|
|
|
Sağlıklı beslenme :) |
Çocuklar hayatları boyunca kullanacakları birçok alışkanlığı edinirler. Bunlardan biri de beslenme alışkanlığıdır. Bu dönemde çocukların beslenme alışkanlıkları ailenin sosyal ve ekonomik durumu, eğitim düzeyi, alışkanlıkları, gelenek ve görenekleri, çevre koşulları gibi çok çeşitli etkenlerin etkileşimi ile oluşur. Son yıllarda çok fazla obezite sorunu yaşandığı için artık okullarda da beslenme ile ilgili de dersler sunuluyor ve bir çok gencin artık fast food yerine sağlıklı besinler tüketme ve formda kalma arzusu olduğunu gözlemliyorum misal Hamburger OUT - Quinoa IN. Özellikle genç kızlar kalori sayma derdine düşmüş durumda, durum o kadar vahim ki geçen gün konuştuğum bir psikolog arkadaşım kızların 80% i beslenme alışkanlıklarını komple değiştirip vejeteryan hatta Vegan olma istediklerini ve bu nedenle psikolojik destek gördüklerini anlattı. Baya bir ilgimi çektiği için bu konuyu biraz araştırmak istedim ve bir çok sayıda videolar, paylaşımlar bulup dehşet ile izledim. Konuyu açmamın sebebine gelince lütfen çocuğunuz var ise ve interneti çokça kullanıyorsa onun sağlığı için lütfen neler izlediğini ve okuduğunu gözlemleyiniz. Ayrıca da kendi beslenme alışkanlıklarımızı da bir gözden geçirmemiz gerek diye düşünüyorum. Sağlıklı yarınlarımız olması dileği ile kendinize ve çevrenize iyi davranın ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. her zamanki gibi yararli bir konuya parmak bastin. pek cok insanin sabredemedigi yemek ve icmek. bunu ticari olarak istismar eden büyük sirketler var. ürettikleri gazli icecekler ve kimyasal karisimli gidalar artik önlem alinamaz halde saglik sorunu haline geldi. dünya saglik örgütü bu konuda calismalar yapiyor ama yetersiz. mesele evde ebeveynlerde bitiyor. en iyi egtim örnek teskil etmektir. konu carpici olsun diye sunu belirtmek istiyorum. bozuk beslenme ve obezite nedeniyle erkekler yeterli sperm üretemiyor kadinlardada döllenme problemi oluyor bu nedenle yeni evli ciftler mahrem bi sekilde gidip tüp bebek asisi yaptiriyorlar. diger pek cok hastaliklar artik herkesin bildigi ama bilinclenip bogazina sahip olamadigi trajik bir gercek. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm genclerimiz saglikli beskenme konusunda masallahi var,kendilerine forumlarina yediklerine ictiklerine cok dikkat ediyorlar ayrica sporda yapiyorlar yani bilincliler.
bende dahil,halkimizin orta yas ve üzerindekiler ise tam bir facia , bir türlü et ve et yemeklerinden , makarnadan, hamurlu yiyeceklerden, böereklerden cöreklerden bir türlü vazgemediler vazgecmezlerde  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 tane hiyar baya var  ----------------------------------
----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ceneye tuttu la,görmedin mi.....ben yazdikca o yaziyor, o yazdikca ben yaziyom. sohbet aldi basini gitti yahu.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kabak deme bana....bütün yazi kabak yemekle gecirdim. kizartmasindan tut mücverine, yemeginden tut salatasina kadar....buzluklar daha kabak dolu aq
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olagan süpheli sahis iste, zibidi sifati alninin ortasina janjanli harflerle yazilmis biri iste ----- 31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba eses, obezite tabiki hala mevcut ama şimdiki nesil çok daha dikkatli bakıyor olaya, yalnız ebeveynlerde biraz sorun var gibime geliyor, çocuklar değişiklik istese de yemek alışkanlıkları yüzünden bu sunulmuyor bana göre, yeniliğe açık olmamaktan yada tembellikten, araştırmamaktan kaynaklanıyor bence, zira zaman bahanesini kabul etmiyorum bir çok pratik kısa sürede hazırlanabilecek sağlıklı ve ekonomik yemekler var. Ailelerin gözden geçirmesini dilediğim tamda bu aslında, şöyle bir süre her gün evde ne pişiyor diye not etseler sürekli tekrarladıklarını göreceklerdir. ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katılıyorum buna tamda olmasa da bilinçli olmaya adım atmışlar, yalnız kendi başlarına bunu yıkmamak gerek neticede çoğu zaman anne veya babalar ev alışverişinden sorumlu ve evde pişendende. Bir çok çocuk ben bunu yemem şunu yemem dönemi geçiriyor bu durumda ya ekstradan birşeyler yapan var ki bu dengesizliğin başlangıcı oluyor sanki ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben sana çok üzülim biliyonmu  çok sağlıksız besleniyorsun birde mikser aldın hepten şaftı dağıtacaksın  babanın bir lafı var Boğaz’ından kısmayacaksın der hep hem sağlıklı beslenmek pahalı degil alışverişini nerde yaparsan yap mevsimine uygun sebze ve meyvelere yönlen göreceksin fiyat değişikliklerini. Et konusuna gelince ayda bir iki ye tam ve iyisinden ye ne olacak korkma birşeycik olmaz hatta daha iyi hissedeceksin kendini ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu arada birşeyler duydum bana meydan okumuşsun pilavdan dönenin kaşığı kırılsın  vote etmeyin siz ben anacıma öylede böylede ulaşırım ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vegan olmak gelişme çağında olan çocuklarda çok sakıncalı olduğunu düşünüyorum bende, çünkü dengeli olmadığını düşünmesek de başlı başına bir matematik yapman gerekiyor, gerekli mineralleri tüketmek için. Anlamadığın yaşama suresine bir açıklık getirmeye çalışayım. Elbette beslenme bir faktör bunun için, lakin eskiden şimdiki kadar çok besin, temiz içme suyu, hijyen ve tıbbi imkanlar yoktu haliyle de insanlar veba hastalık olsun, savaş olsun, beslenme olsun daha kısa ömürleri oluyordu, günümüzde ise bunlar dünyanın çeşitli yerlerinde değiştiği için daha uzun ömürlü olunabiliyor umarım soru işareti gitmiştir ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yanı dimi hem löp löp ye ondan sonra ağlansınlar Yok öyle dünya. Banada şimdi başbaşa kalırsak söylerim demede  sen nelere dikkat edersin gulam fit kalmak için azıcık paylaş da öğrensinler misal çok değişik yemek tariflerine açıkmısın? ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düşündüm düşündüm neden zılgıt atabilirim diye, buldum  madem o kadar kabak yetiştirdin insan bir haber verirdi, bir tencerelik kabak çiçeği yollardı insan dolma neyim yapardık ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kraliçe sevsin seni  hiç bir halt olmaz bakliyat tüket doyarsın 90 kg dev sakallı ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkürler nemesis  çocuk agizinin tadını biliyor demek  sucuk ağacı gora da mümkün sadece ama et yemiyorsa şimdiden azıcık kandırmak gerek çorba be soslar da et, tavuk suları ile tabi ev yapımı  birde Demir eksikliği olmasın diye kırmızı meyve ve sebzelere alışabilirse iyi olur ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yok teşekkür ederim buzlu sevmim  bir dahaki sene cicekleri ayır ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!