneti çokça kullanıyorsa onun sağlığı için lütfen neler izlediğini ve okuduğunu gözlemleyiniz. Ayrıca da kendi beslenme alışkanlıklarımızı da bir gözden geçirmemiz gerek diye düşünüyorum. Sağlıklı yarınlarımız olması dileği ile kendinize ve çevrenize iyi davranın  
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 15:14 @isabella Nr.: 2 Antworten

merhaba.  her  zamanki  gibi  yararli  bir  konuya  parmak  bastin.   pek  cok  insanin  sabredemedigi  yemek  ve  icmek.  bunu  ticari  olarak  istismar  eden  büyük  sirketler  var.  ürettikleri  gazli  icecekler  ve  kimyasal  karisimli  gidalar  artik  önlem  alinamaz  halde  saglik  sorunu  haline  geldi.  dünya  saglik  örgütü  bu  konuda  calismalar  yapiyor  ama  yetersiz.  mesele  evde  ebeveynlerde  bitiyor.  en  iyi   egtim  örnek  teskil  etmektir.   konu  carpici  olsun  diye  sunu  belirtmek  istiyorum.  bozuk  beslenme  ve  obezite  nedeniyle   erkekler  yeterli  sperm  üretemiyor  kadinlardada  döllenme  problemi  oluyor  bu  nedenle  yeni  evli  ciftler  mahrem  bi  sekilde  gidip  tüp  bebek  asisi  yaptiriyorlar.   diger  pek  cok  hastaliklar  artik  herkesin  bildigi  ama  bilinclenip  bogazina  sahip  olamadigi   trajik  bir  gercek.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 23.09.18, 18:25 @isabella Nr.: 3 Antworten

slm
genclerimiz saglikli beskenme konusunda  masallahi var,kendilerine forumlarina yediklerine ictiklerine cok dikkat ediyorlar ayrica sporda yapiyorlar yani bilincliler.

bende dahil,halkimizin  orta yas ve üzerindekiler ise tam bir facia , bir türlü et ve et yemeklerinden , makarnadan, hamurlu yiyeceklerden, böereklerden cöreklerden bir türlü vazgemediler vazgecmezlerde
0

Beitrag gepostet am 24.09.18, 10:32 @_remix_ Nr.: 4 Antworten

1 tane hiyar baya var
----------------------------------

aynen...fiyatim tartisilamaz bile     

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 24.09.18, 10:53 @_remix_ Nr.: 5 Antworten

ceneye tuttu la,görmedin mi.....ben yazdikca o yaziyor, o yazdikca ben yaziyom. sohbet aldi basini gitti yahu.....   

-----
0

Beitrag gepostet am 24.09.18, 10:55 @_remix_ Nr.: 6 Antworten

kabak deme bana....bütün yazi kabak yemekle gecirdim. kizartmasindan tut mücverine, yemeginden tut salatasina kadar....buzluklar daha kabak dolu aq

-----
0

Beitrag gepostet am 24.09.18, 11:00 @_remix_ Nr.: 7 Antworten

olagan süpheli sahis iste, zibidi sifati alninin ortasina janjanli harflerle yazilmis biri iste   
-----
0

Beitrag gepostet am 24.09.18, 11:10 @_remix_ Nr.: 8 Antworten

kabagi ben de cok severim ki zaten ama konuyu bi nevi organik yemege baglamam lazimdi yoksa isa dan zilgiti yerim kesin....   
-----
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:19 @eses43 Nr.: 9 Antworten

Merhaba eses, obezite tabiki hala mevcut ama şimdiki nesil çok daha dikkatli bakıyor olaya, yalnız ebeveynlerde biraz sorun var gibime geliyor, çocuklar değişiklik istese de yemek alışkanlıkları yüzünden bu sunulmuyor bana göre, yeniliğe açık olmamaktan yada tembellikten, araştırmamaktan kaynaklanıyor bence, zira zaman bahanesini kabul etmiyorum bir çok pratik kısa sürede hazırlanabilecek sağlıklı ve ekonomik yemekler var. Ailelerin gözden geçirmesini dilediğim tamda bu aslında, şöyle bir süre her gün evde ne pişiyor diye not etseler sürekli tekrarladıklarını göreceklerdir. 
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:24 @-solyanim Nr.: 10 Antworten

