102 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.08.18, 12:33 @adanzeye Nr.: 81 Antworten

Sinem için bağırıyoruz !!!
cocuklara bisey ögretmekden önce cocuklara bunu yapanlara biseyler ögretmekle baslamaliyiz.
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 12:54 @adanzeye Nr.: 82 Antworten

yakalanan yargilanlari bahsetmedim genel durum üzerine yazdim,,toplumda bu potansiyel varmi,,dünyanin en igrenc seyine erkekleri ne yönlendiriyor nasil böyle vahsilik yapabiliyorlar bunlari arajtirip önlem alinmakla baslanmali,,,vahsilesmis bir kurttan siz kuzuya kacmasini öretiyorsunuz önlem bu degil....
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 13:24 @isabella Nr.: 83 Antworten

1.Belirli bir sapık profili yoktur. Sapık herkes olabilir.

2.Bu işin cehaletle ilgisi yoktur. Çok eğitimli biri de pekala psikopat, tacizci, tecavüzcü olabilir.

3.Sapığın dili, dini, ırkı, mesleği yoktur. Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli, Avrupalı olabilir. İlk maddede söylediğim gibi. Ama o çok beyefendi, o çok kültürlü, bu çok aydın, şu çok dindar, bu dünyayı gezmiş, bu karısıyla çok mutlu, onun üç çocuğu var, ama eğitimci, ama doktor… ama yok sevgili anne babalar! Tekrar ediyorum. Kimin ne olduğunu bilemezsiniz.

4.Ama illa psikolojik bir açıklama isterseniz kendi acısıyla bağlantısını koparmış ve vicdan azabı hissetmeyen insanlardır psikopatlar. Kendine acımayan ne hayvana, ne bebeğe, ne çocuğa acır. Onlardan merhamet bekleyemezsiniz. 

5.Sapıkların en zayıf, en aciz olanı av olarak seçtiklerini sakın unutmayın. O yüzden de güçlü olun ve güçlü çocuklar yetiştirin. Her şeyi açık açık konuşun anlatın. Kaygınızı çocuklarınıza yüklemeyin ama bu dünyada iyinin ve kötünün bir arada olduğunu bilsinler. Size her şeyi anlatabilsinler. İpuçlarını yakalayın. Çocukların anlayamadığı şeyleri siz anlayabilir ve tedbir alabilirsiniz. Yeter ki size anlatabilsinler her şeyi.

6.Çocuğunuzu takip edin. Burda bir şey olmaz, burası güvenlikli, burda abiler var, burası nezih bir yer diyerek salıvermeyin küçük çocuklarınızı. Her yerde her şey olabilir. Birinci maddeyi tekrar hatırlayalım: Sapıklar diye belli  bir grup kötü insan yok. Belki komşunuz, belki en yakınınız. Çocuğunuzu korumakla ilk olarak siz yükümlüsünüz. Elinden tutun, gözünüzle takip edin, uzaktan izleyin. Biraz yorulacaksınız, muhabbetler yarım kalacak ama başka çaresi yok. 

7.Çocuklarınızın sınırlarına saygı duyun. Kendilerini korumanın hak olduğunu sizinle olan ilişkilerinde öğrenecekler. İstemiyorsa sıkıştırıp öpmeyin, dokunmayın. Eve gelen misafirin yanına gitmiyorsa git hadi amca öpsün, teyze öpsün demeyin. Saygı duyun.

8.İlgili olun, sahip çıkın, çocuğunuzun arkasında durun ve bunu etrafa gösterin. O zaman çocuğunuz sapıklar için kolay bir av olmaz. 

9.Çocuklara kıyanlarla, hayvanlara kıyanlar aynı profildeki insanlardır. Hayvanlara merhamet etmeyenlere iki kere dikkat edin.

10.Bu yazıyı sizi evhama boğmak için yazmadım. Dikkate davet etmek için yazdım. Kimden zarar gelir diye etrafa odaklanmayı bırakıp çocuğunuza odaklanın, onu eğitin, iyi iletişim kurun, çok sevin. Ama kendini korumayı da öğretin. Değerli olduğunu bilsin.

Psikolog Tülay Kök 

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 13:33 @adanzeye Nr.: 84 Antworten

Nr. 170 güzel bir video dünyada daha çok yayılmasını isterim. Bizim şu anda bir kaç okulda böyle hayır diyebilmeyi öğreten pedagok eşliğinde programlar düzenliyoruz ilgi de büyük ama tabiki bu sadece bir deneme sureci ve milli eğitimin bunu tüm yurtda kabul görmesi gerektiğinin çalışmasının sonucuna varılması için uğraşıyoruz
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 13:35 @adanzeye Nr.: 85 Antworten

Evet çok güzel anlaşılır şekilde oluyor yazıları bende beğeniyorum
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 13:44 @adanzeye Nr.: 86 Antworten

Evet gerekli çünkü maalesef birçok ebeveynler çocuklarıma bunları anlatmakta zorlanıyor heleki mahremiyeti anlatmaktan utanıyorlar, halbuki çocuklarına en yakın kişilerdir. Bazen diyorum bir teneke parçası icin bile ehliyet isteniyor ama anne baba herkes olabiliyor  sadece çocuklara yüklenmek olmaz eğitimi herkes öğrenmesi lazım çünkü kendi güçlü olanlar da bunu çocuklarına aşilayabilirler
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 13:50 @isabella Nr.: 87 Antworten

bizdeki durum daha farkli son dönemlerde olan tecavüz vakalarinin haddi hesabi yok,,eger bir ülkede cocouklara tecavüz patlama yapmissa bu durumun üzerinde cokkk uzun konusulmali( tülay kök dünyanin her yerinde olabilecek genel bir durum tesbiti yapmis):
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 13:56 @pusu_vadi Nr.: 88 Antworten

Tabiki bir dünya sorunu galiba hangi ülkeye daha dikkatli bakıyorsak ona göre yorumluyoruz. Türkiye’de bana göre bu tür vakaların sabit cezaların olmayışından misal serbest kalıp sosyal medya baskısından davaların tekrar görülmesi ve örnek olacak yerde siyasilerin saçma sapan yorumlarından ötürü daha çok suçun işlenmesidir bu net. Ayrıca da cubbelileri de unutmamak lazım din adamı adı altında kadını çocuğu hor gören serefsizlerin konuşmasına izin verilmesi örnek aile ilim hali kitapları
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:03 @isabella Nr.: 89 Antworten

cezalarlada olmuyor trafik cezalari bizde cok yüksek,türkiyede polisin yaninda bile kemer takan yok,,kücük ilcelerde cocuklara araba traktör ne varsa kullandiriyorlar,,bu sene izinde adamlar cocuklarini almis kucagina araba sürdürüyor,,kurallara uyan hic yok,,bu ülkede polisler trafik polisleri ne is yapar nasil bir zihniyettteyiz anlamiyorum,,sonra her bayram oldugu gibi 3 günlük bayramin aci bilancosu diye haberler basliyor ölüleri yaralilari saymaya,,cezalara baglamak bu durumu yanlis,,,kökten temizlik lazim bu millette...
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:05 @pusu_vadi Nr.: 90 Antworten

Çok haklısın katılıyorum yazdıklarına toptan temizlik şart kurallar ve saygıyı en başından öğrenmek gerekir
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:14 @nemesis Nr.: 91 Antworten

isirgan ekmiyecen bahceye,,bahceye hos kokolu güller ekeceksin,,sonra bahcende oturken orami isirdi burami isirdi demeyiz,,,ama ilk o bahceye güzel güller cicekler ekilmis olsaydi hem oturmasi zevk verirdi hemde mutlu mutlu keyifli keyifli caymizi kahvemizi rakimizi icerdik
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:15 @nemesis Nr.: 92 Antworten

Batteriesäure mi döksek  dediğin doğru temizlik derken derleyip toparlamak demek istemiştir pusu ayni senin bahçende ki otlar gibi sökmek yetmiyorsa etrafına onu engelleyecek şeyler bulunmalı yada yanına o otun sevdiği birşeyi ekeceksinki o güzellik onun acıtan yerini köreltsin
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:15 @pusu_vadi Nr.: 93 Antworten

Aklın yolu bir
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:17 @isabella Nr.: 94 Antworten

aynen toparlamisin ne demek istedigimi sagolasin
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:17 @pusu_vadi Nr.: 95 Antworten

Sende sağol
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:24 @isabella Nr.: 96 Antworten

isabella
duyarli konular actigin icin ellerine saglik
bunu yapanlarin ayaklarina  zincir boyunlarina öküz yulari takip sokak sokak dolastirilmali
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 20:46 @-solyanim Nr.: 97 Antworten

Destek verenlerinde yüreğine sağlık solyanım  çan az gelir alınlarına dövme yapılsa damga gibi tam isabet olur
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 20:48 @adanzeye Nr.: 98 Antworten

Sağolasın adanzeye bu gidişle eve bir kitaplık daha almam gerekecek
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 21:35 @nemesis Nr.: 99 Antworten

slm nemesis
bu babanin boynuna öküz yulari takip gezdirmek bile az gelir , 
gündür bu haberi takip ediyorum bu kiza bu isgenceyi yapan baba bozuntunu serbest birakildi,
sen almanyanin kanunlarini daha iyi bilirsin , bu olay almanyada olsaydi devlet önce bu cocugu o babanin elinden alir ve koruyucu bir aileye verirdi saniyorum,ve bundan böylede kimse böyle afganvari islere heveslenmezdi,
mahkemenin bu isi yapan öküzü  serbest birakmakla böyle seyler türkiyede serbest herkes yapabilir anlami cikmiyormu?
yurdumuza yazik oluyor,böyle seyleri aninda bütün dünya görüyor yetkililer ise baslarinin talasasina düsmüsler günü kurtarmaya caliyorlar,daha düne kadar eyyy avrupa diyenler avrupalilarin etrafinda bizi kurtar diye pervane gibi dönüyorlar maalesef yine yaziyorum ülkemizi ve halkimizi daha kötü günler bekliyor , bunu bilmek icinde kahin olmaya gerek yok saniyom
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 21:35 @nemesis Nr.: 100 Antworten

slm nemesis
bu babanin boynuna öküz yulari takip gezdirmek bile az gelir , 
gündür bu haberi takip ediyorum bu kiza bu isgenceyi yapan baba bozuntunu serbest birakildi,
sen almanyanin kanunlarini daha iyi bilirsin , bu olay almanyada olsaydi devlet önce bu cocugu o babanin elinden alir ve koruyucu bir aileye verirdi saniyorum,ve bundan böylede kimse böyle afganvari islere heveslenmezdi,
mahkemenin bu isi yapan öküzü  serbest birakmakla böyle seyler türkiyede serbest herkes yapabilir anlami cikmiyormu?
yurdumuza yazik oluyor,böyle seyleri aninda bütün dünya görüyor yetkililer ise baslarinin talasasina düsmüsler günü kurtarmaya caliyorlar,daha düne kadar eyyy avrupa diyenler avrupalilarin etrafinda bizi kurtar diye pervane gibi dönüyorlar maalesef yine yaziyorum ülkemizi ve halkimizi daha kötü günler bekliyor , bunu bilmek icinde kahin olmaya gerek yok saniyom
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!