Katılıyorum buna tamda olmasa da bilinçli olmaya adım atmışlar, yalnız kendi başlarına bunu yıkmamak gerek neticede çoğu zaman anne veya babalar ev alışverişinden sorumlu ve evde pişendende. Bir çok çocuk ben bunu yemem şunu yemem dönemi geçiriyor bu durumda ya ekstradan birşeyler yapan var ki bu dengesizliğin başlangıcı oluyor sanki
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:29 @_remix_ Nr.: 11 Antworten

Ben sana çok üzülim biliyonmu  çok sağlıksız besleniyorsun birde mikser aldın hepten şaftı dağıtacaksın  babanın bir lafı var Boğaz’ından kısmayacaksın der hep hem sağlıklı beslenmek pahalı degil alışverişini nerde yaparsan yap mevsimine uygun sebze ve meyvelere yönlen göreceksin fiyat değişikliklerini. Et konusuna gelince ayda bir iki ye tam ve iyisinden ye ne olacak korkma birşeycik olmaz hatta daha iyi hissedeceksin kendini
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:31 @_remix_ Nr.: 12 Antworten

Bu arada birşeyler duydum bana meydan okumuşsun pilavdan dönenin kaşığı kırılsın  vote etmeyin siz ben anacıma öylede böylede ulaşırım
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:34 @-maho Nr.: 13 Antworten

Vegan olmak gelişme çağında olan çocuklarda çok sakıncalı olduğunu düşünüyorum bende, çünkü dengeli olmadığını düşünmesek de başlı başına bir matematik yapman gerekiyor, gerekli mineralleri tüketmek için. Anlamadığın yaşama suresine bir açıklık getirmeye çalışayım. Elbette beslenme bir faktör bunun için, lakin eskiden şimdiki kadar çok besin, temiz içme suyu, hijyen ve tıbbi imkanlar yoktu haliyle de insanlar veba hastalık olsun, savaş olsun, beslenme olsun daha kısa ömürleri oluyordu, günümüzde ise bunlar dünyanın çeşitli yerlerinde değiştiği için daha uzun ömürlü olunabiliyor umarım soru işareti gitmiştir  
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:37 @gulam Nr.: 14 Antworten

Yanı dimi hem löp löp ye ondan sonra ağlansınlar Yok öyle dünya. Banada şimdi başbaşa kalırsak söylerim demede  sen nelere dikkat edersin gulam fit kalmak için azıcık paylaş da öğrensinler misal çok değişik yemek tariflerine açıkmısın?
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:39 @facelook Nr.: 15 Antworten

Düşündüm düşündüm neden zılgıt atabilirim diye, buldum  madem o kadar kabak yetiştirdin insan bir haber verirdi, bir tencerelik kabak çiçeği yollardı insan dolma neyim yapardık
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:41 @_remix_ Nr.: 16 Antworten

Kraliçe sevsin  seni  hiç bir halt olmaz bakliyat tüket doyarsın 90 kg dev sakallı
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:45 @nemesis Nr.: 17 Antworten

Teşekkürler nemesis  çocuk agizinin tadını biliyor demek  sucuk ağacı gora da mümkün sadece ama et yemiyorsa şimdiden azıcık kandırmak gerek çorba be soslar da et, tavuk suları ile tabi ev yapımı  birde Demir eksikliği olmasın diye kırmızı meyve ve sebzelere alışabilirse iyi olur
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:48 @isabella Nr.: 18 Antworten

istersen buzlukta rendelenmis kabak var, onlardan yollayim sana.....terbiyeli sehriyeli kabak corbasi yaparsin     
-----
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:50 @facelook Nr.: 19 Antworten

Yok teşekkür ederim buzlu sevmim  bir dahaki sene cicekleri ayır
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 25.09.18, 13:51 @isabella Nr.: 20 Antworten

bi daha ki sene ben nah ekerim bu kadar kabak    
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!